FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 04 dec 2018, 16:04

Osim o sastanku sa Misimovićem: Bilo je zvanično i trajalo je…

Ono što su navijači Željezničara prizivali posljednjih godina dogodilo se jučer. Amar Osim i Senad Misimović sjeli su za isti sto! I razgovarali su.

Velika kriza koja potresa Željezničar upalila je sve alarme na Grbavici, a mnogi smatraju da bi sve probleme mogao riješiti povratak Osima.

A šta o svemu kaže karizmatični stručnjak?

– Nije moje da pričam. Takav je red – kazao je Osim za Faktor, koji je potvrdio da je sastanak održan.
Osima je teško “smekšati”. No, između redova, moglo se naslutiti da se nešto sprema.

Najtrofeniji bh. trener i u junu ove godine je bio “kandidat” za trenera Plavih. No, tadašnji poziv sa Grbavice nije djelovao ozbiljno kao jučeršanji. I Osim je tada priznao kako je to bila samo “obična kafa”…

Ispostavilo se da je bio u pravu, jer nedugo potom za trenera je imenovan Slobodan Krčmareviće. Koji nije potrajao dugo.

Šest mjeseci kasnije stvari su se drastično promijenile. Ovaj put Osim je zvučao ozbiljnije, a čini se da su i stvari ozbiljnije. Priznao je da postoji napredak u približavanju statova.

– Sjeli smo. Pričali. Ovo je bilo zvanično. I trajalo je. To je sve što mogu reći. A bit će prilike još da pričamo – Osimov je odgovor, koji da naslutiti da je sve izvjesnije kako ćemo ga uskoro ponovo gledati na klupi najtrofenijeg bh. kluba.

Plavi nakon 19 kola zauzimaju četvrtu poziciju na premijerligaškoj tabeli sa velikih 15 bodova zaostatka iza lidera Sarajeva, što ne može zadovoljiti navijače, ali ni ljudu u klubu.

A koliko bi značio povratak Osima najbolje govore njegovi rezultati. Na klupi premijerligaša sa Grbavice osvojio je pet titula prvaka i četri Kupa BiH.

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 04 dec 2018, 16:19

braco je napisao/la:
Osim o sastanku sa Misimovićem: Bilo je zvanično i trajalo je…

Ono što su navijači Željezničara prizivali posljednjih godina dogodilo se jučer. Amar Osim i Senad Misimović sjeli su za isti sto! I razgovarali su.

Velika kriza koja potresa Željezničar upalila je sve alarme na Grbavici, a mnogi smatraju da bi sve probleme mogao riješiti povratak Osima.

A šta o svemu kaže karizmatični stručnjak?

– Nije moje da pričam. Takav je red – kazao je Osim za Faktor, koji je potvrdio da je sastanak održan.
Osima je teško “smekšati”. No, između redova, moglo se naslutiti da se nešto sprema.

Najtrofeniji bh. trener i u junu ove godine je bio “kandidat” za trenera Plavih. No, tadašnji poziv sa Grbavice nije djelovao ozbiljno kao jučeršanji. I Osim je tada priznao kako je to bila samo “obična kafa”…

Ispostavilo se da je bio u pravu, jer nedugo potom za trenera je imenovan Slobodan Krčmareviće. Koji nije potrajao dugo.

Šest mjeseci kasnije stvari su se drastično promijenile. Ovaj put Osim je zvučao ozbiljnije, a čini se da su i stvari ozbiljnije. Priznao je da postoji napredak u približavanju statova.

– Sjeli smo. Pričali. Ovo je bilo zvanično. I trajalo je. To je sve što mogu reći. A bit će prilike još da pričamo – Osimov je odgovor, koji da naslutiti da je sve izvjesnije kako ćemo ga uskoro ponovo gledati na klupi najtrofenijeg bh. kluba.

Plavi nakon 19 kola zauzimaju četvrtu poziciju na premijerligaškoj tabeli sa velikih 15 bodova zaostatka iza lidera Sarajeva, što ne može zadovoljiti navijače, ali ni ljudu u klubu.

A koliko bi značio povratak Osima najbolje govore njegovi rezultati. Na klupi premijerligaša sa Grbavice osvojio je pet titula prvaka i četri Kupa BiH.
Ovo je samo dokaz da miske jede **** koja je izasrao ranije, podvio rep i radi kako mu gospodar familije kaze, biznismen oce da se mjesa u sportski segment, ne moze :stop:
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 04 dec 2018, 17:24

Prema ovom sto je objavljeno,zvanicni sastanak izmedju Amara O. i rukovodstva kluba je odrzan.
Nadajmo se najboljim rjesenjima po klub.
Ono sto zelim prokomentarisati jeste teza:
-obadvojica(misleci na Senada M.i Amara O.) trebaju preci preko nekih stvari i u interesu kluba se dogovoriti o saradnji...
Da vidimo ko bi od njih dvojice preko cega trebao preći?
Preko cega bi trebao preci Amar:

1.Preko nepovjerenja koje je javno iskazano kroz pricu o dugu koji klub ima prema Amaru. I pored pismene izjave osmorice ljudi,clanova predhodnog upravnog odbora,ukljucujuci i bivseg predsjednika,spremnosti tih ljudi da svjedoce na sudu...

