Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Manuel
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Manuel » 05 okt 2014, 20:51

Sissoko je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Ajde neka je Juventus to dobio.Sere mi se kako su sad svi odjednom ludi za Romom.
Pjanić i ostala sranja.
Znam da ima dosta koji sad vole Romu zbog Pjanica i otkad je on dosao u ekipu i znam da ce prestati gotiviti Romu cim on ode ali hvala Bogu nisam taj.Pozdrav pravim navijacima Rome.

Uvijek uz ekipu i kad ide i kad ne ide.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 05 okt 2014, 20:54

Al nikad mi nece biti jasno koliko taj klub moze biti sugav kada se malo osili.. svaki start je sa zeljom da se protivnik povrijedi, nekog fair playa ni na mapi, sportskog pozdrava posle prekrsaja takodje, a crveni kartoni su vec postali redovna stvar.. pa i taj "kapiten", koliko je samo puta startovao jadnog Pirla i kad je guzva na terenu odma ide prvi da se gura, dok sa druge strane(a) kapiten je taj koji ce uvijek smiriti situaciju.. pa i onaj Rudijev pokusaj ismijavanja .. zar to dolikuje ozbiljnom klubu ?

odes na San Siro, gospodski te docekaju, odigras dobru utakmicu sa vrlo malo tezih faulova, pobjedis, izgubis, jebga, al ne napustis teren pun mrznje i bijesa.. samo protiv ove Rome koja se napali godinu dvije jednom u desetljecu i opet nestanu i budu simpaticni.. bruka za klub
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 okt 2014, 20:54

Gdje su navijaci intera nema ih na onom dijelu za gostujuce????
Ja gola strasno :o

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 okt 2014, 20:55

ovaj glupi Licht obožava pravit' penale protiv Roma :lol:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 okt 2014, 20:56

Manuel je napisao/la:Svaka cast majstore,objasnio :thumbup:
Ne znam jesi li ironičan ili ne, ali dobro. :mrgreen:

Ma ne, volim ja ovo podjebavanje sve dok je na nivou klupskog podjebavanja.

A što se suđenja tiče, ja i još par forumaša ovdje više od godinu dana govorimo da je amatersko, na skoro svakoj utakmici, a velika većina se javi da to prokomentariše samo kad je bilo kakva sitnica u korist Juventusa. Činjenica. Eto prošlo kolo je protiv Juventusa sviran penal smiješniji od sva tri večeras zajedno, niti slovo nije napisano o tome. Večeras 10 stranica. I to je u redu.

Što se konkretno večeras tiče, Rocchi je vezao grešku za greškom.

Prvo, po večerašnjem smiješnom kriteriju, onaj start Manolasa (?) sa leđa na Marchisija je penal.
Drugo, prva dva penala ja nikad ne bih svirao, pogotovo u ovakvoj utakmici. Ruka Maicona jeste bila, najmanje na liniji ako nije unutra, ali to je živi zid, moraš računati da će biti dignute ruke. Ako se ne varam, prije par godina je za Romu ovakav sviran kad je Pepe isto reagirao u živom zidu, samo mislim da je Buffon odbranio Tottiju. Kod Rominog penala, koliko je Licht vukao Tottija, toliko je i ovaj njega, klasično talijansko natezanje. U svakom slučaju glup potez.
Kod trećeg penala, je li bilo kontakta ili ne, opet je prelahko svirano. Pogba je gazio liniju tako da ako je svirao nešto, onda je morao penal. Smiješno opet.
I na kraju ova dva crvena, ne razumijem zašto crveni Morati. Start je bio na loptu, Manolas je počeo udarati dok je ovaj stajao i to je to. Žuti bi bili dovoljna kazna.

Kako god, opet kažem, cirkus zvani Serie A se nastavlja. Pozdrav do nekih novih kontroverzi. :mrgreen:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 okt 2014, 20:58

dobar je momak @Manuel, znam ga ja s drugog pdf-a :D iskren je :mrgreen:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 05 okt 2014, 20:59

Italia je napisao/la:Al nikad mi nece biti jasno koliko taj klub moze biti sugav kada se malo osili.. svaki start je sa zeljom da se protivnik povrijedi, nekog fair playa ni na mapi, sportskog pozdrava posle prekrsaja takodje, a crveni kartoni su vec postali redovna stvar.. pa i taj "kapiten", koliko je samo puta startovao jadnog Pirla i kad je guzva na terenu odma ide prvi da se gura, dok sa druge strane(a) kapiten je taj koji ce uvijek smiriti situaciju.. pa i onaj Rudijev pokusaj ismijavanja .. zar to dolikuje ozbiljnom klubu ?

odes na San Siro, gospodski te docekaju, odigras dobru utakmicu sa vrlo malo tezih faulova, pobjedis, izgubis, jebga, al ne napustis teren pun mrznje i bijesa.. samo protiv ove Rome koja se napali godinu dvije jednom u desetljecu i opet nestanu i budu simpaticni.. bruka za klub
A kako bi se vasi ponasali da se nedo Bog protiv Juventusa svirala ovakva dva penala.Eto vi bi se pozdravljali.Kad ste nas prosle godine posteno dobili niko nije srao i bilo je sve uredu,svi se pozdravili poslije tekme.Ja ne znam kako te nije stid da ovako nesto napises poslije ovakve kradje.Idi i drkaj na svoj Juve,kako vas nije stid vise.Hajde pozdrav nemam vise zivaca da nesto vise pisem.

