Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Emir ZENICA
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu,Lyon,Real.

Post Postao/la Emir ZENICA » 10 nov 2011, 22:32

Devile @

Alal vera,objasnis sve u bobu hahahaha
Inace Taurunum Boyse pratim vec duze vrijeme,to je odanost klubu i meni su jaki strava !
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 10 nov 2011, 22:34

LudLo 4 je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:
LudLo 4 je napisao/la:
Stipu ti Devila ja cu ti objasnit :mrgreen: Vidi ovako,mozes ti navijati i za FC Badminton,ali ne mozes ti osjetiti onaj zar,onu euforiju,kad te ponese pjesma sa tribine,ne mozes pjevati i grliti se sa ljudima koje ne znas a tu ste svi ko jedan,ne mozes se toliko radovati kad da tvoj tim go,a ne mozes ni bit iznerviran kad ga prime.Sve je to udure al' "navijanje" za klubove na cijoj tekmi nikad neces biti je nesto kao "virtuelno".
Pa tebra,postoje ljudi koji su bili na utakmicama Manchestera,Barce itd,ne mozes ti znat hocel' on biti ili nece biti na tim utakmicama u buducnosti ,ili jel bio ili nije.
To je druga prica i za to respect ;) ima drug ovdje sa foruma,onaj sto voli Millwall e za njega respect :)
Al' ajd realno ako je 2% glorihantera gledalo taj klub uzivo ja cu nosit avatar seke aleksic.

gloryhuntera?? :lol:

mozda da uzmes u obzir mogucnosti, da li bi ti isao na utakmice npr. Barce, da si mozes to priustit?
postoji raje koja navija samo zato sto je Barca prva ili Real, Manchester,al isto toliko postoji raje,koja osjeti da ih nesto veze za neki klub,osjecaju neku privrzenost i da su u mogucnosti,vjerovatno bi isli na tekme ;)
zato ti svoj zivot rasporedujes po mogucnostima,pa pratis svoj lokalni klub i to onaj bolji i dodes ovdje i glumis mangu ;)
a druga stvar je to sto mi zivimo u supku svijeta pa i Sarajevo Film Festival gledamo preko tv-a, je nas problem.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 10 nov 2011, 22:40

Devil je napisao/la:
Devil je napisao/la:To opet nema nikakve veze,rodjen je u Zenici,ide na utakmice Celika,zar je bitno u kome kraju grada je rodjen,po tome onaj koji je stacioniran na Ilidzi ne moze navijati za Sarajevo ili Zeljo iako ide na njihove utakmice. :roll:
Moja izjava se vise odnosila na to da u gradu u kojem ima vise klubova(ko sto je situacija u BiH),svi navijaju za onaj bolji i jaci klub,zato Emir Zenica navija za Celik,onaj Tuzlak navija za Slobodu, ti navijas za Borac,ovi iz Sarajeva navijaju ili za Zelju ili Sarajevo itd. Sto niko ne ide na tribinu slabijeg kluba pa navija i folira se ovdje ko zestoki ultras,casualac,navijac itd. Fejk ste ;)

A izjava se odnosi i na to sto ti govoris,mene geografski polozaj ne moze ogranicit za koga cu ja navijat.Tako taj s Ilidze ima pravo da navija za Borac ako hoce,Barcelonu ili Kopenhagen,to sasvim nije bitno.Neko ispod je naveo 3 faktora ko argumente,koja su sasvim ok. Al' vama furacima, je bitan jedan jedini argument a to je "prisustvo na tekmi". :lol:
Nema to nikakve veze evo npr.u Sarajevu ti to ne vredi,jer da vredi Zeljo bi svaku tekmu imao pun stadion. :mrgreen: ;)
Navija se za veci klub(ali podvlacimo ovo IZ SVOGA GRADA),jer sa njim imas vece mogucnosti,ti sa manjim klubom ne mozes otici na neko zajebano gostovanje,jedino ako se pod zajebano ne podrazumeva da te neko cepanicom spuca :) ,ti sa manjim klubom ne igras jake utakmice i ne dolazi ti protivnicka navijacka grupa da se nadigravati,i jos mnogo mnogo drugih stvari.Uostalom zar u Zenici postoji jos neka organizovana grupa,ne postoji,zar u Tuzli postoji koliko znam ne.Druga je stvar kada ti npr.imas u nizim ligama imas klub iz kraja koji ima navijacku grupu,postavih nekidan neke slike,ali opet i vecina tih nizeligaskih navijaca ima svoj klub u eliti. ;)
ovo ste se tice Zelje necu komentarisat previse, u Sarajevu imas dva jaka kluba i ostale manje klubove koji nemaju publike a tek navijaca. ;)

znaci ti biras klub za koji ces navijat kad sagledas sve mogucnosti,koje su ti ostvarive s kojim klubom a ne zbog privrzenosti? ne postoji organizovana grupa ni u Tz ni u Ze.Jer je raja fejk.kao i vi navijaci.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 10 nov 2011, 22:45