2.Preko podcjenjivanja rezultata koje je postigao kao trener Zelje...
Na pressu,negdje u junu 2016.g,Misimovic govori kako je vazno izgraditi klub,rezultati nisu nikakav problem...i kaze,parafraziram a mozda cak i citiram:mislite da mi ne znamo dovesti igrace koji ce sigurno uzeti ovu ligu...nastavak ove price od tad do danas nam je poznat,na žalost.

3.Preko javno izrecenih sumnji o okolnostima pod kojima je osvajao trofeje.

Preko cega bi trebao preci Senad Misimovic?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 dec 2018, 17:39

Ovo je zadnja slamka za koju se moze Miske uhvatiti da ne prihvate ostavku ovi iz Skupstine. Mada, mislim da nema nista od ovog cim im 100 godina treba. Mi moramo sto prije rjesavati problem jer nemamo vremena, a situacija je nikad gora.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 04 dec 2018, 17:54

FKZ1921 je napisao/la:Prema ovom sto je objavljeno,zvanicni sastanak izmedju Amara O. i rukovodstva kluba je odrzan.
-obadvojica(misleci na Senada M.i Amara O.) trebaju preci preko nekih stvari i u interesu kluba se dogovoriti o saradnji...

1.Preko nepovjerenja koje je javno iskazano kroz pricu o dugu koji klub ima prema Amaru. I pored pismene izjave osmorice ljudi,clanova predhodnog upravnog odbora,ukljucujuci i bivseg predsjednika,spremnosti tih ljudi da svjedoce na sudu...

Na pressu,negdje u junu 2016.g,Misimovic govori kako je vazno izgraditi klub,rezultati nisu nikakav problem...i kaze,parafraziram a mozda cak i citiram:mislite da mi ne znamo dovesti igrace koji ce sigurno uzeti ovu ligu...nastavak ove price od tad do danas nam je poznat,na žalost.

ako se dobro sjecam, tamo nekad prije tri godine naljepi ti mene na ovom forumu..... elem, **** to.

ja bi samo da prokomentarisem ovo pod stavkom 1.
ni izjave ni svjedocenja te vrste nisu dovoljna da se LEGALNO sa racuna isplate sredstva na ime tih dugovanja.
novac sa racuna koji nije tvoj privatni se ne moze isplatiti "uz dva svjedoka" koji ce potvrditi postojanje obaveze.
zato i postoje Ugovori, narudjbenice, otpremnice, fakture, cesije, notari... ili u krajnjoj liniji, sudske presude.

a vezano za stavku 3.
reci cu ti samo da si neposten a ti ces znati i zasto.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Topnikus
Kontakt:

Post Postao/la Topnikus » 04 dec 2018, 18:10

Sta znaci za ove sto hoce otjerat Misketa eventualni dogovor Amara i istog? Hocel onda podrzavati Misketa?

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 dec 2018, 18:15

Topnikus je napisao/la:Sta znaci za ove sto hoce otjerat Misketa eventualni dogovor Amara i istog? Hocel onda podrzavati Misketa?
Isto ko da ja napisem sad sta znaci ako sutra vanzemaljci slete.
Tolke su sanse da ce se dogovorit.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

grbavicka
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka » 04 dec 2018, 18:17

irfo stari lobotomac... lafo ne podrzaje misketa a amara da... a kad spava sanja da njih dvojica vode klub... kako providno od tebe i tvojih potrcka ovde...
45515

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 dec 2018, 18:20

grbavicka je napisao/la:irfo stari lobotomac... lafo ne podrzaje misketa a amara da... a kad spava sanja da njih dvojica vode klub... kako providno od tebe i tvojih potrcka ovde...
Bravo kako si samo pametan pa si skonto da podrzavam misketa :rol:
I samo ako moze da mi najbrojis te moje "potrcke" ovdje ako moze :kafa: da ih mogu zajebavat poslije

