Postao/la Samozdravlje » 14 sep 2018, 21:08
Vema ozbiljno je pitanje cijena karata.Uprava mora ozbiljno pristupiti tom pitanju,ne samo radi socijale nego i radi cistog profita.Na utakmicama Mladost,Gosk vjerovatno nije prodato vise od po 500 karata.Svi ostali su usli na godisnje ili besplatno.Ispada da je 3 KM jeftinije da bi gubili 1,5 hiljada KM po utakmici sto za 12 utakmica iznosi manje od 20 hiljada KM po sezoni.Juce sam pogresno procjenio da je to 70 t.KM.Sigurno bi doslo novih 500 (navijaca/skromnih mogucnosti)to je 2,5 t.KM vise,a u sezoni to je 30 t. vise.Ukupno vise 10 t.Kad imas dobar/domaci proizvod,pristupacne cijene,eto kupaca na Kosevo.Profit bi se povecao i na derby jer bi zadovoljan navijac uradio sve da isprati derby i uz visu cijenu.Treba napraviti ozbiljnu analizu sa koliko % karte uticu na budjet.Sa manjom cijenom 3/5/10,naravno razmisliti i o cijeni godisnjih .Prije Evrope godisnje jedna cijena ,a poslije druga.povecat ce se broj prisutnih,a i prihod najvjerovatnije.U svakom slucaju nije dobro sada,a valjalo bi probati promjeniti.Nece im biti tesko se vratiti na ovo sad.
Ne kazem ja da u gradu nema 20.000 ljudi koji mogu platiti i 50 KM svaku tekmu.Nema furke,nema mase da ih vidi.Dobar domaci prizvod sa pristupacnim cijenama i eto punog Koseva.Puno Kosevo privlaci ozbiljne marketing igrace.Sto ne bi probali jednu sezonu 3/5/10 i usporediti efekat sa ovom ili 4 prethodne sezone.
Evo licni primjer.Dok sam radio 2006/14 mogao sam svaki mjesec kupovati godisnje ,ne bih osjetio.Sad kao penzioner bi bilo upitno da ostali clanovi porodice ne rade.Sad vas na Kosevu ima 2/3 hiljade,znate se i gotovo ste familija.Vodi vas "sportska kultura",pripadnost grupi i dobra atmosfera.Shminkeri koji furaju exkluzivu nikad nisu ni isli na male tekme,one iz lige 5 ce doci da se vide.Fudbal je prije bio sport sirokih narodnih masa tzv."radnicke klase",a sada vas 2/3 hiljade koji niste kokuzi ste stalno tu.Pogledajte koliko ima kokuza oko vas.Ja da sam sam penzioner dolazio bih kad se kapije otvore da vi izadjete,zadnjih 15 ak minuta.UPRAVA TREBA RAZMISLITI O SMANJENJU CIJENA , AKO NISTA NAPRAVITI OZBILJNU ANALIZU.Par dobrih poteza uprave,ovo bi trebao biti sljedeci.Izvinjavam se na duzini posta onim koji ce procitati, jest ih malo ,ali su odabrani.Pozdrav.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.