AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

LegendKiller
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la LegendKiller » 15 jan 2014, 20:11

el92 je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Večeras se još jednom vidjelo koji igrači nemaju više šta tražiti u Milanu, imena ne treba posebno ni navoditi, već svako zna o kome se radi. Izdvojio bi' Hondu koji je i večeras odigrao jednu jako dobru utakmicu, stalno se nudio i tražio loptu, lijepo proslijeđivao te lopte. Odličan igrač na kojeg Seedorf može računati. Drago mi je da se Pazzo vratio, mogao je večeras zabiti još par golova ali nije imao sreće ili šta već. Naš najmlađi član ekipe(Cristante) je bio i više nego solidan, nije griješio,nije komplikovao i to je najbitnije. Svakako je korisniji od jednog Nocerina koji skoro da nije imao kontakta sa loptom otkako je ušao. Rami dobar, s obzirom da nije igrao par mjeseci. Ali još je prerano govoriti o tome da li smo dobili kvalitetnog stopera njegovim dolaskom.
Dobar je Rami ,fizicki je dosta jak ,a i ne rizikuje previse koliko sam ja mogao da zakljucim u ovoj tekmi ,ali sad na osnovu jedne ne znam hoce li tako biti do kraja ,ali sigurno ovo nije njegov maximum .Šta veliš o Zaccardu ? :lol: Ajde toliko lose nije ni odigrao ,cak je ubacio dobru loptu za Pazza ,kad je fulao ,ali bolji je od Bonere :P
gledam onaj ubačaj i kontam je li ovo fakat zakardo ubacio, prijem lopte na prsa, pogled ka napadacu, centarsut upravo tamo gdje treba, ne vjeujem svojim ocima da je ono zakardo uradio.
Tasoti nastavlja alegrijev obicaj da ubacuje krampe u ekipu nocerino i birsa mojau igrati.
Zadnja izmjena: LegendKiller, dana/u 15 jan 2014, 20:13, ukupno mijenjano 1 put.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 15 jan 2014, 20:11

Svidja mi se Rami .. igra beskompromisno, muški, štoperski 8-)

Honda je majstor fakat i igrač koji donosi prevagu u svakom slučaju...

Pazzini je bio odličan takođe 8-)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 jan 2014, 20:13

Napokon jedna rutinski dobijena tekma, bez komplikovanja, sa 30 % snage. Meni se cini da su prodisali punim plucima nakon odlaska Allegrija, definitivno mozemo ocekivati napredak.
Moglo je ovo biti i bolje da se Pazzini nije ispromasivao. Pa covjek je u ove dvije utakmice na kontu komotno mogao imati oko 6 golova. :mrgreen:

Montolivo je bio fantastican, pravo ono kapitenski. Honda me isto iznenadio, bit ce on super pojacanje u veznom redu uz Kaku, covjek se snasao kao da 100 godina ovdje igra.
Ovo ostalo solidno, mada se niko nije bespotrebno izlagao riziku. Zna se kojih par osoba treba letiti sto dalje odavde, ali vjerovatno im Tasotti pravi reklamu, da nekoga privuku, pa ih ne daj boze kupe. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 15 jan 2014, 20:38

slika

Trenutak kad je Seedorf stigao, svi batalili tekmu :lol: 8-)

Edit:
Evo još jedna zanimljiva karikatura:
slika
Il club piu titolato al mondo!

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 15 jan 2014, 21:07

žao mi je što će u historiji mog praćenja Milana ostati upisano da nisam gledao prvu tekmu nakon odlaska ... da ga i ne pominjem

čak sam i onu lakrdiju protiv Sasuola pogledao, večeras neke obaveze ali nije ni bitno, bitno je da je Milan pobijedio

vidio sam golove, sjajne reakcije Binha i Pazza...kontam šta Matri veli na ovaj gol Pazzinija :lol:

dobro je što smo odmorili Kaku jer se kod njega vidi da nije u pravoj formi, jednostavno čovjek nekoliko godina nije u pravom ritmu i teško je to tako lahko prevazići...od kako je došao odigrao je nekoliko sjajnih utakmica, pokazao da je od koristi ali u nekima se nije skoro ni vidio (Sasuolo)

nek se odmori jer nam treba

sad treba ovaj pozitivan zamah prenijeti i na ligu jer nam dolazi jedan velikan iz gornjeg dijela tabele, Verona, sa opasnim Tonijem...valjda se kod njih ne ukaže kakav Berardi protiv nas :roll:

uglavnom, jedno je jasno, sa Alegrijem smo dotakli dno i išli smo polahko da propadnemo i kroz tu rupu na dnu...vjerujem da je noćna mora iza nas

uhhh kako mi sada fali El92 :(
Undici stelle - ACM 1899

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 15 jan 2014, 21:09

Seedorf: "The plan is to create a new winning cycle at Milan. Let's hope that it will happen because we have suffered enough. Forza Milan!" Eh za ostvarenje plana trebat ćeš pomoć Berlusconia, bez njegovih miliona teško će to ići. A jašta nego da smo propatili mnogo, pa i previše u posljednih 20-ak mjeseci. :D

