NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Pa Hako je bolji od Duncana u odbrani realno, Pippena isto.
adriano_leite je napisao/la:Shvatite da je jedina ispravna lista ona koju sastavi Epidaurus. Sve pored toga je nemoguce i netacno.
Ep previše dopuštaš sebi. Shvati da ce oko ovih stvari uvijek biti stotine mišljenja, pogotovo što je rijec o all time listama. Malo više budi kulturan prema momcima s kojima diskutuješ, imaš taj stav odmah za vrat, to ti ne valja.
Vidi se da znaš dosta o košarci, ali evo kod mene si na block listi.
http://www.basketball-reference.com/lea ... eer_p.htmlEpidaurus je napisao/la:Duncan i Pippen ne mogu ni naopako ispred Dreama i Rodmana bit. Nit Duncan moze ispred Wallacea i Wilta bit.Kawhi je napisao/la:RussellClutch je napisao/la:5 najboljih odbrambenih igraca ikada? Redoslijed je bitan.
Duncan
Wilt
Wallace
Pippen
Ou šit. Šta ćemo sad? Znam da nećemo imati svi iste liste, niti će neko pogledati statistiku, ali kad mi izvališ takvu glupost jedino što zaslužuješ je da te gađam statistikom koja je na mojoj strani. Znam i ja da statistika nije sve, ali u ovom slučaju kad su Russell i Duncan toliko dominantni mora nešto govoriti.
http://www.basketball-reference.com/lea ... areer.html
Evo i za regular season da vidiš da i tu dominiraju. Ja svakako PO više gledam.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Russell i jest nedvojbeno prvi jer je covjek Wilta uspjevao zaustavit al mi je malo glupo stavit covjka s 0 DPOY nagrada na drugo mjesto pored Hakeema koji ima 2 ili Wallacea koji cak 4 ima. Timmy definitivno moze u top 5 jer on i Rodman su nijanse u defanzivi (eto Duncan moze prednost imat jer je ipak klasicni visoki) al Pippen ispred Hakeema, covjeka koji je bukvalno preteca ovih danasnjih modernih super pokretnih i super brzih centara je malo teze izvodivo. Najbolji vanjski defanzivac u historiji lige sigurno al opet niko u 90-im nije imao Hakeemovski uticaj na odbranu.
Inace mislim da se onaj Dwight s vrhunca iz Orlanda definitivno moze svrstat medju najbolje defanzivce ikad, covjek je bio u stanju skoro sam drzat i perimetar i reket.
Inace mislim da se onaj Dwight s vrhunca iz Orlanda definitivno moze svrstat medju najbolje defanzivce ikad, covjek je bio u stanju skoro sam drzat i perimetar i reket.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Sve sami teškasi, gdje bi vi svrstali Paytona na ovoj listi?
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Pa sve da su Hakeem i Tim po vecini jednaki u odbrani (1 na 1 defense, skokovi, timska odbrana itd.), Hako je bolji shot blocker samim tim i rim protector, i duplo bolji u steals.
Za Pippena je smijesno vodit polemiku
Nisu blokade samo pokazatelj zastite obruca.Hassan vodi ligu po blokadama , a odbrana Miamia je bolja kad je on na klupi.alemsa je napisao/la:Pa sve da su Hakeem i Tim po vecini jednaki u odbrani (1 na 1 defense, skokovi, timska odbrana itd.), Hako je bolji shot blocker samim tim i rim protector, i duplo bolji u steals.
Ne govorim to zbog Hakeema.Vec cesce mogucnost da promjenis sut protivnika je bolja od blokade vise po mecu.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Obicno jak shot blocker ih promjeni vise nego sto blokira.
Obicno , al bas kod Hassana cesto se vidi kako radije juri blokadu nego da pokusa promjenit par suteva i ostati na zemlji sa dvije noge.
Zbog toga cesto ulazi u probleme sa faulovima.Slicno ali u manjem obimu radi i DeAndre.
Zbog toga cesto ulazi u probleme sa faulovima.Slicno ali u manjem obimu radi i DeAndre.
Ma mani se Hassana i Deandrea kralju, pricas o Haki i TimuRaul_64 je napisao/la:Obicno , al bas kod Hassana cesto se vidi kako radije juri blokadu nego da pokusa promjenit par suteva i ostati na zemlji sa dvije noge.
Ha ya, tako da ne razumijem taj argument ali dobro.alemsa je napisao/la:Obicno jak shot blocker ih promjeni vise nego sto blokira.
Hakem > Duncan mi cak nije ni blizu, ali tu je uvijek neki Spursovac da uskoci yebga.
Ovo je ok lista, jer i ja sam Russella stavio samo zbog usmene predaje.adriano_leite je napisao/la:Shvatite da je jedina ispravna lista ona koju sastavi Epidaurus. Sve pored toga je nemoguce i netacno.
Moja lista: Hakeem, Wallace, Rodman, Mutombo i Duncan.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Po grubim brojkama je Hakeem bolji.Po naprednim je Tim bolji.alemsa je napisao/la:Ma mani se Hassana i Deandrea kralju, pricas o Haki i TimuRaul_64 je napisao/la:Obicno , al bas kod Hassana cesto se vidi kako radije juri blokadu nego da pokusa promjenit par suteva i ostati na zemlji sa dvije noge.
