NHL

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji tim po vama osvaja Stanley kup:

Pittsburgh Penguins
20
83%
Nashville Predators
4
17%

Ukupno glasova: 24

HOPLIT

Re: NHL 2011/2012

Post Postao/la HOPLIT » 18 okt 2011, 10:29

Colorado opet dobro počeo sezonu, 5. uzastopna pobjeda na gostovanjima, noćas je pao Toronto. U četvrtak kada igraju sledeću utakmicu trebao bi konačno da zaigra i Peter Mueller. Veseli dobra igra Varlamova i novajlije Landeskoga. Koliko god ovo dobro izgledalo treba sačekati barem do decembra kada ćemo imati realniju sliku. Slijede 2 utakmice sa Hawksima (četvrtak i subota).
YNWA!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 okt 2011, 04:37

u Phoenixu vise navijaca Hawksa haman :)...doduse kad dodje ova zima pno ljudi iz Chicaga imaju kuc eu toplim krajevima pa kad igramo ovdje ili,Florida,Californija puno je nasih navijaca :)

Jedva dadesmo gol sa 2 igaca vise :roll: ...majkemi veliki nam je problem ovaj PP u napadu...jos kad nismo i primili gol ....sreca covjek profula puck, a gol bio prazan :)

Inace igramo dobro imali smo do sada 15 suteva u prvom periodu, dok su domaci Coyoti imali svega 4 suta ....na odmor idemo sa jendim golom viska, pa se nadam da cemo do kraja izdurat i da necmeo posustait u recimo trecem periodu kao protiv Bostona.

EDIT:

ljudi odma u nastavku drugog perioda izjednacise 1-1 ccccccccccc...mi nastavljamo fulati, odnosno njihov golman brani dva puta skida je sa gol linije.......ebote kod nas golman sutnes mu 5 puta primi 1 gol , ovomevo do sad 20 suteva jer smo u nastavku imali vec 5 suteva i evo treci put covjek skida mrtvu situaciji... svaka mu cast.........

EDIT:
Napokon majkemi samo sto sam pohalio golmana ipak je primio gol :)...pa ebote jesmo napravili napad prema golu fakat skino je nevjerovatno cista 3 gola ....ipak uspjeli smo vratiti prednost nedugo za tim i sad je reuzltat 1-2

EDIT:

Radije bi da izgubimo jer ovo ide na nerve vise...ljudi 6 suteva na gol i postigli 2 gola, a mi 24 suta i 2 gola... stim da smo opet sa igracem vise bili u podredjenom polozaju jer su oni imali jednu kontru koju je Bolland spasio na svu srecu...pa stvarno 24-6 u sutevima i rezultat 2-2 to je presmjesno :roll: .... dovesti golmana hitnoooooooooo

EDIT:
Opet vodimo :) 3-2............ovaj put Keith je pogodio...dobra igra u pm, ali nervira me ovo da nama ljudi za 6 suteva dadnu 2 gola.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 okt 2011, 05:46

Kraj drugog perioda gdje Hawksi dominiraju 27 - 9 u sutevima i 3 - 2 u golovima.

Eh ako izgubimo majkemi necu nas gledati slijedecih par utakmica...koliko prilika propustenih, odnosno odbrana golmana...to i nije toliko bolno kolio je da smo mi iz njihovih prvih 6 suteva primili ova dva gola

EDIT:
hahahaha igramo 4 minute sa igracem manje Hossa dobio 2 minute i cim se vratio nakon 2 sekunde Sharp dobije 2 minute, a mi sa igracem manje, odnosno Bolland postigne gol sa igracem manje. ...Bolland nam je upravo nedostajao u ovim situacijama u prve tri utkamice playoffa, jer je odlican PP kiler.
Malo je falilo da damo i drugi sa igracem manje... mi smo inace bolji sa igracem manje nego sa igracem vise to je cudo...trebalo bi onu formaciju sa Bollandom igrati i sa igracem vise, jer inace nas tako bolje ide ebiga...evo upravo smo imali jos 2 odlicne prilike sa igracem manje :shock:

Sutevi 31-9 i golovi 4-2 sve u korist Hawksa

EDIT:

Bickell pogadja i dovodi Hawkse u prednost od 5-2
Ovaj golman im je spasio jos jedno 7-8 cistih golova...kad kazme cistih to je bilo sa gol linije, 1 na 1 i td...mislim nisam ni brojao, ali bilo je sigurno i vise...odlicna igra nocas, a i u odbrani jer trenutno 3 minute u sutevima je 35-12...to je valjda pokazatelj kakva je utakmice veceras.