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

grbavicka
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka » 04 dec 2018, 18:24

irfo je napisao/la:
grbavicka je napisao/la:irfo stari lobotomac... lafo ne podrzaje misketa a amara da... a kad spava sanja da njih dvojica vode klub... kako providno od tebe i tvojih potrcka ovde...
Bravo kako si samo pametan pa si skonto da podrzavam misketa :rol:
I samo ako moze da mi najbrojis te moje "potrcke" ovdje ako moze :kafa: da ih mogu zajebavat poslije
nemoj se pretvarati u ono sto nisi... ne stoji ti... a ovde te vecina i slusa nazalost... ne mogu da vjerujem da trolas narod toliko...

za tvoje zdravlje bi ti bilo bolje da javno priznas da podrzavas misketa, nego da ovde glumis oportunistu jer zelis biti u centru paznje...
45515

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 04 dec 2018, 18:26

Bravo Amare.

Do neki dan štimao titule, utakmice, otisao na godisnji a sad bi da s godisnjeg vadi guzove ovi ublehasima koji su nam napravili od kluba cirkus.

Uprava napolje zar jos niste ublehasi.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 04 dec 2018, 18:27

NAdam se da ce Amar odbiti spasiti hadzikamataru guzicu...Amar treba da zna da je svaka saradnja sa milimetrom osudjena na propast lik je prevarant koji sada pokusava da iskoristi Amara da smiri navijaca bas kao sto je pokusao i sa Odovicem. Nadam se da ce ga Amar odbiti i pustiti ga da se koprca u **** u koja nas je uvalio.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 dec 2018, 18:28

procito me grbavicka ko bukvar :(
De jos samo imenuj te poltrone pls

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 04 dec 2018, 18:28

MISKE JE NAŠ AJATOLAH

AMAR NAM NIJE POTREBAN
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 04 dec 2018, 18:43

za_zivot_cijeli je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Prema ovom sto je objavljeno,zvanicni sastanak izmedju Amara O. i rukovodstva kluba je odrzan.

ako se dobro sjecam, tamo nekad prije tri godine naljepi ti mene na ovom forumu..... elem, **** to.

ni izjave ni svjedocenja te vrste nisu dovoljna da se LEGALNO sa racuna isplate sredstva na ime tih dugovanja.
novac sa racuna koji nije tvoj privatni se ne moze isplatiti "uz dva svjedoka" koji ce potvrditi postojanje obaveze.
zato i postoje Ugovori, narudjbenice, otpremnice, fakture, cesije, notari... ili u krajnjoj liniji, sudske presude.

a vezano za stavku 3.
Zao mi je za to od prije 3 godine. Ne znam o cemu je bila rijec,u svakom slučaju,evo sad izvinjenje.
Vezano za ovo pod 1.(povjerenje-nepovjerenje)...
Nisam ulazio u to sta je bilo,kako je bilo...Nisam rekao trebao je Senad vratiti pare,nije mu on duzan klub mu je duzan...Razumijem problem,znam ponesta o pislovanju. Takodje znam da su svjedoci sadtavni dio sudskog procesa,naravno da se njihova pika.
Ali na stranu sve to. Govorim o povjerenju. Nicim nije pokazano povjerenje,dapače,iskazana je nevjerica da je to uopce moguce.A povjerenje je nulti preduslov za dobru saradnju. A posebno u sportu.
A ovo pod 3...ne razumijem...Nisam ja tu iznio nekakvo svoje misljenje. Pogledaj press od 16.05 2018.

idevlak
Kontakt:

Post Postao/la idevlak » 04 dec 2018, 19:39

Bezideja je napisao/la:Amar je uvijek govorio da treba neko ko ce ga pratit, ali to ove neznalice nisu. Imas na press u kad Senad govori indirektno da Amar ne moze raditi sta zeli. To u prevodu znaci ja sam gazda koji nema pojma o fudbalu i ja cu ti govoriti kako ces i sta radit.

Senad ne treba nista da se pita jer nema pojma. Da ima obraza vec bi napustip klub nakon bruke velike.
Desit će se ono protiv čega se najviše ovdje zalažeš ABD ti si jedan jako naporan lik
“Ne trebamo se mi brinuti, šta će biti kada se taj čovjek vrati u klub, niko od nas, al’vratit će se, nek to moja poruka bude.”
A.O.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 04 dec 2018, 20:03

