Playstation 4/5

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

RiNo
Kontakt:

Re: Playstation 4

Post Postao/la RiNo » 28 okt 2020, 10:37

Ima na youtube od juče još milion unboxing videa
100% sportski i krajnje opušten potpis

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 okt 2020, 12:34

Kakva ce perverzija biti upariti ovu zvijer sa LG OLED CX

Gaming mode picture, g-sync on, 60-120Hz i jos motion smoothing za fluidnost, can’t waittttt

HDMI 2.1. Kakav SES.
27.10.2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 okt 2020, 00:18

Koliko god bila dobra igra Middle-earth: Shadow of Mordor, toliko iritira loading kao da sam na PS1 :)

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 30 okt 2020, 09:21

Neutral je napisao/la:
30 okt 2020, 00:18
Koliko god bila dobra igra Middle-earth: Shadow of Mordor, toliko iritira loading kao da sam na PS1 :)
Uzmi Vampyr odigraj pa ćeš vidjet šta je dug loading :urnebes: I odiseja zna podugo loadovat :D
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2020, 17:23

Neka neko otvori Playstation 5 temu.

Volim ovu temu, ne piše mnogo forumaša, a oni što pišu su :clap:

Imam par pitanja, ako neko ima vremena za relaksaciju i da da svoje viđenje, bilo bi super.

1) Konzole su tu kao neka zamjena za PC, ne mislim na prve kao gameboy, SNES, Sega, tada PC nije bio još aktuelan.
2) Da li su konzole tu kao zamjena za nekog ko nema baš velike novce da izdvoji za PC (grafička 2080gtx ili novije, cijena kao dva PS5).
3) Konzola kao odlično sredstvo za djecu (bolje nego pc zbog surfanja, lakšeg nagledanja).
4) Konzole su postale preskupe, posebno igre? Cijena SNES-a je bila oko 120-150KM, igre su bile 50-100KM u 90tim (ovo iz sjećanja).
5) Da li će PC u budućnosti zamjeniti sve moguće konzole? Po performansama je to već danas uradio. Da je PC jeftiniji u smislu neke epic konfiguracije koja nije preskupa, već bi to davno bilo urađeno ili?

Evo ja sam uzeo konzolu, nakupovao igre, nisam skupio 10 sata gejminga. Iako bi volio sve games proći, opet sam više na laptopu ili pc-u (ne igram games).

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 03 nov 2020, 17:35

Neutral je napisao/la:
03 nov 2020, 17:23
Neka neko otvori Playstation 5 temu.

Volim ovu temu, ne piše mnogo forumaša, a oni što pišu su :clap:

Imam par pitanja, ako neko ima vremena za relaksaciju i da da svoje viđenje, bilo bi super.

1) Konzole su tu kao neka zamjena za PC, ne mislim na prve kao gameboy, SNES, Sega, tada PC nije bio još aktuelan.
2) Da li su konzole tu kao zamjena za nekog ko nema baš velike novce da izdvoji za PC (grafička 2080gtx ili novije, cijena kao dva PS5).
3) Konzola kao odlično sredstvo za djecu (bolje nego pc zbog surfanja, lakšeg nagledanja).
4) Konzole su postale preskupe, posebno igre? Cijena SNES-a je bila oko 120-150KM, igre su bile 50-100KM u 90tim (ovo iz sjećanja).
5) Da li će PC u budućnosti zamjeniti sve moguće konzole? Po performansama je to već danas uradio. Da je PC jeftiniji u smislu neke epic konfiguracije koja nije preskupa, već bi to davno bilo urađeno ili?

Evo ja sam uzeo konzolu, nakupovao igre, nisam skupio 10 sata gejminga. Iako bi volio sve games proći, opet sam više na laptopu ili pc-u (ne igram games).
U suštini ljudi biraju konzole iz razloga što je PLUG and PLAY praktično, uzmeš igru, i igraš. Nema crackova i šta već ne, nit' ćeš razmišljat dal' ti PC može podržavati igru, dal' će štekati ili šta već. Dosta ljudi ima koji uzmu konzolu npr. da igraju PES/FIFE sa društvom, i zaista je ekstra stvar za toga.
Što se tiče cijeni, sve je to skupo kad tek izađe, al' kad uporediš naprimjer sa nekim od PC koji moraš sklopiti da bi igrao neke od ovih novijih naslova, ni približno nije skupo. Uz to, sem eventualne kupovine eksternog diska, i ulaganja u neki dobar TV, nemaš daljnjih problema. Igre jesu poskupe, ko ih želi odmah pri "izlasku", te ko želi da ima fizičke kopije (da ih drži u rukama što bi se reklo). Ja naprimjer nemam problem pričekati da cijene malo padnu, jer malo-malo imaju neke dobre popuste, doduše mene ne interesuju fizičke kopije, imam samo par takvih, ostalo sve digitalno.