Chinaglia imas pozdrav od mene :mrgreen: ,cuj iskren je hahaha,jedva cekam gradski derbi,ove meceve sa Juvetom nema vise potrebe gledati.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 okt 2014, 21:01

čuj jedva čekaš Derby della Capitale :D pa Lotito ima da sredi tri penala, ako bude trebalo :mrgreen:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 05 okt 2014, 21:03

IlCapitano je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Svaka cast majstore,objasnio :thumbup:
Ne znam jesi li ironičan ili ne, ali dobro. :mrgreen:

Ma ne, volim ja ovo podjebavanje sve dok je na nivou klupskog podjebavanja.

A što se suđenja tiče, ja i još par forumaša ovdje više od godinu dana govorimo da je amatersko, na skoro svakoj utakmici, a velika većina se javi da to prokomentariše samo kad je bilo kakva sitnica u korist Juventusa. Činjenica. Eto prošlo kolo je protiv Juventusa sviran penal smiješniji od sva tri večeras zajedno, niti slovo nije napisano o tome. Večeras 10 stranica. I to je u redu.

Što se konkretno večeras tiče, Rocchi je vezao grešku za greškom.

Prvo, po večerašnjem smiješnom kriteriju, onaj start Manolasa (?) sa leđa na Marchisija je penal.
Drugo, prva dva penala ja nikad ne bih svirao, pogotovo u ovakvoj utakmici. Ruka Maicona jeste bila, najmanje na liniji ako nije unutra, ali to je živi zid, moraš računati da će biti dignute ruke. Ako se ne varam, prije par godina je za Romu ovakav sviran kad je Pepe isto reagirao u živom zidu, samo mislim da je Buffon odbranio Tottiju. Kod Rominog penala, koliko je Licht vukao Tottija, toliko je i ovaj njega, klasično talijansko natezanje. U svakom slučaju glup potez.
Kod trećeg penala, je li bilo kontakta ili ne, opet je prelahko svirano. Pogba je gazio liniju tako da ako je svirao nešto, onda je morao penal. Smiješno opet.
I na kraju ova dva crvena, ne razumijem zašto crveni Morati. Start je bio na loptu, Manolas je počeo udarati dok je ovaj stajao i to je to. Žuti bi bili dovoljna kazna.

Kako god, opet kažem, cirkus zvani Serie A se nastavlja. Pozdrav do nekih novih kontroverzi. :mrgreen:

Nisam bio ironican nego sam podrzao sve sto si napisao.Uzivaj :thumbup:

Ma Chinaglia kakav Lotito kakvi bakraci,tu vam nece ni penali pomoci haha :D .

Odo gledati malo Inter da vidimo jesu li se oporavili od Zemanove masinerije :mrgreen:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 okt 2014, 21:04

https://scontent-a-iad.xx.fbcdn.net/hph ... e=54832452" onclick="window.open(this.href);return false;

:mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 okt 2014, 21:09

Ova je utakmica mogla ispasti fantastična i jedna zaista od najboljih koje su se igrale u Serie A u posljednje vrijeme, ali je sudija dobro zasrao. Ta naelektrisanost, naboj me podsjetila ne nekada velike utakmice, posebno derbije u Serie A.

Penali uglavnom jesu smiješni, a eto šteta što kod ovog fantastičnog gola Bonuccija ima ta mrlja s ofsajdom i ometanjem vidika golmanu. Međutim, to zadnje se sudiji i može oprostiti, jer s ovakvim pravilima oko ofsajda sudije se stalno gube. I to poimanje aktivno i pasivno kod ofsajda postaje komplikovano do bola. Skoro se dođe u tu situaciju da bi se trebalo odrediti da ofsajda nikako nema ili da nema ovog komplikovanja oko pasivnog ofsajda i slično..Iako to oko ofsajda na prvu ispadne jednostavno, kod sudija to stalno stvara konfuziju. Dese se ovakve situacije i onda diskusija dal je iritirao, ometao golmana....Ova situacija kao večeras je specifična za tu diskusiju aktivan ili pasivan ofsajd... ;)

A iako su moje simpatije više na strani Juvea, za Romu se mora reći da djeluje ove sezone dosta osvježavajuće pa i dosta opasno. Dobra igra večeras i dosta opasna Roma, a treba se podsjetit i toga kako su i City u utorak u određenim dijelovima utakmice razvalili...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 okt 2014, 21:10

@Manuel

navrati poslije tamo da propratimo Superclásico :opaopa:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 05 okt 2014, 21:11

Manuel je napisao/la: Odo gledati malo Inter da vidimo jesu li se oporavili od Zemanove masinerije :mrgreen:
Evo jesu, sad je samo 2:0 :urnebes: :urnebes:

Napoli opet gubi ... Fabio.

