imao sam potrebu nesto da napisem
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
thewalkingdead
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
koliko god ja ljut bio na svoje sarajevo opet ne mogu a da im ne cestitam na dobroj utakmici,ali bez nekog dugogodisnjeg plana ljudi moji sarajeva nece biti na evropskoj mapi,kakav dzafic kakav parmak,hocu da gledam malog kovacevica na golu cijelu godinu,em sto igra za manje pare em sto ima ugovor na pet godina em sto mozes od njeg nesto ocekivati na tom dugogodisnjem planu,ko je jos napredovao na klupi,treba ovu godinu halalit i ja im halalim ako cemo vazda imati 4,5 akademaca u prvoj postavi pa makar i neigrali evropu a i sta cemo tam pa da ljudi rekorde ruse na nama,i ne pustati olahko rahmanovica ako ikako moze na jos godinu da produzi jer samo uz takve igrace ce i napredovati ovi mladi
#kurvomRšizSvetinje
DON'T OPEN
DEAD INSIDE
DEAD INSIDE
Ko je gledao utakmicu Liverpool-West Ham mogao je vidjeti da im odbrana ispada prilično slično kao naša. Mi nemamo kvalitet da tako igramo odbranu i džaba ti sve. Da nam stoperski par čine Mujakić i neki jako brz, pokretan i poletan igrač tipa Tatomirovića, da imaš Pidru bržeg za 30%, i desnog beka istog takvog, onda bi se moglo to uigravat. Ovako sumnjam da ćemo prebacit dvocifren broj utakmica bez primljenog gola, i to sve na isti fazon.miky_hz je napisao/la:Problem odbrane je najveci sto igra visoko,a ti kada zelis da ti odbrana igra onako visoko,moras igrati samo totalni presing gore .Da nedopustis da stoper preda loptu zadnjem veznom da ga ne pustis da ti prenese loptu kako hoce,da zadnji vezni ne doda do veznjaka ispred jel u tom slucaju onda protivnik ima svu sirinu svjeta da odigra loptu dal na stranu dali iza ledja stopera.I stvarno imamo srece sto je linijski bio toliko j.ebeno dobar i sto je vidio sve,ali sutra ti levat negdje namjerno nece dici zastavicu i ti ces popusiti zbog tog sistema koji igramo.Nemoze odbrana stajati visoko ako ce se ostatak ekipe uvlaciti,to su sve osnove fudbala.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Nama najviše fali da igrači se bore i izgaraju na terenu. Sve ostalo se može trpiti 
I am coming
- robertkosar
- Kontakt:
Kod ovog drugog gola za melju kova je otisao na prvu stativu i tu je napravio gresku. Trener koji ga trenira na treningu je trebao raditi sa momkom. U svakom trenutku golman mora znati gdje se nalazi ,morao je biti na sredini gola i da ima cistu situaciju ispred sebe i da navrijeme istrci i hvata loptu u pet metara. Neiskustvo i pritsak su ucinili svoje, u ovakve utakmice se ulazi hladne glave. Momku ne treba zamjeriti bit ce abd bolje i imat cemo pravog golmanaSamozdravlje je napisao/la:Osttribine je napisao/la: Mali Kovacevic je juce podlegao atmosferi i imao nekoliko losih intervencija od kojih nam je jedna presudila za onaj njihov drugi gol, zatim Pidro u drugom poluvremenu je imao dosta pogresnih pasova i ispadao je nekoliko puta, to se extra vidjelo sa tribine na kojoj smo bili smjesteni mi navijaci Sarajeva. Dodao bih jos da sam vidio da mu je dosta Velkoski pomagao i zatvarao tu stranu.