EDIT:
Kraj pobjeda u stilu , odnosno odlicnoj igri i dominaciji...samo jos da nam se ne desava da nam u 5-6 suteva ljudi daju 2 gola sto me jako nervira.

CHICAGO BLACKHAWKS 5 - 2 PHOENIX COYOTES
Sutevi na gol: 35-16

Nego sta se ovo desava sa Sharksima?...los pocetak za njih sto je neubicajno...oni inace dominitaju u regularnoj sezoni, a poslije se izgube :)
Colorado poceo odlicno, a sad igraju dvije sa Hawksima i eto im pravog testa :)...Bobby Hull i Stan Mikita protiv Colorada imat ce svoj dan, kada ce im se ispred United Centra odkriti njihove statue.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 19 okt 2011, 14:47

Intersantana je bila utakmica Bostona i Caroline. Boston je skupio više od 60 minuta kazne, Marchand, Horton i Lućić izključeni su zbog nesportskog ponašanja. U jednom trenutku u penalty boxu su bila 4 igrača Bostona :lol: . Carolina odigrala jako mudro, igrači im se upuštali samo u naguravanje a za tuču nisu bili spremni. Samo je Lućić 3 puta skidao rukavice ali nije uspio pronaći protivnika za fight. Sve u svemu, nadmudrili su ih totalno i zasluženo odnijeli pobjedu iz Bostona.
YNWA!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 okt 2011, 07:36

Sinoc utkamica kao da se u Chicagu igrala :)...sad nam prestoji nesto teze gostovanje, ali mislim da gore mozemo otici ne porazeni iz regularnog dijela utkamice....ako budemo odigrali kao sinoc bice odlicno...Colorado za sada igra odlicno, ali Chicago ih sad mora malo spustiti na zemlju :)

Slike sa sinocnjeg "gostovanja" :)

slika

slika

slika
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 okt 2011, 02:52

Colorado je za sada najbolja power play ekipa, a mi smo rangirani kao cetvrta najbolja u odbrani s aigracem manje... u zadnjih 15 PP mi smo primili jedan gol...nada se da ce tako i nastaviti.... za razliku u odbrani, mi smo u napadu sa igracem vise jedna od losih ekipa trenutno...nadam se da ce se da ce se po tom pitanju poboljsati
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 okt 2011, 03:55

Kraj prvog perioda gdje Hawksi imaju prednos od 0-1, a gol je postigao Toews...Colorado nesto dominantni 13-6 udarci prema golu za Colorado...mi smo opet propustili postici gol sa igracme vise nista novo.

EDIT:
kraj drugog perioda gdje je Colorado uspjeo izjednaciti na 1-1
Polovina ovog perioda bila je nezanimljiva jedina interensantna situaicja desila se kada je Colorado imao priliku 1 na 1 sa golmanom, ali je Seabrook je na vrijeme izbio puck...nakon toga nekoliko odlicnih prilika sa jedne i sa druge strane, a posebno Hasksa koji su nakon izjednacujuceg gola malo pojacali.
Omjer suteva na gol je 21-18 u korist Colorada

Vidjet cemo sta nas ocekuje u nastavku utakmice, a treba spomenuti da su Hawksi izgubili 3 utkamice od Colorada prosle godine... tacnije rekord je bio 1-2-1

EDIT:
Sharp za prednost Hawksa od 2-1

EDIT:
Ebote ta golman COlorada skide 5 minuta i 7 sekundi do kraja utakmice...ovo se mora vidjeti :)...svaka mu cast spasi cist gol kojeg su svi vidjelo od strane Toewsa.Ovako je spasio COlorado vjerovanto poraza, jer tesko bi mogli postici 2 gola ovim Hwksima za 5 minuta...ovako jos uvjek je neizvjesno.
U ovom trecem periodu Hawksi su slomili Colorado 3 minute do kraja svega 2 suta Colorada na gol Hawksa
Trenutno u sutevima 28-23 u korist Hawksa

