modrica je napisao/la:Ovo optuzivanje Srba i Hrvata za diverziju u savezu treba ostati u onim mjerama u kojima jesu,politickim.Mojne ba psovanja na nacionalnim osnovama i sta ja znam.Netreba zaboraviti da JOS ima istinskih BiH patriota i u ova dva naroda.Sve dok je tako molio bih sve da imaju ovu cinjenicu "na pameti" dok pisu postove.
Tu si upravu. Mislim da mnogi od nas to zaborave, mene ukljuceno. Mozda je jedan razlog, sto te Hrvate i Srbe shvacamo kao nasima, Bosancima i Hercegovcima ili kako god definisano, pa zaboravimo, da bi se i oni mogli osjetiti uvrijedjenim.
Ne simpatisem SDA, ali ipak Bakiru hvala, jedini koji se sjetio, iako (mozda) malo kasno.
"Bilo bi žalosno pokopati nogomet u BiH zbog neodgovornih ljudi"
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je povodom novonastale situacije u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine uputio pismo predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru i predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju.
Povodom toga član Predsjedništva BiH, Izetbegović, uputio je pismo Blatteru i Platiniju, u kojem je je između ostalog istakao kako se nada da će se pronaći odgovarajuće rješenje za uspostavljanje kvalitetnije organizacije nogometnog sporta u BiH.
"Kao što sigurno znate, BiH je kompleksna zemlja po mnogim osnovama. Sport je jedna od oblasti prema kojoj svi njeni građani osjećaju jednak afinitet, a nogomet posebno. Ne vjerujem da ću pretjerati ako kažem da od svih sportova građani BiH nogomet najintezivnije osjećaju. Teško je uopće opisati očekivani stepen frustracije bh. nacije ukoliko naša reprezentacija i naši klubovi budu blokirani u nastupima van zemlje.
Bez želje da se kao član Predsjedništva BiH miješam u vaše aktivnosti, izražavam iskreno uvjerenje da ćete naći odgovarajuće rješenje za uspostavljanje kvalitetnije organizacije nogometnog sporta u BiH, kao i za omogućavanje daljeg učešća reprezentacije BiH i naših klubova u evropskim takmičenjima", navodi se u pismu koje je Izetbegović uputio čelnicima FIFA-e i UEFA-e.
Bošnjački član Predsjedništva BiH je također istakao da bi bilo žalosno da neodgovorno ponašanje članova našeg Saveza onemogući nogometnim reprezentativcima i nogometašima, u klubovima u BiH, učešće na evropskim takmičenjima.
"Mladi ljudi koji se bave nogometnim sportom, kao i stotine hiljada njihovih navijača, to zaista nisu zaslužili. Uvjeravam vas da ćete imati moju punu podršku u vašim aktivnostima na uspostavljanju kvalitetne organizacije nogometnog sporta u BiH, lišenu svih političkih i drugih uticaja", zaključio je Izetbegović.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.