FK Sarajevo je klub koji nece prepustati nista i ne treba.Velez je jos manje taj klub kojem treba nesto neko prepustati.Ali da imamo tim i za manje bitne utakmice(kakav je ovo kup takmicenje),tim od igraca koji ne igraju redovno.Prvenstvo je Laznim i Zelji prioritet,a i nama treba biti.Kup bi igrao sa igracima koji manje igraju,a ako se raspored bas potrefi i ovi igraci dovedu do polufinala ,onda se moze ozbiljnije odigrati da se kup i osvoji.emir79 je napisao/la:Rado bih prepustio kup Velezu i skoncentrisao se samo na ligu.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Kontam mogao bi ovaj CityTV raditi prenos tekme iz Mostara.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
Jako je los potez uprave ovo sa cijenama.Rekao bih da je ovo neko inacenje sa tribinom Istok.Ako i jeste inacenje sto je Sjever 5 KM. Uglavnom te dvije tribine su pokrivene godisnjim kartama.U vrh glave se proda 1/1,5 hiljada na Istoku i mozda hiljda na Sjeveru.Da su cijene Istoka 5 KM i sjevera 3 KM to bi umanjilo prihod za 5/5,5 hiljada KM.Igramo oko 12 ovih manjih utakmica to je ukupno 70 hiljada KM na godisnjem nivou.Medjutim sigurno bi posjeta bila veca za 1/1,5 hiljadu u prosjeku i tih 70 hiljada bi se nadoknadilo.Zapad 10 ok.
Sit gladnom ne vjeruje.Puno je mladica od 20 do 30 god. koji zele sa rajom na Istok i mnogi odustaju i od Sjevera ,jer se tamo ne nalaze(jednostavno ne snalaze se na Sjeveru).Medju tim mladicima je veliki broj studenata,neuposlenih ili uposlenih sa neredovnim primanjima. FKS je cesto vrlo drustveno odgovoran , ali nije odgovoran prema svojim navijacima.Tu si i moja raja penzioneri , ne moze svak odvojiti za godisnju,koliko god to bilo ekonomski logicno.Dosta te raje bi povremeno dolazilo,sa dobrim igrama bi se stvarala navika dolazaka,a na taj nacin bi se prebacilo onih 70 hiljada KM.Atmosvera bi bila iz utakmice u utakmicu bolja i privukla bi nove/stare ljubitelje fudbala.UPRAVO OVO VAM NE TREBA.ZBOG HEBENI 70 HILJDA KM NA GODISNJEM NIVOU NIJE OPRAVDANO.NI TAN NE VOLI PRAZNE TRIBINE
Sit gladnom ne vjeruje.Puno je mladica od 20 do 30 god. koji zele sa rajom na Istok i mnogi odustaju i od Sjevera ,jer se tamo ne nalaze(jednostavno ne snalaze se na Sjeveru).Medju tim mladicima je veliki broj studenata,neuposlenih ili uposlenih sa neredovnim primanjima. FKS je cesto vrlo drustveno odgovoran , ali nije odgovoran prema svojim navijacima.Tu si i moja raja penzioneri , ne moze svak odvojiti za godisnju,koliko god to bilo ekonomski logicno.Dosta te raje bi povremeno dolazilo,sa dobrim igrama bi se stvarala navika dolazaka,a na taj nacin bi se prebacilo onih 70 hiljada KM.Atmosvera bi bila iz utakmice u utakmicu bolja i privukla bi nove/stare ljubitelje fudbala.UPRAVO OVO VAM NE TREBA.ZBOG HEBENI 70 HILJDA KM NA GODISNJEM NIVOU NIJE OPRAVDANO.NI TAN NE VOLI PRAZNE TRIBINE
Eto ko hoće sa mnom u Mostar ima 2 mjesta, ujutro odemo i na kafu kod mene u stan pa u grad i tekma. Možemo i noćiti tamo 

Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
18.05.2019. 🏆
Vidim djevojku si niz neretvu pustioBenkara21 je napisao/la:Eto ko hoće sa mnom u Mostar ima 2 mjesta, ujutro odemo i na kafu kod mene u stan pa u grad i tekma. Možemo i noćiti tamo

LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
- ThrillerHz
- Kontakt:
Ja skidam ovoj upravi kapu, ne znam sta su ponudili Sovsicu, ali pretpostavljam da su mu nudilu jedno, dok ga uzivo nisu vidjeli i skontali da je novi Alispahic, Ikande, Said... i promijenili prvobitno dogovorene uslove, jer je realno prelosa investicija kao sto mozemo viditi, jos uvijek nije utakmice posteno odigrao
Sto se Veleza tice, iskreno zazelio sam se nasih tekmi i bas sam razmisljao kako bih volio da odigramo bar prijateljsku u Mostaru, jedva cekam znaci

Sto se Veleza tice, iskreno zazelio sam se nasih tekmi i bas sam razmisljao kako bih volio da odigramo bar prijateljsku u Mostaru, jedva cekam znaci

1946~
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Ne smijemo se dovesti u situaciju da ispadnemo iz Kupa.