@Devil: Jel' shvataš šta si napis'o ? A oni sa sela ? A šta je recimo sa Hrvatima iz Banja Luke ? Hoće l' oni navijati za Borac ? Stavovi pojedinih kao da su iz srednjeg vijeka. Samo da je sada fol, nije više selo, nego grad. :roll: Od grada pravite selo.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 10 nov 2011, 22:45

LudLo 4 je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:Emir Zenica
Stipu ti Devila ja cu ti objasnit :mrgreen: Vidi ovako,mozes ti navijati i za FC Badminton,ali ne mozes ti osjetiti onaj zar,onu euforiju,kad te ponese pjesma sa tribine,ne mozes pjevati i grliti se sa ljudima koje ne znas a tu ste svi ko jedan,ne mozes se toliko radovati kad da tvoj tim go,a ne mozes ni bit iznerviran kad ga prime.Sve je to udure al' "navijanje" za klubove na cijoj tekmi nikad neces biti je nesto kao "virtuelno".
ovo nije tacno, npr odes na neko organizovano gledanje utakmica i ne znas nikoga, da tvoj klub gol, ti grlis i ljubis ljude koje nikad u zivotu nisi sreo...

ovo ti dodje isto kao i na stadionu, puno ljudi, svi navijaju za jedan klub, pjesma, bodrenje, skakanje na svaki lijep potez, sansu...

i jos nesto, ne vidim kako neko tamo moze ocjeniti jel ja navijam ili simpatisem Barcu...neki ovdje daju previse sebi za pravo...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 nov 2011, 22:50

Arnelinho je napisao/la:@Devil: Jel' shvataš šta si napis'o ? A oni sa sela ? A šta je recimo sa Hrvatima iz Banja Luke ? Hoće l' oni navijati za Borac ? Stavovi pojedinih kao da su iz srednjeg vijeka. Samo da je sada fol, nije više selo, nego grad. :roll: Od grada pravite selo.
Ali i ti Hrvati su odnekud dosli u Banja Luku zar ne ?
Prema tome vec su verovatno navijali za neki klub,za koga su ostali i kasnije,ili su se okrenuli Borcu ?
To je isto ono kao sto je nekidan ne znam ko pitao,@Burza mislim,da li je njegov ortak navijac ako je navijao za Freiburg dok je ziveo tamo,redovno isao na utakmice Freiburga i sada dosao ovamo.Naravno da jeste navijac jer je redovno isao na te utakmice,sada kada je dosao nema tu prilika ali ostaje zapamceno da je isao.

Evo uzecu i mog caleta npr.Isao na utakmice Zeljeznicara bio medju TM-om dok je bio u vojsci u Sarajevu,sada kada je u Bg nema vise tako cesto priliku da ide na utakmice,ali kada moze svakako ode,i on je navijac jer je nekada bio na utakmicama,i ide kada moze. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 10 nov 2011, 22:53

Devil je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:@Devil: Jel' shvataš šta si napis'o ? A oni sa sela ? A šta je recimo sa Hrvatima iz Banja Luke ? Hoće l' oni navijati za Borac ? Stavovi pojedinih kao da su iz srednjeg vijeka. Samo da je sada fol, nije više selo, nego grad. :roll: Od grada pravite selo.
Prema tome vec su verovatno navijali za neki klub,za koga su ostali i kasnije,ili su se okrenuli Borcu ?
To je isto ono kao sto je nekidan ne znam ko pitao,@Burza mislim,da li je njegov ortak navijac ako je navijao za Freiburg dok je ziveo tamo,redovno isao na utakmice Freiburga i sada dosao ovamo.Naravno da jeste navijac jer je redovno isao na te utakmice,sada kada je dosao nema tu prilika ali ostaje zapamceno da je isao.

