FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

jasonstatham
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la jasonstatham » 28 jan 2024, 22:17

let3 je napisao/la:
28 jan 2024, 21:34
Evander je napisao/la:
28 jan 2024, 21:29
Da sumiramo, osim Guardiole i Klopa, niko vise ne valja? :hmmmmm:
Otprilike tako ispade.
Ako odlazi Xavi, onda je logika da dovodu boljeg od njega. Nece valjda dovoditi Rafu Markeza ili Imanola i to je ko biva neko poboljsanje - al u qrcu :mrgreen: To je, ono sto kazu, sa konja na magarca. Pa bolje da onda da ovaj ostane.
Neka dovedu najbolje sto mogu.
Baš tako!
Osim Kloppa i Pepa, svi navedeni su u pet dkg u odnosu na Xavija.
Jedino neki potencijal ima De Zerbi jer je dokazano ostvarivao dobre rezultate sa osrednjim ekipama više sezona.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 28 jan 2024, 22:28

Mokes je napisao/la:
28 jan 2024, 22:10
xaviesta je napisao/la:
28 jan 2024, 21:49
Ma šta je to Tuchel uradio osim one Lige Prvaka, evo uspjet će izgubiti titulu sa Bayernom.
Solidan u Dortmundu, ali imao nesreću da je vodi u vrijeme jačeg Bayerna. PSG odveo u finale LP što je mora se priznati veliko dostignuće, osvojio LP s Chelseom.

Fejlovi su mu treća sezona s Parizom gdje je kumovao izgubljenoj tituli te sezone i onja period u Chelseu gdje je dobio otkaz.

Zasad je loš u Bayernu. Može zahvaliti Dortmundu što je uzeo titulu.

Ok trener, ali previše toksičan, slično kao Conte.
Hajmo realno za Chelsea, taj period što je dobio otkaz. Šta je u tom periodu bilo loše, kroz kakve je turbulencije klub prolazio cijelo to ljeto, a on nakon 5. kola u ligi i 1. u LŠ dobija otkaz, u ligi izgubio dvije (Leeds i još neko), neriješeno sa Spursima i 3 pobjede, u vrhu su bili, pobjeda protiv Dinama jest loš rezultat, ali opet sami početak sezone, nakon milion turbulencija da li će klub uzeti novi vlasnik, dal' neće itd. Kasnije se i pokazalo da je fula to tjeranje Tuchela, došao gori Potter kojeg nisu mogli trpiti duže od par mjeseci.

U Bayernu je trulo,.od svlačionice gdje su pojedini igrači prezaštićeni, do uprave gdje su stalno neka prebrojavanja i previranja. I ranije je Naglesmann otpušten (slično kao Xavi,.doveden kao dugoročno rješenje, a nakon određenog razloga upao u ozbiljan kanal).

Previše toksičan :hmmmmm: l,.ne bih rekao, ali poštujem tvoje mišljenje.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 28 jan 2024, 22:39

let3 je napisao/la:
28 jan 2024, 21:34
Evander je napisao/la:
Otprilike tako ispade.
Ako odlazi Xavi, onda je logika da dovodu boljeg od njega. Nece valjda dovoditi Rafu Markeza ili Imanola i to je ko biva neko poboljsanje - al u qrcu :mrgreen: To je, ono sto kazu, sa konja na magarca. Pa bolje da onda da ovaj ostane.
Neka dovedu najbolje sto mogu.
Pa tako je realno.

Evo Imanola sam označio kao najboljeg iz one skupine, a opet i njegov Real Sociedad na momente izgleda dobra ekipa, ima igru, pa.upadne u krizu. I sam Imanol,.ima 52 godine, jedino radio u Real Sociedadu, zona komfora, a i njima dobro, ovako su stabilni i eto imaju neki rezultat, za razliku od prije kada je to bilo slabije.

