Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Mancini
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Mancini » 01 mar 2012, 20:13

astra1922 je napisao/la:ma hajde nema veze sto je odgodeno vjerujte da ce se tereni bolje sacuvati.evo kod nas odavno u gradaccu teren cist snijeg se sam istopio a gledam evo npr u banovicima jos nije istopljen mora se cistiti a tako je i u sarajevu ;)
Ako počne padati kiša naredne sedmice kako prognoziraju tereni će biti još gori. ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 03 mar 2012, 09:30

slika

broj klubova | broj igrača | ukupna cijena igrača :roll:

Najmanji prosjek po godinama ima GOŠK sa 17,9 dok najveći Široki Brijeg 26,7. Cijena igrača Širokog Brijega (23 igrača) je najskuplja, 6.100.000 funti, drugi Željezničar (29 igrača), 6.000.000, a najjeftinija Kozara (25 igrača) 950.000.

Izvor: transfermarkt.co.uk
Čelik Zenica 1945

ljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la ljiljan89 » 03 mar 2012, 09:54

gosku ima 6-7 igraca kojima ne pise koliko imaju godina pa im se racuna kao da imaju 0 godina i zato je taj broj od 17.5

a sirokom najvrijedniji igraci koji ce sutra u penziju sto je nerealno i to je dokaz koliko je transfermarkt nerelevantan u slucaju ovih liga po vukojebinama gdje mi realno spadamo. trebali su recimo zakaricu povecati vrijednost, ne znam kakav ja ali pretpostavljam da se izdvaja od ostalih mladih igraca.

dok me kod nas (zeljo) raduje sto imamo malo igraca iznad 30 godina, tu su vasilic, guso, karic i beslija sto je po meni i vise nego odlicna vijest.
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium

vidovitadjemila

16.kolo Premijer lige BiH

Post Postao/la vidovitadjemila » 05 mar 2012, 19:20

Pocinje drugi dio prvenstva.Pauza je po obicaju predugo trajala i svi su se zazeljeli utakmica.Vodiće se zestoka bitka za prvaka,mjesta u euro takmicenjima i opstanak . Hajde da vidimo kako prognoziramo naredno kolo.Parovi su

16. KOLO
10.03. Željezničar - Široki B.
10.03. Olimpic - Rudar P.
10.03. Borac - Kozara
10.03. Sloboda - Sarajevo
10.03. Zvijezda - Leotar
10.03. Zrinjski - Travnik
10.03. GOŠK - Slavija
10.03. Čelik - Velež
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Arogantni
Kontakt:

Re: 16.kolo Premijer lige BiH

Post Postao/la Arogantni » 05 mar 2012, 19:32

Ma samo zaredas sve keceve i dobijes nasu Ligu, ustvari tako ce i biti...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Hoomer

Post Postao/la Hoomer » 05 mar 2012, 19:34

Arogantni je napisao/la:Ma samo zaredas sve keceve i dobijes nasu Ligu, ustvari tako ce i biti...
Ma bilo nekada tako prava domacinska liga, zadnje dvije godine to nije slučaj pogledaj rezultate iz kola u kolo, popravilo se suđenje realno gledajući
Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 05 mar 2012, 19:35

16. KOLO
10.03. Željezničar - Široki B. 1x derbi odmah na staartu i ako se Željo pojacao mislim da se jos nisu dobro uklopili i tu vidim sansu da Široki uzme bod
10.03. Olimpic - Rudar P. 1 puno se pricalo o Olimpicu ove zime i zato mislim da su favoriti i da ce ovo dobiti
10.03. Borac - Kozara 1 i ako imaju gosti dobrog strucnjaka i doveli su par kvalitetnih igraca Borac favorit
10.03. Sloboda - Sarajevo 2 Sloboda mogu slobodno reci u raspadu i ako budu gosti pri zdravoj pameti trebala bi ovo pobjediti
10.03. Zvijezda - Leotar 1x Zvijezda favorit jer igraju fin nogomet kad igraju u Gradačcu ali ostali su duznik Leotaru iz prvog dijela sezone tako da ce Trebinjci zeljeti uzeti makar bod
10.03. Zrinjski - Travnik 1 Travnik glavni pretedent za ispadanje imam par prijatelja u ekipi Travnika i kazu da je jedno veliko sra** tako da sve osim pobjede hercegovaca je ravno velikom cudu
10.03. GOŠK - Slavija 1 u ovom trenutku Gošk puno jaci od Slavije i ne bi trebala izostati pobjeda
10.03. Čelik - Velež 1 rezultat 3-1 mislim da smo jaci od Veleza jos igramo u Zenici tako da pobjeda ne dolazi u pitanje.Velezu respekt nama bodovi ;)
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 05 mar 2012, 19:36

