Teže je pobjedit Estoniju 7:0 nego San Marino 11:0, pa San Marino na utakmici protiv ozbiljne ekipe nema posjed lopte ni 10%. Gledao sam jučer malo Nizozemska-San Marino i prekjučer mlade Njemačka-San Marino i ono kako igrači San Marina igraju je za plakati od smijeha. Svi su na maksimum 30 metara od gola i čim se neko domogne lopte nabiju je u polje protivnika i čekaju novi napad. Ljuti igraju taman da prime što je moguće manje golovaNimla_RZ je napisao/la:7:0amEl_rooB je napisao/la:Kad smo mi to pobjedili Estoniju 8:0 ?Elegant je napisao/la: I mi smo kantali Estoniju 8:0, tu je to negdje 3 gola dole - gore.
Kvalifikacije za EP 2012 (ostale grupe)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Kvalifikacije za EP 2012 (ostale grupe)
I za ovo treba završit školu pa skontat...Galion je napisao/la: Teže je pobjedit Estoniju 7:0 nego San Marino 11:0, pa San Marino na utakmici protiv ozbiljne ekipe nema posjed lopte ni 10%. Gledao sam jučer malo Nizozemska-San Marino i prekjučer mlade Njemačka-San Marino i ono kako igrači San Marina igraju je za plakati od smijeha. Svi su na maksimum 30 metara od gola i čim se neko domogne lopte nabiju je u polje protivnika i čekaju novi napad. Ljuti igraju taman da prime što je moguće manje golova
Čelik Zenica 1945
Naravno, studirao sam 5 godina na prestižnom američkom sveučilištu koje se bavi odnosom estonskog nogometa i nogometom ovih marinaca i došli smo do fascinantnih zaključakaNimla_RZ je napisao/la:I za ovo treba završit školu pa skontat...Galion je napisao/la: Teže je pobjedit Estoniju 7:0 nego San Marino 11:0, pa San Marino na utakmici protiv ozbiljne ekipe nema posjed lopte ni 10%. Gledao sam jučer malo Nizozemska-San Marino i prekjučer mlade Njemačka-San Marino i ono kako igrači San Marina igraju je za plakati od smijeha. Svi su na maksimum 30 metara od gola i čim se neko domogne lopte nabiju je u polje protivnika i čekaju novi napad. Ljuti igraju taman da prime što je moguće manje golova
Galion je napisao/la:Naravno, studirao sam 5 godina na prestižnom američkom sveučilištu koje se bavi odnosom estonskog nogometa i nogometom ovih marinaca i došli smo do fascinantnih zaključakaNimla_RZ je napisao/la:I za ovo treba završit školu pa skontat...Galion je napisao/la: Teže je pobjedit Estoniju 7:0 nego San Marino 11:0, pa San Marino na utakmici protiv ozbiljne ekipe nema posjed lopte ni 10%. Gledao sam jučer malo Nizozemska-San Marino i prekjučer mlade Njemačka-San Marino i ono kako igrači San Marina igraju je za plakati od smijeha. Svi su na maksimum 30 metara od gola i čim se neko domogne lopte nabiju je u polje protivnika i čekaju novi napad. Ljuti igraju taman da prime što je moguće manje golova
Čelik Zenica 1945
Nevjerovatno zvuci cinjenica da Estonci imaju teoretske sanse za baraz
mada su minimalne, ali postoje, mislim ipak da ce iz te grupe Srbija u baraz
al sta uradise Armenci Slovacima na nijhovom pasnjaku, 4 komada
Njemacka, Holandija, Italija i Spanija vec na Euru
mada su minimalne, ali postoje, mislim ipak da ce iz te grupe Srbija u baraz
al sta uradise Armenci Slovacima na nijhovom pasnjaku, 4 komada
Njemacka, Holandija, Italija i Spanija vec na Euru
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Kao sto napisah na temi kladionica:
Devil je napisao/la:
0:4 od Armenije kuci,realno mene bi bilo sramota nastaviti kvalifikacije,i u narednih 10 godina dobrovoljno istupiti iz svih takmicenja na profesionalnom nivou.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Mene su ovaj poraz Slovacke i remi Grcke kostali sasvim solidno
Ovih 0:4 je u domenu naucne fantastike,da mi jeko pricao da ce se to desiti Hamsikovoj reprezentaciji ne bih mu verovao. 
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
meni samo nije jasno kako su ovi uspjeli primiti 4 gola...nisam gledo utakmicu, al pokusacu naci i pogledati, da vidim i to cudo... 
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
- Titova-Juga
- Kontakt:
Tribalian je napisao/la:Mene su ovaj poraz Slovacke i remi Grcke kostali sasvim solidno![]()
Ovih 0:4 je u domenu naucne fantastike,da mi jeko pricao da ce se to desiti Hamsikovoj reprezentaciji ne bih mu verovao.