Kup je jako bitan, trofej je ako ništa, još jedan u nizu... Sezona bez trofeja je promašaj. Idemo po duplu krunu pa šta Bog da...
Kup je jako bitan, trofej je ako ništa, još jedan u nizu... Sezona bez trofeja je promašaj. Idemo po duplu krunu pa šta Bog da...
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
-
- Kontakt:
Dobro je za tebe pa ne osjetis razliku izmedju 8 i recimo 5 KM ili za Sjever razliku izmedju 5 i 3 KM. Dosta dobre raje(Pitar i HZ)itekako osjeti tu razliku. Nisam pogodjen ovim ,jer sam sprijecen dolaziti.Kad sam dolazio imao sam godisnje(Istok ,pa Zapad),a mogao sam besplatno u novinarskoj lozi sjediti i jesam cesto(kad je kisilo).Imao i onu godisnju na provlacenje.Ne kontriram , vjeruj da se razlika osjeti , a nije nikakva korist klubu ,dapace dugorocno bi bilo bolje 5 i 3 KM ,a Zapad je ok 10 KM.AlfredNobel je napisao/la:Ebote, puno osam maraka.. Neka onda stave neku simoboličnu cijenu od 2 KM, možda to bude mjera.![]()
Super da je Velež, odličan i prijateljski klub vazda bio.
Ma bit će i ona dole, al u svom stanuInijesta je napisao/la:Vidim djevojku si niz neretvu pustioBenkara21 je napisao/la:Eto ko hoće sa mnom u Mostar ima 2 mjesta, ujutro odemo i na kafu kod mene u stan pa u grad i tekma. Možemo i noćiti tamo

Yugoslavia: ★★
18.05.2019. 🏆
18.05.2019. 🏆
U pravu je Pantelija, skupo je ovo u odnosu na to šta dobijemo. Na 70% utakmica u sezoni pokisneš, sjediš na mokroj stolici itd. Ja se prvi ne bih bunio da imamo krov, plaćat 10 maraka. Sezonska nije loša investicija, posebno popusti za zapad (studenti, penzioneri, učenici) al i te pare neko nema u tom trenutku nego se krpi od tekme do tekme. A budimo realni, da stave sjever marku, istok dvije i zapad tri marke, došlo bi hiljadu ljudi više. Ohladilo je dosta raji sve ovo, vidim i po nekim svojim koji su bili na stadionu svake sedmice a sad ni na TVu ne prate. Treba nam veliki rezultat, treba nam trofej, pobjeda u derbiju i to ne samo jedna, treba nam pobjeda u Lištici... Nešta da izađemo iz ove kolotečine koja vlada evo tri pune sezone.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- AlfredNobel
- Kontakt:
Upravu je Skoro, što jest jest. Treba neki hajc, nešto što će probuditi sve navijače i simpatizere. Stavljam ruku u vatru da ova slaba posjećenost tokom sezone nema 5% veze s cijenom karata. Naravno, uvijek će biti onih koji ne mogu odvojiti toliko da ogledaju svoj klub, ali da se ne lažemo, mali je procenat takvih ljudi. 95% ljudi može odvojiti za svaki meč i stojim iza ovih riječi, jer svakodnevno se susrećem s ljudima koji non stop kukaju kako se sastavlja kraj s krajem, a sjedi svaki dan na kafi u Metropolisu, nosi se iPhone od hiljadu-dvije, vozi se dobro auto, troši se na cigare i izlaske itd. Znači, ima se para, nego kod nas vlada onaj sindrom kuknjave i samo kuknjave, da u tome ima neko takmičenje, bili bi zakucani za vrh.