Evo uzecu i mog caleta npr.Isao na utakmice Zeljeznicara bio medju TM-om dok je bio u vojsci u Sarajevu,sada kada je u Bg nema vise tako cesto priliku da ide na utakmice,ali kada moze svakako ode,i on je navijac jer je nekada bio na utakmicama,i ide kada moze. ;)

nema se sta vise pricat ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 10 nov 2011, 22:55

@Devil: A šta ako je iz Banja Luke?

PS. Haj mi ti, k'o prilično inteligentan momak, poveži tribine i navijanje ? Kakve veze imaju te dvije riječi ?
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 10 nov 2011, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 nov 2011, 22:56

I ti si tek nakon 19 strana skapirao da se ne treba vise nista pricati o onome sto ja govorim od prvog posta na ovoj temi. :lol:
No ovde nije "problem" u takvim navijacima,vec o navijacima koji nikada nisu bili na stadionu toga kluba za koji "navijaju". ;)

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 10 nov 2011, 22:58

Devil je napisao/la:

znaci mjerlio jel neko navijac ili nije je to dal je ikad otiso na neku utakmicu...pa ima ljudi u Sarajevu, koji nikad nisu otisli na utakmicu Zelje, al i dalje navijaju za Zelju...

sta su oni simpatizeri...
ne kontam ovaj kriteriji...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 10 nov 2011, 23:00

Devil je napisao/la:I ti si tek nakon 19 strana skapirao da se ne treba vise nista pricati o onome sto ja govorim od prvog posta na ovoj temi. :lol:
No ovde nije "problem" u takvim navijacima,vec o navijacima koji nikada nisu bili na stadionu toga kluba za koji "navijaju". ;)
jesil siguran hocel ici ako budu imali priliku i mogucnost??

ne kontam,znaci moras minimalno prisustvovat jednom na utakmici da bi bio navijac,i od tog trenutka mozes se smatrat navijacem,i ides na tekme po mogucnosti :) ohoho, rekao sam vec jednom imate pogresan kriterij ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 nov 2011, 23:01

Arnelinho je napisao/la:@Devil: A šta ako je iz Banja Luke?
Tu se onda vracamo na veoma kompleksnu temu nacionalnosti,o kojoj sada ne bih,jer ce otici tamo gde ne bih zeleo.Ex-yu prostor je dosta specifican po tome,to bi mogli da uporedimo na primer sa predratnim srpskim civilima iz Knina,Vukovara,koji su poznati kao velike pristalice "beogradskih blizanaca".
Njega lokal-patriotizam vuce na to da navija za Borac,a nacionalni patriotizam na to da navija za neki hrvatski klub. ;)

p.s.Sa tribina se navijanja,to je logicno,nece navijati iz svlacionice. ;) :D

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 10 nov 2011, 23:04

Ma dzaba da objasnjavamo ja,Emir,Devil,Ludlo i mandrax oni misle da je ispravno ovo sto rade al haj... I samo ne kontam kako neko moze navijati za dva kluba sarajlija kaze voli najvise juventus ali voli i FKS ? :roll:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 nov 2011, 23:07

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
Devil je napisao/la:

znaci mjerlio jel neko navijac ili nije je to dal je ikad otiso na neku utakmicu...pa ima ljudi u Sarajevu, koji nikad nisu otisli na utakmicu Zelje, al i dalje navijaju za Zelju...

sta su oni simpatizeri...
ne kontam ovaj kriteriji...
Pa logicno da su simpatizeri,jer samo simpatizer i onaj kome nije stalo toliko do Zelje moze na toliku udaljenost od stadiona da sedi kuci u fotelji i slusa radio izvestaj sa BH radia. :roll: Nemoj samo da mi se pocnes vaditi na to losi uslovi za gledanje,skupe karte,los fudbal,jer za pravog navijaca nekog kluba to nije problem. ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 nov 2011, 23:09

Devil je napisao/la:I ti si tek nakon 19 strana skapirao da se ne treba vise nista pricati o onome sto ja govorim od prvog posta na ovoj temi. :lol:

ne kontam,znaci moras minimalno prisustvovat jednom na utakmici da bi bio navijac,i od tog trenutka mozes se smatrat navijacem,i ides na tekme po mogucnosti :) ohoho, rekao sam vec jednom imate pogresan kriterij ;)
Ako su pravi navijaci hoce. ;)
Tu izuzetno postujem likove iz udruzenja navijaca tih stranih klubova,koji redovno idu na utakmice Bayerna,Juventusa,Milana i koga vec sve ne. ;)
Nemamo mi pogresan kriterij,vec vi imate pogresno misljenje o navijacima. ;)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 10 nov 2011, 23:12

