Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

slusalica
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la slusalica » 19 nov 2020, 10:53

1921boy je napisao/la:
19 nov 2020, 10:49
Ti si momak zaluto ovjeda izgleda
stara dobra bosanska --- ućeram ja tebi ;)
tz tz tz tz tz tz

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 19 nov 2020, 11:00

Može li nam onaj trust mozgova, koji je ovdje bulaznio o nekoj dugoročnoj fenomemennalnoj strategiji pod režiserskom palicom Osima, malo pojasnit sve to?
Šta ono bi ? Osim preuzima, uvodi revolucionarne promjene, reprezentacija se transformiše u ekipu igrača iz domaće lige, svojom karizmom i stručnošču krči put ka vrhu europskog fudbala...?
Naravno, odma mu dat ugovor na 8 godina, s klauzulom raskida od 20 miliona eura. sve to uz koordiniranu podršku ovog i sličnih relevantnih portala, malog i srednjeg menadžerskog biznisa.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 19 nov 2020, 11:10

Ja garantujem da bi s Amarom imali bolje rezultate nego sa robijem, mesom, bajevicem... covjek zna igrati na rezultat, ali je.bo njega daj Muslina, Krstajica i opet neke polutrenere kao i dosad.

spursman
Kontakt:

Post Postao/la spursman » 19 nov 2020, 11:25

BiH treba mladog i modernog trenera koji će ekipu spremiti za Euro 2024, jer ruku na srce iz 4. pota ovu ekipu ne bi ni Pep i Jose zajedno odveli na SP 2022. Mislim da je najperspektivniji mladi trener sa ovih prostora Igor Bišćan, od BH trenera jedino bi Vinka Marinovića uzeo u razmatranje. Sergej se ne može učiti na reprezentaciji, mladoj da seniorskoj ne.
audere est facere!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 nov 2020, 11:40

"Ne znam ništa o tome. Imam dobar odnos sa svojim bivšim predsjednikom Vicom Zeljkovićem i vjerujem da mene smatra dobrim kadrom, tako da nije isključivo da nešto i bude. Ipak, rano je govoriti na tu temu i bilo bi neukusno da komentarišem napise u novinama”, rekao je Krunić kratko za Mondo.ba.

Krunić je bez angažmana od marta, kada je mjesto šefa stručnog štaba Borca ustupio Vladi Jagodiću.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 19 nov 2020, 11:42

Davaj Krunica, asistenti Mulina i Regoje i dizginemo !!!
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 nov 2020, 11:43

spursman je napisao/la:
19 nov 2020, 11:25
BiH treba mladog i modernog trenera koji će ekipu spremiti za Euro 2024, jer ruku na srce iz 4. pota ovu ekipu ne bi ni Pep i Jose zajedno odveli na SP 2022. Mislim da je najperspektivniji mladi trener sa ovih prostora Igor Bišćan, od BH trenera jedino bi Vinka Marinovića uzeo u razmatranje. Sergej se ne može učiti na reprezentaciji, mladoj da seniorskoj ne.
Nije se rodio ko je narodu ugodio jedni bi Osima jer ima ligu u malom prstu,drugi bi Vinka jer su pitari pa mrze Osima,jedni bi Husrefa jer ne vole ni Sarajevo,ni Želju a ni repku,jedni bi Bjelicu,Keka,Vahu,Bilića što je nerealno a ustvari dobit cemo Krstajica,Milosevica ili Rajevca
mosa lošmi stićko tit-ula!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 nov 2020, 11:50

Mi moramo biti svjesni da mi u ovom trenutku ne možemo dobiti neko kvalitetno ime. To smo mogli nakon SP 2014 ali nismo doveli nikog ozbiljnog. Sad jedino možemo dobiti otpatke iz naše lige ili Hrvatske ili Srbije. Ako već moramo dovesti takvog nekog onda sam više za nekog iz naše države..

