Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Zabac
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Zabac » 03 avg 2011, 00:16

Renault nije jak na pravcu ?
Kada covjek vec hoce prestici na pravcu na njemu je da udje mnogo brze u zavoj od kojeg pocinje DRS zona,na njemu je da bude unutar pola sekunde i nema tog bolida koji se moze obraniti.
Da je fakticki moguce da Sutil udje sa tim ishodom u pravac sa Hamiltonom prestigao bi ga bez problema.
Brzina najbrzeg bolida i najsporijeg u samoj ravnici je nekih 10 km na sat.To je mizerno kada imas u vidu da je brzina prilikom ubrzanja mnogo bitniji faktor.DRS dodatno pojacava tu performansu kako kod Mxlarena tako i kod svakog bolida u F1.
Ta prica o brzini ti ne pije vode al ni sekunde.

Prije svega naglasio sam vise puta zasto mislim da je Alonso najbolji vozac danasnjice.Argumentovao sam to i dokazao.
Napisao sam zasto mislim da je Button jedini koji moze uci trenutno u istu ligu sa njim.
A napisao sam koje su prednosti Vettela o Hamiltona.
rekao sam da licno volim vozace kao sto je Hamilton o Alonso jer su agresivci.
Opcepoznata cinjecia je da je ALonso godinama bio daleko najagresivniji i izuzetno pouzdan vozac dok je Bridgeston dominirao F1.Njegove performanse su bile bolje,medjutim on i danas isti vozac.

Setup bolida je veoma bitna stvar u F1.to bi barem trebao znati.To odredzuej sam vozac kroz razna testiranja staze i radjen je po njegovim zeljama.
U koliko zelis vecu brzinu na pravcu automatski gubis na aerodinamici i samoj stabilnosti bolida.To je ono sto vec duzi vremenski period radi Mercedes.Pokusavaju na brzim stazama izvicu vece brzine i tako ostati konkurentni.
RBR je daleko najbolje izbalansiran jer im to omogucava njihova aerodinamika i to sto su nesto laksi od vecine konkurentnihh bolida.
Ferarri je ni vamo ni tamo.Jaki su ali nemaju neku izrazitu vrlinu.Imaju velikog vozaca koji radi odlican posao.Massa je druga prica,on je dokazao u zadnje godine da je vise manje "neozbiljan" vozac.
Godinama je vazio za fantasticnog vozaca,ali kada utanje perfo. on se naprosto gubi u samom utrkivanju.
Hamilton je covjek koji mislim i da ne voli imati dominantan bolid.Covjek je od utrkivanja i zeljan viska adrenalina.Izvlazi konstantno maximum iz bolida i mnogo je brzi na samim kvalifikacija i utrkama ud Jensona.
Jenson je prica za sebe, covjek koji je prava mozgalica i veliki takticar.Mnogo mu je vaznije kako ce odraditi taktiku sa gumama nego kako ce prestici nekoga.Ne osporavam ga cak sta vise i podupirem to.
Smiren je i uvjek zna sta treba uraditi.jako cesto kada svi konkurenti cuvaju gume jos koji krug , Jenson naglo ubrza i tako stice svoju prednost.

Za napomenu : U F1 jednu od glavnih uloga imaju mehanicari.Sve se rezultira u tih sekundu ,dvije.
RBR ima fenomenalno uigran tim , Mclaren takodjer.
Ferrari je tu ocajan.Svaku utrku minimum jedno katastrofalno zausstavljanje mora biti.Koje ih vise manje kosta svaku utrku boljih pozicija ;)
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 03 avg 2011, 01:05

Zabac je napisao/la:Renault nije jak na pravcu ?
Kada covjek vec hoce prestici na pravcu na njemu je da udje mnogo brze u zavoj od kojeg pocinje DRS zona,na njemu je da bude unutar pola sekunde i nema tog bolida koji se moze obraniti.
Da je fakticki moguce da Sutil udje sa tim ishodom u pravac sa Hamiltonom prestigao bi ga bez problema.
Brzina najbrzeg bolida i najsporijeg u samoj ravnici je nekih 10 km na sat.To je mizerno kada imas u vidu da je brzina prilikom ubrzanja mnogo bitniji faktor.DRS dodatno pojacava tu performansu kako kod Mxlarena tako i kod svakog bolida u F1.
Ta prica o brzini ti ne pije vode al ni sekunde.