I sad kad pogledaš sa Xavijem si to sve imao. Trenutke kada si igro super, trenutke kada je očajno izgledao, isto i sa rezultatima. Barca ne treba mijenjati samo da bi promjenila, već mijenjati da ta promjena bude osjetna, prema naprijed, prema boljem.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 28 jan 2024, 22:48

TT bi se samo tako uklopio u ovu barcu. Uzmite ga odmah. :D
Upala mu kasika u med da uzme CL sa plavcima i odjednom posto trener…po meni on ide silaznom putanjom, to je i u Bayernu pokazo/uje.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 28 jan 2024, 22:55

muhamedhulk je napisao/la:
28 jan 2024, 22:48
TT bi se samo tako uklopio u ovu barcu. Uzmite ga odmah. :D
Upala mu kasika u med da uzme CL sa plavcima i odjednom posto trener…po meni on ide silaznom putanjom, to je i u Bayernu pokazo/uje.
Bayern osim Juppa niko i ne može voditi. Ancelottia otjerala svlačionica, Kovač i navijači i svlačionica, Flick uprava, Naglesmann svi pomalo, Tuchel od prvog dana smiruje svlačionicu, al ne ide.. Pa do koga je ?

Jedino što je Pep uspio izdržati relativno dugo i to još u to doba nije bilo LP, jest da se igralo fino.

I ranije je ista stvar bila van Gaal, Klinsmann..
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 28 jan 2024, 23:01

Xavi je izjavio da mu novinari nisu dozvolili da bude Barcelonin Alex Ferguson. Kakav totalni imbecil i peezda, nerealno koliko mi se zgadio ove sezone, dugo većeg kmečavca nisam vidio.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 28 jan 2024, 23:14

Eno sad! Hahahaha. Koriguj anketu!

"Mikel Arteta has told his entourage that he will leave Arsenal at the end of the season. He's one of the options to replace Xavi at Barcelona, but the club have not contacted him yet."
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 jan 2024, 23:23

Ako je tacno to za Artetu, onda bi on posto trener sigurno.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 28 jan 2024, 23:29

Tko prati Las Palmas, tko zna pricu s Garciom Pimientom, taj bi jasno trebao znati da je on daleko najbolja opcija za ovaj klub.

To je covjek koji je trenirao manje-vise sve ove klince, koji ih poznaje u dusu, koji je razvio vecinu njih, vjerovatno mu je najveci uspjeh sto je od panja Arauja napravio igraca koji zna primiti loptu, odigrati dodavanje, pa cak i povuci loptu naprijed. Jer prije Pimiente, ono sto sam ja gledao s Ronaldom Araujom je bila jedna velika sirovina koja nije znala da otvori tijelo dok prima loptu, a ne nesto drugo.

Sad osim toga sto poznaje igrace i klub iznutra i izvana, zna kakav je pritisak tu, uz to ima stav i svoju metodologiju igre,

Covjek koji je ekipu las palmasa preuzeo dok su bili 8. u segundi, izborio playoff s njima i nesretno izgubio, prosle sezone je usao u la ligu i sad je s njima na 8.mjestu.
Ekipa koja je nadigrala manje-vise svakog protivnika, gubila samo od velikih ekipa, Real Madrid 2x, Bilbao, Girona (ne velika ekipa al lider) i eto od Barce i Raya (penalima u zadnjoj minuti).

Realno roster mu je kvalitete da jedva ostane u prvenstvu, a njegova ekipa gradi napade od golmana protiv Barce i Reala, nadigrava protivnika i bori se za Europu.

Je, nije veliko ime, nema veliko Europsko iskustvo, al vec ima postovanje kluba, medija, protivnicki treneri i igraci mu itekako pokazuju postovanje, a vecinski Barcin igracki kadar ga gleda kao strunjaca, znalca i figuru koja ih je razvila kroz mladje uzraste.

Bez dileme, ako se svaki segment pogleda, on bi trebao biti glavna opcija, stil igre, nacin treniranja i komunikacije, odnos s medijima, on je taj.

Od velikih imena, zaboraviti mozete Artetu, Pepa, Kloppa, nema sanse da dodju u Barcu sad.

Flick, neka hvala, ja ga ne bi, nema pojma sta ga ceka, ne zna jezik, ne zna igrace, nije netko tko forsira mlade, tko ima strpljenja, a i stil igre koji je igrao bi prouzrokovao pretrpane bolnice po Barceloni.

De Zerbi, Mitchel, Nagelsmann su neki treneri koje bi mogao vidjeti u Barci, koji imaju neku status i ime, ovaj zadnji naravno najzvucniji i najimpresivniji, iako je po meni tu De Zerbi ogromni genijalac i netko koga i sam Pep kopira vec nekoliko sezona.

Imanol, Sociedad mu je dobar, igra presing visok i slicno, al mi je on nekako naivan, fin, mekan, nesto kao Setien i ne mislim da je dobar fit.