Da se vratim na početak.. Nešto treba uraditi na terenu što će probuditi bordo naciju. Trofeji se moraju početi uzimati konstantno, mora se uvesti konstanta u igri, pripaziti na neke stvari van terena, mislim na stvari koje su u domeni Uprave. I ljudi počinju shvatati da se sve ovo vrti u krug zadnjih nekoliko sezona, tako i da razumijem tako slabe posjete. Trofeji, konstanta u rezultatima i igri, to je ono osnovno i to je najbitniji faktor u svemu tome. A realno gledajući iz dalje perspektive, nisam optimističan. Ponavljam se stalno, meni se ovdje sve svodi još uvijek na taj instant uspjeh, a tako nema napretka.
Da se vratim na početak.. Nešto treba uraditi na terenu što će probuditi bordo naciju. Trofeji se moraju početi uzimati konstantno, mora se uvesti konstanta u igri, pripaziti na neke stvari van terena, mislim na stvari koje su u domeni Uprave. I ljudi počinju shvatati da se sve ovo vrti u krug zadnjih nekoliko sezona, tako i da razumijem tako slabe posjete. Trofeji, konstanta u rezultatima i igri, to je ono osnovno i to je najbitniji faktor u svemu tome. A realno gledajući iz dalje perspektive, nisam optimističan. Ponavljam se stalno, meni se ovdje sve svodi još uvijek na taj instant uspjeh, a tako nema napretka.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 14 sep 2018, 00:35, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Ma jasta, nek se zna ko stojeci pisaBenkara21 je napisao/la:Ma bit će i ona dole, al u svom stanuInijesta je napisao/la:Vidim djevojku si niz neretvu pustioBenkara21 je napisao/la:Eto ko hoće sa mnom u Mostar ima 2 mjesta, ujutro odemo i na kafu kod mene u stan pa u grad i tekma. Možemo i noćiti tamo

LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Rezultat je jedini marketing koji povećava posjetu. A to što kažeš kuknjava kako se nema, to je jednostavno sistem i poredak prioriteta kod osobe. Da se redaju konstantno dobri rezultati takvi ne bi postavljali storye na društvene mreže iz metropolisa, nargilhana, kafana, nego sa Koševa. Svijest javnosti o posjeti sportskim događajima mogu samo probuditi rezultati!AlfredNobel je napisao/la:Upravu je Skoro, što jest jest. Treba neki hajc, nešto što će probuditi sve navijače i simpatizere. Stavljam ruku u vatru da ova slaba posjećenost tokom sezone nema 5% veze s cijenom karata. Naravno, uvijek će biti onih koji ne mogu odvojiti toliko da ogledaju svoj klub, ali da se ne lažemo, mali je procenat takvih ljudi. 95% ljudi može odvojiti za svaki meč i stojim iza ovih riječi, jer svakodnevno se susrećem s ljudima koji non stop kukaju kako se sastavlja kraj s krajem, a sjedi svaki dan na kafi u Metropolisu, nosi se iPhone od hiljadu-dvije, vozi se dobro auto, troši se na cigare i izlaske itd. Znači, ima se para, nego kod nas vlada onaj sindrom kuknjave i samo kuknjave, da u tome ima neko takmičenje, bili bi zakucani za vrh.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Generalno sport kod nas je u qrcu, a posebno u Sarajevu. Pratite u nedjelju koliko će ljudi doć na utakmicu reprezentacije u košarci i koliko će navijat i furat neku atmosferu. Ligaški fudbal takođe, pa zadnji derbi na Koševu Horde bojkotuju, kone u ozbiljnoj borbi za titulu i dođe ih dvije milje. Ne tako davno su na derbijima bile navijačke tribine pune od ćoška do ćoška, a pamtim utakmice kad je sjever bio 7 maraka, istok 12, i duplo više raje dolazilo. Ni fudbalska reprezentacija nije gledana kao nekad, drug dan prije tekme u Sarajevu kupio 4 karte normala, nekad redovi do američke ambasade izađu. Zasitila se raja sporta, svako se o svom jadu zabavio, realno.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- ElCartel11