FKZ1921 je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:

a vezano za stavku 3.
Zao mi je za to od prije 3 godine. Ne znam o cemu je bila rijec,u svakom slučaju,evo sad izvinjenje.
Vezano za ovo pod 1.(povjerenje-nepovjerenje)...
Nisam ulazio u to sta je bilo,kako je bilo...Nisam rekao trebao je Senad vratiti pare,nije mu on duzan klub mu je duzan...Razumijem problem,znam ponesta o pislovanju. Takodje znam da su svjedoci sadtavni dio sudskog procesa,naravno da se njihova pika.
Ali na stranu sve to. Govorim o povjerenju. Nicim nije pokazano povjerenje,dapače,iskazana je nevjerica da je to uopce moguce.A povjerenje je nulti preduslov za dobru saradnju. A posebno u sportu.
A ovo pod 3...ne razumijem...Nisam ja tu iznio nekakvo svoje misljenje. Pogledaj press od 16.05 2018.
bilo proslo...

ja sam tu Senadovu nevjericu shvatio u kontekstu opsteg poslovanja kluba iz tog perioda, a ne kao nevjericu da je Amar stvarno dao novac.
generalno, nejasna mi je sva ta prica u kojoj se Senada optuzuje da ne zeli vratiti pare. niti ih je on uzeo, niti je bio involviran na bilo koji nacin, niti kao trenutno odgovorno lice u klubu ima ikakav PRAVNI OSNOV da taj novac isplati iz klubske kase, niti bi mi Amar bio jasan da znam da razmislja na nacin kako si ti prezentirao u svom postu. ne znam preko cega bi tu Amar morao preci? preko cinjenice da neko ne zeli raditi mimo zakona!? na kraju krajeva, nije on usamljen u toj prici. tu su jos i Siljak i Delimustafic.
ovdje nije u pitanju relacija povjerenje - nepovjerenje nego relacija u skladu sa zakonom - mimo zakona. svi koji misle drugacije mislim da nisu posteni ni u kojem slucaju, i ne bi ih volio vidjeti ni oko kluba a ne unutar kluba.
licno mene je Senad tu kupio bez obzira sto vjerujem da dugovanje postoji. to mi je dokaz da se radi kako treba. sutra moze doci peti-deseti i skupiti njih sedmoricu za svjedoke i reci, duzan mi Zeljo. i sta cemo onda!? platiti i njima!? i svakom koji dodje sa tom pricom!?

sto se tice zadnje stavke, niti jednom Senad nije optuzio Amara za to o cemu ti pises. ne samo ti, nego i mnogi drugi.
na pitanje o mogucoj suradnji sa Amarom je doslovno rekao ".....pod jedan, model rada ove uprave je drustveno odgovorno poslovanje i pod dva, ovaj klub se nikada nece baviti radnjama mimo terena. to je jasno i to je tako. ja impliciram, ja to znam, i vi to svi znate i svi mediji znaju, da uvijek imamo u takmicanju i te radnje koje se dogadjaju van terena. i to svi znaju. bitno je da znamo ko se time ne bavi". na Ligatino podpitanje doslovno odgovara "ako se ambicije Amara Osima poklope sa ambicijama kluba i ukoliko se postuje model rada, ne postoji ni jedna osoba u klubu koja ce bilo kome onemoguciti uluzak u klub. jel to Amar Osim, jel to Dino Djurbuzovic, jel to...nebitno, znaci, interes kluba je iznad svakog pojedincnog interesa".

mozda je ispalo malo nespretno i mozda to sto je rekao ostavlja mogucnost za zlonamjernu interpretaciju, ali niti jednom ga nije optuzio za tako nesto. istakao je model rada, neka pravila i rekao da su svi dobrodosli.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

DobojskiManijak
Kontakt:

Post Postao/la DobojskiManijak » 04 dec 2018, 20:05

idevlak je napisao/la:
Bezideja je napisao/la:Amar je uvijek govorio da treba neko ko ce ga pratit, ali to ove neznalice nisu. Imas na press u kad Senad govori indirektno da Amar ne moze raditi sta zeli. To u prevodu znaci ja sam gazda koji nema pojma o fudbalu i ja cu ti govoriti kako ces i sta radit.

Senad ne treba nista da se pita jer nema pojma. Da ima obraza vec bi napustip klub nakon bruke velike.
Desit će se ono protiv čega se najviše ovdje zalažeš ABD ti si jedan jako naporan lik
Za par dana ovaj lik odnosno account će nestati jer odluka Amara će ga uništiti. Opet ponavljam ako mu treba poslati cu mu Amarov broj pa neka on fino objasni mu kako da Amar odluči.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 04 dec 2018, 20:06

Jesmo se angazovali. Da ne gori negdje :rol: :rol: :rol:

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 04 dec 2018, 20:12

Model rada gdje je Misimovic glavni, gdje se pita za sportski segment. U takav model rada samo poltroni i glupani upadnu ili najblaze receno naivni, dobri ljudi. Amar nikad nece upasti u takav model rada jer covjek hoce da radi u fudbalskom klubu a ne u necijoj privatnoj prčiji.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.