Ja bola... Nemozes da vjerujes majke mi.
Ali eto, pogledavajuci tablicu prije nego li sam Slovake stavio na svoj skromni kladionicarski listic i nisu bili neki pretjerani favoriti, ali 0-4 je ipak WOW :S
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Slovaci i Grci, pa mi smo prvi favorit za Brazil 2014. 
Čelik Zenica 1945
Armenija je nešto poput Belgije, samo puno nekvalitetnija. Sastoji se od mladih igrača između 20 i 25 godina i rjetko tko sa spiska im je stariji od 25 godina osim vratara i kapetana koji imaju preko 30. Najpoznatiji igrač i jedini za kojeg sam prije čuo je Mkhtaryan koji igra u Šahtjoru iz Donjetska no imam osjećaj da ću čuti u budućnosti za još njih, recimo Movsisyana i Ghazaryana. Naprave li čudo i u Irskoj mogli bi direktno na EP 
a šta je još gledam da su ih Armenci oba puta pobjedili doma 3-1 i sad ovo. dakel uzeli 6 bodova uz gol razliku 7-1! i sa tih 6 bodova su tu gdje jesu sa realnim šansama za baraž
- dr.van nostrand
- Kontakt:
U B grupi Armenija zabi protiv Makedonije za 1:0.
Lijepo su odigrali Armenci kombinaciju, u 16ercu Pizzelli lijepo uposlen i sam izmedju 4 igraca Makedonije pogodio za 1:0.
Lijepo su odigrali Armenci kombinaciju, u 16ercu Pizzelli lijepo uposlen i sam izmedju 4 igraca Makedonije pogodio za 1:0.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
- Goalgetter
- Kontakt:
Nemogu vjerovati da je ovo ona Armenija, koju smo mi u proslim kvalifikacijama izdominirali, isto vazi i za Estoniju. Ili smo mi bili toliko jaki, ili su oni postali bolji 
- spielführer_21
- Kontakt:
Armenija maršira prema EP! Protiv Makedonije 4:1 i sad imaju gol razliku nevjrovatnih 21:8.. Realno, Irci ćedobiti Andoru pa situacija izgleda ovako:
1. Irska 18
2. Armenija 17
3. Rusija 17 (-1)
4. Slovačka 14 (-1)
Večeras velika utakmica između Slovačke i Rusije, ako Slovaci uzmu, biće jako zapetljano
Btw:
1. Irska 18
2. Armenija 17
3. Rusija 17 (-1)
4. Slovačka 14 (-1)
Večeras velika utakmica između Slovačke i Rusije, ako Slovaci uzmu, biće jako zapetljano
Btw:
Ludnica širom Europe
Za milione Europljana najpoželjnije ljetne destinacije za iduću godinu su Ukrajina i Poljska. Dakako, ne zbog atraktivnih plaža kojih i nema, ili atraktivnih cijena koje više nisu tako atraktivne ni u ovim zemljama, pa čak ni atraktivne djevojke, kojih na sreću još ima u Poljskoj i Ukrajini, nisu primarni i odlučujući razlog zbog kojeg su Kijev, Donjeck, Varšava, Poznan, Gdanjsk i drugi ukrajinski i poljski gradovi u samom vrhu najpoželjnijih destinacija u Europi za 2012. godinu. Razlog je jednostavan i ne treba ga ni pominjati- EURO 2012.
U petak ili najkasnije utorak još šest reprezentacija će osigurati nastup na „Euru“i tako se pridružiti domaćinima, te Njemačkoj, Italiji, Španiji i Holandiji koje su već ranije ovjerile nastup na EP, dok će još osam reprezentacija produžiti nadanja do novembra i utakmica baraža.
Pred Bosnom i Hercegovinom je još jedna historijska prilika za odlazak na veliko takmičenje, no o našim šansama i kombinacijama u našoj grupi D vjerovatno sve znate. Red je da se posvetimo i događanjima u ostalih 8 grupa, u kojima će borba za prvu ili drugu poziciju biti na vrhuncu u petak, a konačni epilog dobiti u utorak.
Najneizvjesnija situacija je u grupi B, gdje se 4 reprezentacije bore za mjesta koja vode na EP ili bar u baraž: derbi grupe igraju Slovačka i Rusija, koja je prvoplasirana sa 17 bodova i odgovara im i remi u Bratislavi, dok domaćinima igra samo pobjeda protiv ekipe koju su već jednom pobijedili u ovim kvalifikacijama. Historijsku priliku ima i Armenija, koja mora svladati prvo Makedoniju u Jerevanu, pa pokušati iznenaditi Irsku u gostima. Irci pak, drže sudbinu u svojim rukama, jer bi pobjedama protiv Andore i Armenije bili najmanje drugi.