- Kontakt:
Raja se je zasitila slabih rezultata i uvijek kad se nafura raja, dobije samar i zbog toga je opalo zanimanje.skoroalen je napisao/la:Generalno sport kod nas je u qrcu, a posebno u Sarajevu. Pratite u nedjelju koliko će ljudi doć na utakmicu reprezentacije u košarci i koliko će navijat i furat neku atmosferu. Ligaški fudbal takođe, pa zadnji derbi na Koševu Horde bojkotuju, kone u ozbiljnoj borbi za titulu i dođe ih dvije milje. Ne tako davno su na derbijima bile navijačke tribine pune od ćoška do ćoška, a pamtim utakmice kad je sjever bio 7 maraka, istok 12, i duplo više raje dolazilo. Ni fudbalska reprezentacija nije gledana kao nekad, drug dan prije tekme u Sarajevu kupio 4 karte normala, nekad redovi do američke ambasade izađu. Zasitila se raja sporta, svako se o svom jadu zabavio, realno.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Zaboravih prethodno reći da osim rezultata koji odbijaju raju, razlog sablasnih tribina je i to što se izgubila sportska, tj. kultura posjete tim sportskim događajima. To je pa gotovo i jednak razlog očajnih posjeta. Zato imamo prepune nargilhane, kladionice i sve veći broj debila koji navijaju i prate Mančestere i ostale evropske klubove s kojima žive veze nemaju.ElCartel11 je napisao/la:Raja se je zasitila slabih rezultata i uvijek kad se nafura raja, dobije samar i zbog toga je opalo zanimanje.skoroalen je napisao/la:Generalno sport kod nas je u qrcu, a posebno u Sarajevu. Pratite u nedjelju koliko će ljudi doć na utakmicu reprezentacije u košarci i koliko će navijat i furat neku atmosferu. Ligaški fudbal takođe, pa zadnji derbi na Koševu Horde bojkotuju, kone u ozbiljnoj borbi za titulu i dođe ih dvije milje. Ne tako davno su na derbijima bile navijačke tribine pune od ćoška do ćoška, a pamtim utakmice kad je sjever bio 7 maraka, istok 12, i duplo više raje dolazilo. Ni fudbalska reprezentacija nije gledana kao nekad, drug dan prije tekme u Sarajevu kupio 4 karte normala, nekad redovi do američke ambasade izađu. Zasitila se raja sporta, svako se o svom jadu zabavio, realno.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Da bi poboljso posjetu moras;
Imat igrace, rezultat, reklamu, stadione (bar travu po stadionu kao sto je na sugavici i u zenici)
Totalna tv prava ima jedna televizija koja ima jednu kameru po utakmici koja reklamira nase utakmice nijedne emisije itd.
Mora bit neka televizija nekao face zna napravit tu neku pozitivni atmosveru (bar sa reprezentacijom su uradili dobar poso)
Mora se vise vrtit reklama vise emisija visi nivo organizovanja na svim nivoima cak i da se organizuje prevoz gostujuci navijaca snimanje dzabni ulaz za goste sve to nedostaje.
Recimo oaoobodzenje i avaz skoro nista nepisu o pl itd
Imat igrace, rezultat, reklamu, stadione (bar travu po stadionu kao sto je na sugavici i u zenici)
Totalna tv prava ima jedna televizija koja ima jednu kameru po utakmici koja reklamira nase utakmice nijedne emisije itd.
