Automobili, motori...
Moderator/ica: insider
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Asteriks, kad cemo da zbavio po jedan oldtajmer. Meni je bas simpatican Opel za pocetak 
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Dosta nas ima kojima je zelja ovako nesto za laganog kruziranja, za loko nedjeljne voznje.
Meni se i od novijih sviđa Bmw kockica, ali me i dosta odvlaci zbog kockastih glava i ciganije sto voza.
Ali neki stariji, slabiji benzinac prvenstveno, po mogucnosti kupe verzija
Meni se i od novijih sviđa Bmw kockica, ali me i dosta odvlaci zbog kockastih glava i ciganije sto voza.
Ali neki stariji, slabiji benzinac prvenstveno, po mogucnosti kupe verzija
Mia San Mia
Ozb razmisljam o Jugi 45 iz npr. '83, te naravno i Opelu uz navedenu Askonu ili strasni Kadet c klase.Bosniacum Lilium je napisao/la:Asteriks, kad cemo da zbavio po jedan oldtajmer. Meni je bas simpatican Opel za pocetak
Npr. Jugu mogu zbaviti za sicu, a komplet restauracija bi dosla nekih 1200 KM (pocev od paljenja, obrade gl motora, pa kocnice, farovi, i ostale zezancije) naravno ak je limarija iole ocuvana.
Samo siguran pos'o i ovo mi dodje kao jedan od prioriteta.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 15 apr 2016, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
http://www.olx.ba/artikal/21257814/opel-rekord/
http://www.olx.ba/artikal/1187546/bmw-2002/
Volga Gaz 21, Opel Kadett C Coupe, (ima jedna na piku, zuta) Alfa Romeo Spider, Fiat Dino, Ford Capri, Mercedes 123... Ovo su manje vise realni snovi, dalje ne bih
Dusa mi place
http://www.olx.ba/artikal/1187546/bmw-2002/
Volga Gaz 21, Opel Kadett C Coupe, (ima jedna na piku, zuta) Alfa Romeo Spider, Fiat Dino, Ford Capri, Mercedes 123... Ovo su manje vise realni snovi, dalje ne bih
Dusa mi place
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Zipa ovo http://www.olx.ba/artikal/11335377/opel-ascona-b/
Dodje mi da prodam Pola.
Ili ovo, so na ranu http://www.olx.ba/artikal/8041947/oldtimer-ascona-a/
Dodje mi da prodam Pola.
Ili ovo, so na ranu http://www.olx.ba/artikal/8041947/oldtimer-ascona-a/
Strasna linija, bljuje gorivo, masina.Ford Capri
Gdje ima uzet ex. yu tabla za auta ? 
U Mostaru kod Starog mosta sigurno ima, na Bascarsiji isto.hifans je napisao/la:Gdje ima uzet ex. yu tabla za auta ?
Licno sam gledao ima 1000 vrsta.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Makina, ribe bi se same bacale pod točkove. 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Naslonio sam se autom na zid danas i ostala mi je mala fleka, odnosno, vidi se malo bijelo na prednjoj lajsni onoj, na desnoj strani. Eh sad zna li neko kako bi se to moglo popraviti da se ne primjeti ta fleka a da bude home made ? Možda ošmirglati malo i onda da sprejem crnim malo se pošprica ili kako već ? 
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Ma plastika ...R32 je napisao/la:Jel plastika u pitanju ili lim?

Eh, ovo otprilike
Operes sapunom i toplom vodom taj dio. Kada posusis, uzmes razrjedjivac i ocistis, a onda nabavis plastik primer te boje i lagano, mozes spricom a mozes cetkicom. Mozes i otici u spec trgovinu za boje, kazes da ti napravi npr. 100 g za plastiku tog uzorka.
Pustis da se osusi, naneses drugi sloj, okreni prema suncu i gotovo.
btw

1.1 benzin, sa 53 KS. Nesto kasnije je izasla i dizel verzija 1.3, pa je u to vrijeme Pezo predstavljao jedan od najekonomicnijih automobila sa potrosnjom 5.5.
Pustis da se osusi, naneses drugi sloj, okreni prema suncu i gotovo.
btw

1.1 benzin, sa 53 KS. Nesto kasnije je izasla i dizel verzija 1.3, pa je u to vrijeme Pezo predstavljao jedan od najekonomicnijih automobila sa potrosnjom 5.5.
Belaj sa mjenjacem. Sve brzine rade al kad ubacim u rikverc ide naprijed. Sutra cu majstoru al eto da vidim znal neko sta bi moglo biti, da znam sts da ocekujem.
Zupcanik rikverca. Istruzu se kvake i ne moze da uhvati, dok ostale brzine fino uljezu.
Druga opcija lamela il cilindar kvacila tj. ak ti pomenuto kvacilo visoko stoji. Osnovni simptom u ovom slucaju - skirpi kod pokusaja ubacivanja u rikverc, ispada...
Ev slikovito

Ovo je primjer ne mora biti sl raspored, al vidis zupcanik rikverca i ako lose uhvati moguce da skripi, izbaci il trzne prema naprijed.
Druga opcija lamela il cilindar kvacila tj. ak ti pomenuto kvacilo visoko stoji. Osnovni simptom u ovom slucaju - skirpi kod pokusaja ubacivanja u rikverc, ispada...
Ev slikovito

Ovo je primjer ne mora biti sl raspored, al vidis zupcanik rikverca i ako lose uhvati moguce da skripi, izbaci il trzne prema naprijed.
- majestic24
- Kontakt:
bavarian_bk je napisao/la:Ma plastika ...R32 je napisao/la:Jel plastika u pitanju ili lim?
Eh, ovo otprilike

pospricaj i prebrisi,kao da poliras. To bijelo ce sve spasti. Zatim dobro ispoliraj taj dio i to je to.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Napravljeno je. Sad dosao od majstora...neko ''salt heblo'' je stradalo, ako sam ga dobro cuo..za rikverc i drugu brzinu, pa je nosio tokaru to..sad je sve ok.Asteriks je napisao/la:Zupcanik rikverca. Istruzu se kvake i ne moze da uhvati, dok ostale brzine fino uljezu.
Ev slikovito
Ja moram da se pohvalim potrosnjom
Fabricki deklarisana 5.1
kod mene prosjek 4.7, s tim da je i dobar dio voznje, mozda 50% malo agresivniji, i da je voznja uz brdo 80-100kmh, gdje je moguce.
90% dvije osobe u autu, sve moguce ukljuceno plus dodatno audio ozvucenje, koje je poprilicno jako.
Motor 1.9 sdi
I vjerujem samo Energopetrolu.
Fabricki deklarisana 5.1
kod mene prosjek 4.7, s tim da je i dobar dio voznje, mozda 50% malo agresivniji, i da je voznja uz brdo 80-100kmh, gdje je moguce.
90% dvije osobe u autu, sve moguce ukljuceno plus dodatno audio ozvucenje, koje je poprilicno jako.
Motor 1.9 sdi
Mia San Mia
- alan_kardec
- Kontakt:
R32 je napisao/la:Ja moram da se pohvalim potrosnjom![]()
Fabricki deklarisana 5.1
Motor 1.9 sdi
koje auto?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 3 gosta.