Mottu necu komentirati, Bolognu slabo pratim, navodno super igraju i navodno radi vrhunski posao s njima, al fkt nisam upoznat s njima, samo znam da je bivsi igrac Barce i netko tko nema previse iskustva.

Vidit cemo, ja mislim da ovo sto je Xavi uradio je bilo da se spasi glava igracima, trenerima, a i vjerujem da se ne moze nositi sa svim ocekivanjima, kritikama i pritiscima.

Xavi je netko tko voli klub, oslanja se na la masiu i zna da ako ne preuzme odgovornost s klinaca da im to moze sjebati karijeru i mislim da je ponajvise to napravio sad, upravo da skine odgovornost s njih.

Znam da mi je iznimno zao jer je radio vrhunski posao godinu i po dana, onda je sve nekako krenulo k vragu kad se pocela ocekivati bolja igra jer smo pak pobogu prvi u prvenstvu i ne ide biti prvi i ne igrati lijep i leprsav nogomet.

Kako god, ovo je LOSE-LOSE situacija i za Xavija i za Barcu, a i biti ce tako sve dok on ne ode.

Jer pazite scenarij, ode sve k vragu, ispadnemo od Napolija, u la ligi ne zavrsimo u top 4, nista dobili nismo, a novi trener ima godinu dana vise rada, vece financijske probleme, jos veca ocekivanja i mnoga imena bi nas odbili ako ne igramo Ligu Prvaka iduce sezone.

Drugi scenarij, igraci sad krenu zapravo igrati, manje greske raditi, okrene se sezona, prodje se Napoli, uz par kikseva Reala mi se vratimo u neku borbu za titulu, igra se dobro, generalno pozitiva. Mozda u Ligi Prvaka se ode i korak dalje pa se ispadne u polufinalu, sta znas.
Dodje kraj sezone, Xavi ide, ta formula koja je bila uspjesna, sva ta pozitivna vibra, sve se resetira i jer dolazi novi trener, s novim idejama, mislima.

U oba slucaja mislim da je Barca na gubitku, da su igraci na gubitku, mislim da je ovdje najbolja solucija da se Xavi pokupi cim kiksa iducu tekmu i da se dovede netko poput Pimiente odmah i da se odmah krene raditi s ekipom.

Nema tu sta, osigurao je opstanak las palmasu, europu ce tesko igrati, mi uvijek nesto s las palmasom dogovaramo, posudbe, kupujemo i prodajemo igrace, s toga ne bi trebalo biti vecih problema tu.

S toga, bojim se da ovo cekanje do kraja sezone da trener ode i dodje novi je los potez.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 28 jan 2024, 23:40

Furymaker je napisao/la:
28 jan 2024, 23:29
Tko prati Las Palmas, tko zna pricu s Garciom Pimientom, taj bi jasno trebao znati da je on daleko najbolja opcija za ovaj klub.

To je covjek koji je trenirao manje-vise sve ove klince, koji ih poznaje u dusu, koji je razvio vecinu njih, vjerovatno mu je najveci uspjeh sto je od panja Arauja napravio igraca koji zna primiti loptu, odigrati dodavanje, pa cak i povuci loptu naprijed. Jer prije Pimiente, ono sto sam ja gledao s Ronaldom Araujom je bila jedna velika sirovina koja nije znala da otvori tijelo dok prima loptu, a ne nesto drugo.

Sad osim toga sto poznaje igrace i klub iznutra i izvana, zna kakav je pritisak tu, uz to ima stav i svoju metodologiju igre,

Covjek koji je ekipu las palmasa preuzeo dok su bili 8. u segundi, izborio playoff s njima i nesretno izgubio, prosle sezone je usao u la ligu i sad je s njima na 8.mjestu.
Ekipa koja je nadigrala manje-vise svakog protivnika, gubila samo od velikih ekipa, Real Madrid 2x, Bilbao, Girona (ne velika ekipa al lider) i eto od Barce i Raya (penalima u zadnjoj minuti).

Realno roster mu je kvalitete da jedva ostane u prvenstvu, a njegova ekipa gradi napade od golmana protiv Barce i Reala, nadigrava protivnika i bori se za Europu.

Je, nije veliko ime, nema veliko Europsko iskustvo, al vec ima postovanje kluba, medija, protivnicki treneri i igraci mu itekako pokazuju postovanje, a vecinski Barcin igracki kadar ga gleda kao strunjaca, znalca i figuru koja ih je razvila kroz mladje uzraste.

Bez dileme, ako se svaki segment pogleda, on bi trebao biti glavna opcija, stil igre, nacin treniranja i komunikacije, odnos s medijima, on je taj.

Od velikih imena, zaboraviti mozete Artetu, Pepa, Kloppa, nema sanse da dodju u Barcu sad.

Flick, neka hvala, ja ga ne bi, nema pojma sta ga ceka, ne zna jezik, ne zna igrace, nije netko tko forsira mlade, tko ima strpljenja, a i stil igre koji je igrao bi prouzrokovao pretrpane bolnice po Barceloni.

De Zerbi, Mitchel, Nagelsmann su neki treneri koje bi mogao vidjeti u Barci, koji imaju neku status i ime, ovaj zadnji naravno najzvucniji i najimpresivniji, iako je po meni tu De Zerbi ogromni genijalac i netko koga i sam Pep kopira vec nekoliko sezona.

Imanol, Sociedad mu je dobar, igra presing visok i slicno, al mi je on nekako naivan, fin, mekan, nesto kao Setien i ne mislim da je dobar fit.

Mottu necu komentirati, Bolognu slabo pratim, navodno super igraju i navodno radi vrhunski posao s njima, al fkt nisam upoznat s njima, samo znam da je bivsi igrac Barce i netko tko nema previse iskustva.

Vidit cemo, ja mislim da ovo sto je Xavi uradio je bilo da se spasi glava igracima, trenerima, a i vjerujem da se ne moze nositi sa svim ocekivanjima, kritikama i pritiscima.

Xavi je netko tko voli klub, oslanja se na la masiu i zna da ako ne preuzme odgovornost s klinaca da im to moze sjebati karijeru i mislim da je ponajvise to napravio sad, upravo da skine odgovornost s njih.

Znam da mi je iznimno zao jer je radio vrhunski posao godinu i po dana, onda je sve nekako krenulo k vragu kad se pocela ocekivati bolja igra jer smo pak pobogu prvi u prvenstvu i ne ide biti prvi i ne igrati lijep i leprsav nogomet.

Kako god, ovo je LOSE-LOSE situacija i za Xavija i za Barcu, a i biti ce tako sve dok on ne ode.

Jer pazite scenarij, ode sve k vragu, ispadnemo od Napolija, u la ligi ne zavrsimo u top 4, nista dobili nismo, a novi trener ima godinu dana vise rada, vece financijske probleme, jos veca ocekivanja i mnoga imena bi nas odbili ako ne igramo Ligu Prvaka iduce sezone.

Drugi scenarij, igraci sad krenu zapravo igrati, manje greske raditi, okrene se sezona, prodje se Napoli, uz par kikseva Reala mi se vratimo u neku borbu za titulu, igra se dobro, generalno pozitiva. Mozda u Ligi Prvaka se ode i korak dalje pa se ispadne u polufinalu, sta znas.
Dodje kraj sezone, Xavi ide, ta formula koja je bila uspjesna, sva ta pozitivna vibra, sve se resetira i jer dolazi novi trener, s novim idejama, mislima.

U oba slucaja mislim da je Barca na gubitku, da su igraci na gubitku, mislim da je ovdje najbolja solucija da se Xavi pokupi cim kiksa iducu tekmu i da se dovede netko poput Pimiente odmah i da se odmah krene raditi s ekipom.

Nema tu sta, osigurao je opstanak las palmasu, europu ce tesko igrati, mi uvijek nesto s las palmasom dogovaramo, posudbe, kupujemo i prodajemo igrace, s toga ne bi trebalo biti vecih problema tu.

S toga, bojim se da ovo cekanje do kraja sezone da trener ode i dodje novi je los potez.
Da, Pimientu sam ja i spomenuo u taj rang trenera koje bi poslije Kloppa i Tuchela ukoliko ova dvojica nisu realni, vrlo rado dočekao. De Zerbi i on. Stvarno je Barca B igrala fin, dopadljiv nogomet, razvijao je mlade, Moriba, Puig, Araujo, pa onda Cuenca, Collado, Monchu... I sada sa Las Palmasom pravi fin posao, ekipa sklopljena od "otpadaka" iz drugih klubova i igraju fino uz osvajanje bodova. Ali, ne trebai zaboraviti da je Laportin prvi potez u klubu bilo njegovo tjeranje i dovođenje Capellasa, pa Barjuana.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 29 jan 2024, 09:34