Prije svega naglasio sam vise puta zasto mislim da je Alonso najbolji vozac danasnjice.Argumentovao sam to i dokazao.
Napisao sam zasto mislim da je Button jedini koji moze uci trenutno u istu ligu sa njim.
A napisao sam koje su prednosti Vettela o Hamiltona.
rekao sam da licno volim vozace kao sto je Hamilton o Alonso jer su agresivci.
Opcepoznata cinjecia je da je ALonso godinama bio daleko najagresivniji i izuzetno pouzdan vozac dok je Bridgeston dominirao F1.Njegove performanse su bile bolje,medjutim on i danas isti vozac.

Setup bolida je veoma bitna stvar u F1.to bi barem trebao znati.To odredzuej sam vozac kroz razna testiranja staze i radjen je po njegovim zeljama.
U koliko zelis vecu brzinu na pravcu automatski gubis na aerodinamici i samoj stabilnosti bolida.To je ono sto vec duzi vremenski period radi Mercedes.Pokusavaju na brzim stazama izvicu vece brzine i tako ostati konkurentni.
RBR je daleko najbolje izbalansiran jer im to omogucava njihova aerodinamika i to sto su nesto laksi od vecine konkurentnihh bolida.
Ferarri je ni vamo ni tamo.Jaki su ali nemaju neku izrazitu vrlinu.Imaju velikog vozaca koji radi odlican posao.Massa je druga prica,on je dokazao u zadnje godine da je vise manje "neozbiljan" vozac.
Godinama je vazio za fantasticnog vozaca,ali kada utanje perfo. on se naprosto gubi u samom utrkivanju.
Hamilton je covjek koji mislim i da ne voli imati dominantan bolid.Covjek je od utrkivanja i zeljan viska adrenalina.Izvlazi konstantno maximum iz bolida i mnogo je brzi na samim kvalifikacija i utrkama ud Jensona.
Jenson je prica za sebe, covjek koji je prava mozgalica i veliki takticar.Mnogo mu je vaznije kako ce odraditi taktiku sa gumama nego kako ce prestici nekoga.Ne osporavam ga cak sta vise i podupirem to.
Smiren je i uvjek zna sta treba uraditi.jako cesto kada svi konkurenti cuvaju gume jos koji krug , Jenson naglo ubrza i tako stice svoju prednost.

Za napomenu : U F1 jednu od glavnih uloga imaju mehanicari.Sve se rezultira u tih sekundu ,dvije.
RBR ima fenomenalno uigran tim , Mclaren takodjer.
Ferrari je tu ocajan.Svaku utrku minimum jedno katastrofalno zausstavljanje mora biti.Koje ih vise manje kosta svaku utrku boljih pozicija ;)
nek pređe u Sauber :) da ga vidimo

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 03 avg 2011, 01:40

@ Plivadon ne budi bukvalac,moje licno misljenje je da njemu nebi lezalo da ima jaci bolid.
Jer upravo je popularan i atraktivan jer se bori do zadnjeg sa ne bas najjacim bolidom ;)

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 avg 2011, 01:45

Kakva hrpa gluposti.
Covjece pa sam si sebe pobio u tom postu barem 10 puta. kakvi bola dokazi? Kakvi argumenti? Sve sto si napisao je jedno veliko NISTA. Nista ti nisi dokazao, cak si i sam potvrdio ono sto sam govorio za Red Bull.
Ja ne mogu vise. Lik misli ako je napisao roman da je nesto dokazao. Ne znam sto uopste ovo citam.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 03 avg 2011, 01:52

Bilal je napisao/la:Kakva hrpa gluposti.
Covjece pa sam si sebe pobio u tom postu barem 10 puta. kakvi bola dokazi? Kakvi argumenti? Sve sto si napisao je jedno veliko NISTA. Nista ti nisi dokazao, cak si i sam potvrdio ono sto sam govorio za Red Bull.
Ja ne mogu vise. Lik misli ako je napisao roman da je nesto dokazao. Ne znam sto uopste ovo citam.
Al si me isfuro... svojom nemoci pri argumentaciji !

