adolino je napisao/la:marseille7 je napisao/la:Goldy je napisao/la:Jel ko gledo EURO 2004 od Vas?
Iz tog događaja naši mogu mnogo naučiti...
Koja je po Vašem mišljenju bila formula uspjeha tadašnjeg Grčke? na koju su foru uzeli to prvenstvo... BIH treba da uzme pouke iz toga jer smo po jačini igrača otprilike kao što su i grci bili tada..možda i jači jer oni nisu imali zvjezde tipa Džeke
Strasna pouka
formula uspjeha tadašnje Grčke? Slaba Spanija, jako slaba Njemacka i Italija u potrazi svog identiteta. Portugal izbacio Englesku i Holandiju, dok je Grcka na guzove dobijala 1-0 u produzetcima.
Neznam kako je moguce poredit nasu ekipu sa njima iz 2004, em je to bilo drugo vrijeme (spanija, njemacka) em su ljudi igrali Bunker sa 4 zadnja vezna u sredini.
De molim te objasni sta je pouka, jel da sa jakim koletivom se moze sve postignuti? Dzaba ti to u bilo kojoj vezi sa nasom reprezentacijom, pogledaj samo sta staji u medijima. Ili je pouka da idemo na EP po prvi puta i da ga osvojimo? Ako je tako,
dream on!
Grci su imali savrsenu taktiku, znali su koliko im igraci mogu i sta mogu igrati, sve sto su imali u napadu je bio centarsut i charisteas a odbrana je bila beton betona, doduse to je bilo prvenstvo gdje su ekipe bile dosta slabije nego danas, Spanija, Njemacka i svi ostali...bili su podcijenjeni, cak u finalu niko im nije dao sansu da po drugi put dobiju Portugal...
pravo da Vam kažem ni ja ne znam koje je objašnjenje....

ali znam da je to vrijedno proučavanja i razmišljanja, i da rješenje vrijedi zlata, kako u fudbalu tako i u životu.... i to znači da i BIH može u najmanju ruku pobjediti Francusku...
razlozi koje ste naveli iznad ništa ne objašnjavaju....nego su samo opisivanje nečega što se desilo ,a što ni sama Grčka ni prije ni poslije nije mogla ni izbliza ponoviti...mrsko mi je sad da pišem ali ako samo pročitate šta ste napisali vidjećete da ništa niste objasnili...
Npr jedan argument '
bili su podcjenjeni' -
niđe veze , svaka slabija repka je gotovo uvijek potcjenjena od jače repke kao npr bosna kad igra sa francuskom pa su nas opet glat dobili...
Ili '
odbrana je bila beton betona'-
jest sad to lako reći nakon što su to napravili- al kako odigrati sa prosječnim igračima odbranu koja je beton betona??( a istu tu odbranu su prije i poslije tog EP velike ekipe sa lakoćom guzile) ...pa najbolji grčki igrači bili su rezerve u evropskim timovima, a niko nije bio član jačih timova osvajača evropskih kupova i slično...
Ili '
njemačka i španija nisu bile jake..Italija je tražila identitet'...eto ko fol Grčka je bila jaka, i Grčka je eto imala identitet

sa druge strane gdje su onda bile jake reprezentacije?....Francuska. Rusija. Engleska Holandija...Češka je tada bila beton...
Njemačka je tada bila važeći viceprvak svijeta! a 2 godine nakon toga brončani na SP... kako god, to je sve priča post facto tj.
nakon što su te repke izgubile EP... jer da su osvojile rekli bi '
bile su jake'...ovako kad ih je Grčka nakantala mi kažemo nisu bile jake....dakle to ništa ne objašnjava samo konstatuje....kao što bi sada nekon gledao ove kvalifikacije ako mi prođemo kroz par godina pa rekao '
Francuska nije bila jaka'...a mi ovdje padosmo s nogu govoreći da su prejaki.... iako nemaju nikavih rezultata....i jedva se provuku protiv albanije koju naguzi i luxemburg istim rezultatom
Dakle ponavljam pitanje čiji je odgovor zlata vrijedan: kako je prosječna evropska reprezentacija koja nikad prije nije grupe prošla, ( i samo po jednom bila na sp i ep prije toga) osvojila EP i pritom 2 x pobjedila moćni Portugal na njihovom terenu na EP u Portugalu, pred punim stadionima i predvođen Scolarijem?
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw