U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

astra1922
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la astra1922 » 06 jun 2012, 08:11

cuj to pa mi i kada bi prosli baraz nas bi uefa izbacila sa prvenstva..izgleda da se moramo pomiriti da se mi nikada necemo nigdje plasirati
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 06 jun 2012, 08:13

astra1922 je napisao/la:cuj to pa mi i kada bi prosli baraz nas bi uefa izbacila sa prvenstva..izgleda da se moramo pomiriti da se mi nikada necemo nigdje plasirati
Ja mislim da je krajnje vrijeme da prestanemo kukat' i postanemo jači u glavi. Onda ćemo se na sve plasirat.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 06 jun 2012, 08:28

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:I ti ga pretjera, evo tabele:

slika

Svi će imati po 8 utakmica, dakle biće im izostavljeni bodovi sa posljednjeplasiranom ekipom osim u grupama gdje ima po 5 reprezentacija, tu nema izostavljanja - logično. Moglo bi se reći da ćemo jako teško do prva četiri mjesta u slučaju osvojena tri boda, mada ne i nemoguće. Četiri boda bi već mogla da budu jako dobra, tu bi se vrlo moguće moglo lomiti. Sa dvije pobjede mislim da nema šanse da izvisimo. Trebalo bi bolje proučiti mečeve ostalih da bi se izveo bolji zaključak kakve su nam šanse sa 3 boda protiv Grčke.
evo zasto mi s dvije pobjede (GRE, GER) bez kikseva ostalih necemo bit medju najbolje 4 drugoplasirane:

SWE 10 bodova, igraju kuci s FIN, UKR i u gostima SLO
WAL 10 bodova, kući ARM, u gostima CZE
DAN 11 bodova, kući SRB, NIRL, u gostima FARSKA O. (tabela koju si ubacio nije aktuelna, srbija je prva u toj grupi)
SUI 13 bodova, kuci EST, u gostima ESP
POR 11 bodova, kuci ALB, u gostima POL

TUR 12 bodova, u gostima IRL --- u ovoj grupi medjutim vece sanse ima Irska dazavrsi druga
IRL 10 bodova, kuci TUR, u gostima HUN i ITA

NOR 10 bodova, kuci ISLAND, u gostima BEL i ENG
ROM 11 u gostima LET
SCO 10, kuci LUX, u gostima AUT

SWE, DAN i SUI ce sigurno bit' ispred nas... svi ostali izuzev rumunije, ako dobiju tekme su takodjer ispred nas, obzirom da imamo slabiju gol razliku... jedino ako dobijemo grke i nijemce s 2,3 gola razlike, mozemo se nadat' prolazu u baraz...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 jun 2012, 08:31

Moraš uzeti u obzir, da neke od tih drugoplasiranih ukoliko pobjede sve do kraja će biti prvo mjesto u svojim grupama...

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 06 jun 2012, 08:35

Batko je napisao/la:Moraš uzeti u obzir, da neke od tih drugoplasiranih ukoliko pobjede sve do kraja će biti prvo mjesto u svojim grupama...
a vecina trenutnih prvoplasiranih iz tih grupa gdje to moze biti tako vec sad imaju vise bodova od nasih maksimalnih 16...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 jun 2012, 08:40

Još je rano za te analize. Kao štko kažeš, većina, al daleko od toga da su mnoge grupe već gotove, ima borbe za prva mjesta a bogami i za druga. Primejra radi, Danska i Srbija igraju, pobjednik je prvi a poraženi drugi?

Ili primjer Walesa, taman će dobiti onu Češku u gostima.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 06 jun 2012, 08:53

Batko je napisao/la:Još je rano za te analize. Kao štko kažeš, većina, al daleko od toga da su mnoge grupe već gotove, ima borbe za prva mjesta a bogami i za druga. Primejra radi, Danska i Srbija igraju, pobjednik je prvi a poraženi drugi?

Ili primjer Walesa, taman će dobiti onu Češku u gostima.
nece biti problem ostavit' 3,4 drugoplasirane iza sebe... problem je ostaviti manje od 3 ispred sebe...

danska i srbija ce kako god da zavrse medjusobni duel imat' najmanje 16 bodova... srbija sad ima 14, a igra zadnju kuci s makedonijom.. slicna situacija je u jos najmanje 4 grupe... sve to govorim uz nase pobjede protiv grcke i njemacke... a koliko je vjerovatno da mi dobijemo njemacku, a da recimo norveska, skotska izgzube od neuporedivo laksih protivnika... uz sve to nasa gol razlika je slaba... nas plasman se svodi na teoriju, iako na prvi pogled izgleda kao da imamo neke vece sanse...

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 06 jun 2012, 09:09

Daj ba tebi je vjerovatna opcija da 10 ekipa pobjedi po dvije utakmice, hajd ti fino uplati lovu ako je to sve tako vjerovatno, možeš jako dobro zaradit. Ta tvoja prognoza neće proći 100%, ljudi se u skoro svim grupama bore za to drugo mjesto i nema nikakve teorije da trenutni drugi dobiju sve utakmice. Mi ako dobijemo dvije po tebi se trebamo nadat nečemu. Čemu ba, da će se 20 utakmica završiti nepovoljno po nas. Mislim stvarno...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 jun 2012, 09:17

Mi uvijek trčimo sa nekim analizama, a u većini grupa ostala još tri kola. Borbe za prvo i drugo mjesto se tek zahuktale.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 06 jun 2012, 10:11