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 avg 2011, 01:58

I ja to kažem, ne znam što nam uopšte replicira, ako ne zna ni on sam što čita naše postove... :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 03 avg 2011, 02:02

Zabac je napisao/la:@ Plivadon ne budi bukvalac,moje licno misljenje je da njemu nebi lezalo da ima jaci bolid.
Jer upravo je popularan i atraktivan jer se bori do zadnjeg sa ne bas najjacim bolidom ;)
de ne seri...boga ti

i mene da neko uvali u McLaren ko da se ne bi borio,po cjenu kad bi zavrsio u onim zidovima sa strana :lol:
to ti je isto ko da dovedeš Messija u Barcu i Messija u Zelju pa da vidis gdje bi bolji bio ;)

i od danas zaobilazim ovu temu ;) bolje slušat one glupane na TV1 nego ovdje vaše gluposti...isplativije
Zadnja izmjena: Plivadon, dana/u 03 avg 2011, 02:02, ukupno mijenjano 1 put.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 avg 2011, 02:02

Evo samo neke stvari da spomenem. Sta ti mislis koji je motor u Force Indiji? Nekakav Indijski? (posto si spominjao maloprije Sutila) Znas li kako je Force India bila dominantna na dvije utrke prosle sezone?
Sam si rekao da se Red Bull fokusirao na aerodinamiku. Kako onda mogu imati i maksimalnu brzinu? Pogotovo kad imaju losiji motor. Zasto se Red Bull svake godine dovodi u vezu sa novim dobavljacem motora?

Znaci ne vjerujem da ovi likovi uopste prate utrke F1. Mozda samo pogledaju rezultate ili nekakve snimke. Utrku da prate i pricaju ovakve nebuloze - nema sanse.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 avg 2011, 02:08

@Plivadon, nedostajat ćeš nam! :mrgreen:
Ž '21!

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 03 avg 2011, 02:17

bas mi te zao Plivadon
Vjerovatno si pokusao reci da Messi u Bareloni bi bio bolji od Messi u Zelji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: no dobro,vjerovatno zato sto mu tamo nema Inieste i Xavija pa ce ga Torlak ustopati.

@ Bilal od tebe covjek moze ocekivati samo neke argumente tipa : Veze neate,ne znam zasto komentariste, ne znam sto ja citam
Ako ti smeta zaobidji i iskuliraj.
Sta mi pokusavas reci sa Force Indijom ? Da su konkurentniji od RBR.
De nebudi nejac i posmatraj stvari sa objektine strane,dosta ti je nedostaje !

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 03 avg 2011, 02:24

Zabac je napisao/la:bas mi te zao Plivadon
Vjerovatno si pokusao reci da Messi u Bareloni bi bio bolji od Messi u Zelji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: no dobro,vjerovatno zato sto mu tamo nema Inieste i Xavija pa ce ga Torlak ustopati.

@ Bilal od tebe covjek moze ocekivati samo neke argumente tipa : Veze neate,ne znam zasto komentariste, ne znam sto ja citam
Ako ti smeta zaobidji i iskuliraj.
Sta mi pokusavas reci sa Force Indijom ? Da su konkurentniji od RBR.
De nebudi nejac i posmatraj stvari sa objektine strane,dosta ti je nedostaje !
mutavi :)
nepokusavati rec da je Force Indija konkurentija od RBR...nego da imaju motor od Mercedesa,,,al im ostatak bolida qrcu nevalja ;)

informiši se malo na službenim sajtovima ekipa,ne bubaj ono što sam smisliš pametnije za tebe u zivotu ;)
haj kad si toliki strucnjak reci mi koja je max brzina McLarena,koliko mu je ubrzanje,kolika je G sila u krivinama ? isto i od redbulla :)
i da KERS daje mnogo snage kad se radi o mercedesovom motoru jer je najbrzi ;)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 avg 2011, 02:29

Zar ti nisi otišao!? :mrgreen: :lol:

Eto kao da si ti to sve znao, a da nisi googlao malo... :lol:
Ž '21!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 avg 2011, 02:30

@Plivadon ma pusti. Sto kazes sam smisli pa lupi. Bas me podsjeca na onog "strucnog" komentatora sa TV1 kad ono kaze: Pazi sad, pa onda lupi neku glupost :lol:
EDIT:
Bianconeri1988 je napisao/la:Zar ti nisi otišao!? :mrgreen: :lol:

Evo vidis. Sta sam ti reko o njihovom pracenju F1? Google :lol:
Ma dzaba ti i citat i pratit ako ne kontas.
Zadnja izmjena: Bilal, dana/u 03 avg 2011, 02:33, ukupno mijenjano 1 put.