Ne mislim da će konzole ikad biti zamjenjene PC-om, jer i konzole konstantno napreduju, što hardverski, tako i softverski. Naravno, sa druge strane na dobrom PC-u možeš da koristiš neke specifične programe, tipa SolidWorks i slično, što znači da je PC naravno multi praktičan.

Ja sam uzeo relativno nedavno, isto tako mi naiđe period kad doslovno "visim" na njoj, tipa dok sam Odiseju prelazio, a sad je eto neko primirje, mada to će se promjeniti uskoro (očekujem strašne popuste uskoro).
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 03 nov 2020, 17:43

Prvo: konzole uopste nisu skupe. 499 dolara je realno sica, pogotovo u Americi, Sony uopste ni 20 % ne zaradi na prodaji konzola kao na prodaji igrica. Sonyevu konzolu vecinom ljudi biraju zbog ekskluziva koje su nedostupne za PC, kao i oni koji nemaju veliku lovu da uzmu dobar PC.

Sto se mene tice, imati konzolu 2 godine i kupovati redovno igre, dodje te isto kao dobar PC s kojim igras igre besplatno vecinom preko torrenta.

Kako mislis zamijeniti? Pa konzole i koriste ono sto se stavlja u PC, to ih i pokrece.

Ali evo jedan dobar odgovor na to gore: Konzolu kad kupis- miran si 7 godina.

Ako uzmemo u obzir da se PS4 pojavio 2013 a da ti evo i sad u 2020 lagano deres najnovije naslove, ja nisam siguran da ti to mozes isto da uradis s PC koji si kupio recimo 2013 godine. Tacnije, nema sanse da ih vrtis ni na medium detaljima, ove nove naslove.

Druga stvar, recimo ko nema android box, konzola ti isto sad dodje dobro za Spotify, Netflix, Amazon, Streaming i ostalo.

Dakle moj savjet: ko zeli samo gaming i kome nije skupo dati vece pare za neku igru- neka uzme PS4/5

Ko zeli nesto vise od igara, za svakodnevnu upotrebu i ko vise koristi PC, nekad onda uzme PC.

A ko ima para- nek uzme oboje.
27.10.2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2020, 18:06

Tesnjak1991 je napisao/la:
03 nov 2020, 17:35

U suštini ljudi biraju konzole iz razloga što je PLUG and PLAY praktično, uzmeš igru, i igraš. Nema crackova i šta već ne, nit' ćeš razmišljat dal' ti PC može podržavati igru, dal' će štekati ili šta već. Dosta ljudi ima koji uzmu konzolu npr. da igraju PES/FIFE sa društvom, i zaista je ekstra stvar za toga.
Što se tiče cijeni, sve je to skupo kad tek izađe, al' kad uporediš naprimjer sa nekim od PC koji moraš sklopiti da bi igrao neke od ovih novijih naslova, ni približno nije skupo. Uz to, sem eventualne kupovine eksternog diska, i ulaganja u neki dobar TV, nemaš daljnjih problema. Igre jesu poskupe, ko ih želi odmah pri "izlasku", te ko želi da ima fizičke kopije (da ih drži u rukama što bi se reklo). Ja naprimjer nemam problem pričekati da cijene malo padnu, jer malo-malo imaju neke dobre popuste, doduše mene ne interesuju fizičke kopije, imam samo par takvih, ostalo sve digitalno.

Ne mislim da će konzole ikad biti zamjenjene PC-om, jer i konzole konstantno napreduju, što hardverski, tako i softverski. Naravno, sa druge strane na dobrom PC-u možeš da koristiš neke specifične programe, tipa SolidWorks i slično, što znači da je PC naravno multi praktičan.

Ja sam uzeo relativno nedavno, isto tako mi naiđe period kad doslovno "visim" na njoj, tipa dok sam Odiseju prelazio, a sad je eto neko primirje, mada to će se promjeniti uskoro (očekujem strašne popuste uskoro).
:thumbup:

U Santa Domenici ima već popusta, ali mislim da će u decembru biti baš velikih popusta i to se treba iskoristiti.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2020, 18:12

leorey je napisao/la:
03 nov 2020, 17:43
Prvo: konzole uopste nisu skupe. 499 dolara je realno sica, pogotovo u Americi, Sony uopste ni 20 % ne zaradi na prodaji konzola kao na prodaji igrica. Sonyevu konzolu vecinom ljudi biraju zbog ekskluziva koje su nedostupne za PC, kao i oni koji nemaju veliku lovu da uzmu dobar PC.

Sto se mene tice, imati konzolu 2 godine i kupovati redovno igre, dodje te isto kao dobar PC s kojim igras igre besplatno vecinom preko torrenta.

Kako mislis zamijeniti? Pa konzole i koriste ono sto se stavlja u PC, to ih i pokrece.

Ali evo jedan dobar odgovor na to gore: Konzolu kad kupis- miran si 7 godina.

Ako uzmemo u obzir da se PS4 pojavio 2013 a da ti evo i sad u 2020 lagano deres najnovije naslove, ja nisam siguran da ti to mozes isto da uradis s PC koji si kupio recimo 2013 godine. Tacnije, nema sanse da ih vrtis ni na medium detaljima, ove nove naslove.

Druga stvar, recimo ko nema android box, konzola ti isto sad dodje dobro za Spotify, Netflix, Amazon, Streaming i ostalo.

Dakle moj savjet: ko zeli samo gaming i kome nije skupo dati vece pare za neku igru- neka uzme PS4/5

Ko zeli nesto vise od igara, za svakodnevnu upotrebu i ko vise koristi PC, nekad onda uzme PC.

A ko ima para- nek uzme oboje.
Konzole su za korisnika u BiH skupe. Prosječna plata je manja od cijene konzole, s tim da je u realnosti plata mnogo manja nego što se navodi u ovaj "prosjek". Ja ovdje govorim općenito o cijeni konzoli kod nas. Uz to dodaj cijene igara i za naše uslove je preskupo. Ne žalim se, konzola je postala luksuz roba.

Ne skidam piratski igre. Nisam sada Marija Terezije, koristim yifi za filmove, ali volio imati kolekciju igara koja će biti tu do smrti, što digitalne preko steama, epic games, uplay, što ove za konzolu. Skupljam ih kao što sam skupljao i knjige od kojih doslovno u ovoj državi nemam korist :)

Slažem se za konzolu i da si miran 7, ako ne i više godina.

Zamjena PC, kao vremenom da će konzole nestati i PC će preuzeti primat u svemu:

PS2 units sold 155 miliona.
PS3 units sold 87 miliona.
PS4 units sold 112 miliona, još se prodaje.

Baš me zanima kako će ići prodaja PS5, posebno za koronu, trebalo bi oboriti sve rekorde.

I najviše čekam uspoređivanje igara ps4 vs ps5. Biće tu razlike, ali i dalje sam ubjeđen da je iz 1-2, 2-3, 3-4 ta razlika mnogo manja.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 03 nov 2020, 18:18

Nema veze sto se konzole toliko prodaju, nekakav PC posjeduje bar milijardu ljudi na zemlji. I to je rijec samo kad bi koristili jedan. A vecina od nas kroz zivot je promijenila 3-4 PC. To dvoje se svakako ne mogu porediti. PS5 se u prvih 10 sati prodao vise nego PS4 u 10 sedmica, tako da vjerovatno ce oboriti sve rekorde.

Problem s PC je sto kontantno kroz godine moras da ulazes u opremu, mada sad izlaze dobre maticne ploce koje svakako podrzavaju ostalo za sljedecih 10 godina vjerovatno.

