Kvalifikacije za EP 2012 (ostale grupe)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Galion
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EP 2012 (ostale grupe)

Post Postao/la Galion » 03 sep 2011, 14:49

Nimla_RZ je napisao/la:
amEl_rooB je napisao/la:
Elegant je napisao/la: I mi smo kantali Estoniju 8:0, tu je to negdje 3 gola dole - gore. :P
Kad smo mi to pobjedili Estoniju 8:0 ?
7:0
Teže je pobjedit Estoniju 7:0 nego San Marino 11:0, pa San Marino na utakmici protiv ozbiljne ekipe nema posjed lopte ni 10%. Gledao sam jučer malo Nizozemska-San Marino i prekjučer mlade Njemačka-San Marino i ono kako igrači San Marina igraju je za plakati od smijeha. Svi su na maksimum 30 metara od gola i čim se neko domogne lopte nabiju je u polje protivnika i čekaju novi napad. Ljuti igraju taman da prime što je moguće manje golova :D

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 03 sep 2011, 14:57

Galion je napisao/la: Teže je pobjedit Estoniju 7:0 nego San Marino 11:0, pa San Marino na utakmici protiv ozbiljne ekipe nema posjed lopte ni 10%. Gledao sam jučer malo Nizozemska-San Marino i prekjučer mlade Njemačka-San Marino i ono kako igrači San Marina igraju je za plakati od smijeha. Svi su na maksimum 30 metara od gola i čim se neko domogne lopte nabiju je u polje protivnika i čekaju novi napad. Ljuti igraju taman da prime što je moguće manje golova :D
I za ovo treba završit školu pa skontat...
Čelik Zenica 1945

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 03 sep 2011, 15:28

Nimla_RZ je napisao/la:
Galion je napisao/la: Teže je pobjedit Estoniju 7:0 nego San Marino 11:0, pa San Marino na utakmici protiv ozbiljne ekipe nema posjed lopte ni 10%. Gledao sam jučer malo Nizozemska-San Marino i prekjučer mlade Njemačka-San Marino i ono kako igrači San Marina igraju je za plakati od smijeha. Svi su na maksimum 30 metara od gola i čim se neko domogne lopte nabiju je u polje protivnika i čekaju novi napad. Ljuti igraju taman da prime što je moguće manje golova :D
Naravno, studirao sam 5 godina na prestižnom američkom sveučilištu koje se bavi odnosom estonskog nogometa i nogometom ovih marinaca i došli smo do fascinantnih zaključaka

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 03 sep 2011, 18:12

Galion je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:
Naravno, studirao sam 5 godina na prestižnom američkom sveučilištu koje se bavi odnosom estonskog nogometa i nogometom ovih marinaca i došli smo do fascinantnih zaključaka
:lol: Dobar, dobar... Al' gore si baš isp'o papak. :lol:
Čelik Zenica 1945

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 07 sep 2011, 00:52

Nevjerovatno zvuci cinjenica da Estonci imaju teoretske sanse za baraz :mrgreen:

mada su minimalne, ali postoje, mislim ipak da ce iz te grupe Srbija u baraz

al sta uradise Armenci Slovacima na nijhovom pasnjaku, 4 komada :mrgreen:

Njemacka, Holandija, Italija i Spanija vec na Euru
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 sep 2011, 00:55

Kao sto napisah na temi kladionica:
Devil je napisao/la:
0:4 od Armenije kuci,realno mene bi bilo sramota nastaviti kvalifikacije,i u narednih 10 godina dobrovoljno istupiti iz svih takmicenja na profesionalnom nivou. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 07 sep 2011, 01:00

Mene su ovaj poraz Slovacke i remi Grcke kostali sasvim solidno :( :roll: Ovih 0:4 je u domenu naucne fantastike,da mi jeko pricao da ce se to desiti Hamsikovoj reprezentaciji ne bih mu verovao. :?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 07 sep 2011, 11:38

meni samo nije jasno kako su ovi uspjeli primiti 4 gola...nisam gledo utakmicu, al pokusacu naci i pogledati, da vidim i to cudo... :?
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 07 sep 2011, 11:59

Tribalian je napisao/la:Mene su ovaj poraz Slovacke i remi Grcke kostali sasvim solidno :( :roll: Ovih 0:4 je u domenu naucne fantastike,da mi jeko pricao da ce se to desiti Hamsikovoj reprezentaciji ne bih mu verovao. :?