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 03 avg 2011, 02:31

Bianconeri1988 je napisao/la:Zar ti nisi otišao!? :mrgreen: :lol:

:) nema tu guglanja tipa...kolika je jačina motora!? nego
fino kucam redbull racing pa mercedes gp i informišem se na sajtovima ;) a ne bi ni tebi škodilo brate po plavoj krvi željinoj da malo prelistaš :)

@Bilal :) jel mislis na Denisa :P HAHAHAh

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 avg 2011, 02:41

Iskreno ne zanimaju me neke stvari u životu od kojih nemam koristi kao recimo koja je maksimalna brzina nekog motora... :lol:

Mislim nisam ja neki F1 stručnjak pa da me to sve zanima u te neke sitne detalje... :D

Kada budem ulazio u neku dublju analizu F1 bolida o tome ću se raspitivati, a ovako to mi je nekako suvišno...

Ja sam samo navijač i zaljubljenik u F1, a ne neki radikalni fanatik pa da idem u krajnost...

Dočekao sam da moj omiljeni vozač postane svjetski prvak, tako da sad sve pratim nekako s užitkom...

Oduvijek sam navijao za MClaren, ali nikako nisam imao sreće, uvijek su imali dobre vozače i bili konkurenti, ali punih 10 godina sam čekao da njihov vozač osvoji prvenstvo, mada su priliku imali i Coulthard i Raikonnen, ali nisu uspjeli...

Od Brazila 2008. nekako sam tačno rasterečen... :D
Ž '21!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 avg 2011, 02:43

Zabac je napisao/la:Zar vas dvoica niste razgulili ?
btw: Posto toliko znate o F1 mislim da bi vi bili pravi tandem za vodjenje same utrke.
Ubitacni dvojac : glupavi i mutavi
Ti kontac da sutis. :)
Jesi li skontao sta sam ti maloprije mislio reci sa Force Indijom? Ako si pratio znas na kojim su utrkama dominirali i znas kakva je konfiguracija tih staza.
Ja vrlo dobro znam sta sam mislio reci sa tim. A znas li ti sta si ti mislio reci sa ovim:
Nemas ni ti pojma sta si mislio reci :mrgreen:
Sta si mislio? Da je u Sutilovom bolidu tata motors :lol:
Sutil bi "paz sad" :mrgreen: sa lakocom prestigao Hamiltona sa DRS-om. Ali je problem u tome sto mu ne moze prici na sekundu. ;) Da, da te i sa tim upoznam. DRS se koristi kada se primaknes bolidu na 1 sekundu, a ne na pola.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 avg 2011, 02:45

E nije na sekundu, već kad pređeš onu liniju za mjerenje vozači moraju biti unutar jedne sekunde, dakle manje od sekunde, ako ćemo već ići iz krajnosti u krajnost, s tim da ukoliko vozač koji je ispred prestiže vozača za krug i on ima pravo uključiti DRS :mrgreen:
Ž '21!

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 03 avg 2011, 02:47

Bilal je napisao/la:
Zabac je napisao/la:Zar vas dvoica niste razgulili ?
btw: Posto toliko znate o F1 mislim da bi vi bili pravi tandem za vodjenje same utrke.
Ubitacni dvojac : glupavi i mutavi
Ti kontac da sutis. :)
Jesi li skontao sta sam ti maloprije mislio reci sa Force Indijom? Ako si pratio znas na kojim su utrkama dominirali i znas kakva je konfiguracija tih staza.
Ja vrlo dobro znam sta sam mislio reci sa tim. A znas li ti sta si ti mislio reci sa ovim:
Nemas ni ti pojma sta si mislio reci :mrgreen:
Sta si mislio? Da je u Sutilovom bolidu tata motors :lol:
Sutil bi "paz sad" :mrgreen: sa lakocom prestigao Hamiltona sa DRS-om. Ali je problem u tome sto mu ne moze prici na sekundu. ;) Da, da te i sa tim upoznam. DRS se koristi kada se primaknes bolidu na 1 sekundu, a ne na pola.
nema svrhe objasnjavat :)
kupicu mu F1 bojanku pa nek farba oblake,gume,reklame kacige :)
ko bi njemu objasnio...to isto ko da učim ovna da ne sere po livadi :(

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 03 avg 2011, 02:51

A kako je moguce da dominantnom RBR koji je za 20 sekundi tukao protivnike onda neko pridje ?
Pricas kume nebuloze , ne vozi Vettel traktor nego najbolji bolid trenutno u F1 !
Kraj price

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 avg 2011, 02:52

Zabac je napisao/la:A kako je moguce da dominantnom RBR koji je za 20 sekundi tukao protivnike onda neko pridje ?
Pricas kume nebuloze , ne vozi Vettel traktor nego najbolji bolid trenutno u F1 !
Kraj price
Hajde navedi takvu situaciju.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.