Zasto tribine Koseva i drugih BiH klubova danas ne izgledaju ovako
[youtube][/youtube]
Kvalitetan fudbal privlaci navijace,a grozan fudbal ih odbija,jbg,mozemo mi pricati o patriotizmu,rodoljublju,ali ljudi vole lijepo i kvalitetno.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 10 nov 2011, 23:12

Devil je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:@Devil: A šta ako je iz Banja Luke?
Tu se onda vracamo na veoma kompleksnu temu nacionalnosti,o kojoj sada ne bih,jer ce otici tamo gde ne bih zeleo.Ex-yu prostor je dosta specifican po tome,to bi mogli da uporedimo na primer sa predratnim srpskim civilima iz Knina,Vukovara,koji su poznati kao velike pristalice "beogradskih blizanaca".
Njega lokal-patriotizam vuce na to da navija za Borac,a nacionalni patriotizam na to da navija za neki hrvatski klub. ;)

p.s.Sa tribina se navijanja,to je logicno,nece navijati iz svlacionice. ;) :D
Eto vidiš, sam sebe (i druge ) upućuješ na odgovor. Nemaju svi izraženu tu "dozu" lokalpatriotizma. Nismo svi lokalpatriote. I ispravno je što nismo. ;)

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 10 nov 2011, 23:15

Devil je napisao/la:

Ako su pravi navijaci hoce. ;)
Tu izuzetno postujem likove iz udruzenja navijaca tih stranih klubova,koji redovno idu na utakmice Bayerna,Juventusa,Milana i koga vec sve ne. ;)
Nemamo mi pogresan kriterij,vec vi imate pogresno misljenje o navijacima. ;)
nisi mi odgovorio na pitanje u pretproslom postu ;)
bold:
znaci smatras normalnim likove koji navijaju za Barcu,Milan,Real itd. ;) hvala lijepo ;)

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 10 nov 2011, 23:23

Dylan Dog je napisao/la:Zasto tribine Koseva i drugih BiH klubova danas ne izgledaju ovako
[youtube][/youtube]
Kvalitetan fudbal privlaci navijace,a grozan fudbal ih odbija,jbg,mozemo mi pricati o patriotizmu,rodoljublju,ali ljudi vole lijepo i kvalitetno.
pa kad ovaki bog sad bude igro fudbal kod nas, ja cu biti prvi koji ce otici da ga gleda, ne bitno jel igro u Zelji, Sarajevu, Velezu, Borcu, Sirokom...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 nov 2011, 23:26

Pa ko je rekao da ih smatram nenormalnim.Opet ti ne citas ili nece da citas.Ja cenim one koji ce otici 3-4 puta u toku sezone sa udruzenjem ili u sopstvenoj reziji ako mogu,na utakmice svoga inostranog kluba,koji ce sediti na tribinama tih stadiona,a pri tome i ti ce navijaci kao ljubitelji fudbala uvek otici pogledati svoj lokalni klub,da li to bio neki nizeligas ili prvoligas nije bitno.Znam iz sopstvenih krugova poznanika,imam ja jednog ortaka koji je ove sezone vec 2 puta bio na Emiratesu i gledao Arsenal i verujem do nove godine jos najmanje jednom ce ici a verujem i vise,ali je redovan sa mnom na utakmicama Zvezde.Imam poznanika koji je dugo ziveo u Pragu,otisao tamo da studira i na kraju nastavio zivot,ali je pre par godina dobio posao u Bg,on u toku sezone odgleda bar 10-ak domacih utakmica Slavie,a opet redovan na utakmicama OFK Beograda. ;)

Ali druga je stvar onih koji navijaju za velikane,ne idu na njihove utakmice,ne zelim da ulazim u to da li imaju mogucnost ili ne,a opet ne idu ni na domace utakmice,iz samo njima znanih razloga koji se opet vecinom svode na to da je kvalitet fudbala los,da je poseta ocajna,da na utakmice ne dolaze navijaci nego huligani i da im je to pretnja po sigurnost. :lol:Ova poslednja mi je moram priznati uvek bila najdraza i uvek izazove smeh ogromnih kolicina.
E takvi ako vec prate te strane klubove i uzivaju u navijanju iz fotelje,nemaju nista pricati o domacem fudbalu niti imaju pravo da sude o njemu. ;)

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.