A i s druge strane, po meni Osim ne bi bio uopšte loš izbor. Naravno, nije neko mega ime ali imam osjećaj da bi on bio dobar selektor. A nisam nikako za nekog poluamatera stranca, to što nije iz Bosne ne znači odmah da je vrhunski stručnjak. Stranac jedino može ako je neko mega ime a u svim ostalim slučajevima neko iz naše države.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 19 nov 2020, 11:52

Ma Osim ne bi zazivio podrsku sviju i odmah otpada. Jbo trenera kojem bi zvizdali na nekim stadionima.
Iako sam misljenja da mu se treba dati prilika.
Kaze nema usojeha kao Muslin ili Buvac(strucnjak) koji nije glavni trener u zivotu bio, ali helem.
Dalic eto imao veliko iskustvo, Bilic, Kovac itd.

Sto Hrvati koji finansijski bolje stoje nisu dovodili Musline, Prandelije itd. Zato sto ljudi zele svojeg covjeka, pstriotu u vrhu koji ce im iz srca j mater kad ne ide i poznaje ih u kost. Kad su drugi bili imali svojeg, kad su treci imali svojeg.

Kako je to isfurana prica kad pored igraca koji su igrali za Jugoslaviju nismo imali nekog tko je igrao za BiH i da je iz novijeg doba i da nas vodi. Nije isfurana skola jer se desila nije nikad.

Idealno rijesenje je Sergej Barbarez, Spaha, Bajramovic, Marko Topic, Bruno Akrapovic(prije angazmana) i tako da ekipa.
Sve bi nas vratilo uz repku, a i momci bi nas digli uvjeren sam. Ali to su snovi.

Poslje njih Amar Osim, ali uz Vicu i nasu losu podrsku njemu i to otpada.

Iza njih Slavoljub Muslin jer je covjek imao istun pricu protiv saveza Srbije i imao fine rezultate. Ali zbog toga sto je bio protiv saveza mislim da otpada.

Od starih koji su nas vodili, sto se u pricu dovode Susic Baka :crazy: Najbolji je bio Mesa Bazdarevic. Imao je finu oricu, obilazio sbe igrace, gradio tim..ali par losih rezultata noga.

I onda dolazimo na strucnjake tipa Buvac, Krstajic, Savo Milosevic. Od tih strucnjaka Stojkovic Piksi
Istrosili smo Robija, moze sada i Piksi.

Nakon njih. Vinko, Custovic...
BašČelik!

spursman
Kontakt:

Post Postao/la spursman » 19 nov 2020, 11:56

1921boy je napisao/la:
19 nov 2020, 11:43
spursman je napisao/la:
Nije se rodio ko je narodu ugodio jedni bi Osima jer ima ligu u malom prstu,drugi bi Vinka jer su pitari pa mrze Osima,jedni bi Husrefa jer ne vole ni Sarajevo,ni Želju a ni repku,jedni bi Bjelicu,Keka,Vahu,Bilića što je nerealno a ustvari dobit cemo Krstajica,Milosevica ili Rajevca
Nisam ni za Zelju ni za Sarajevo nego realan čovjek koji ima svoje mišljenje. Vinko je dokazao da je dobar trener. Bjelica je novi izbornik Hrvatske nakon Eura, Kek Slovenije, Vaha Maroka, Bilić ima previsoku cijenu. Bišćan bi bio realna opcija mada i on ima odradit Euro sa mladom reprezentacijom Hrvatske.
audere est facere!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 nov 2020, 12:16

