Ne pikam to iz antičke historije.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Dosao u ekipu koja ni blizu plasmana u LP nije bila. Od anonimusa i mladih igraca, napravio kandidata za titulu, uz odlicnu i dopadljivu igru. Svako malo, dobije i nadigra i Klopa i Guardiolu, a ekipa mu je imenima puno slabija. Realno, danas bi
To je to. Goni u khurac bivše legende (osim Pepuna i Lucha
Nije tesko bit od Xavia bolji.Evander je napisao/la: ↑29 jan 2024, 12:37Dosao u ekipu koja ni blizu plasmana u LP nije bila. Od anonimusa i mladih igraca, napravio kandidata za titulu, uz odlicnu i dopadljivu igru. Svako malo, dobije i nadigra i Klopa i Guardiolu, a ekipa mu je imenima puno slabija. Realno, danas bi
satrao ovu Xavievu Barcelonu, koja je sigurno skuplja ekipa. Ali bas satro.
Ne razumijem fakat pojedine kojima je jedini kriterij da je neko dobar, to ako je trener 20 godina i osvajao je nesto. Niko izgleda osim Klopa i Guradiole na svojetu vise nije dobar trener. Realno, od Xavia ce svako biti bolji, mislim na ovog Xavia iz ove sezone.
Jeste stvarno, obavio rekonstrukciju ekipe, doveo i razvio mlade igrače. Prošle sezone ekipa igrala odlično, imali jednu zaista fantastičnu seriju, pokleli pred Cityem pa eto to nije nešto veliko, jer ipak City je brutalna ekipa. Ali, ove sezone se očekivao još jedan korak naprijed, a nekako djeluje da su ipak ili stagnirali ili čak korak nazad napravili. Nešto slično kao Barca sa Xavijem. A i u razgovoru sa nekim Arsenalovim navijačima nisu zadovoljni sa njim,.dosta njih bi voljelo da ode iz kluba. Opet ima taj znak pitanja ored Artete.Evander je napisao/la: ↑29 jan 2024, 12:37Dosao u ekipu koja ni blizu plasmana u LP nije bila. Od anonimusa i mladih igraca, napravio kandidata za titulu, uz odlicnu i dopadljivu igru. Svako malo, dobije i nadigra i Klopa i Guardiolu, a ekipa mu je imenima puno slabija. Realno, danas bi
Ne razumijem fakat pojedine kojima je jedini kriterij da je neko dobar, to ako je trener 20 godina i osvajao je nesto. Niko izgleda osim Klopa i Guradiole na svojetu vise nije dobar trener. Realno, od Xavia ce svako biti bolji, mislim na ovog Xavia iz ove sezone.
Javi Miguel navodi da bi Sergi Roberto stao na stranu Xavija Hernándeza, ali njegovim odlaskom, u klubu više ne razmišljaju o produženju ugovora s njim.
A ovaj scenarij?Furymaker je napisao/la: ↑28 jan 2024, 23:29Xavi je netko tko voli klub, oslanja se na la masiu i zna da ako ne preuzme odgovornost s klinaca da im to moze sjebati karijeru i mislim da je ponajvise to napravio sad, upravo da skine odgovornost s njih.
Znam da mi je iznimno zao jer je radio vrhunski posao godinu i po dana, onda je sve nekako krenulo k vragu kad se pocela ocekivati bolja igra jer smo pak pobogu prvi u prvenstvu i ne ide biti prvi i ne igrati lijep i leprsav nogomet.
Kako god, ovo je LOSE-LOSE situacija i za Xavija i za Barcu, a i biti ce tako sve dok on ne ode.
Jer pazite scenarij, ode sve k vragu, ispadnemo od Napolija, u la ligi ne zavrsimo u top 4, nista dobili nismo, a novi trener ima godinu dana vise rada, vece financijske probleme, jos veca ocekivanja i mnoga imena bi nas odbili ako ne igramo Ligu Prvaka iduce sezone.
Drugi scenarij, igraci sad krenu zapravo igrati, manje greske raditi, okrene se sezona, prodje se Napoli, uz par kikseva Reala mi se vratimo u neku borbu za titulu, igra se dobro, generalno pozitiva. Mozda u Ligi Prvaka se ode i korak dalje pa se ispadne u polufinalu, sta znas.
Dodje kraj sezone, Xavi ide, ta formula koja je bila uspjesna, sva ta pozitivna vibra, sve se resetira i jer dolazi novi trener, s novim idejama, mislima.
U oba slucaja mislim da je Barca na gubitku, da su igraci na gubitku, mislim da je ovdje najbolja solucija da se Xavi pokupi cim kiksa iducu tekmu i da se dovede netko poput Pimiente odmah i da se odmah krene raditi s ekipom.
Nema tu sta, osigurao je opstanak las palmasu, europu ce tesko igrati, mi uvijek nesto s las palmasom dogovaramo, posudbe, kupujemo i prodajemo igrace, s toga ne bi trebalo biti vecih problema tu.
S toga, bojim se da ovo cekanje do kraja sezone da trener ode i dodje novi je los potez.
Pa ako cemo tako gledati moze se cak i ljepse upakovati o Xaviu:Evander je napisao/la: ↑29 jan 2024, 12:37Dosao u ekipu koja ni blizu plasmana u LP nije bila. Od anonimusa i mladih igraca, napravio kandidata za titulu, uz odlicnu i dopadljivu igru. Svako malo, dobije i nadigra i Klopa i Guardiolu, a ekipa mu je imenima puno slabija. Realno, danas bi
Ne treba zaboraviti i to da ce se xavi od barce oprostiti u velikom stilu sa titulom lige prvakaFCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑30 jan 2024, 08:22Pa ako cemo tako gledati moze se cak i ljepse upakovati o Xaviu:Evander je napisao/la: ↑29 jan 2024, 12:37Dosao u ekipu koja ni blizu plasmana u LP nije bila. Od anonimusa i mladih igraca, napravio kandidata za titulu, uz odlicnu i dopadljivu igru. Svako malo, dobije i nadigra i Klopa i Guardiolu, a ekipa mu je imenima puno slabija. Realno, danas bi
Dosao u rasutu ekipu pred kraj sezone koja je bila na sredini tabele. Uspije ih plasirati u LP. Onda odmah iduce sezone kad se niko nije dadao osvoji ligu i SC. I sad vec nakon pola sezone dobije otkaz… Slazem se da je trenutna situacija u Barceloni katastrofa ali Xavi za samo jednu potpunu sezonu u Barceloni ima 2 titule…
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.