Pa SAS kao tim dugo igrao jaku odbranu, malo poena primali. Dok je Hako moro vise pokrivat, posebno kad je igro Horry jer je tezio za stretch 4.
Ben Wallace i Bill Russell se izdvajaju prema naprednim.
btw. napredne treba gledati po sezoni, ne kroz karijeru. Pricamo o najboljim, ne najkonstantnijim (sto je svakako + ali ne u ovom kontekstu).
btw. napredne treba gledati po sezoni, ne kroz karijeru. Pricamo o najboljim, ne najkonstantnijim (sto je svakako + ali ne u ovom kontekstu).
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- adriano_leite
- Kontakt:
Igrao je Horry i u SAS i to kad je bio stariji nego sa Hakeemom (just sayin'alemsa je napisao/la:Pa SAS kao tim dugo igrao jaku odbranu, malo poena primali. Dok je Hako moro vise pokrivat, posebno kad je igro Horry jer je tezio za stretch 4.
P.S. Nemoj ziv bio tako tepati Hakeemu jer vise izgleda kao da je u pitanju neki Hakljo nesposoban da se hljeba najede, a kamoli da igra kosarku
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 21 jan 2016, 15:43, ukupno mijenjano 1 put.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Imao je na pocetku Sampsona kao i Duncan , Admirala.U Maxu svojevrsnog Bowena dugo godina.
Horria je imao i Duncan tokom dvije titule pod kosem.
Kazem samo da je blizu.Danas bi Akeem vjerovatno bio jos bolji zbog nacina na koji se igra sa silnim preuzimanjem.
Kod mene su obojica top 5 svakako.Samo je Wilta kao i na svakoj listi tesko rangirat.
Svi su imali dobre timove.Rodman je bio u bad boysima,pa sa Admiralom pa sa Jordanom/Pippenom.
Ben je bio sa burazom pod kosem , Hamilton/Bilups/Prince perimetrom u ono najbolje doba.
Rusell da ne govorim.
Horria je imao i Duncan tokom dvije titule pod kosem.
Kazem samo da je blizu.Danas bi Akeem vjerovatno bio jos bolji zbog nacina na koji se igra sa silnim preuzimanjem.
Kod mene su obojica top 5 svakako.Samo je Wilta kao i na svakoj listi tesko rangirat.
Ako hoces samo peak.Opet ima bolju naprednu sezonu (2002/3 npr nego najbolja njegova)Clutch je napisao/la: btw. napredne treba gledati po sezoni, ne kroz karijeru. Pricamo o najboljim, ne najkonstantnijim (sto je svakako + ali ne u ovom kontekstu).
Svi su imali dobre timove.Rodman je bio u bad boysima,pa sa Admiralom pa sa Jordanom/Pippenom.
Ben je bio sa burazom pod kosem , Hamilton/Bilups/Prince perimetrom u ono najbolje doba.
Rusell da ne govorim.
Igro s klupe ispod 20 minuta po tekmi, s Hakijom igro po 37 minuta kao starter, molim te lijepoadriano_leite je napisao/la:Igrao je Horry i u SAS i to kad je bio stariji nego sa Hakeemom (just sayin'alemsa je napisao/la:Pa SAS kao tim dugo igrao jaku odbranu, malo poena primali. Dok je Hako moro vise pokrivat, posebno kad je igro Horry jer je tezio za stretch 4.) .
P.S. Nemoj ziv bio tako tepati Hakeemu jer vise izgleda kao da je u pitanju neki Hakljo nesposoban da se hljeba najede, a kamoli da igra kosarku.
Ostale minute su igrali veliki Oberto i Raso Nesterovic.Molim te lijepo.alemsa je napisao/la:Igro s klupe ispod 20 minuta po tekmi, s Hakijom igro po 37 minuta kao starter, molim te lijepoadriano_leite je napisao/la:Igrao je Horry i u SAS i to kad je bio stariji nego sa Hakeemom (just sayin'alemsa je napisao/la:Pa SAS kao tim dugo igrao jaku odbranu, malo poena primali. Dok je Hako moro vise pokrivat, posebno kad je igro Horry jer je tezio za stretch 4.) .
P.S. Nemoj ziv bio tako tepati Hakeemu jer vise izgleda kao da je u pitanju neki Hakljo nesposoban da se hljeba najede, a kamoli da igra kosarku.
- adriano_leite
- Kontakt:
Dodao sam za minute prije nego si napisao post. Nije igrao po 37 minuta nego je jednu sezonu toliko igrao. Uostalom tada je bio mladji i logicnije je da je bio pokretniji. Mnogo veca rupa za pokriti je kada je covjek stariji i nepokretniji, nego kad je mlad. To bi trebalo biti logicno. Zato se veteranima i smanjuju minute.alemsa je napisao/la:Igro s klupe ispod 20 minuta po tekmi, s Hakijom igro po 37 minuta kao starter, molim te lijepoadriano_leite je napisao/la:Igrao je Horry i u SAS i to kad je bio stariji nego sa Hakeemom (just sayin'alemsa je napisao/la:Pa SAS kao tim dugo igrao jaku odbranu, malo poena primali. Dok je Hako moro vise pokrivat, posebno kad je igro Horry jer je tezio za stretch 4.) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Ben Wallace ima 4 DPOY nagrade i to ja mislim dovoljno govori o tome kolko je ustvari dobar defanzivac bio.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.