Benitezu i Mazzariju skidam kapu. Al bi volio da večeras pobijede, ne valja ovako svako kolo. Neće dugo ostati na klupama :D
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 okt 2014, 21:16

Jos jednom pokazana elementarna nekultura, nesposobnost stajanja iza tvrdnji bez vrijedjanja sagovornika, upotreba ulicnog rjecnika i rjecnika s tribine, spustanja rasprava na licni nivo zbog frustracija koje imaju dublje korijene i kojima ni fudbal, ni Roma, Pjanic, Juventus, ovaj ili onaj nisu kumovali. Ti ljudi imaju dublje probleme, a forum je mjesto gdje ih ispoljavaju jer u stvarnom zivotu vjerovatno ne mogu. Steta.

Ali, navikli smo. Nevjerovatno koliko Juventus privlaci paznju, laska to. Jos vise laska ovo blacenje, poistovjecivanje sudija sa Juventusom, od nazovimo navijaca klubova upletenih u sve i jedan skandal koji je ikada zadesio calcio.
Licemjerstvo par excellence. :clap:

Da pisem o tekmi, nema potrebe. Jer, sudija je ukrao show, a prvo sto ga uce, sto uce svakog sudiju je da bude neprimjetan. Ovaj propustio casove, kao i mnogi istina, i u Seriji A, a i drugdje. Gledamo svi, nismo slijepi, sve je to u par deka, SP je bio slag na tortu.
Ovaj vcrs je sve fulio, sve.

Ali niko se nece osvrnuti na potencijalni penal nad Marchisiom pa reci da je iskompenzirao sve veceras, da ne govorim o mecu s Atalantom kada kod 1-0 svira nepostojeci penal protiv Juventusa. Ne, logicno je sta je trn u oku. Ali dobro je da je tako, tako je historijski. Najbolji su uvijek pod lupom, nikome buranija nije interesantna.

Sto se tice Rome, uvijek fina ekipa koja je gajila atipican fudbal za prilike u Italiji i ove godine su konacno stasali. Komplimentirao bih normalnim romanistima ovdje ovom prilikom, bez obzira kakav bio rezultat bih to uradio.
Steta sto je mec kondicioniran svim i svacim.

A ovi trollovi koji posta na ovim prostorima nisu napisali do vcrs, opsesivno-kompulsivni advokati i branitelji svega bosanskog koji Romu "vole" do sutra, kao sto danas vole Hoffenheim ili Wolfsburg :lol: , horde razjarenih klinja, te najvise volim. Em nesposobni komunicirati, em frustrirani, nepismeni i sta sve ne.

I par interista svakako kao honourable mention, pojave se odjednom kao gljive, poslije mjesecne, godisnje apstinencije, simpaticno, jbg, tesko jest'.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 05 okt 2014, 21:22

L'Avvocato je napisao/la:
Manuel je napisao/la: Odo gledati malo Inter da vidimo jesu li se oporavili od Zemanove masinerije :mrgreen:

Benitezu i Mazzariju skidam kapu. Al bi volio da večeras pobijede, ne valja ovako svako kolo. Neće dugo ostati na klupama :D

:lol: :lol: :lol: :lol: koji ste kraljevi :lol: :lol: :lol: :clap: :clap:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 okt 2014, 21:23

u malim bočicama se otrov drži, zna on ko je taj :mrgreen:

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 05 okt 2014, 21:26

Yucca je napisao/la:

:lol: :lol: :lol: :lol: koji ste kraljevi :lol: :lol: :lol: :clap: :clap:
Kako ti hinjski provocirash, svaka cast, nasi politicari bi ti pozavidjeli. :oops: :oops: A maloprije lobira fol provokacije.Jel to ta konverzacija kojoj tezish?!

Iako me banuje svako malo, moram napisati, Capitano objasnio! ;)
Zadnja izmjena: Beppe, dana/u 05 okt 2014, 21:29, ukupno mijenjano 1 put.
Amar Osim selektor BiH

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 05 okt 2014, 21:29

Benitez se mozda i izvuce al Macari nikako bem ti :(

Koja je prevara ovaj Insinje pa to je za plakati.

Chinaglia brate za 45 minuta ludnica.Naravno da cemo biti na drugom pdfu da podrzimo velike sampione :D

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 05 okt 2014, 21:36

effe_sa je napisao/la:
Penali uglavnom jesu smiješni, a eto šteta što kod ovog fantastičnog gola Bonuccija ima ta mrlja s ofsajdom i ometanjem vidika golmanu. .
Ono kad ne možeš više zumirat :shh:
Stručno na tv već potvrđeno da golman sve vidi al ... forum je ipak ekspert full
slika
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 05 okt 2014, 22:06

Cuadrado ebena masina...
- Ed Woodward for Prime Minister !

Zaključano