Hoomer je napisao/la:
Arogantni je napisao/la:Ma samo zaredas sve keceve i dobijes nasu Ligu, ustvari tako ce i biti...
Ma bilo nekada tako prava domacinska liga, zadnje dvije godine to nije slučaj pogledaj rezultate iz kola u kolo, popravilo se suđenje realno gledajući
Ja i ti posta hoces da ce ovo kolo sve biti kecevi... Pa cak i krepana Sloboda ce pobjediti Sarajevo...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 05 mar 2012, 19:39

10.03. Željezničar - Široki B. 1 Odmah derbi na pocetku.Mala prednost Zelji zbog Grbavice iako mislim da Siroki nikako nije bez sansi naprotiv ni x me ne bi iznenadio.
10.03. Olimpic - Rudar P. 1 Sigurna pobjeda Olimpika.Bolja ekipa i cini mi se da je Rudar losiji nego jesenas...
10.03. Borac - Kozara 1Ovdje nema Kozara sta traziti...
10.03. Sloboda - Sarajevo 2 Sarajevo ako hoce u borbu za sami vrh ovu tekmu mora dobiti inace nista od snova...
10.03. Zvjezda - Leotar 1 Iako ovo nece biti lako.Bice tvrdo.Nema Zvjezda cini mi se vise ni onu snagu ni inspiraciju kao prije...
10.03. Zrinjski - Travnik 1 Ma kao kuca.Ovo ni komentarisati ne treba...
10.03. GOŠK - Slavija 1 Iako je GOSK dosta slabiji nego jesenas, mislim da sa Slavijom moraju izici na kraj
10.03. Čelik Velež 1 Komsije jednostavno bolje...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Hoomer

Post Postao/la Hoomer » 05 mar 2012, 19:40

Arogantni je napisao/la:
Hoomer je napisao/la:
Ja i ti posta hoces da ce ovo kolo sve biti kecevi... Pa cak i krepana Sloboda ce pobjediti Sarajevo...
:lol: :lol: ma nek bude pogotovo prvi par, ali cisto sumnjam da ce biti sve kečevi ali eto a svakako krepani ce pobijediti ove u raspadu :mrgreen: :lol:
Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 05 mar 2012, 19:43

Gabela: GOSK Gabela (12) - Slavija Sarajevo (16)
Uzecu u obzir da se Slavija uspjela pojacati donekle, ali GOSK-u bi ova pobjeda znacila veoma puno, jer bi pobjedom definitivno izbacili Slaviju u drugu ligu, tako da mislim da ce GOSK ovo uzeti barem sa 2 razlike.

Gradacac: Zvijezda Gradacac (9) - Leotar Trebinje (14)
Vjerujem da ce ovo biti tvrda utakmica sa malo golova. Prednost dajem domacinu. Pobjedu sa 1 razlike.

Zenica: Celik Zenica (7) - Velez Mostar (8)
Derbi dva prijateljska kluba. Ocekujem lijepu predstavu oba kluba i jedan remi od 2-2.

Sarajevo: Olimpik Sarajevo (6) - Rudar Prijedor (10)
Rezultate Olimpika nikad ne mozes tacno prognozirati. Kvalitet je na strani domacina, ali to Olimpiku nekad i nije dovoljno za pobjedu. Vidjecemo. Mada ocekujem 1 razlike za domace.

Mostar: Zrinjski Mostar (5) - NK Travnik (15)
Ovo ne bi trebalo biti tesko za Mostarce. Pobjeda uz 3 gola razlike barem.

Banja Luka: Borac Banja Luka (4) - Kozara Bos.Gradiska (13)
Takodjer za Banjalucane ne bi ovo trebalo biti tesko pobjediti. minimalno 2 gola razlike.

