tony-mortale je napisao/la:al šta je loše u tome da se zovnu i upoznaju sa ekipom i selektorom, pa čak da i ne zaigraju(ne samo ova dvojica, već i bilbija, pa taj turčin što ga spominjete, aganović ili bilo ko) jer ti kažeš nisu dovoljno dobri, al jesi li siguran da u septembru ili dogodine neće biti dovoljno dobri, a znamo svi da je kvalifikacijski ciklus dugačak i da će biti sigurno i ozljeda i kartona i sl. neka što više igrača u kadru, pa nek pape odluči ko će igrati. neznam zašto tolika odbojnost ili nedaj bože čak mržnja prema nekom igraču?
kad bi se malo dublje upustili u analizu "problema" shvatili bi neki na forumu koliko u vlastitim izjavama pobijaju sami sebe i daju kontradiktorne komentare... ne mislim sad nesto konkretno na tebe nego sam nasumice citirao post koji mi je zapao za oci...
zasto ja sad ne bih ni pod razno zvao Seferovica u A tim? ili je mozda bolje postaviti pitanje, po kojim kriterijima zasluzuje taj mladjahni momak poziv u nas tim?
e ovako, koliko se ja sjecam, ovdje se mjesecima raspravlja o tome kako reprezentacija ne treba da bude pijaca, nego kult, da trebaju igrati samo najbolji, najspremniji i da trebaju igrati srcem (sto mene bas i ne interesuje previse). znaci, jbg, kako god pogledas, dres treba zasluziti!
ako se skoro svi na ovom forumu slazu sa tom konstatacijom, kako to da odjednom momak koji igra za juniorski tim, heeej, za juniorski tim fiorentine, treba da dobije dres prije mnogih drugih igraca koji su TRENUTNO bolji od njega. znaci, njegov talenat (koji je neosporan) je trenutno vrijedniji od iskustva, forme, trenutnih mogucnosti, znanja i zelje nekih drugih igraca. i znaci treba da ga zovemo sad dok ima "i" od igraca, jer ce, ne daj Boze, svicarska da nam ga preotme kad dodje vakat. pa gdje vam je ponos? gdje vam je taj kult reprezentacije? pa prodaste se do dzaba braco moja... kako da napravimo kult od reprezentacije za koju ce se svi otimati kad ujedno imamo nekakvu fobiju da ce svi pobjeci od nas, te zabijamo ponos u vlastiti paksu i sto je najgore, pozivanjem seferovica se cini upravo ono protiv cega se borimo: igrac dobiva "preko stele" (citaj: nezasluzeno) dres ispred nekog drugog. pa nismo valjda toliko mali...
zato je Susic rekao upravo ono sto treba da kaze: nek mali zaigra pet minuta, imace osnova da ga pozove. a da ga on zove sad dok s juniorima suta loptu, pa to je ponizenje za nas. ako je doslo do toga da se covjek boji svoje sjene, onda nek ne pali svjetlo i nek zivi citav zivot u mraku. seferovic ce dobiti poziv kad bude to objektivno iole zasluzio, sve prije toga je kardinalna greska!!! i ne razumijem zasto upravo oni koji su toliko sigurni da ce 100% igrati za nas insistiraju na tome da se sto prije pozove. ako ste toliko sigurni, cemu zurba kad nam sad objektivno ne trebe...
pozdrav.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)