Konzola u Turskoj recimo kosta 1000 eura. U Brazilu ide do 5k skoro, vjerovao ili ne. Yebe se Sonyu za to. Ko moze priusti. Govorim da nije skupo ni u BiH jer 90 % ljudi uzmu na rate pa otplacuju 2 god po 30 KM mjesecno. To zaista nije skupo ni ovdje.
27.10.2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2020, 18:26

Kako se desilo ovo sa Koronom, YOLO, zato i kupujem stvari koje inače ne bi kupio. Ovako carpe diem, ne znaš nikad kad ćeš pod zemlju, tako da sam uzeo ps4, a, iako sam mislio čekati 2 godine i nazvao to glupost da se odmah uzme, uzeću ps5 :thumbup:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 nov 2020, 18:43

Neutral je napisao/la:
03 nov 2020, 18:26
Kako se desilo ovo sa Koronom, YOLO, zato i kupujem stvari koje inače ne bi kupio. Ovako carpe diem, ne znaš nikad kad ćeš pod zemlju, tako da sam uzeo ps4, a, iako sam mislio čekati 2 godine i nazvao to glupost da se odmah uzme, uzeću ps5 :thumbup:
Ti si se ubio za xboxa, uzmes i gamepass sa njom i miran si za igrice budicih par godina sve ce ti izlazit na tom a ne moras ih pojedinacno placat....a nije ni za nas skupo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2020, 19:16

Ne sviđa mi se gamepad

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 nov 2020, 19:18

Neutral je napisao/la:
03 nov 2020, 19:16
Ne sviđa mi se gamepad
Novi joystick ps5 je kopija xboxovog
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 03 nov 2020, 19:27

leorey je napisao/la:
03 nov 2020, 18:18
Nema veze sto se konzole toliko prodaju, nekakav PC posjeduje bar milijardu ljudi na zemlji. I to je rijec samo kad bi koristili jedan. A vecina od nas kroz zivot je promijenila 3-4 PC. To dvoje se svakako ne mogu porediti. PS5 se u prvih 10 sati prodao vise nego PS4 u 10 sedmica, tako da vjerovatno ce oboriti sve rekorde.

Problem s PC je sto kontantno kroz godine moras da ulazes u opremu, mada sad izlaze dobre maticne ploce koje svakako podrzavaju ostalo za sljedecih 10 godina vjerovatno.

Konzola u Turskoj recimo kosta 1000 eura. U Brazilu ide do 5k skoro, vjerovao ili ne. Yebe se Sonyu za to. Ko moze priusti. Govorim da nije skupo ni u BiH jer 90 % ljudi uzmu na rate pa otplacuju 2 god po 30 KM mjesecno. To zaista nije skupo ni ovdje.
Ne moraš iz godine u godinu. Ja sam uzeo u februaru 2017. računar oko 1500 KM i dan danas može većinu igara 1080p 60 fps pokretati. Jedino ovih par novih igara moram kombinirati na medium/high settingse i isključiti volumetrične ****. Mada uskoro treba preći na 1440p svakako. :D
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 03 nov 2020, 21:11

Imas ps5 temu u eSports podforumu.

Konzola je puno isplativija opcija ako te samo gaming zanima ali PC nudi toliko toga mimo gaminga gdje opravdava cijenu i za mene ce uvijek imati prednost.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 04 nov 2020, 09:55

Neutral je napisao/la:
03 nov 2020, 17:23
Nemaju svi potrebu za jakim PC-om, nedavno sam htio sastaviti jednu jaču konfiguraciju ali kad bolje skontam samo bi mi mjesto zauzimala i koristio bih je možda za Age of Empires, Sudden Strike, Commandos, Microsoft Office tu i tamo Adobe Illustrator i PhotoShop. Razumijem ljude kojima jak PC treba za posao jer se bave npr dizajnom, 3d modeliranjem, arhitekturom, audio i video produkcijom pa im treba jaka mašina za rendanje, ali samo za gaming ne baš. Radije PlayStation i laptop. PlayStation je više za relaksaciju, zavališ se u kauč upališ i igraš
100% sportski i krajnje opušten potpis

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 04 nov 2020, 13:00

Veliki je zaokret u gamingu na tablete i mobitele a pc sve manje

Jedino streameri si mogu priustiti redovne upgrade hardwarea a skoro svaki ima pc sponzora....pa ga dobiju gratis uglavnom...

slika

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 nov 2020, 14:55

kad se bake od 70+ godina racunaju kao gejmeri jer igraju candy crush...
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 04 nov 2020, 15:19

miki_92 je napisao/la:
04 nov 2020, 14:55
kad se bake od 70+ godina racunaju kao gejmeri jer igraju candy crush...
Ili soliter na pc-u
:D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.