Vjerovatno se bolje razumijes u fudbal,ali ako ti nije tesko procitaj moj stav:
1.Kjosevski brani min. tri sezone i dozvoli da ga Rahmanovic lobuje iz mrtvog ugla i mi hB damo go.Kovacevic do tada branio 2,5 utakmice u za njega nevjerovatnoj atmosveri.Volio bih da neko ko je bio golman objasni go za 2:2.Centrsut sa desne na lijevu stranu,naravno on krece za loptom na suprotnu i inercija mu nije dozvolila da stane i pokupi loptu.Na nasu zalost Zajimovic je naso pravu putanju gdje se on nije mogao vratiti.Kovacevic je 3-4 centarsuta u 16 pokupio rutinerski,odavno nisam vidio nekog sem Delaca da je to radio.Nije linijski golman,a zna se i postaviti 1 na 1(uklizati).Samo ako dovedu nekog Delacaa (sumnjam da ce ova uprava)bi razmislio da bude na klupi.Sjajan potencijal,mislim da je radin i skroman(ala Cimi)i ima ugovor na 5 godina.dirljivo kako skide dres i dade onom momku(invalid iz Svrakina).Vjerovatno ce morati platiti novi ?
2.Pidro ima tako mekan i fin dodir sa loptom da je to fascinantno.Ima tu i koja greska,ali je samouvjeren i ne daje prvom do sebe.Ima sjajan dribling i centarsut.Ono protiv GOSK-a (dribling i centarsut)je nesto cega cemo se nagledati na Kosevu,ako ne ode prerano.Volio bi poslije Husrefa(gotivio sam ga,a i sad mi nije mrzak-nek odradi ugovor)dodje Uscuplic i povede ovu nejac iz Akademije uz 1-2 bas jaka pojacanja,nagledali bi se onoga zbog cega je nogomet lijep.
3.Izvini to za Kapitena je smjesno,pa da i to nije radio,mogao je i sa klupe igrati.Pozdrav
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Pidri šesta zvanična utakmica, Vladanu treća. I opet smo imali bolje šanse i bili bliži pobjedi.
Sa Vladanom treba sjesti i reci mu sta klub hoce od njega. Ustvari ja ne znam sta klub planira sa njim. Kao prvo ovdje imam osjecaj da ce prvi veci kiks njega preseliti na klupu. Golmani su budale svakako tako da ce biti kikseva. Sam primjer SP u Rusiji. Cabalero, Loris, pa Karius i da ne nabrajam vise. Druga stvar Vladan nema od koga uciti jer Adi Adilovic nije neka kompetentna licnost u tome. Znaci ako ga klub vidi kao buducu jedinicu ili neki projekat treba obaviti razgovor sa njim i reci mali ti samo brani, greske su sastavni dio fudbala i zivota, a ako recimo mali skonta da mu Slovenac puse za vratom, onda ce se u njega uvuci nervoza i ko sto neko napisa, gasi mjesalicu motaj kablove
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Bravo, to je to.esprit24 je napisao/la:Sa Vladanom treba sjesti i reci mu sta klub hoce od njega. Ustvari ja ne znam sta klub planira sa njim. Kao prvo ovdje imam osjecaj da ce prvi veci kiks njega preseliti na klupu. Golmani su budale svakako tako da ce biti kikseva. Sam primjer SP u Rusiji. Cabalero, Loris, pa Karius i da ne nabrajam vise. Druga stvar Vladan nema od koga uciti jer Adi Adilovic nije neka kompetentna licnost u tome. Znaci ako ga klub vidi kao buducu jedinicu ili neki projekat treba obaviti razgovor sa njim i reci mali ti samo brani, greske su sastavni dio fudbala i zivota, a ako recimo mali skonta da mu Slovenac puse za vratom, onda ce se u njega uvuci nervoza i ko sto neko napisa, gasi mjesalicu motaj kablove
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
a možda mu to bude još veća motivacija za napretkom. To može biti mač sa dvije oštrice, može mu dati motivaciju za dalje a može ga i pogurati doleesprit24 je napisao/la: a ako recimo mali skonta da mu Slovenac puse za vratom, onda ce se u njega uvuci nervoza i ko sto neko napisa, gasi mjesalicu motaj kablove
I am coming
Ne bih rekao da se oni boje medjusobne konkurencije. Njima je prpa sta ce navijaci reci. Zato bi im veliko bilo da znaju da imaju podrsku raje - samo nek se bore i skupljaju iskustvo a za ostalo nek ne brinu.