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Daj ba tebi je vjerovatna opcija da 10 ekipa pobjedi po dvije utakmice, hajd ti fino uplati lovu ako je to sve tako vjerovatno, možeš jako dobro zaradit. Ta tvoja prognoza neće proći 100%, ljudi se u skoro svim grupama bore za to drugo mjesto i nema nikakve teorije da trenutni drugi dobiju sve utakmice. Mi ako dobijemo dvije po tebi se trebamo nadat nečemu. Čemu ba, da će se 20 utakmica završiti nepovoljno po nas. Mislim stvarno...
tvoja ce onda proc 100%... obogati se ti..

vjerovatnoca da ce rasplet u 6 od 9 grupa biti povoljan po nas je naravno ogromna !?... jos ako se malo pogledaju grupe u 2 grupe ce drugoplasirani gotovo pa sigurno bit' ispred nas (osim ako zadnja estonija ne uzme bodove svicarskoj, makedonija srbiji, zadnja farska ostrva i predzadnja s.irska dancima) ...
eh sad vjerovatnoca da u 6 od 7 grupa rasplet bude po nasoj mjeri spada u domen nadanja...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 jun 2012, 13:22

Znate šta ja smatram, smatram da je suludo baviti se kalkulacijama po forumima na fonu šta bi bilo kad bi bilo. Mislim da bi trebalo da pustimo mokmke da odigraju kako treba, konačno je ova mlada repka počela da liči na nešto i kao što reče :
NedozvoljenaPozicija je napisao/la: Ja mislim da je krajnje vrijeme da prestanemo kukat' i postanemo jači u glavi. Onda ćemo se na sve plasirat.
Treba naš ludi Bošnjo da shvati da danas svi igraju nogomet, i da nismo bez šansi protiv koga god da igrali, čist primjer je reprezentacija Grčke koja čini čuda na velikim takmičenjima, pobjeđiva sa " malom ekipom ", ne potcijenjuju sebe i to je recept za uspijeh, naravno da ne mogu doći levati i igrati sa mišlju u glavi možemo mi to, al jedan od preduslova za dobar rezultat je vjera u sebe, psihička priprema igrača se naglašava svugdje u svijetu i tako treba da bude i kod nas :!:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 jun 2012, 13:55

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:cuj to pa mi i kada bi prosli baraz nas bi uefa izbacila sa prvenstva..izgleda da se moramo pomiriti da se mi nikada necemo nigdje plasirati
Ja mislim da je krajnje vrijeme da prestanemo kukat' i postanemo jači u glavi. Onda ćemo se na sve plasirat.
Upravo tako. Isto kao one nevidjene gluposti pred Portugal. Nevjerovatni gubitnicki mentalitet slabih karaktera.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 jun 2012, 14:06

To je naš najveći problem, i dok to ne iskorijenimo nećemo imati nekih velikih uspjeha.
DRUG NEBI TI PUNCA

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 jun 2012, 14:11

Ne trebamo se opterecivati kako ce drugi odigrat, nase je da, ako ikako mozemo, da do kraja pobijedimo sve. A sada ako se drugi rezultati poklope biti ce dobro, ako ne, nikome nista, ustvari je*ati UEFU sto samo 8. selekcija ucestvuje. :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jun 2012, 14:15

Cartman je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la: Ja mislim da je krajnje vrijeme da prestanemo kukat' i postanemo jači u glavi. Onda ćemo se na sve plasirat.
Upravo tako. Isto kao one nevidjene gluposti pred Portugal. Nevjerovatni gubitnicki mentalitet slabih karaktera.
Reče neko ko prognozira poraze našeg tima pred skoro svaku utakmicu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 06 jun 2012, 14:17

Sheyi je napisao/la:Ne trebamo se opterecivati kako ce drugi odigrat, nase je da, ako ikako mozemo, da do kraja pobijedimo sve. A sada ako se drugi rezultati poklope biti ce dobro, ako ne, nikome nista, ustvari je*ati UEFU sto samo 8. selekcija ucestvuje. :mrgreen:
jasta, suvisno je sad neke kalkulacije pravit, jer fudbal je to...
...

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 06 jun 2012, 14:18

Ne trebamo se obazirati na te pretpostavke i analize sta bi bilo kad bi bilo. Treba odigrati cvrsto do kraja. Danas lagano uzeti San Marino, protiv Grcke se dokazalo da mozemo igrati i uz dobro zalaganje svakako ih mozemo pobijediti. Protiv Njemacke nemamo sta izgubiti, oni su sigurno prvi u grupi tako da u toj posljednjoj utakmici mozda i nece igrati sa 100% snage. Imamo odlicnu reprezentaciju i sa jos 2-3 igraca bila bi savrsena. Mislim da ovi momci imaju snage da nas odvedu na jedno veliko takmicenje.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 jun 2012, 15:07

Virtu4l je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Reče neko ko prognozira poraze našeg tima pred skoro svaku utakmicu.
Ponovo pokazujes koliko si limitiran. Jedno je da ja prognoziram poraze protiv Irske i Meksika (sto je se i desilo), a drugo je da neko prica o Castrolu, Eusebiu, sudijama i tako dalje prije Portugala. Odma se spremaju izgovori.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jun 2012, 15:26

Cartman je napisao/la: Ponovo pokazujes koliko si limitiran. Jedno je da ja prognoziram poraze protiv Irske i Meksika (sto je se i desilo),
Ili Slovačke i tri gola Hamšika :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 jun 2012, 15:27

Virtu4l je napisao/la:
Cartman je napisao/la: Ponovo pokazujes koliko si limitiran. Jedno je da ja prognoziram poraze protiv Irske i Meksika (sto je se i desilo),
Ili Slovačke i tri gola Hamšika :lol:
Koji si ti bolesnik :lol: Zao mi te stvarno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.