FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Rodju
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rodju » 26 jan 2024, 16:52

muharemovicdzelo je napisao/la:
26 jan 2024, 14:03
Čuj u kojoj je godini donio titulu, pa pogledaj ekipu u koju je došao 2015. godine. Origi, Moreno, Mignolet, Clyne, Can, Lallana, Ibe, Ojo, Benteke, Ings, Škrtel, Sakho, Milner, Allen, Coutinho. Teško je uopšte porediti tadašnji LFC, sa današnjom Barcelonom.

Mislim da se do ljeta neće ništa mijenjati, šta god da bude. A do tada nek razmišljaju šta i kako, ima dosta opcija a možda iskoči još neko ime do tada.

Iskreno, moja želja je da vidim nekog Nijemca na klupi Barcelone.
Hennes Weisweiler i Udo Lattek, vrhunski treneri onog vremena, najjači u Njemačkoj. Prvi ništa sa Cruyff-om, drugi vodio Barcelonu kad je Maradona došao. Nije ništa osvojio u toj sezoni i smijenjen.
Sezonu prije pod njegovim vodstvom uzeli Kup pobjednika kupova, čini mi se.

NekoNovi
Kontakt:

Post Postao/la NekoNovi » 26 jan 2024, 17:33

Ovo u Barsi je trenutno gašenje požara. Snalazenje u hodu i eksperimentisanje. Onog trenutka kad se bude finansijski stabilno onda ce biti bolje. Jedino kojim čudom da se iz La Masije pojavi 10 novih buskeca, xavija, iniesta, messija.
Mourinho u Barsi ni pod razno. Završio bi kao osmi na tabeli. Prije bih izabrao Vladu Jagodica nego njega.
Xavi je trener koji i dalje uci. Dosao je u klub bez ikakvog iskustva. Trebao je lik uzeti da trenira Gironu, neki klub gdje su očekivanja i pritisak manji. Kao npr. Xabi Alonso.
Laporta je meni najveci krivac za neuspjeh ako se desi a Deco je običan sibicar koji na račun stare slave se nalazi gdje se nalazi. Njegov cilj je da utrpa u Barsu sto vise svojih igrača koje zastupa.
Od svih igrača koje su doveli, jedino transferi Gundogana, Cancela i Ferana imaju smisla jer su igrali u Pepovom sistemu.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 26 jan 2024, 18:59

Niko nece od vrhunskih strucnjaka doci u ovu skalameriju od tima, sklepanu neiskusnom djecom i free agentima. Para se za pojacanja i nema, iako ce se ulupat milijarda u novi stadion.

Eventualno mozda Mourinho dodje jer je i on odavno pao qurcu za usi, da si pitao 2010 Mourinha da trenira Romu ili Tottenham, pljuno bi te u facu.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 26 jan 2024, 20:28

numanumaye22 je napisao/la:
26 jan 2024, 14:56

I tek za 3-4 godine uzeo titulu i bio neka bitna karika u Europi. E sad zamisli koliko bi Klopp opstao nakon 2 sezone bez titule u Spaniji. :rol:

Pa ovdje Xavi uzeo Ligu za godinu i odmah sljedece sezone mu se spominju najmiliji i tjera ga se, a covjek vjerovatno najbolji veznjak u historiji kluba. :rol:

Zbog ovoga Klopp nikad nece u Barcelonu, iako je to i moja licna zelja ali nista od toga.
Mudro zboriš...
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 jan 2024, 20:47

numanumaye22 je napisao/la:
26 jan 2024, 18:59
Niko nece od vrhunskih strucnjaka doci u ovu skalameriju od tima, sklepanu neiskusnom djecom i free agentima. Para se za pojacanja i nema, iako ce se ulupat milijarda u novi stadion.

Eventualno mozda Mourinho dodje jer je i on odavno pao qurcu za usi, da si pitao 2010 Mourinha da trenira Romu ili Tottenham, pljuno bi te u facu.
I ovo je tacno.