spursman je napisao/la:
19 nov 2020, 11:56
1921boy je napisao/la:
19 nov 2020, 11:43
spursman je napisao/la:
Nisam ni za Zelju ni za Sarajevo nego realan čovjek koji ima svoje mišljenje. Vinko je dokazao da je dobar trener. Bjelica je novi izbornik Hrvatske nakon Eura, Kek Slovenije, Vaha Maroka, Bilić ima previsoku cijenu. Bišćan bi bio realna opcija mada i on ima odradit Euro sa mladom reprezentacijom Hrvatske.
Osim neće biti kao ni Vinko zašto bi napuštali klubove kad ih dobro ide i kad imaju platu koju bi imali i u reprezentaciji možda malo veću
Bjelica potpisao ugovor sa Osijekom i možda će vodit uporedo oboje,Kek je potpisao na 3 ili 4 godine i rekao je da hoće da napravi nešto za svoju zemlju odbio je Hajduk i Dinamo gdje je mogo imati platu koliko je rekao.
Vaha neće nikad biti selektor BiH to se dobro zna neće čovjek nikog da se upliće i rekao je da neće biti selektor ako mora gledati kako se ko zove i kako neko mora igrati
Bilić jedino ako dobije otkaz u WB ali da naši povećaju platu mislim da mu nije do novca ako uspije dogovorit svoj stručni štab i da mu se ne petljaju u selekciju
Bišćan će ostati selektor HR to je jasno pogotovo jer ima dobre rezultate i jer je izborio plasman

Ko je predložio Bajevića FSRS ili su zajedno predlozili ?
Ako je FSRS predlozio ide se dalje sveto trojstvo tako da bi mogao biti bilo ko
Ako su zajedno ili nasi onda FSRS predlaze gdje Vico&co odabiru selektora
mosa lošmi stićko tit-ula!

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 19 nov 2020, 12:25

Jel mislite da će ijedan ozbiljan trener preuzeti BiH pa da mu se psuje rod i porod nakon par losih utakmica iako nam je reprezentacija u rangu Litvanije kad oduzmeš Džeku i Pjanića..ne ide to tako. Tu mislim na ove maštarije tipa Bilić, Vaha i slični.
Moj favorit je brko, samo on od govana pitu moze napravit..a realnost je neki neutralac kojem nece bit steta psovat sve nesposobno kad se nastavi ovo brukanje

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 19 nov 2020, 12:53

Osim, Musemić, Nalić etc. Samo domaći stručnjak. Okrenuti se razvoju lige, kako insfrastrukturno tako i igrački i trenerski. To je jedina dobitna formula, ovi nekakvi muslini, morena pizde materine ne dolaze u obzir.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 19 nov 2020, 12:56

Ospem se kad procitam da neko spomene Nalica (Nala Marginala) za selektora reprezentacije.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 19 nov 2020, 13:30

Vico je sada apsolutni vladar, ide neki Srbin kao selektor, kakvi Osimi, Barbarezi i slični.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 19 nov 2020, 13:42

:ljepota: ja bi Nestorovića starog grobara hahaha

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 19 nov 2020, 13:43

Srbin je sada bio, tako da me ne zanima ko je na redu. Neka bude neko ko moze drmnuti igrace i raditi na nekoj novoj reprezentaciji.
Velika imena ne dolaze u obzir.
Osima bi volio vidit, a odma iza njega Baku.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 19 nov 2020, 13:44

Znaci ako je istina da je kontaktiran Marco Simeone, onda su uroavu bili kada su govorili da Vico hoce stranca nekog kako ne bi bilo da gura nekog, ali s njim ide Branislav Krunic, zmaci da se gura ipak :D

Marco Simone inace igra 5 3 2 prema transfermarktu.
BašČelik!

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 19 nov 2020, 13:46

Nema mi ništa slađe od išćekivanja novog selektora, ta nada koja nas obasja da ćemo sa baš tim novim ući u historiju ove prelijepe igre, Fifine magazine i biltene, postere neke djeca u Teheranu ili Gdanjsku, da ćemo naše dresove moći vidjeti u spotovima kako američke tako i bolivudske produkcije.
Ukaži nam se ti neimenovani spasioče !!!
tz tz tz tz tz tz

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 19 nov 2020, 13:47

mrAdislic je napisao/la:
19 nov 2020, 13:44
Znaci ako je istina da je kontaktiran Marco Simeone, onda su uroavu bili kada su govorili da Vico hoce stranca nekog kako ne bi bilo da gura nekog, ali s njim ide Branislav Krunic, zmaci da se gura ipak :D

Marco Simone inace igra 5 3 2 prema transfermarktu.
Jao tek sam sad vidio ovaj podatak, ovo isto kao iz Alan Forda
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, bavariapivo i 11 gostiju.