2,5 minute do kraja utakmice Colorado ima igraca vise :)... jos ce vjerovatno izvesti golmana bice ovdje svasta :)

EDIT:
Gotovo je Hawksi odnosno Hossa dali gol sa igracem manje , jer je Colorado izveo golmana 3-1

Zadnje 3 minute drama, Colorado je u tom trenutku pokusao sve da izjednaci, ali Hawksi su se odbranili...imali su sansu uputili su 7 suteva, imali su igraca vise i izveli su jos golmana, ali Hawksi su pokazali da su cvrsti u odbrani i da ova ekipa moze napraviti mnogo ove sezone.

Colorado je imao jednu odlicnu seriju koja im je prekinuta na njihovom ledu, a Hawksi su uvezali dvije za redom gostujuce pobjede sto svakako raduje...inace Hwkssi su zadnjih godina bili poznati kao puno bolja gostujuca ekipa nego domaca, tako da i ne treba ovo biti neko zinenadjenje
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 okt 2011, 02:50

Veceras ponovo Hawks i Colorado :)..ovaj put kuci igramo gdje normalno svi ocekujemo pobjedu.

krja prvog perioda u kojem Colorado ima prednost od 1:0...mi smo dobro poceli utkamicu imali 2-3 zicera 1 na 1 ali cka nismo ni opucali na gol u 2 navrata profulali citav gol ebote....Colorado je u zadnjih 5 minut aovog perioda poceo nesto bolje igrati i ako je do tog trenutka imao samo 1 sut na nas gol, a u tih zadnjih 5 minuta uvezali su 6 suteva na nas gol.
Kod nas standardno kuci uvjek neki pritisak i standardno protivnik prvi dolazi do prednosti...valjda cemo u nastavku opravdati epitet favorita...ne smijemo zijanit jer evo Detroit gubi 6:1, tako da trebamo iskoristiti priliku

EDIT:

Kakva greska odbrane Colorada :)...fakticki covjek asistira za Frolika koji pogadja odmah u prvoj mininuti nastavka drugog perioda za poravnanje rezultata na 1-1

EDIT:
Colorado ponovo vodi...mi dominiramo u ovom periodu, ali nas golman fakticki sam unese puck u gol...ebiga kuci standardno truba vazda nas neki peh prati...pa cak i u sezoni kad smo osvojili Cup sve smo u playoffu zavrsavali na gostovanjima...Predatorsi su nas uzeli prvu kuci,onda u drugoj nas vodili do 5 sekundi do kraja kad Hossa pogadja sa igracem manje smo bili i u OT pobjedjujemo, a zatim na gostovnaju uzimamo Predatorse lagano...pa protiv Vancouvera isto kuci losi, a tamo smo samljeli Vancouvera...i protiv Phile smo bolji bili na gostovanju imali vise slobode u igri kuci uz pritisak tesko dolazili do pobjeda

EDIT;
Colorado vodi 3:1

EDIT:
Kraj drugog perioda u kojem smo do kraja upjeli napokon postici gol sa igracem vise...jos mo mogli postici jedan gol i izjednaciti nakon toga, ali golman Colorada brani fenomenalno do sada..
Ko kaze da Colorado nema golmana?..pa ovaj je za naseg izmislio zivot majkemi

Hawks 2-3 Colorado
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 23 okt 2011, 05:02, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 okt 2011, 04:59

Kakva utakmica :) :shock: ...Hawksi preokrneuse utkamicu na 4-3, da bi Coloraodo minutu prije kraja utkamice izjednacio na 4-4
nedo bog opet penale tu smo pusa, jer COloraod ove sezone ima 2-0 u SG , a mi smo tu jako losi

Omjer suteva je 36-23 za Chicago...propustili so veliki broj prilika steta :(..ali ebig aipak gubili smo 3-1 vratili smo se ipak svaka im cast