Ko ce od top trenera doci u polumrtav klub, koji je sve svoje pare vec potrosio ili ulozio u stadion ? takvi treneri idu u stabilne klubove. Volio bi i ja Kloppa vidjeti, ali nece takav trener doci da se zayebava sa malcima iz Masije i free agentima. To mogu Xavi ili Marquez i to za male pare.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 26 jan 2024, 21:46

Previse se potcjenjuje igracki kadar barce, ja sam prvi za to da se xavi pusti na miru da radi do kraja sezone i onda neka kad vidimo sta se uradilo i postiglo i neka se donosi sud, ako ne bude vise povreda a ne bude rezultata, a dostupan je recimo klop, prvi sam za klopa

No smijesno je omalovazavati xavija jer fakat je da je imo niz otezavajucih okolnosti i pitanje je sta bi u ovoj nasoj situaciji mogao i klop bolje, vidjeli smo protiv bilbao a npp da se moramo uzdati u djecu maksume da igraju i rjesavaju teske i bitne utakmice i nije to xavijeva krivica, kao ni to sto nemamo tog zadnjeg veznog zbog cega primamo dosta golova itd itd

Ono stp imamo nekakvih imena il je povrijedjeno,il jos uvijek dizu formu zbog povrede,il su premoreni jer su igrali non stop zato sto su ostali povrijedjeni itd i to je cijeli jedan splet nesretnih okolnosti u kojem se ni puno ozbiljniji iskusniji treneri od xavija ne bi snasli

No da imamo srece s povredama, nije nasa ekipa nimalo za potpcijeniti niti neka olupina mizerna za klopa, puno je to ozbiljnija ekipa nego liverpool kad ih je preuzimao il ,dortmund, imamo mi vrhunskog golmana, vrhunsoom stopera arauha i kiksera koji se moze dotjerati kundea i solidne kristensena i iniga, svi bi oni bili i bolji da iza sebe imaju ter stegena,a ispred dobrog klasicnog zadnjeg veznog, imamo i cancela, lijevog beka nemamo vrhunskog al moze se naci, onda centralni ti veznjaci gundogan,de jong,pedri i gavi je vjerovatno i jedan najkvalitetnijih veznih redova po imenima ako su spremni, i onda u napadu je najkriticnije, al i tu nesto moze da bude od felixa,rafinja isto noje skroz za otpisati kao ni feran, yamal i roque takodje moze se nesto od njih napraviti, al eto generalno jedno krilo,spic i lijevi bek su realno jedini ozbiljniji nedostatci igracki, zadnji vezji takodje osim ako se de jong tu ne usteli

To za klopa nisu veliki problemi, vjerovatno ne bi bili ni za xavija da je imo srece s povredama, nisu ni ostale ekipe u spaniji i evvropi bogzna bez rupa, opao je kvalitet fudbala i nije to ono vise vrijeme od prije 5 10 godina

Licno veoma bi volio klopa il bilo oojeg iskusnijeg ozbiljnijeg trenera koji do sad nije imao veze s barcom, dosadili su mi mladi treneri bivse legende barce, licno bi volio neku promjenu u tom smislu, al xavija se jos uvijek ne smije dirati, nek zavrsi sezonu pa onda vidjeti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 27 jan 2024, 03:23

Problema sa povredama imaju svi a ne samo Barcelona, to nije nikakvo opravdanje za konstantno ocajnu igru.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 27 jan 2024, 11:54

enobarca je napisao/la:
27 jan 2024, 03:23
Problema sa povredama imaju svi a ne samo Barcelona, to nije nikakvo opravdanje za konstantno ocajnu igru.
tu se slazem, najbolje smo lopte igrali kad je tek dosao te mu Gavi i Nico cinili jezgro ekipe, dan danas mi nije jasno kako i zasto su Nica odlucili slati po posudbama i sjebati decku karijeru nakon sto je onako igrao te sezone.

Al nebitno, samo se nadati da ove izjave da se trenira sad s fokusom na kombinatoriku urodi plodom jer ova ekipa je napravljena da tako igra a forsira se neki vertikalni run and gun ko da smo Liverpool.

Nije Pedri igrac koji ce sprintati gore-dole s visokim intenzitetom ko Raphinha, sam Pep je izjavio puno puta za pivota i za svoje veznjake, da se utakmice puno bolje kontroliraju kad pojedini igraci uvijek stoje na svom mjestu i mozes se oslanjati da ce uvijek biti tu, a kod nas FDJ, Pedri, Gavi, Gundogan kad igraju toliko se random krecu da nema onih tipicnih trokuta tj. ne drze poziciju.

Jedino je konstantno da znas da ce nam 2 veznjaka biti na rubu 16m i kad se izgubi lopta da ce FDJ biti jedini koji sprinta nazad da pokusava zatvoriti nesto.