Ja bola... Nemozes da vjerujes majke mi.
Ali eto, pogledavajuci tablicu prije nego li sam Slovake stavio na svoj skromni kladionicarski listic i nisu bili neki pretjerani favoriti, ali 0-4 je ipak WOW :S :roll:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 sep 2011, 12:06

Slovaci i Grci, pa mi smo prvi favorit za Brazil 2014. 8-)
Čelik Zenica 1945

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 07 sep 2011, 13:54

Armenija je nešto poput Belgije, samo puno nekvalitetnija. Sastoji se od mladih igrača između 20 i 25 godina i rjetko tko sa spiska im je stariji od 25 godina osim vratara i kapetana koji imaju preko 30. Najpoznatiji igrač i jedini za kojeg sam prije čuo je Mkhtaryan koji igra u Šahtjoru iz Donjetska no imam osjećaj da ću čuti u budućnosti za još njih, recimo Movsisyana i Ghazaryana. Naprave li čudo i u Irskoj mogli bi direktno na EP :idea:

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 08 sep 2011, 08:13

a šta je još gledam da su ih Armenci oba puta pobjedili doma 3-1 i sad ovo. dakel uzeli 6 bodova uz gol razliku 7-1! i sa tih 6 bodova su tu gdje jesu sa realnim šansama za baraž

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 07 okt 2011, 17:33

U B grupi Armenija zabi protiv Makedonije za 1:0.
Lijepo su odigrali Armenci kombinaciju, u 16ercu Pizzelli lijepo uposlen i sam izmedju 4 igraca Makedonije pogodio za 1:0.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 okt 2011, 17:39

Nemogu vjerovati da je ovo ona Armenija, koju smo mi u proslim kvalifikacijama izdominirali, isto vazi i za Estoniju. Ili smo mi bili toliko jaki, ili su oni postali bolji :mrgreen:

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 okt 2011, 18:55

Armenija maršira prema EP! Protiv Makedonije 4:1 i sad imaju gol razliku nevjrovatnih 21:8.. Realno, Irci ćedobiti Andoru pa situacija izgleda ovako:
1. Irska 18
2. Armenija 17
3. Rusija 17 (-1)
4. Slovačka 14 (-1)
Večeras velika utakmica između Slovačke i Rusije, ako Slovaci uzmu, biće jako zapetljano :mrgreen:

Btw:
Ludnica širom Europe

Za milione Europljana najpoželjnije ljetne destinacije za iduću godinu su Ukrajina i Poljska. Dakako, ne zbog atraktivnih plaža kojih i nema, ili atraktivnih cijena koje više nisu tako atraktivne ni u ovim zemljama, pa čak ni atraktivne djevojke, kojih na sreću još ima u Poljskoj i Ukrajini, nisu primarni i odlučujući razlog zbog kojeg su Kijev, Donjeck, Varšava, Poznan, Gdanjsk i drugi ukrajinski i poljski gradovi u samom vrhu najpoželjnijih destinacija u Europi za 2012. godinu. Razlog je jednostavan i ne treba ga ni pominjati- EURO 2012.
U petak ili najkasnije utorak još šest reprezentacija će osigurati nastup na „Euru“i tako se pridružiti domaćinima, te Njemačkoj, Italiji, Španiji i Holandiji koje su već ranije ovjerile nastup na EP, dok će još osam reprezentacija produžiti nadanja do novembra i utakmica baraža.
Pred Bosnom i Hercegovinom je još jedna historijska prilika za odlazak na veliko takmičenje, no o našim šansama i kombinacijama u našoj grupi D vjerovatno sve znate. Red je da se posvetimo i događanjima u ostalih 8 grupa, u kojima će borba za prvu ili drugu poziciju biti na vrhuncu u petak, a konačni epilog dobiti u utorak.
Najneizvjesnija situacija je u grupi B, gdje se 4 reprezentacije bore za mjesta koja vode na EP ili bar u baraž: derbi grupe igraju Slovačka i Rusija, koja je prvoplasirana sa 17 bodova i odgovara im i remi u Bratislavi, dok domaćinima igra samo pobjeda protiv ekipe koju su već jednom pobijedili u ovim kvalifikacijama. Historijsku priliku ima i Armenija, koja mora svladati prvo Makedoniju u Jerevanu, pa pokušati iznenaditi Irsku u gostima. Irci pak, drže sudbinu u svojim rukama, jer bi pobjedama protiv Andore i Armenije bili najmanje drugi.
Jako je zanimljivo i u grupi C. Italijani su sigurno prvi, ali za drugu poziciju se vodi velika bitka između Srbije, Slovenije, Estonije, pa čak i Sjeverne Irske koja bi u nekim „ludim“ kombinacijama mogla završiti kao druga. Ipak, najveće šanse ima Srbija kojo je potrebna pobjeda protiv Italije u Beogradu ili Slovenije u gostima da se dočepa drugog mjesta. U slučaju da Srbija osvoji 2 ili manje bodova iz ove dvije utakmice, put za baraž otvara se ostalima u grupi. Estonije već u petak igra svoju posljednju utakmicu kvalifikacija u Sjevernoj Irskoj, te ih samo 3 boda iz ove utakmice održavaju u kombinacijama za poziciju 2, Slovenci se nadaju porazu Estonije u srazu sa Sj. Ircima, da bi pobjedom nad Srbijom u utorak uhvatili posljednji voz za baraž, a Sjeverna Irska bi mora osvojiti svih 6 bodova iz utakmica sa Estonijom i Italijom.
U grupi H po 13 bodova imaju Portugal, Danska i Norveška. Norvežanima je ostala samo još jedna utakmica kvalifikacija i to u utorak s Kiprom, dok Portugalce i Dance nakon „zagrijavanja“ u petak protiv Islanda, odnosno Kipra, čeka direktni sraz u Kopenhagenu u utorak. Zanimljivo je da bi u toj utakmici i jednima i drugima mogao odgovarati remi (u slučaju da i Porugal i Danska uđu u utakmicu sa 16 bodova), naime velike su šanse da baš iz ove grupe dobijemo najbolju drugoplasiranu reprezentaciju. Toj poziciji se nada i eventualni gubitnik iz utakmice Grčka-Hrvatska, koja je na programu u petak, te je direktni obračun za prvo mjesto u grupi F. I Švedska ima aspiracije da bude „najbolja druga“, no za to će im trebati pobjede u Finskoj (petak), te kući protiv prvoplasirane Holandije u utorak. Eventualna dva kiksa Šveđana čekaju Mađari koji se nadaju drugoj poziciji u ovoj grupi (E).
Još jedna reprezentacija koja ima historijsku šansu da se plasira na EP je Crna Gora, najmlađa članica UEFA-e. Crnogorci imaju 3 boda više od trećeplasirane Švicarske, ali i dva teška ispita: prvo u Podgorici protiv Engleza, kojima i bod osigurava prvo mjesto, te tri dana kasnije u Švicarskoj gdje bi se trebala voditi borba za poziciju 2 u grupi G. Švicarci će u petak gostovati Velsu, gdje će pokušati doći do 3 boda ali i osluškivati rezultat iz Podgorice. U grupi A Njemačka je već osigurala prvo mjesto, ali kreiraju borbu za drugu poziciju igrajući s obje reprezentacije koje pretenduju na to mjesto: Turskom u petak i Belgijom u utorak. Turci imaju imaju prednost od dva boda u odnosu na Belgiju, te činjenicu da s Njemačkom igraju kod kuće, za razliku od Belgijanaca, koji u petak igraju s Kazahstanom, dok će Turska nakon Njemačke ugostiti Azerbejdžan.
Aktuelni europski prvaci Španci su osigurali plasman iz grupe I, dok se za drugo mjesto bore Češka (10 bodova) i Škotska (8 bodova). Česi u petak dočekuju Špance, dok će Škotska svoju utakmicu igrati u subotu u Lihtenštajnu. U utorak će Škoti na noge Španiji, a Česi Litvi.
Dakle u petak i utorak ćemo saznati još pet reprezentacija koje će kao prvoplasirane ići na EURO, te jednu drugoplasiranu koja će takođe izboriti direktni plasman, dok će preostalih osam drugoplasiranih reprezentacija potražiti sreću u baražu. Pred nama su desetine neizvjesnih utakmica i to samo u pet dana.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

High

Post Postao/la High » 07 okt 2011, 19:29

Je l' može Italija šta uraditi protiv Srbije večeras ?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 07 okt 2011, 19:38

High je napisao/la:Je l' može Italija šta uraditi protiv Srbije večeras ?
Sigurno može samo je pitanje koliko su motivisani, plasman na EP su već obezbijedili.
YNWA!

High

Post Postao/la High » 07 okt 2011, 19:39

Ma nisam nešto upoznat sa igračkim kadrom protiv Srbije,a čini mi se kao jedna od zanimljivijih utakmica večeras.Kako god,volio bi da izvuku najmanje bod.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

High

Post Postao/la High » 07 okt 2011, 20:53

Grčka - Hrvatska prekid ? :shock:

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 07 okt 2011, 20:57

Sta bi u Grckoj?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.