Previse se potcjenjuje igracki kadar barce, ja sam prvi za to da se xavi pusti na miru da radi do kraja sezone i onda neka kad vidimo sta se uradilo i postiglo i neka se donosi sud, ako ne bude vise povreda a ne bude rezultata, a dostupan je recimo klop, prvi sam za klopa
No smijesno je omalovazavati xavija jer fakat je da je imo niz otezavajucih okolnosti i pitanje je sta bi u ovoj nasoj situaciji mogao i klop bolje, vidjeli smo protiv bilbao a npp da se moramo uzdati u djecu maksume da igraju i rjesavaju teske i bitne utakmice i nije to xavijeva krivica, kao ni to sto nemamo tog zadnjeg veznog zbog cega primamo dosta golova itd itd
Ono stp imamo nekakvih imena il je povrijedjeno,il jos uvijek dizu formu zbog povrede,il su premoreni jer su igrali non stop zato sto su ostali povrijedjeni itd i to je cijeli jedan splet nesretnih okolnosti u kojem se ni puno ozbiljniji iskusniji treneri od xavija ne bi snasli
No da imamo srece s povredama, nije nasa ekipa nimalo za potpcijeniti niti neka olupina mizerna za klopa, puno je to ozbiljnija ekipa nego liverpool kad ih je preuzimao il ,dortmund, imamo mi vrhunskog golmana, vrhunsoom stopera arauha i kiksera koji se moze dotjerati kundea i solidne kristensena i iniga, svi bi oni bili i bolji da iza sebe imaju ter stegena,a ispred dobrog klasicnog zadnjeg veznog, imamo i cancela, lijevog beka nemamo vrhunskog al moze se naci, onda centralni ti veznjaci gundogan,de jong,pedri i gavi je vjerovatno i jedan najkvalitetnijih veznih redova po imenima ako su spremni, i onda u napadu je najkriticnije, al i tu nesto moze da bude od felixa,rafinja isto noje skroz za otpisati kao ni feran, yamal i roque takodje moze se nesto od njih napraviti, al eto generalno jedno krilo,spic i lijevi bek su realno jedini ozbiljniji nedostatci igracki, zadnji vezji takodje osim ako se de jong tu ne usteli
To za klopa nisu veliki problemi, vjerovatno ne bi bili ni za xavija da je imo srece s povredama, nisu ni ostale ekipe u spaniji i evvropi bogzna bez rupa, opao je kvalitet fudbala i nije to ono vise vrijeme od prije 5 10 godina
Licno veoma bi volio klopa il bilo oojeg iskusnijeg ozbiljnijeg trenera koji do sad nije imao veze s barcom, dosadili su mi mladi treneri bivse legende barce, licno bi volio neku promjenu u tom smislu, al xavija se jos uvijek ne smije dirati, nek zavrsi sezonu pa onda vidjeti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!