Isti kujac i kod mene ... dolazio tako nesto drko on mjenjo kablove , kao kod mene bio problem previse jak signal dolazi na ruter bla bla ..otiso odma sutradan isto .... te brz internet te uspori toliko da stranice ne mozes otvorit ... neam zivaca ih vise zvat jer im nije djabni telefofon ...beze mi dodje 3-4 marke dok ja njima objasnim sta kako .... naviko se ... kad uspori prebacim se na svoj mobilni internetBeduin je napisao/la: ↑12 nov 2020, 12:29Kod mene je internet na Telemachu bio fantastican dok se nisam prebacio na ovaj EON paket i kobajagi jaci internet. Evo mjesecima unazad cas dobra brzina, cas usporen internet uzasno. Nekoliko puta ih zvao i oni nesto resetuju kod sebe i krene mi dobro brzina pa nakon par dana opet zajebaje.
Prije 2 sedmice ih opet zvao i oni otvore radni nalog, dodje momak i zamijeni mi kabal na modemu, kao kvalitetniji i trebalo bi bolje raditi, ali kurko, evo od jucer opet usporeno, od jutros na torentima skidam brzinom od 5-10kB/s haha, online nece ni jednu seriju pokrene, a stranice jedva otvara.
Govori mi taj momak, posto sam ja na drugom spratu kuce, a modem mi dole u prizemlju, da bih trebao uzeti sebi dodatni wireless ruter i iz modema direktno sebi na sprat sprovesti pa cu imati iste brzine internet kao i u prizemlji, ako ne i brzi. Ja mu pokusavam objasniti da je internet usporen u cijeloj kuci, a da ranije to nije bio slucaj, on govori kako su sad zahtjevnije sve aplikacije preko interneta, bla, bla, kako se dijeli konekcija po cijeloj kuci pa previse uredjeja je uspore... tacno vise nemam ideje sta uraditi, odjaviti mi se ne isplati jer jos uvijek sam pod ugovorom a i radi kanala su mi najjaci (mada kanale najmanje i koristim, ali et'), a sa druge strane ovo frustrira.
Na kraju cu probati uzeti i taj dodatni bezicni ruter ili sta vec trebam pa vidjeti hoce li "rasteretiti" konekciju, mada mi je smijesno to, do prije par mjeseci radilo fenomenalno.