Čovjeku iz Gane nije isto živjeti u Bosni, i u npr. Francuskoj, ili bilo gdje u Evropi. Jasno da je on profesionalac, ali razlike u mentalitetu, načinu života, okruženju su nebo i zemlja u Bosni i bilo gdje drugo u Evropi za čovjeka iz Gane.Samozdravlje je napisao/la:Shvatio bih da kazes finansijski ,ali kulturoloski ne mogu da shvatim.Ne znam odakle je dosao u FKS,iz Gane.Ako ga FKS zeli zadrzati do juna 2019,mogao bi potpisati uz dobru finansijsku ponudu dodatno godinu dana uz obavezu da ga klub pusti uz fix.obestecenje. FKS bi dobilo neku garanciju da ce igrac biti motivisan,da bi klub uz ovu dvojicu bio konkurentan za titulu(sto je navijacima najbitnije),a svi bi mogli finansijski profitirati.SarajevoJeBordo je napisao/la:Baš obrnuto, Adukoru porodica živi u Londonu, sigurno da bi volio nakon 2 god da im bude bliže, tj da lakše putuje tamo. Između ostalog može igrati u kvalitetnijoj ligi i sredini koja mu više kulturološki odgovara.SedrenikHz je napisao/la:Ma produžit će Adukor imam osj, dok za Rahmanovića sumnjam
A te bajke o obeštećenjima i šatro zaradi i jesu samo bajke. Kakvu direktnu korist klub ima od toga? Nit' plaćamo mi za nekog igrača, nit' možemo reći "e ovaj je došo jer smo mu dali uslove".