Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Drape
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Drape » 29 jun 2022, 16:08

Alibegović, Garza ili Roberson?

“Košarka je sve više i više igra bekova, sve manje i manje igra centara. Imamo problem da nam fale vanjski igrači. Adis ima tu tešku odluku. Ima dva vrlo kvalitetna vrlo kvalitetna visoka igrača Luku i Mara. Obojicu poznajem zato što sam na neki način vezan sa porodicama. Neće biti lako odlučiti da li u konstalaciji računati na Čamparu, da dobije novu ulogu. Da bude nosilac igre, zajedno sa Gegićem na play maker poziciji. Savez je trebao više uraditi da Amara budi da bude original Bosanac. Imali bi problem manje, a opciju više na centarskoj poziciji”, kazao je Emir Mutapčić.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 29 jun 2022, 16:12

Bassha je napisao/la:
23 jun 2022, 00:14
Ode i Vrabac kod Bosnica u Mons
Napokon docekasmo trenera koji nase igrace gura ... ovo sve prije bi radije dalo otkaz nego naseg igraca dovelo ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 29 jun 2022, 20:18

Jamie Malonzo rodjen u Seattle-u dobio dozvolu da ubuduce nastupa za Filipine kao domaci a ne naturalizovani igrac.

Roosevelt Adams ce uskoro isto dobiti dozvolu da igra kao domaci igrac iako je rodjen u Arizoni.

:bih:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

reeds
Kontakt:

Post Postao/la reeds » 29 jun 2022, 20:26

Ma to se moze srediti da ima imalo volje od ovih nasih kvazi strucnjaka. I za Amara i za Luku, imaju sve papire i pravne akte da budu domaci igraci. Ali ove nase levatine iz saveza nece da pokrenu guzove i malo da se napate, lakse im je kukati i govoriti da su pokusali sve i da su ih odbili. Eto druge ne odbijaju nego samo nas.

Siguran sam da ako se normalno zamoli Misko da bi pomogao rado oko toga. Covjek je prilicno IME u kosarci. A posebno sada mislim da bi jos vise pomogao, jer zastupa Musu. Ali jok nece oni to.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 29 jun 2022, 22:56

Alibegovic navodno blizu Cedevita Olimpije.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 29 jun 2022, 23:28

reeds je napisao/la:
29 jun 2022, 20:26
Ma to se moze srediti da ima imalo volje od ovih nasih kvazi strucnjaka. I za Amara i za Luku, imaju sve papire i pravne akte da budu domaci igraci. Ali ove nase levatine iz saveza nece da pokrenu guzove i malo da se napate, lakse im je kukati i govoriti da su pokusali sve i da su ih odbili. Eto druge ne odbijaju nego samo nas.

Siguran sam da ako se normalno zamoli Misko da bi pomogao rado oko toga. Covjek je prilicno IME u kosarci. A posebno sada mislim da bi jos vise pomogao, jer zastupa Musu. Ali jok nece oni to.
Netreba se FIBA, Misko, peti sesti… zamoliti, nego PLATITI…kao sto su uradili i svi ostali koji du dobili sta su i trazili!

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 29 jun 2022, 23:32

DaVinci je napisao/la:
29 jun 2022, 16:12
Bassha je napisao/la:
Napokon docekasmo trenera koji nase igrace gura ... ovo sve prije bi radije dalo otkaz nego naseg igraca dovelo ... :zviz:
To prvenstveno vazi za Nenu Markovica koji je kroz tolike godine mogao i morao pogurati vise nasih igraca.Kada je Zeljko mogao tada poluigrace poput Kalinica i Gudurica isprofilisat u jednom euroligasu,ne vidim razloga zasto npr.Atica,Lazica ili Talica ne progura u Dijonu.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 29 jun 2022, 23:36

Spisak Austrije (vise stranaca nego domacih, ali izborili se za to…ps: fali im „nas“ rasid mahalbasic):

Thomas Klepeisz (Ulm/GER), Rashaan Mbemba (St. Pölten), Renato Poljak (Oberwart), Jakob Pöltl (San Antonio Spurs/USA), Bogic Vujosevic (BC Vienna), Erol Ersek (Tübingen/GER 2), Benedikt Güttl (Gmunden), Jakob Lohr (Timberwolves), Jozo Rados (BC Vienna), Daniel Friedrich (Gmunden), Sebastian Käferle (Oberwart), Timo Lanmüller (Tübingen/GER 2) und Marvin Ogunsipe (Bayern München/GER).