Fury, odlična opservacija vezano za Pimientu.
Ali mislim da on nije taj.
Garcia je radio s mladima godinama, nagrađen sa B timom, ali tu je bio kraj.
U onoj turbulentnoj godini sa Koemanom, nije ga se sjetio. Vjerovatno je htio jednim udarcem završiti priču i da Xavi bude novi Pep.
Čak šta više, Laporta je pustio da Pimienti istekne ugovor, čime ga prisilio da napusti klub ljeto 2021.
Nedavno je Pimienta prije one tekme sa Las Palmasom izjavio sarkastično nešto poput "da nije Laporte, ne bih postao trener".
Iz nekog razloga loše kotira kod predsjednika i tu je priča gotova.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 29 jan 2024, 10:24

Evo Arteta ce biti slobodan. Njega ako ulove, bila bi premija.
Najrealnija i najbolja opcija. Dokazao je da zna, radi evo na najvecem nivou, pravio ekipu od mladih i nepoznatih igraca. Plus, dijete kluba.

cabron
Kontakt:

Post Postao/la cabron » 29 jan 2024, 10:57

Ma kakav Arteta covjeku je uspjeh drugo mjesto u PL u koliko godina?

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 29 jan 2024, 11:11

Evander je napisao/la:
Nekima ni oni neće valjati, ako ne ostvare želje dotičnih forumaša.
Imamo sreću jer sudjelujemo na ovom forumu sa nekima od najrealiziranijih
ljudi na svijetu. Uspješni, pametni, stvaraoci mišljenja, lideri, njih
ništa ne poremeti, sve poslove rade, u sve se razumiju, znaju kako bi, dokazali to
više puta u praksi, jaki, karakterni, u nevoljama se snalaze, ne kukaju,
prokušani u najtežim situacijama, vladaju jezicima, lakoćom
komuniciraju sa medijima, itd, itd.....

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 29 jan 2024, 11:16

Jel ti shvataš šta je forum po svojoj teoriji? :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 29 jan 2024, 11:32

Najbolje je da sljedeći trener Barcelone bude jedan od dva trenera Bayerna koji su ih rastavili u LP na proste faktore, dakle Nagelsmann ili Hansi Flick, a obojica su već radili sa Lewandowskim koji je kostur ekipe i s njim se mogu praviti planovi za budućnost.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 29 jan 2024, 11:56

Previše se pljuje po flicku vezano za reprezentaciju, rezultatski to nije ispalo dobro, ali ko god je gledao utakmice na sp-u, bili su nadmoćni i superiorni u odnosu na rivale, čistom nesrećom ispali. Niti se bilo kojem treneru reprezentacija treba uzimati u rezime kod dolaska u neki klub. Skroz drugi svijet u odnosu na klubove.

Ali da nema klupskog iskustva mimo 2 godine bayerna, nema.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 29 jan 2024, 12:04

cabron je napisao/la:
29 jan 2024, 10:57
Ma kakav Arteta covjeku je uspjeh drugo mjesto u PL u koliko godina?
Pa jednu godinu. Proslu, kad je i digao Arsenal na ovaj nivo. Pre toga pravio ekipu...

Ali i onako nece taj nigdje iz Arsenala. Prvo sto ga placaju i vise nego sto zasluzuje a drugo cisto sumnjam sad kad je sklopio ekipu po svom ukusu da ce ici i pocinjati iz pocetka...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 29 jan 2024, 12:06

Pa da ti kažem Hansi Flick je trenirao Hoffenheim 5 godina i zaradio im plasman u 3. rang njemačkog fudbala :mrgreen:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 jan 2024, 12:19

Finn je napisao/la:
29 jan 2024, 11:56
Previše se pljuje po flicku vezano za reprezentaciju, rezultatski to nije ispalo dobro, ali ko god je gledao utakmice na sp-u, bili su nadmoćni i superiorni u odnosu na rivale, čistom nesrećom ispali. Niti se bilo kojem treneru reprezentacija treba uzimati u rezime kod dolaska u neki klub. Skroz drugi svijet u odnosu na klubove.

Ali da nema klupskog iskustva mimo 2 godine bayerna, nema.
Ima tu i do Flickove tvrdoglavosti i sto nije vise koristio neku klasicnu devetku, pa kakva god da je. Na SP da mu je Fullkrug bio starter prosao bi grupu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.