EDIT:
Ebemu mater pa niko nam ne moze penal pogodit :(...pobjedi nas kolorado na SG....standardno nista novo na penale mi ne mozemo nikog dobit ...steta bili smo bolji mnogo i ako smo gubili...trebali smo ovu tekmu dobiti eiga 1 minutu prije kraja primamo gol bruka :(....ponovo kuci propustnei bodovi vec drugi poraz na SG kod kuce ...previse je to ebiga nastavlja se problem od proslih seozna , da kuci igrmao slabije
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 24 okt 2011, 18:00

Večeras od 02:30 Jetsi (oni za koje ne navijam :mrgreen:) i Rangersi. Nakon očajnog starta sezone koji je neugodno iznenadio sve navijače i divizijskog dna, večeras je pobjeda imperativ. Nakon što je završila cijela halabuka oko povratka Jetsa u Winnipeg, uskoro će postati jasno da oni sa ovim rosterom neće moći daleko, očekujem da im rezultati budu još i lošiji nakon što splasne ta euforija oko povratka u NHL. Vrijeme je također da se razbrani Lundqvist, iako se ne može reći da je loše branio, ipak očekujem da on bude prevaga na mečevima. Nakon serije gostovanja od 7 mečeva koja se večeras završava u Winnipegu, red bi bio da u Gardenu dobrom serijom pokažemo da se na nas može računati...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 25 okt 2011, 03:40

Fedetenko za 1:0, pogodi ga lopta u štap :lol: Inače bez puno šuteva dosad, Jetsi malo opasniji, ali mi smo uspjeli iskoristiti PP na pravi način...

Callahan za 2:1, Jetsi puno bolji, mi iskoristili još jedan PP, Callahan pogodio jednog igrača Jetsa u klizaljku i tako pade drugi sretan gol za nas večeras... 10:12 do kraja...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 25 okt 2011, 05:02

NEW YORK RANGERS - WINNIPEG JETS 2:1

Na kraju ipak pobjeda uz dosta truda... svidjelo mi se kako smo odigrali zadnjih 10-ak minuta, nakon što smo poveli 2:1 konstantno smo ih držali u njihovoj trećini i za to vrijeme nam nisu ozbiljno zaprijetili, čak ni kad su imali empty net. Sad selimo u Garden na neko vrijeme i tu očekujem seriju koja će nas torpedirati u vrh!

Glory glory Man United!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 okt 2011, 06:19

Hawking je napisao/la:Fedetenko za 1:0, pogodi ga lopta u štap :lol: Inače bez puno šuteva dosad, Jetsi malo opasniji, ali mi smo uspjeli iskoristiti PP na pravi način...

Callahan za 2:1, Jetsi puno bolji, mi iskoristili još jedan PP, Callahan pogodio jednog igrača Jetsa u klizaljku i tako pade drugi sretan gol za nas večeras... 10:12 do kraja...
:)...gledas bejzbol, hockej i fudbal u isto vrijeme i ne moze se ni skontat sta je ipak pogodilo u stap :)...ma svaka ti cast ipak stignes na sve ebiga :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 25 okt 2011, 10:41

SaltCityAttack je napisao/la:
Hawking je napisao/la:Fedetenko za 1:0, pogodi ga lopta u štap :lol: Inače bez puno šuteva dosad, Jetsi malo opasniji, ali mi smo uspjeli iskoristiti PP na pravi način...

:)...gledas bejzbol, hockej i fudbal u isto vrijeme i ne moze se ni skontat sta je ipak pogodilo u stap :)...ma svaka ti cast ipak stignes na sve ebiga :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Joj padoh od smijeha, čuj lopta, baci ovo na smiješne postove :lol:

Šuti, kakav je bio nafakaški gol, ne bi me čudilo da sam rekao shuttlecock umjesto pak :lol:

Glory glory Man United!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 okt 2011, 18:38

sinoc napokon na penale da pobjedimo...zandjih 6 utkamica kad smo igrlai na penale izgubili smo :)...Inace Hawksi su zandjih 7 utkamica osvajali bodove i dozivjeli samo 1 poraz u regularnom dijelu sezone
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 28 okt 2011, 01:05

Upravo Rangersi počinju svoju prvu utakmicu u MSG-u protiv Maple Leafsa, jedva nađoh link...