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 30 jun 2022, 00:36

guillermo je napisao/la:
29 jun 2022, 23:32
DaVinci je napisao/la:
Bassha je napisao/la:
To prvenstveno vazi za Nenu Markovica koji je kroz tolike godine mogao i morao pogurati vise nasih igraca.Kada je Zeljko mogao tada poluigrace poput Kalinica i Gudurica isprofilisat u jednom euroligasu,ne vidim razloga zasto npr.Atica,Lazica ili Talica ne progura u Dijonu.
Zato sto Atic igra u Eurocup ekipi i ima platu za koju se ne isplati dovoditi ga u Dijon ni njemu ni klubu. Lazicu je Mornar plafon, a Talicu je Igokea probijanje plafona.

Koji je to nas igrac kvalitet za francusku ligu i da ga se treba pogurati, lako je u belgijskoj ligi "gurati" Vrabca, Adamovica, Pasalica kojima i ne treba guranje, za gurati po francuskoj i turskoj ligi ipak treba kvalitet, a takav igrac nas nije dostupan.

Pogurao je Vrabca u Spaniji pa mu se odbilo od nos.
#MFFL
Som-Hi Barça

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 30 jun 2022, 02:01

Ethel je napisao/la:
30 jun 2022, 00:36
guillermo je napisao/la:
DaVinci je napisao/la:

Zato sto Atic igra u Eurocup ekipi i ima platu za koju se ne isplati dovoditi ga u Dijon ni njemu ni klubu. Lazicu je Mornar plafon, a Talicu je Igokea probijanje plafona.

Koji je to nas igrac kvalitet za francusku ligu i da ga se treba pogurati, lako je u belgijskoj ligi "gurati" Vrabca, Adamovica, Pasalica kojima i ne treba guranje, za gurati po francuskoj i turskoj ligi ipak treba kvalitet, a takav igrac nas nije dostupan.

Mozda ne sada,ali za 15g.trenerske karijere trenirati samo 3 nasa igraca je bzvz.za takvog patriotu.Vise je jbt.Partizan (bez obzira na financije tada.) pokusao nesto dati bh.kosarci kroz sansu raznim panjevima:Vrabac,Obrad,Karahodzic,Gegic....
Ne vidim razlog zasto Neno 15 ili 17g.nije povukao Atica ili Buzu npr.Bas je Kalinic bio kvalitet za Fener koji jurisa na EL 2016g.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 30 jun 2022, 09:05

Meni je najjace kad je Zeljko doveo hebenog Tepica (povreda ledja nema veze sa razinom talenta odnosno nedostatkom kvaliteta koji doticni nikada nije imao - za Panatanaikos nivo).

Pa i dusan kecman, i mnogi drugi kojima je zeljko dao hljeb u ruke, samo na racun toga sto su mu zemljaci ( i mozda neke menadzerske konekcije).

Neno se jeste zahebao s vrabcem u Tenerifeu, ali nije ga ni trebao dovoditi ako ga je ijednom gledao. Neki drugi igraci su mogli dobiti vjetar u ledja, dok su imali 18-19 godina. Evo sad bi Alibegovic komotno mogao startati ispred Kuridze u Buducnosti.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 30 jun 2022, 12:13

guillermo je napisao/la:
30 jun 2022, 02:01
Ethel je napisao/la:
30 jun 2022, 00:36
guillermo je napisao/la:

Mozda ne sada,ali za 15g.trenerske karijere trenirati samo 3 nasa igraca je bzvz.za takvog patriotu.Vise je jbt.Partizan (bez obzira na financije tada.) pokusao nesto dati bh.kosarci kroz sansu raznim panjevima:Vrabac,Obrad,Karahodzic,Gegic....
Ne vidim razlog zasto Neno 15 ili 17g.nije povukao Atica ili Buzu npr.Bas je Kalinic bio kvalitet za Fener koji jurisa na EL 2016g.
Pola trenerske karijere je proveo u Turskoj gdje je ogranicenje broja stranaca na 5. Pri tome je vodio klubove gdje su domaci igraci odron jer sve sto valja domacih igraca je po Feneru, Efesu, Galati itd. Znaci morao je imati medju tih 5 igrace koji ce da prave razliku momentalno na terenu, a nesto se ne sjecam da je takav kod nas postojao i da mu je trebalo guranje u karijeri.

Stavis u kontekst gdje su danas Kalinic i Guduric i shvatis da li su imali kvalitet ili nisu. Mislim da i Nenad ne bi imao nikakav problem dovesti takve igrace i u Dijon da ih imamo.

I to poredjenje sa Obradovicem, pa covjek je bio ikona u Panati mogao je dovesti svog sina da igra ako je htio, imao je kostur ekipe u kojem su i igraci poput Tepica mogli da prodju, a i njega je doveo u svojoj devetoj sezoni u Panati. Mislim da i Dijon ne bi imao problem da Markovic u svojoj devetoj uspjesnoj sezoni dovede Camparu u Dijon.
#MFFL
Som-Hi Barça

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 30 jun 2022, 17:51

RoninX je napisao/la:
30 jun 2022, 09:05
Meni je najjace kad je Zeljko doveo hebenog Tepica (povreda ledja nema veze sa razinom talenta odnosno nedostatkom kvaliteta koji doticni nikada nije imao - za Panatanaikos nivo).
Druže, Milenko Tepić je sa 19 godina bio starter Partizana u Evroligi, lično sam gledao utakmicu protiv Maccabija 2007 koju je riješio 1 na 1, zatim je bio drugi igrač Partizana u ekipi koja je igrala majstoricu protiv TAU za odlazak na F4, a 2009. je bio starter reprezentacije Srbije koja je igrala finale EP protiv Gasolove Španije i uzeo srebro.

Mislim, glupo mi je da glumim drvenog advokata, pošto iskreno nisam fan tog igrača, ali on zapravo jeste sve u karijeri postigao jer je brutalno talentovan, ali se ugasio jer je neradnik i klimav karakter, da ne kažem težu riječ koja se koristi za to.

Pratim narativ o kojem pričaš i razumijem ga, ali mislim da si izabrao pogrešne primjere.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 30 jun 2022, 18:31

John Roberson potpisao za novog turskog premijerligasa Manisu Buyuksehir
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 30 jun 2022, 19:38

Nemanja86 je napisao/la:
30 jun 2022, 17:51
RoninX je napisao/la:
30 jun 2022, 09:05
Druže, Milenko Tepić je sa 19 godina bio starter Partizana u Evroligi, lično sam gledao utakmicu protiv Maccabija 2007 koju je riješio 1 na 1, zatim je bio drugi igrač Partizana u ekipi koja je igrala majstoricu protiv TAU za odlazak na F4, a 2009. je bio starter reprezentacije Srbije koja je igrala finale EP protiv Gasolove Španije i uzeo srebro.

Mislim, glupo mi je da glumim drvenog advokata, pošto iskreno nisam fan tog igrača, ali on zapravo jeste sve u karijeri postigao jer je brutalno talentovan, ali se ugasio jer je neradnik i klimav karakter, da ne kažem težu riječ koja se koristi za to.

Pratim narativ o kojem pričaš i razumijem ga, ali mislim da si izabrao pogrešne primjere.
ma mozes ti napisati da je imao dobrih nastupa, nije problem, cudo bi bio da ih nije imao. cinjenica je da se radilo o visokom playu bez suta, sporom ko blato, chokeru kad treba. u juniorima je bio perspektivan, ali je vecinu karijere proveo kao prosjecan bek. dzaba mu sto je imao visok bbiq, dobro znam kakav je bio "miljenik" navijaca partizana.

slika

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 30 jun 2022, 22:05

ma dobro, da ne spamamo temu, nemam šta dobro reći o Tepiću, samo kažem, mislim da je glupo reći da je došao u PAO "nacionalnom" linijom, jer je potencijal očigledan, i dobro potkovan činjenicama u ranom dijelu karijere. To što se desil u nastavku, dešava se često, sasvim normalni raspadi karijere.

Što se tiče nacionalno-prijateljskih dijeljenja računa, apsolutni No1 primjer je kada je Divac kao GM Kingsa dao garantovan ugovor Duji Dukanu, sinu svog prijatelja Ivice. Duje je prije toga bio 6 igrač Wisconsin Badgersa, da bi nakon uzimanja tog novca u Sacramentu strmoglavio svoju karijeru u realnu vrijednost - druga španska liga.

E to je pravi primjer, ili recimo Kuzmić koji je završio kod Đorđevića u PAO, ili ova Kosta Jankov linija u Warriorsima koja je dovodila Smailagića, Milisavljevića i Kuzmićau Golden State, i tako neki primjeri

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 jul 2022, 21:46

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj krajem juna primilo je u državljanstvo BiH Aleca Jeffreya Petersa.

Riječ je o američkom košarkašu rođenom u Washingtonu. Peters ima 28 godina, visok je 2,06 metara i igra na poziciji krilnog centra. U budućnosti bi mogao nositi dres Zmajeva.

- To je bilo po zahtjevu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Mirza Teletović je razgovarao s igračem, tada je igrao u Baskoniji, sada je prešao u Olympiakos. Pokrenuli smo proceduru, ali i mi smo saznali za odluku "kroz novine" jer nas niko nije ni obavijestio da je zahtjev uvršten i završen. Čekala se dugo sjednica, pola godine. I mi smo sa stranice Vijeća ministara BiH saznali, ali nismo dobili informaciju kroz pisani trag da je to ustvari odobreno da bismo krenuli dalje u proceduru - rekao je za Faktor generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

Ovi iz saveza se sj.ebali kad je dobio papire u fazonu ko je ovaj sad :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 05 jul 2022, 21:53

Mi smo kraljevi cirkusa :rol:

Izbaciti Mikija, a ovog ubaciti. 😎 Nije da nemamo preko glave tih 205-207cm igraca, i domacih + Alibegovic. Nesto imam osjecaj da se samo islo na to da on (kao tadasnji igrac Baskonije) izganja evropski pasos i time dobije benefite istog - bez ikakve veze s reprezentacijom BiH.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 05 jul 2022, 22:03

Hahaha, legendarni smo. :mrgreen:

Kaze Colan, proslo je pola godine i tek treba vidjeti s igracem da li je i dalje zainteresovan da igra za nas. Dali mu bh pasos da ima odredjene olaksice u okvirima evropske kosarke, a frajer ce zaigrati za nas samo ako bude bilo dobre volje s njegove strane. :rol: Glavu dajem da je ovo Mirza htio da pogura ili zbog Baskonije ili zbog Miska (ako mu je on menadzer). Cisto sumnjam da je ovaj ikad bio u opticaju da zaigra za nas. Ok, dobar je kosarkas, bolji od svih nasih visokih, ali nam nije potreban Amerikanac na tim pozicijama. Osim toga, nastupa u EL, tako da je jos apsurdnije uzeti nekoga ko ne moze igrati u kvalifikacijama.

Btw, Colan ponovo spominje pricu oko skidanja famozne zvjezdice Amaru i/ili Luki. Prije mjesec-dva je rekao da Garza definitivno ostaje 'naturalizovan', a sad se ko fol ponovo bore da to ne bude tako. Brojne kontradiktornosti je lupao i u vezi Matkovica, ali mi jednostavno nemamo potkovanog i hrabrog novinara da ga izreseta konkretnim pitanjima.
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 05 jul 2022, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos i 18 gostiju.