dscile je napisao/la:
Jeste da nije vezano za Real, ali ja inace bas gotivim Randolphovog saigraca iz Lokomotive, Browna. Isto krilni centar, samo sto je nizi pa igra cesto i na trojci.. mislim da mu ove godine i istice ugovor, tako da ga ocekujem u nekoj jacoj ekipi od Lokomotive, mada, ko zna.. pare su cudo.
Skoro pa gotov sa Efesom(€3,6 kroz 2 godine).
Od ostalih jedino zanimljivu su Vezenkov kao brutalni potencijal i Datome koji se vjerovatno vraca u evropi.
(Datome izmedju barce i cska,nakon sto raskinise sa weemsom).
Epidaurus je napisao/la:Mene samo brine kakav ce bit na odbrani picka protiv Barce npr (ako im Tomic ostane) i koliko ce brzo bit u stanju da se vrati u reket il izrotira. Uglavnom, ja ga nikako ne bih drzao na parketu bez nekog pokretnog visokog.
Pa dobro,ne mora bas Tomica cuvati
Al kao cetvorka je za evropske okvire visok , a kao petica moze proci protiv vecine ekipa.
Epidaurus je napisao/la:Mene samo brine kakav ce bit na odbrani picka protiv Barce npr (ako im Tomic ostane) i koliko ce brzo bit u stanju da se vrati u reket il izrotira. Uglavnom, ja ga nikako ne bih drzao na parketu bez nekog pokretnog visokog.
Pa dobro,ne mora bas Tomica cuvati
Al kao cetvorka je za evropske okvire visok , a kao petica moze proci protiv vecine ekipa.
? = tipa Vaskez ili neki slican Mejri sa mozgom , cisto da imas garanciju sa centimetrima
i to je jedna brutalna unutrasnja linija za Lasov stil igre.
Ma Tomic i Barca ce nam vjerovatno najveci konkurent dogodine bit, pogotovo jer ocekujem da Doelmann proigra ko u zadnjoj sezoni u Valenciji
Uglavnom, ne brinem se ja sve dok imamo Ayona, lik je razbijac samo takav u odbrani, a i u napadu koristan. Nego koga bi mogli ganjat ako Llull ode put NBA ? Samo ne bi volio da Teodosica dovedemo, vec imamo takvog slicnog igraca u Chacu. Ima li koji play u Evropi slican Llullu da moze igrat presing u odbrani, a da je u napadu dobar suter i siguran s loptom ?
Epidaurus je napisao/la:Samo ne bi volio da Teodosica dovedemo, vec imamo takvog slicnog igraca u Chacu.
Bas zbog toga necemo , previse su dva igraca zaljubljena u loptu a bez da imamo jednog jakog defanzivca na lopti.
Epidaurus je napisao/la:Ima li koji play u Evropi slican Llullu da moze igrat presing u odbrani, a da je u napadu dobar suter i siguran s loptom ?
Nema nazalost,ako vec ode morat cemo se pomirit s tim da izmjena nece moci biti na njegovom nivou.
Ja bi se kladio na Jayson Grangera.(play Unikahe)
(izabran je u idealnu petorku lige)
Urugvajac(sa talijanskim pasosom) je dosao vrlo mlad u Španiju i prosao sve nize lige sa estudiantesom a onda bio prvi play istih i vec tada se Lasu i Hererrosu(GM) jako svidjao i zadnje dvije sezone samo potvrdio kvalitet u Malagi.Mlad je takodje(1989) i svake sezone napreduje.
2012 je bio izabran za najboljeg defanzivca lige,ima iznad prosjecne fizikalije za sve playove u evropi
* jak na ulazu
* kvalitetan asistent
*dobro kontrolise tempo,nece uci u zute minute
Ima slabiji sut za tri poena,mada i to je postepeno dizao.
Ljulj nije al opet ponavljam nije niko trenutno,al je po meni najblizi istom.Dodas da frajer je vise Španac nego bilo sta drugo jer vec je tu 10 godina(ima porodicu i sve)i nema tu prilagodbe bilo cemu,da zavrsava ugovor ovo ljeto i da je pristupacan(duda ga za efes takodje zeli) i djeluje kao logicno i jednostavno rijesenje.
Al jos nije posve jasno da ce Lulj otici preko bare jer klauzula je preko €4,5 miliona,ogromna znaci.Njemu nude 18/3 al odbij tih 5 mil. dolara koje mora iz vlastite plate dati nakon sto ovi plate 700 k,cista racunica mu govori da je to malo veci profit nego sto bi imao za 3 sezone u Reala,a njegova zena je takodje velik faktor koja navodno nije zeljna da ide iz Madrida
50-50 su po meni sanse
al da uzmemo da ide , granger nije samo pristojna zamjena vec igrac koji nema taj "ljuljov kredit" sto znaci da jednom kad se rijesimo Facunda(koji nije dobio talijanski pasos i prekobrojan je zbog van EU mjesta) imat cemo dinamiku na playu gdje bi Doncic trebao dobit vise minuta*.U Jaysonu dobijes prvog playa koji donosi intezitet,odbranu,sigurnost i dobru penetraciju za sve ostale.
*Granger/Cacho + Doncic
Kad vec spomeni Luku , evo video sa zavrsnice juniorskog prvenstva Španije gdje je bio epohalno dominatan.
[youtube][/youtube]
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
A on je svakako dosao kao dio deala za Nocionia jer su imali istog agenta,posto nije dobio Talijanski pasos naredne godine bi bio prekobrojan uz Ayona,Treya kao dvojicu bez EU pasosa.Tako da ide negdje na posudbu,a vjerovatno se nece ni dovodit treci play vec ce Luka dobit vise minuta.
Ova utakmica bi bila davno gotova da Hezonja nije pogodio sva ona sranja.
Rudy i Carroll fizicki izgledaju top , dovoljan razlog da vjerujem kako cemo dobit ovu seriju.
Danas doktorska odbrana , pogotovo na Tomicu.
Meni samo nije jasno sto glupi Pasqual nije vise koristio Marija ove sezone, u najgorem slucaju ne bi garant bio losiji od Olesona il Navarra, a da ga je fino uigrao od pocetka sezone mogao je sad imat zvijer samo takvu. Sut mu je vec sad perverzija, strasan domet i izbacaj