EDIT: 1:0, Gaborik nastavlja sjajnu seriju, astistirao za Girardija, u životnoj je formi...

EDIT: Dva puta nam sude interference kod postizanja golova, oba puta Callahanu, dosudili su mu i isključenje, ali su to povukli...

EDIT: Kraj prve trećine. U drugom dijelu jako nervozna igra, jedna tuča, čak šest isključenja (po 3 na obje strane), u jednom momentu se igralo 3 na 3 (istina jednu sekundu)... Treba prikucati još jednu na vrijeme, moglo bi biti svašta do kraja...

EDIT: Kakav jeftin gol prima Lundquist od Lombardija, Biron je bio odličan protiv Jetsa, možda je trebao i večeras braniti...

EDIT: Kraj drugog perioda, 1:1. Lundquist se ipak iskupio sa tri odbranjene 1 on 1 situacije, a stigao je jedan šut odbraniti i glavom (kacigom), na šta je komentator TSN-a rekao "u stilu Waynea Rooneya" :lol: Nije bilo isključenja, ali opet dvije tuče koje su sudije uspjele obuzdati, uglavnom nervoza vlada, nadam se da ćemo kao i u Winnipegu uspjeti dati taj drugi gol u zadnjem periodu i doći do premijerne pobjede u Gardenu.

EDIT: 1:2, opet nesretan gol, Maple Leafsi opasniji u zadnjem periodu, biće jako teško ovdje...

EDIT: 1:3, novi jeftin gol Lundquista... izgleda da će ga Biron izgurati...

EDIT: 1:4, Lundquist je flop of the match bez sumnje, kakve golove prima to je nevjerovatno, uhak'o nas je večeras...

EDIT: 2:4 Del Zotto, 5 minuta do kraja, bojim se da je prekasno, ali...

EDIT: KRAJ 2:4!

Glory glory Man United!

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 28 okt 2011, 03:52

slika

Koliko smo sreće imali protiv Jetsa, sad nam se vratilo nesrećom, toliko jeftinih golova na brzinu u zadnjem periodu, jako loša partija Lundquista i nažalost poraz na premijeri u Gardenu. Nakon gola za 2:4 odmah je bio PP za Maple Leafse, koji smo mi odigrali odlično i bili u prilici u dva navrata da pogodimo u short handu, nakon toga sa empty net smo također bili opasni, ali ostalo je 2:4. Moramo se odmah konsolidovati jer već sutra od 21:00 (CET) dočekujemo Senatorse i idemo na pobjedu!

Najluđu utakmicu su odigrali Flyersi i Jetsi, nakon 1:0 za Flyerse, Jetsi idu na 1:5, pa na 2:6, a onda Flyersi stižu do 7:6, pa onda opet 7:8 za Jetse, pa 8:8 i onda minut do kraja Jetsi dolaze do 8:9 i pobjede, moram priznati da se ne sjećam ovakve utakmice u zadnje vrijeme...

Glory glory Man United!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 okt 2011, 04:05

Toronto ove sezone jako dobar iznenadjenje nema sta

Kakva je ovo utakmica bila izmedju JETSA i FLYERSs 9-8 rezultat :shock:
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 28 okt 2011, 04:06

SaltCityAttack je napisao/la:Toronto ove sezone jako dobar iznenadjenje nema sta

Joj da si vidio, svaki face-off na našoj utakmici prikazuje dva-tri gola sa te utakmice, umal rukometni rezultat :lol:

Glory glory Man United!

katzenbrummen
Kontakt:

Post Postao/la katzenbrummen » 28 okt 2011, 04:11

Hawking je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Toronto ove sezone jako dobar iznenadjenje nema sta

Joj da si vidio, svaki face-off na našoj utakmici prikazuje dva-tri gola sa te utakmice, umal rukometni rezultat :lol:
HAHAHAHA.. Jooj, utakmice lude bokte.. Prenosili Rangers-Leafs, a vishe slikom u Philadelphiji bili.. HAHAHA :D.. Oh, man..

Luda tekma skroz (:
Tamo su slike djetinjstva moga, tamo je sve sto je moje.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.