Nadam se da ce se fokus okrenuti na kontroliranje utakmica, ne samo bezveznih posjedom gdje Kounde, Araujo i FDJ imaju 100 dodavanja a Pedri i Gundo po 50, nego da ce nam stoperi pasti na 50-60 a Pedri, Gundo i FDJ imati ujednacen broj dodira sto bi znacilo da bi Pedri i Gundo redovno trebali igrati dublje, da se nekad moze prostor napasti bez da protivnik moze staticno stajati i zaustavljati svaki nas napad jer u svakom trenutku ispred sebe ima dva nasa veznjaka koji samo dodaju do Baldea il nazad do stopera.

Villarreal je otvorena ekipa sa puno defanzivnih rupa, to se treba iskoristiti, pokusati im uvaliti 3-4 gola da se malo digne atmosfera i da se krene graditi neki ritam za ligu prvaka.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 jan 2024, 15:27

Katalonski "Sport" tvrdi kako je Sergi Roberto doživio povredu mišića te će s terena izbivati dvije sedmice.
Naime, Roberto će propustiti utakmice protiv Villarreala, Osasune, Alavesa te je također upitan njegov nastup na meču protiv Granade.
Uglavnom - Ter Stegen, Inigo, Balde, Alonso, Gavi, Roberto i Raphinha. Sedam igraca van stroja kada se lomi sezona. Nije lose. A onda se cudimo zasto igaju neki 17-godisnjaci.

Bravo za medicinski tim :clap:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 27 jan 2024, 15:41

Još od Lucha (tačnije sezone 15/16), Barcelona muku muči s vrhunskom fizičkom spremom. Samo pogledati kako su spremni igrači Citiya ili Bayerna. Nebo i zemlja u odnosu na Barcelonu.

Tako da tu ne treba kritikovati medicinski tim, već trenera. Sve i jednog nakon Lucha.

Povreda Gavija je čista nesreća, nema veze s medicinskim timom ili treneron.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 27 jan 2024, 16:38

Tek sad vidim da Baldea nema minimalno 4 mjeseca, u ovom klubu se doslovno nista dobro ne desava :mrgreen:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 27 jan 2024, 18:57

Slika i prilika odbrane ove sezone. Sreća pa je onaj nesretnik napravio faul.

Inače nije loše kako zna biti.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 jan 2024, 18:58

Mokes je napisao/la:
27 jan 2024, 15:41
Još od Lucha (tačnije sezone 15/16), Barcelona muku muči s vrhunskom fizičkom spremom. Samo pogledati kako su spremni igrači Citiya ili Bayerna. Nebo i zemlja u odnosu na Barcelonu.

Tako da tu ne treba kritikovati medicinski tim, već trenera. Sve i jednog nakon Lucha.

Povreda Gavija je čista nesreća, nema veze s medicinskim timom ili treneron.
Ja sam mislio da će Xavi to srediti, ali frajer doveo burazera i skupinu pajdaša kojima je glavni domet katarska liga. :rol:

Ovim ostalim realno ni svlačionica nije pomagala. Setien je pokušao pa je tu haos nastao. Čini mi se da je bio neki Messijev intervju gdje frajer spominje da mu je bilo van svake pameti koliko ih je Setien tjerao da treniraju.

Valverde im je titrao jaja pa im je i dobar bio. Koeman nije ozbiljan trener. Doduše ne pomaže kad hoćeš da uzmeš pare u Americi umjesto da treniraš u predsezoni. Ili kad usred sezone putuješ na neke divlje prijateljske utakmice.

Jel neko upratio kako Romeu 'isprati' Morena kod ovog gola. :urnebes: Jedna od najvećih ubleha u ekipi realno.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 27 jan 2024, 19:12

Kako Kounde ne isprati Yamala maloprije

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 27 jan 2024, 19:13

Ma Kounde je davno zasluzio malo hladjenja na klupi, lik je cirkus zivi.
⚽FK Garaže⚽

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 27 jan 2024, 19:14

Proliv od igre. Šta se treba desiti da debil na klupi dobije otkaz?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 27 jan 2024, 19:14

Da mi je vidjeti sta njima Xavi kaze prije utakmice, sta je njegova taktika yebo mu bog mater nesposobnu, kakva ojebina.
Zalsuzeno vodstvo, hajmo jos tri komada da ubleha dobije otkaz.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 27 jan 2024, 19:15

Al mu sjede, trpaj

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 27 jan 2024, 19:16

Ma šta imaš i od otkaza kada već znaš da će ga zamijeniti Rafa Marquez. Sa konja na magarca.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 jan 2024, 19:16

Romeu i reakcija kod gola :urnebes: e kakva propalica od igraca.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.