Tuzla: Sloboda Tuzla (11) - FK Sarajevo (3)
Domacinu gori pod nogama. Iako je kvalitet na strani gostiju, sumnjam da ce ista moci uraditi protiv Tuzlaka. 2-1 za Slobodu.

Sarajevo: Zeljeznicar Sarajevo (1) - NK Siroki Brijeg (2)
Derbi kola, ako ne i prvenstva se igra ovo kolo u Sarajevu. Tradicionalno nam Siroki ne lezi, ali ocekujem ipak pobjedu lokomotivaca, jer je ulog ipak ogroman. Pobjedom bi se odmakli na +4. Vjerujem u zeljeznicarske momke i nova pojacanja. 3-1 za nas.
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Penaltik
Kontakt:

Post Postao/la Penaltik » 05 mar 2012, 19:45

10.03. Željezničar - Široki B. Veliki okrsaj ,remi 2-2
10.03. Olimpic - Rudar P. Pobjeda Rudara 1-0
10.03. Borac - Kozara Debakl Kozare 5-0
10.03. Sloboda - Sarajevo Okrsaj starih rivala pobjeda bordo momcadi 0-1
10.03. Zvijezda - Leotar Pobjeda Zvijezde zbog zelenih stolica 1-0 :lol: :lol: :lol:
10.03. Zrinjski - Travnik Pobjeda Zrinjskog 3-1,za goste Varupa daje go iz busa :lol:
10.03. GOŠK - Slavija Veliki okrsaj nerijeseno 1-1
10.03. Čelik - Velež Pobjeda Celika 3-0 :D
Tooooooop Listaaaa Nadrealistaaaaaaa dvaaaaaaa

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 mar 2012, 19:53

10.03. Željezničar - Široki B. 1 Zeljina ekipa odradila odlicne pripreme, zeljni pobjeda. Domaci teren + Manijaci = pobjeda.

10.03. Olimpic - Rudar P. 1 Olimpic ovo sigurno pobjeđuje.

10.03. Borac - Kozara 1 No coment.

10.03. Sloboda - Sarajevo x2 Sarajevo pojacano sa novim igracima ide na tesko gostovanje.

10.03. Zvijezda - Leotar 1 Zvijezda ovo uzima bez vecih problema.

10.03. Zrinjski - Travnik 1 Pobjeda domacina 2:0.

10.03. GOŠK - Slavija 1 Derbi zacelja, prednost za domacine.

10.03. Čelik - Velež 1 Pobjeda Celika, mislim da su dosta jaci od Veleza.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 05 mar 2012, 20:09

Željezničar - Široki B. 1
Derbi kola već odmah na početku, prava poslastica za sve ljubitelje fudbala. Ovo je duel 2 možda i najbolje ekipe u državi, a očekujem da Željo ubilježi novu pobjedu iako i Široki može iznenaditi što su pokazali dosta puta.

Olimpic - Rudar P. 1
Iako se utakmica igra na neutralnom terenu Olimpic je favorit prije svega što su bolji i kvalitetniji. Olimpic ponovo dobro odradio posao u ovom prijelaznom roku, a već su navikli igrati na tuđim stadionima tako da im neće predstavljati veći problem to što se utakmica igra u Čitluku.

Borac - Kozara 1
Krajiški derbi ipak pripada dosta boljem Borcu.

Sloboda - Sarajevo X
Sloboda dovela nekoliko dobrih igrača tokom pauze i sigurno imaju ekipu koja može pomrsiti račune svima. No, problem je njihova neuigranost tako da će im trebati malo više vremena da se sve te prinove prilagode ekipi. Sarajevo sa druge strane dovelo nekoliko igrača, a isto tako ostalo bez nekoliko igrača, ali u svakom slučaju i dalje su jedna dobra ekipa za sami vrh. Meni nekako najviše vuče na remi u ovoj utakmici.

Zvijezda - Leotar 1
Leotar domaćinska ekipa koja igra dosta loše na gostovanju, a mislim da će Zvijezda slaviti pred svojim navijačima i doći sa nova 3 boda u sredinu tabele.