Rahmanovic nam treba iduce 2 godine ako smo ozbiljni.
Rahmanovic nam treba iduce 2 godine ako smo ozbiljni.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Neka Kovacevica na golu , ne treba mijenjat golmana ...
- robertkosar
- Kontakt:
Sve je do trenera golmana. Imam deset golmana uzrasta od 13 do 28 god. I prema svakom golmanu sam isti. Ucim ih i treniram svake sedmice imaju i teoretsku nastavu. Nijedan od golmana nesmije osjetiti da sam nekog favorizovao na treninzima, a trening utakmice su mjesto da se pokaze tko ce biti prva jedinicaAnonjimus je napisao/la:a možda mu to bude još veća motivacija za napretkom. To može biti mač sa dvije oštrice, može mu dati motivaciju za dalje a može ga i pogurati doleesprit24 je napisao/la: a ako recimo mali skonta da mu Slovenac puse za vratom, onda ce se u njega uvuci nervoza i ko sto neko napisa, gasi mjesalicu motaj kablove
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
- StariGrad071
- Kontakt:
Hodzic i Sabanovic, odnosilo se na desne bekove. Pidro je dobar, ali nije jos spreman u seniorskom fudbalu da odradi utakmicu svih 90 min. Obicno padne oko 60e min. Sto je i razumljivo.Samozdravlje je napisao/la:Molim te mozes li pojasniti ovo.Da li ovdje ima Pidre?Nije ironija i provokacija.StariGrad071 je napisao/la:Steta, zaista, nakon odgledanog pregleda. Kakav sut stanojevica kakav bi to bio euurogol.
Desni bek je problem, ali ova dva beka sto imamo nisu u fudbalu glavom.
Odlicna utakmica nasih, pritiskali, tukli, nismo odavno srcanije odigrali. Malo je nedostajalo, malo. Idemo dobit zrinjski. Isti pristup.
Horde zla opet predominantne pored svih problema...
Kovacevic, dupovac, mujakic, pidro, handze sinoc. Prelijepo.
Prosle godine , u ova doba prvi nam je bjezao 8 9 bodova ,sad samo 3.Hajmo biti pozitivni

Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bilo bi prelijepo da nije Dupovca, i da je Handže igrao duže od 7 minuta.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
izvještaj boli glava
Zna li iko pouzdano sta je sa kondicionim ?
Runda vec po fb poceo pljuvati Vladana

ps:mec sa zrinjskim sudi Dragan Petrović iz Banja Luke sa pomoćnicima Sretenom Udovičićem i Igorom Radakovićem iz Prijedora.
ps:mec sa zrinjskim sudi Dragan Petrović iz Banja Luke sa pomoćnicima Sretenom Udovičićem i Igorom Radakovićem iz Prijedora.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
- egzodus1946
- Kontakt:
Fejzic se vise raduje golu Zelje nego ZebaMemara je napisao/la:izvještaj boli glava
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Svim srcem želim da Vladan bude najbolji golman lige. Jeste naše dijete, želim što više naše djece u prvoj postavi, ali ljudi shvatite: POZICIJA GOLMANA NIJE NEŠTO ŠTO MOŽE PRETJERANO DA SE TRPI! Onaj konj Bojan je isto tako griješio, ali malog će prije pojesti njegove vlastite greške nego recimo to da brani samo kup utakmice! Uostalom za golmana ima i najviše vremena da postane klasa! Za njegov razvoj je bolje da ima kvalitetnog golmana uz sebe, nego hebenog Adilovića kao trenera.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- StariGrad071
- Kontakt:
Kovacevic trebq da nastavi da brani. Iako je imao onaj kiks kod ponistenog gola opet je djelovao samouvjeren kada je izlazio na centarsute.
Trenutno korisnika/ca: almir2018, OzmoodPinglewood, trunks1946 i 19 gostiju.