Mora bit neka televizija nekao face zna napravit tu neku pozitivni atmosveru (bar sa reprezentacijom su uradili dobar poso)
Mora se vise vrtit reklama vise emisija visi nivo organizovanja na svim nivoima cak i da se organizuje prevoz gostujuci navijaca snimanje dzabni ulaz za goste sve to nedostaje.
Recimo oaoobodzenje i avaz skoro nista nepisu o pl itd
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ajjjj bratInijesta je napisao/la:Vidim djevojku si niz neretvu pustioBenkara21 je napisao/la:Eto ko hoće sa mnom u Mostar ima 2 mjesta, ujutro odemo i na kafu kod mene u stan pa u grad i tekma. Možemo i noćiti tamo

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kako je lijepo citati ovo. Od srca Vam zelim povratak u PL ,bez Veleza i Rodjenih nije to to. Mislim da ni jednoj ekipi kup ne treba biti aman bitan.Nek pobjedi fudbal , a tribine nek daju stimung i da sve bude u duhu prijateljstva.bordopoeta je napisao/la:Utakmice Sarajeva i Veleža su uvijek bile praznik za oči kako na tribinama , tako i na terenu.
Neka tako bude i ovaj put ! Nama je rezultat manje bitan i mislim da ne trebamo gubiti energiju na takmičenje koje ne možemo objektivno osvojiti.
Mala je šteta što je srijeda , a ne vikend jer bi sigurno stadion bio popunjen do posljednjeg mjesta.

Da se razumijemo, ništa protiv Veleža, naprotiv. Ali nismo bili uvijek baš u ljubavi. Bilo je prije rata nekada puno vatre i na terenu i na tribinama. Sjećam se jedne tekme sa Veležom (koja je godina ne znam, imao sam nekih 12-ak godina), sjedio sam na istoku i rezultat 3:3. Tokom cijele tekme, jedan od njihovih halfova mariše li r. Haseta, mariše. Čini mi se da je to bio Benco, ali nisam siguran. U samom finišu, dosuđen je slobodan udarac na oko 25-ak metara od njihovog gola na sjevernoj strani. Kod njih brani Eso Dugalić (kasnije je branio i kod nas). Prvi golman Ivica Ćurković bio nešto povrijeđen, ali i Eso bio dobar i perspektivan golman. Lijepo je pjevao, pa bi , kada je branio kod nas i kada bi igrači malo zasjeli, on obavezno pjevao. Helem, sami je kraj utakmice, sudije samo što nisu podigli zastavice (u to vrijeme kada bi se igrao posljednji minut sudije bi digli zastavice) Hase se zalijepe i zabija u same rašlje. Ispružio se Eso, koliko je dug i širok, ali država. 4 je 3, na stadionu delirijum, ja neopisivo radostan skačem kao lud. Simptomatiično je da se niko od naših igrača ne raduje, pa ni Hase. Samo je nešto ljutito odmahivao igračima i dugačkim koracima išao prema centru. Nekoliko trenutaka kasnije sudija svira kraj. Prošlo je mnogo godina i sticajem okolnosti sjedim za stolom do stola r.Haseta u separeu hotela Stari Grad, gdje je on često igrao šah. I poče pričati baš o toj utakmici. Kaže, dogovoreno da se igra neriješeno i da bude 3:3, ali sve vrijeme mene krvnički nije taj njihov half (ne mogu da se sjetim imena). Kaže Hase, pitam ga ja šta ti je bolan, što se udaraš kad je sve dogovoreno, na što mu ovaj odgovara: ko te ye ne. Na samom kraju sudija dosudi slobodan udarac za nas, ja uzmem loptu i dam im gol, a onda kažem (onom što ga je bio) e vadi ga sad. Svi naši igrači oko mene, govore mi: pa šta to uradi Hase, a ja im odgovorim: ma goni ih u p.ma terinu.[/quote]
Jedan je Hase
“Nisam zadovoljan nekim igračima koji ulaze s klupe, vidjet ćemo kako će biti u budućnosti. Zasad zaista nisam zadovoljan, pogotovo zbog nedostatka njihovog voljnog momenta.”
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.