Zrinjski - Travnik 1
Zrinjski veliki favorit protiv 'slabašnog' Travnika kojem bi u ovom meču remi bio ravan pobjedi.

GOŠK - Slavija 1
Vjerujem da je i GOŠK prejak za ovakvu Slaviju koja igra bezidejno, sporo i dosadno. GOŠK bi trebao upisati novu sigurnu pobjedu i pobjeći bar za kratko sa dna tabele.

Čelik - Velež 1
Duel starih rivala i svakako jedan veliki derbi. Čelik favorit, ipak su domaćini, dok Velež ove sezone jedna zaista dobra ekipa koja može pomrsiti račune svima, iz godine u godinu sve igraju bolje i postaju stabilniji klub. Vidjećemo, ja mislim da bi Čelik trebao upisati 3 boda, ali ni remi, a također pobjeda Veleža me ne bi iznenadila.

Moglo bi ovo biti još jedno domaćinsko kolo, ništa strano za Premijer ligu. Ne vidim ko može uzeti bod(ove) na gostovanju sem Sarajeva i Širokog, a možda i Velež ili Rudar iznenade, ko zna.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

mirza_rd
Kontakt:

Post Postao/la mirza_rd » 05 mar 2012, 20:20

10.03. Željezničar - Široki B.- bit ce tvrda utakmica ali ipak mislim da ce Zeljo ovo uzeti sa 1 golom prednosti
10.03. Olimpic - Rudar P.-x2 Rudar bi mogo bit iznenađenje
10.03. Borac - Kozara-1 mislim da ce ovo Borac lagano da riješi u svoju korist
10.03. Sloboda - Sarajevo-1x bit će tvrda utakmica ali mslm da Sloboda moze do pobjede ili makar do boda
10.03. Zvijezda - Leotar-1 ovo bi trebali da riješimo u svoju korist 3-0
10.03. Zrinjski - Travnik-1 no coment
10.03. GOŠK - Slavija-2 Slavija se pojačala ovog prijalaznog roka, a Gošk je oslabljen
10.03. Čelik - Velež- isto tvrda utakmica mslm da su Čelik i Velež tu negdje i da bi ovo mogo bit remi

MaroonWhite1987
Kontakt:

Post Postao/la MaroonWhite1987 » 05 mar 2012, 20:26

10.03. Željezničar - Široki B. -1X- Teška utakmica, Željezničar favorit
10.03. Olimpic - Rudar P. -X- Olimpic nije uigran i teško će sa Prijedorčanima.
10.03. Borac - Kozara -1- Borac mnogo kvalitetnija ekipa, Kozara nema skoro nikakve šanse.
10.03. Sloboda - Sarajevo -2- Sloboda u problemima, Sarajevo mnogo ozbiljnije.
10.03. Zvijezda - Leotar -1- Novi trener nova nafaka, lagana pobjeda Zvijezde.
10.03. Zrinjski - Travnik -1- Zrinjski kvalitetniji i efikasniji, Travnik bez mnogo šanse.
10.03. GOŠK - Slavija -1- Derbi začelja, prednost GOŠK-a.
10.03. Čelik - Velež -1- Veoma zanimljiva utakmice, uz Robijaše Čelik do pobjede.
Saraj'vo, za tebe živimo, neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 05 mar 2012, 20:41

Vecina postova je izbrisana jer tema nije kladionica vec 16.kolo Premijer lige BiH,ubuduce tema za naredno kolo se otvara sredinom sedmice,ili ako je slucaj da se igra sri,tema se otvara ponedeljkom,ukratko da ponovim pravila!
AMAR OSIM!!!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 05 mar 2012, 20:51