Jako je zanimljivo i u grupi C. Italijani su sigurno prvi, ali za drugu poziciju se vodi velika bitka između Srbije, Slovenije, Estonije, pa čak i Sjeverne Irske koja bi u nekim „ludim“ kombinacijama mogla završiti kao druga. Ipak, najveće šanse ima Srbija kojo je potrebna pobjeda protiv Italije u Beogradu ili Slovenije u gostima da se dočepa drugog mjesta. U slučaju da Srbija osvoji 2 ili manje bodova iz ove dvije utakmice, put za baraž otvara se ostalima u grupi. Estonije već u petak igra svoju posljednju utakmicu kvalifikacija u Sjevernoj Irskoj, te ih samo 3 boda iz ove utakmice održavaju u kombinacijama za poziciju 2, Slovenci se nadaju porazu Estonije u srazu sa Sj. Ircima, da bi pobjedom nad Srbijom u utorak uhvatili posljednji voz za baraž, a Sjeverna Irska bi mora osvojiti svih 6 bodova iz utakmica sa Estonijom i Italijom.
U grupi H po 13 bodova imaju Portugal, Danska i Norveška. Norvežanima je ostala samo još jedna utakmica kvalifikacija i to u utorak s Kiprom, dok Portugalce i Dance nakon „zagrijavanja“ u petak protiv Islanda, odnosno Kipra, čeka direktni sraz u Kopenhagenu u utorak. Zanimljivo je da bi u toj utakmici i jednima i drugima mogao odgovarati remi (u slučaju da i Porugal i Danska uđu u utakmicu sa 16 bodova), naime velike su šanse da baš iz ove grupe dobijemo najbolju drugoplasiranu reprezentaciju. Toj poziciji se nada i eventualni gubitnik iz utakmice Grčka-Hrvatska, koja je na programu u petak, te je direktni obračun za prvo mjesto u grupi F. I Švedska ima aspiracije da bude „najbolja druga“, no za to će im trebati pobjede u Finskoj (petak), te kući protiv prvoplasirane Holandije u utorak. Eventualna dva kiksa Šveđana čekaju Mađari koji se nadaju drugoj poziciji u ovoj grupi (E).
Još jedna reprezentacija koja ima historijsku šansu da se plasira na EP je Crna Gora, najmlađa članica UEFA-e. Crnogorci imaju 3 boda više od trećeplasirane Švicarske, ali i dva teška ispita: prvo u Podgorici protiv Engleza, kojima i bod osigurava prvo mjesto, te tri dana kasnije u Švicarskoj gdje bi se trebala voditi borba za poziciju 2 u grupi G. Švicarci će u petak gostovati Velsu, gdje će pokušati doći do 3 boda ali i osluškivati rezultat iz Podgorice. U grupi A Njemačka je već osigurala prvo mjesto, ali kreiraju borbu za drugu poziciju igrajući s obje reprezentacije koje pretenduju na to mjesto: Turskom u petak i Belgijom u utorak. Turci imaju imaju prednost od dva boda u odnosu na Belgiju, te činjenicu da s Njemačkom igraju kod kuće, za razliku od Belgijanaca, koji u petak igraju s Kazahstanom, dok će Turska nakon Njemačke ugostiti Azerbejdžan.
Aktuelni europski prvaci Španci su osigurali plasman iz grupe I, dok se za drugo mjesto bore Češka (10 bodova) i Škotska (8 bodova). Česi u petak dočekuju Špance, dok će Škotska svoju utakmicu igrati u subotu u Lihtenštajnu. U utorak će Škoti na noge Španiji, a Česi Litvi.
Dakle u petak i utorak ćemo saznati još pet reprezentacija koje će kao prvoplasirane ići na EURO, te jednu drugoplasiranu koja će takođe izboriti direktni plasman, dok će preostalih osam drugoplasiranih reprezentacija potražiti sreću u baražu. Pred nama su desetine neizvjesnih utakmica i to samo u pet dana.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Je l' može Italija šta uraditi protiv Srbije večeras ?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Sigurno može samo je pitanje koliko su motivisani, plasman na EP su već obezbijedili.High je napisao/la:Je l' može Italija šta uraditi protiv Srbije večeras ?
YNWA!
Ma nisam nešto upoznat sa igračkim kadrom protiv Srbije,a čini mi se kao jedna od zanimljivijih utakmica večeras.Kako god,volio bi da izvuku najmanje bod.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Grčka - Hrvatska prekid ? 
Sta bi u Grckoj?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.