[youtube][/youtube] Ko nije imao priliku da pogleda našu novu "desetku" večeras, evo mu video pa neka uživa. 8-)
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 15 jan 2014, 21:11

baltazar ni ja nisam mogao gledati tekmu. zaglavi kod rodje a za tog ti je internet pojam. morao pratiti stanje na teletexu. al zato brale uvijek ima dobre rakije :D pa je bilo malo lakse.. sad sam pogledao golove i nije lose, zadovoljan sam pobjedom, abd kasnije pogledati i citav snimak. ali sudeci po komentarima dragi kolega nije bilo lose, cak sta vise i dobro. samo nek nema ublehe na klupi :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

el92
Kontakt:

Post Postao/la el92 » 15 jan 2014, 21:23

slika
grande Milan

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 15 jan 2014, 21:29

Karakteristično za Mexesa, može igrati odlično 80 minuta i u zadnjih 10 sve to upropastiti, koncentracija mu je slaba strana. :mrgreen:
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 15 jan 2014, 21:39

el92 je napisao/la:slika
Mexes stile :lol:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 jan 2014, 21:57

Ovo sam i ja primjetio, kakva samo opustenost i nonsalantnost igraca. Ne samo Mexesa, vec su svi zaspali. :mrgreen:
Hajde, necemo uzeti za zlo, opustili se ljudi. Ali problem je sto se ovo vrlo cesto desava, ove sezone su nam se svi nadavali golova, mozda postoje tek 2-3 ekipe od kojih nismo primili gol.

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 15 jan 2014, 22:01

Fino odradjena tekma,makar i protiv Spezie,to je ono sto sam ocekivao i od allegrija sa ovim igrackim kadrom,ne da dobija ove iz vrha tabele,al da se makar ne mucimo sa ovim 'slabijim' ekipama.

Cestitke Hondi na prvijencu
Forza Milan!!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 15 jan 2014, 22:12

Seedorf sutra u 15:00 prvi put dolazi u Milanello kao trener svog i našeg najdražeg kluba. Nadam se da će odmah početi sa nekim novitetima, modernijim i drugačijim pristupom a ne kao njegov prethodnik. Jer onoj ublehaš je par godina koristio jednu te istu metodu, barem koliko sam ja to mogao da primjetim.

Naime na klupskom youtube kanalu svaki dan postave video zapise sa treninga, najčešće se radi o dva takva u trajanju po 15-ak minuta. I takvih sam pogledao na desetine ma i stotine( :lol: ) u zadnje 2-3 godine, i primjetio sam dvije stvari, dosta igrača je otišlo i došlo a sistem rada je ostao isti. Često sam se pitao da li ja to gledam reprizu jednog te istog treninga, samo sa "ubačenim" novim likovima. :lol: Mislim ono u tih pola sata se može dosta toga vidjeti, ali svaki put sam gledao skoro identičnu stvar. I onda se pitam kako je moguće da već mjesecima ekipa ne napreduje. :mrgreen:
-Rui Costa-

el92
Kontakt:

Post Postao/la el92 » 15 jan 2014, 22:29

Kad ste vi poceli navijati za Milan ? Ja navijac od 2010. ( '97 godiste) i taman prvu godinu poceo pratiti o osvoje :D i sad evo malo u krizi ,ali opet sam vjeran navijac za razliku od onih koji navijaju svake sedmice za drugi klub tj, onaj koji je na vrhu tad...
grande Milan

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 15 jan 2014, 22:38

Blago tebi kad nisi dozivio Deportivo La Corunu,Liverpool i ostale mnoge stvari :D

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 15 jan 2014, 22:41

Počeo sam navijati za Milan, te iste godine kad si ti rođen. Pa eto sad saberi i oduzmi. :D :D
-Rui Costa-

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 15 jan 2014, 22:53

hahhaa tako nekako. svasta smo prozivili sa nasim Milanom. i ja sam negdje oko 1996/97 poceo navijati za Milan :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 jan 2014, 22:56

Boga pitaj. :mrgreen:
Pretpostavljam negdje od 2002/3 s tim sto sam u ta doba ( bez interneta ) dosta slabo pratio utakmice, ali naravno da se svih vaznijih dogadjaja iz tog perioda dobro sjecam. Tek negdje od 2007/8 sam poceo intenzivnije pratiti desavanja oko kluba.

FORZA MILAN !

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 15 jan 2014, 22:59

Seedorfove januarske želje: Diamanti (Bologna), Maher (PSV), Doria (Botafogo), Jorginho (H. Verona).

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 jan 2014, 23:04

Sve veznjaci, a kod nas vrvi od njih. Ne znam koja bi svrha bila otjerati Polija, Saponaru, Cristantea i dovesti skoro identicne igrace ? Iz supljeg u prazno, eto sta je.

Sto se tice Dorie, ne poznajem ga, ali moram priznati da mi je pun klinac ovih talenata i buducih zvijezda koji redovno podbace i od kojih nemas nista, osim sto ih gomilas i saljes na posudbe.
Neka brate izvale miliona na ljeto i dovedu igraca kako bog zapovijeda.

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.