Furymaker je napisao/la: ↑28 jan 2024, 23:29
Tko prati Las Palmas, tko zna pricu s Garciom Pimientom, taj bi jasno trebao znati da je on daleko najbolja opcija za ovaj klub.
To je covjek koji je trenirao manje-vise sve ove klince, koji ih poznaje u dusu, koji je razvio vecinu njih, vjerovatno mu je najveci uspjeh sto je od panja Arauja napravio igraca koji zna primiti loptu, odigrati dodavanje, pa cak i povuci loptu naprijed. Jer prije Pimiente, ono sto sam ja gledao s Ronaldom Araujom je bila jedna velika sirovina koja nije znala da otvori tijelo dok prima loptu, a ne nesto drugo.
Sad osim toga sto poznaje igrace i klub iznutra i izvana, zna kakav je pritisak tu, uz to ima stav i svoju metodologiju igre,
Covjek koji je ekipu las palmasa preuzeo dok su bili 8. u segundi, izborio playoff s njima i nesretno izgubio, prosle sezone je usao u la ligu i sad je s njima na 8.mjestu.
Ekipa koja je nadigrala manje-vise svakog protivnika, gubila samo od velikih ekipa, Real Madrid 2x, Bilbao, Girona (ne velika ekipa al lider) i eto od Barce i Raya (penalima u zadnjoj minuti).
Realno roster mu je kvalitete da jedva ostane u prvenstvu, a njegova ekipa gradi napade od golmana protiv Barce i Reala, nadigrava protivnika i bori se za Europu.
Je, nije veliko ime, nema veliko Europsko iskustvo, al vec ima postovanje kluba, medija, protivnicki treneri i igraci mu itekako pokazuju postovanje, a vecinski Barcin igracki kadar ga gleda kao strunjaca, znalca i figuru koja ih je razvila kroz mladje uzraste.
Bez dileme, ako se svaki segment pogleda, on bi trebao biti glavna opcija, stil igre, nacin treniranja i komunikacije, odnos s medijima, on je taj.
Od velikih imena, zaboraviti mozete Artetu, Pepa, Kloppa, nema sanse da dodju u Barcu sad.
Flick, neka hvala, ja ga ne bi, nema pojma sta ga ceka, ne zna jezik, ne zna igrace, nije netko tko forsira mlade, tko ima strpljenja, a i stil igre koji je igrao bi prouzrokovao pretrpane bolnice po Barceloni.
De Zerbi, Mitchel, Nagelsmann su neki treneri koje bi mogao vidjeti u Barci, koji imaju neku status i ime, ovaj zadnji naravno najzvucniji i najimpresivniji, iako je po meni tu De Zerbi ogromni genijalac i netko koga i sam Pep kopira vec nekoliko sezona.
Imanol, Sociedad mu je dobar, igra presing visok i slicno, al mi je on nekako naivan, fin, mekan, nesto kao Setien i ne mislim da je dobar fit.
Mottu necu komentirati, Bolognu slabo pratim, navodno super igraju i navodno radi vrhunski posao s njima, al fkt nisam upoznat s njima, samo znam da je bivsi igrac Barce i netko tko nema previse iskustva.
Vidit cemo, ja mislim da ovo sto je Xavi uradio je bilo da se spasi glava igracima, trenerima, a i vjerujem da se ne moze nositi sa svim ocekivanjima, kritikama i pritiscima.
Xavi je netko tko voli klub, oslanja se na la masiu i zna da ako ne preuzme odgovornost s klinaca da im to moze sjebati karijeru i mislim da je ponajvise to napravio sad, upravo da skine odgovornost s njih.
Znam da mi je iznimno zao jer je radio vrhunski posao godinu i po dana, onda je sve nekako krenulo k vragu kad se pocela ocekivati bolja igra jer smo pak pobogu prvi u prvenstvu i ne ide biti prvi i ne igrati lijep i leprsav nogomet.
Kako god, ovo je LOSE-LOSE situacija i za Xavija i za Barcu, a i biti ce tako sve dok on ne ode.
Jer pazite scenarij, ode sve k vragu, ispadnemo od Napolija, u la ligi ne zavrsimo u top 4, nista dobili nismo, a novi trener ima godinu dana vise rada, vece financijske probleme, jos veca ocekivanja i mnoga imena bi nas odbili ako ne igramo Ligu Prvaka iduce sezone.
Drugi scenarij, igraci sad krenu zapravo igrati, manje greske raditi, okrene se sezona, prodje se Napoli, uz par kikseva Reala mi se vratimo u neku borbu za titulu, igra se dobro, generalno pozitiva. Mozda u Ligi Prvaka se ode i korak dalje pa se ispadne u polufinalu, sta znas.
Dodje kraj sezone, Xavi ide, ta formula koja je bila uspjesna, sva ta pozitivna vibra, sve se resetira i jer dolazi novi trener, s novim idejama, mislima.
U oba slucaja mislim da je Barca na gubitku, da su igraci na gubitku, mislim da je ovdje najbolja solucija da se Xavi pokupi cim kiksa iducu tekmu i da se dovede netko poput Pimiente odmah i da se odmah krene raditi s ekipom.
Nema tu sta, osigurao je opstanak las palmasu, europu ce tesko igrati, mi uvijek nesto s las palmasom dogovaramo, posudbe, kupujemo i prodajemo igrace, s toga ne bi trebalo biti vecih problema tu.
S toga, bojim se da ovo cekanje do kraja sezone da trener ode i dodje novi je los potez.