Željezničar - Široki B. X Derbi kola, biće tvrda utakmica, i neriješeno je najrealniji ishod.
Olimpic - Rudar P. 1 Igra se u Čitluku, al opet mislim da je Olimpik kvalitetnija ekipa.
Borac - Kozara 1 Lagano, s velikom razlikom.
Sloboda - Sarajevo 1 I ovo će biti teška utakmica s malo golova, al očekujem pobjedu domaćih.
Zvijezda - Leotar 1 Kad je Leotar uzeo bodove u gostima? :mrgreen: Uspjeli su Slaviju nekako dobit. Pobjeda domaćih.
Zrinjski - Travnik 1 Mislim da Travnik uz Slaviju napušta ligu ove godine... Iskreno, žao mi je Travnika, al mislim da će tako biti... Potop počinje u ovoj utakmici...
GOŠK - Slavija X Slavija najlošija ekipa jeseni, mada ni GOŠK nije briljirao, mislim da će ovdje biti iks.
Čelik - Velež 1 Navijački očekujem pobjedu, al biće jako teško... Čelik dobar na pripremama, kao i Velež... Velež ni prije rata nije bio uspješan u Zenici, kao ni poslije... Stari rivali, jedan dobar derbi...
Čelik Zenica 1945

zeljosampion
Kontakt:

Post Postao/la zeljosampion » 05 mar 2012, 21:13

16. kolo

FK Zeljeznicar 2 - 0 Siroki Brijeg

Mislim da smo trenutno kvalitetniji, pojacali smo se. MANIJACI+EKIPA-USPJEH

Olimpic 1 - 0 Rudar

OlimpiC igra u Citluku , ali mislim da su kvalitetniji.

Borac 3 - 1 Kozara

Jaci Borac !

Sloboda 1 - 0 Sarajevo

Slobodini igraci ce udarati i to ce ih odvesti do pobjede.

Zvijezda 3 - 1 Leotar

DOMACINSKI !

Zrinjski 2 - 0 Travnik

Kvalitetniji Zrinjski.

GOSK 1 - 0 Slavija

tijesno.

Celik 2 - 1 Velez

tijesno isto.
1.FK Zeljeznicar
2.S.S. Lazio
3.FC Manchester United

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 05 mar 2012, 21:15

Željezničar - Široki B. 1
Onako navijački, ali mislim da je i realno. Ekipu smo pojačali, euforija se digla, nadam se i dosta popunjenom stadionu u slučaju finog vremena i prvenstveno dobrom terenu, koliko to bude moguće. S druge strane uvijek opasni Široki, ne fali im kvaliteta, a ni ambicije, bit će ovo teška utakmica, nadam se nekoj minimalnoj pobjedi.

Olimpic - Rudar P. X
Utakmica se igra u Čitluku, što znači da domaćina i nema. Teren će u najboljem slučaju biti dosta težak, još kad se doda na to i odbrana na koju će se bazirat Rudar, mislim da je teško uopće očekivati golove, najrealnije 0:0. No ipak, ako neko bude pobjedio, to će bit Olimpic.

Borac - Kozara 1
Iako se nadam kiksu konkurenta, mislim da Borac neće imati većih problema u ovom meču. Ne znam koliko su jači/slabiji u odnosu na jesen, ali kako god mislim da su u stanju dobiti Kozaru kući.

Sloboda - Sarajevo X
Važna utakmica za obje ekipe. Vjerovatno će odrediti dalji tok prvenstva i što se tiče borbe za titulu, i što se tiče borbe za opstanak. Sarajevo sigurno kvalitetnije, ali obje ekipe su izuzetno motivisane i ovo će bit jedna teska utakmica, nerijeseno je i moja želja neka, a mislim i da je to realno stanje stvari.

Zvijezda - Leotar 1
Nema se ovdje mnogo šta pričati. Ekipe dosta ujednačene, domaći teren na strani Zvijezde, mislim da 3 boda ostaju u Gradačcu, minimalna pobjeda Zvjezde.

Zrinjski - Travnik 1
Zrinjski je sasvim solidna ekipa, evropskih ambicija, na domaćem terenu protiv varljivog Travnika ne bi trebali imati većih problema.

GOŠK - Slavija 1
Utakmica koja će mnogo odrediti u borbi za opstanak, GOŠK definitivno bolji i mislim da će ovo biti jedna od ubjedljivijih pobjeda, no te stvari je u našoj ligi teško prognozirati.

Čelik - Velež X
Teska utakmica za prognozu, ali po teškom terenu, uz ujednačen kvalitet mislim da je X najrealniji. Mostarci kući nose jedan bod, moje skromno mišljenje.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Dofu, ErosViverosViv, juka55, jurisicduska, Lokomotifa i 48 gostiju.