RK Bosna Visoko

samo_lijevo
Kontakt:

Re: RK Bosna Visoko

Post Postao/la samo_lijevo » 25 okt 2014, 20:59

Bosna (V) - Bosna (S) 24:40 (8:16)
KSC“Mladost: Gledalaca: 1.500. Sudije: Vejsil Beširević (Bihać) i Emir Dautović (Cazin). Delegat: Dragan Semiz (Goražde). Sedmerci: Bosna (V) 3(3), Bosna (S) 5(5). Isključenja: Bosna (V) 6min, Bosna (S) 6min.

BOSNA(V): En.Sirćo (14 odbrana), Žiga, Pekić (1 odbrana), Čabaravdić 3, Burić 1, Mimić 7(3), Balta, Hrnjić, Bečak 3, Imamagić 1, Lončar 3, Zečević 1, Spahić 3, Limo, Buljina 1, Grujić 1. Trener: Faruk Vražić

BOSNA(S): Efendić (9 odbrana), Jokanović (6 odbrana), Mehinagić 2, Memić 2, Delić 8(3), Dedajić 3, Zahirović, Halilković 3, Alibegović 1, Stanković 4, Bracković, Vranac 4, Zulfić 9(2), Građan 4, Bečić, Čičkušić. Trener: Zuhdija Korkarić

Sjajna atmosfera na tribinama i veliki broj ljubitelja rukometa nakon dugo vremena, ali na parketu trenutna realnost i potpuno dominacija sarajevske Bosne, koja je fizički puno jača od mladog visočkog tima i to je presudilo, kao i kvalitet, koji možda nije u skladu sa konačnim rezultatom, međutim, evidentan je i to treba priznati. Od samog početka se vidjelo da će visočka Bosna teško parirati i prednost gostiju je do poluvremena samo rasla do osam razlike, iako je Sirćo branio vrlo dobro. U nastavku gosti ne puštaju gas i na kraju je to veliki poraz domaćina, kod kojeg se vidjela velika želja, koja nije bila dovoljna. Ipak, ovo je ionako bila utakmica gdje su se bodovi teško mogli osvojiti i puno važnija je ona koja slijedi nakon reprezentativne pauze, a to je gostovanje kod Gradačca.

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 26 okt 2014, 01:52

Gdje nestade Skopljak (lijevo krilo) , povreda ili je i on otišao u egzotične zemlje ...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 okt 2014, 09:48

no rules je napisao/la:Gdje nestade Skopljak (lijevo krilo) , povreda ili je i on otišao u egzotične zemlje ...
pauzira zbog povrede jos od prvom dijela prosle sezone.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 nov 2014, 21:59

Gradacac-Bosna 30:29 (14:14)

Loncar postigao 10 golova.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 15 nov 2014, 20:11

Bosna-Celik 21:22 (14:10)
Jao koja je ovo ubleha od ekipe.Zivote ko se bori za prvaka drzave.
Bez Loncara,Mimica,Grujica,Travancica deremo skup penzionera.Bosna imala prednost i do +6,na kraju imali minutu za zadnji napad,ali ocajan sut brani golman Celika.Atmosfera odlicna,gosti su imali podrsku od nekih 30-tak Robijasa.
Trecu utakmicu gubimo u zadnjem napadu. :sick:

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 15 nov 2014, 20:28

ma jok ba. pustili vas da se ponadate :P , pa vas onda skršili. najslađe pobjede.

šalu na stranu.

Čelik je lako dobio i sarajevsku Bosnu i Izviđač. tako da se ne može baš govoriti o "ublehi od ekipe". svakom se može desiti lošiji dan...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 15 nov 2014, 20:42

Ubleha je zbog imena,iskustva a igra nula bodova.Bosna je za vas trenutno ekipa,mislim na onu iz Sarajeva :D .
Vi niste svjesni protiv koga ste slavili pobjedu kao da ste osvojili lifu sampiona,ali dobro na kraju su bitni bodovi.Celik je dobio i treba cestitati.Samo tesko se rukometu sa ovakvim "top" ekipama.Bilu je tu i bahatosti,ono na fol "lako cemo mi dobiti.Ako imas moju tv ide snimak u oko 21:15h,vrijedi pogledati,ima se sta vidjeti.
KSC“Mladost“. Gledalaca: 300. Sudije: Mario Primorac (Ljubuški) i Žarko Hrstić (Čapljina). Delegat: Srećko Delhunija (Lukavac). Sedmerci: Bosna 5(3), Čelik 5(2). Isključenja: Bosna 6 min, Čelik 8 min. Crveni karton:Semir Memić (Čelik).

BOSNA: Sirćo (16 odbrana, 2 sedmerca), Žiga, Limo, Imamagić, Imamović 3, Burić 2, Gogić, Hrnjić, Balta 5, Sorguč, Buljina 1, Bečak 1, Pekić, Čabaravdić 1, Zečević 7(3), Spahić 1. Trener: Faruk Vražić

ČELIK: Hadžihasić (16 odbrana, 1 sedmerac), Al.Begagić, Mehanović 2, Martić 1, Zvekić, Kadić 5, Jolović 8(1), Mujanović 1(1), Dervenčić 5, Mehić, Begović, Memić, Ad.Begagić, Čosić, Tufekčić, Beganović (1 odbrana). Trener: Milanko Savčić.

Drugu utakmicu uzastopno rukometaši Bosne gube na skoro isti način, ali nekako za ovom više žalimo, jer je protivnik bio lider, igralo se na domaćem terenu, a Bosna je bila praktično desetkovana. Prvo poluvrijeme je pokazalo da kada je prisutan voljni momenat, onda nema nepobjedivih timova. Čelik je u Visoko stigao sa parolom „lako ćemo“ i bili su zreli da im se to obije o glavu. Velika borbenost, odlična odbrana na čelu sa sjajnim Sirćom na golu i Bosna u 26.minuti ima plus šest (13:7). Na odmor se odlazi sa četiri gola prednosti, a onda na početku drugog dijela pad u igri i Čelik se vraća u egal. Sredinom drugog poluvremena gosti dolaze i do tri gola prednosti i tada se činilo da je utakmica izgubljena, ali se Bosna opet diže, vraća meč u neizvjesnost i onda „već viđeno“ na samom kraju. Gosti vode jedan razlike, Bosna se uspješno brani i ima napad za nerješeno, koji je smušeno izveden, pa praktično nije ni upućen pravi šut prema golu i utakmica je izgubljena. Velika šteta, jer je oslabljena ekipa Bosne ostavila srce na terenu i borila se do posljednje sekunde, ali opet je sreća okrenula leđa, baš kao i u Gradačcu prije sedam dana. U narednom kolu Bosna gostuje u Prijedoru.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 16 nov 2014, 17:31

prica se u Americi da je bilo neke bjezanije

:tokralju:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 nov 2014, 18:04

KenoRob je napisao/la:prica se u Americi da je bilo neke bjezanije

:tokralju:
ko? sta? kako?

nije valjda da se balavurdija ganjala poslije meca? Joj sto ne mogu tih huliganskih furki.Znaci nisu dzaba oni vasi pjevali da mrze Zelju i Sarajevo,kao i neku pjesmu da svako dijete treba da mrzi glavni grad.To su se onda skupili domaci strumfovi i horde.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 16 nov 2014, 18:13

pa bas strumfovi i pitice sto misle da su ultrasi :lol:
ja ironije mentalita ultra je support your local club, a oni iz visokog, zivinica itd za njih navijaju ..
ali eto razbijali dok su navijaci unutra bili a onda bjezali kad treba se pobiti..

uglavnom odvratno za jedan sportski dogadjaj
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 nov 2014, 18:21

Sta su razbili?
NIje to uredu,pa to se nikada nije desilo kod nas na rukometu.Prosle godine su dolazili momci iz Travnika i nije ih niko ruzno pogledao.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 16 nov 2014, 18:45

pravila se "ceka" Robovima od strane tm hz Visoko al kad su vidili momke razbjezali se ko zecevi to je to nije bilo frke

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 16 nov 2014, 18:52

Ma te podgrupe su sve mlađi momci, razbili stakla i sad su glavne baje u čaršiji :mrgreen:

Jel' moguće da vam je jedan i oteo šal?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 nov 2014, 19:03

FaraonTM je napisao/la:Ma te podgrupe su sve mlađi momci, razbili stakla i sad su glavne baje u čaršiji :mrgreen:

vidis nista nije slucajno,ja se sinoc vracam kuci kad par huligancica govori gdje cu se ja sutat s njima kad su dosta stariji od mene.Ja kontam vidi prculadije subotom navecer se mlate po carsiji.Sad su prave Baje. :lol:
Bitno je da se nista nije desilo u dvorani,na livadi se mogu gOnjati do mile volje.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 16 nov 2014, 19:27

samo_lijevo je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Ma te podgrupe su sve mlađi momci, razbili stakla i sad su glavne baje u čaršiji :mrgreen:

vidis nista nije slucajno,ja se sinoc vracam kuci kad par huligancica govori gdje cu se ja sutat s njima kad su dosta stariji od mene.Ja kontam vidi prculadije subotom navecer se mlate po carsiji.Sad su prave Baje. :lol:
Bitno je da se nista nije desilo u dvorani,na livadi se mogu gOnjati do mile volje.
Ma generacijski smo blizu znam ih sve, ok momci samo se furaju na te navijačke fazone, đaba će nekad nayebati zbog toga... Al' eto ih pametni su neka rade šta misle da je najbolje za njih :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 nov 2014, 20:08

Bosna -Lokomotiva 40:26 (20:12)

BOSNA: En.Sirćo (11 odbrana), Žiga (8 odbrana), Burić 4, Pekić, Zečević 1, Balta 1, Hrnjić 3, Sorguč, Bečak 2, Čabaravdić 3, Grujić 12, Imamagić 7, Limo 3, Dokso, Spahić 4(1), Buljina. Trener: Faruk Vražić

LOKOMOTIVA: Mihajlović (14 odbrana), Ristanić 1, Mešanović 1, Hercegovac 2, Purić 10(5), Petrović, Pucar, Zmajevac, Tešanović 5, Đurkić 5, Janjić, Benić 2. Trener: Zoran Milunović.

http://visoko.co.ba/sport/rukomet/6325- ... 0-26-20-12" onclick="window.open(this.href);return false;

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 dec 2014, 11:58

Bosna sutra u Ljubuškom, a od danas bez predsjednika i sportskog direktora

Rukometaši Bosne sutra završavaju prvi dio sezone u Premijer ligi BiH, gostovanjem u Ljubuškom kod ekipe Izviđača koja je objektivno puno kvalitetnija od Bosne, s tim da mladi visočki rukometaši najavljuju da se neće predati. Utakmica počinje u subotu u 19 sati. U drugom dijelu današnje press konferencije u klupskim prostorijama, uslijedio je onaj negativni dio visočke rukometne stvarnosti. Sportski direktor kluba Kenan Ahić, podnio je ostavku na tu funkciju, te saopštio da isto čini i predsjednik UO Alija Bojčić, koji zbog privatnih obaveza nije bio prisutan, ali je i njegova odluka konačna. Ne treba biti previše pametan da bi se shvatilo da je razlog kao i uvijek novac, odnosno nedostatak istog, što onda jasno otežava normalno funkcionisanje kluba. Evo šta je između ostalog danas rekao sportski direktor Kenan Ahić:

- Ovim putem želim da upoznam javnost, građanstvo kao i medije da ja, Kenan Ahić, dajem ostavku na poziciju sportskog direktora kao i predsjednik kluba gosp. Alija Bojčić. Koristim ovu priliku da se u svoje lično ime kao i u ime RK “Bosna“ Visoko zahvalim načelnici gospođi Amri Babić, koja je cijelo vrijeme bila uz nas i pomagala nam u veoma teškim finansijskim trenucima. Pored toga želim se zahvaliti našem vjernom, zlatnom sponzoru „Preventu“ koji je prepoznao kvalitet ove mlade ekipe koju je sve ove godine pratio, još od dana kada su bili kadeti, i nadam se da će u budućnosti još više ulagati u RK “Bosna“ Visoko, s obzirom da znamo kakav je sportski brend naš klub. Posebno bih se želio zahvaliti svojim prijateljima koji su prepoznali veliku dozu entuzijazma, volje i želje kod mene da se nešto promijeni, pa su svoj novac i svoje poslovne veze podredili našem Klubu. Još jedanput im se od srca zahvaljujem. Takođe, želim naglasiti da je ovo ekipa u kojoj nema niti jednog „stranca“ i da već dvije godine igraju zajedno “naša djeca„, a to je jedna notorna činjenica koja bi trebala da se više prepoznaje, cijeni i uvažava. Mislim da osim ovih ljudi koji su istinski ljubitelji sporta (a kojih je nažalost veoma malo), ne može da funkcioniše jedan kolektiv kao što je RK “Bosna“ Visoko. U nadi da će se i naši privrednici, koji su ostali pasivni što se tiče samog ulaganja u društvenu zajednicu, sport i kulturu, ponijeti sa sobom jedan dio odgovornosti za općenitu situaciju na našoj općini i da će u narednoj 2015. godini, zasigurno više dati prostora sportu, kulturi i svim pozitivnim stvarima u cilju preventivnog djelovanja protiv svih današnjih poroka. Takođe ću istaći da RK „Bosna„ Visoko, nikada nije bila u boljoj poziciji da se preuzme kao sada, s obzirom da je ovaj UO u vremenskom periodu od 3 godine vratio veliku većinu dugova predhodnih Uprava. Sve to će biti prezentirano na Skupštini kluba koja će biti upriličena odmah po završetku jesenjeg dijela prvenstva (sljedeće sedmice). Ovim putem pozivam sve građane, ljubitelje sporta, sponzore da dođu na Skupštinu kluba i aktivno se uključe u formiranju jednog jačeg, boljeg, uspješnijeg kolektiva RK “Bosna“ Visoko, rekao je dosadašnji sportski direktor Bosne, Kenan Ahić

http://visoko.co.ba/sport/rukomet/6368- ... -direktora" onclick="window.open(this.href);return false;

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 09 jan 2015, 13:13

slika

http://www.pickhandball.hu/hirek/bosnya ... gazoltunk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vladan Lončar, kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je bio član visočke Bosne, potpisao je ugovor sa Pick Szeged na tri i pol godine.
Sretno momcino!

Da smo jos europski projekat...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 jan 2015, 19:43

Fikret Hurem novi šef struke, pojačanja M.Hurem, Duraković i Bašić

Okupljanjem u novim(starim)klupskim prostorijama, počele su pripreme rukometaša Bosne za drugi dio sezone u Premijer ligi. Prvi dio je bio prilično turbulentan, sa usponima i padovima što se rezultata tiče i to je bilo i za očekivati od mlade ekipe Bosne. Kraj prvog dijela je donio turbulencije i kada je Upravni odbor u pitanju, ali se sve na kraju riješilo unutar same Uprave, bez sazivanja Skupštine, tako da je na današnjoj priozivci prvi riječ imao novi predsjednik UO, Edin Bukva:

- Maksimalno smo radili u toku ove zimske pauze, kako bi u što boljoj situaciji dočekali početak priprema. Finansijska situacija je vrlo teška i ona nam sve diktira, pa ću opet zamoliti sve one koji imaju mogućnosti da pomognu što boljem radu kluba. Napravili smo tu „rokadu“ unutrar UO nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika Alije Bojčića, malo osvježili Upravu i krenuli u pojačavanja, kako stručnog štaba, tako i igračkog kadra. U stručnom štabu smo napravili određene izmjene i kao šefa struke izabrali Fikreta Hurema, nekadašnjeg igrača Bosne, a s njim će u stručnom štabu raditi dosadašnji trener Faruk Vražić. Tu će biti i Kenan Ahić kao svojevrsna spona između mladih selekcija i prve ekipe i takođe će biti dio stručnog štaba, dok smo u cilju poboljšanja rada mlađih selekcija za koordinatora imenovali Mirzu Handžića, s kojim će raditi i Almedin Babić. Kada je igrački kadar u pitanju, učinili smo maksimalne napore da se što bolje pojačamo, razgovarali smo intenzivno sa sedam-osam igrača, a na kraju smo uspjeli angažovati trojicu. To su Kenan Duraković, Mirza Hurem i Nermin Bašić, koji je trenutno nažalost povrijeđen i još nije sigurno koliko će moći pomoći. Što se tiče ostalih, prije svih Tarika Vranca, bili smo na pragu dogovora, a onda je on pronašao inozemni angažman i to je propalo. Bilo je tu još igrača poput, Dedajića, Halilkovića i Čičkušića iz sarajevske Bosne koja se raspada, ali oni su izabrali druge sredine, rekao je Edin Bukva.

Dosadašnji trener Faruk Vražić smatra da je prvi dio sezone uz sve probleme bio još i dobar, te da slijedi veliki posao u drugom dijelu sezone:

- Mi smo se na terenu maksimalno trudili i dali sve od sebe, iako smo i u toku prvog dijela ostajali bez važnih igrača. Sada smo dobili neke nove kao pojačanja i nadam se da ćemo uspjeti ostvariti cilj. Moramo se maksimalno spremiti i to posebno za sami početak kada nas čekaju dva važna gostovanja kod izravnih konkurenata. Ne mogu reći da li smo puno jači nego u prvom dijelu, ali smo barem iskusniji i to bi trebali iskoristiti. Svi ćemo u stručnom štabu biti podređeni opstanku i nadam se najboljem, rekao je Faruk Vražić

Novi šef stručnog štaba Fikret Hurem, nije puno govorio o onome što je bilo, jer nije bio tu, ali kaže da je sve pratio i da zna s čime raspolaže i kakav posao ga čeka:

- Ne mogu reći da sam baš presretan pristao na dogovor da kao šef struke preuzmem Bosnu u ovako teškoj situaciji, ali mi je svakako čast da mi je to ponuđeno. Neće biti nimalo lako, ali tu smo da radimo i pripremamo se najbolje što možemo. Nismo još uvijek potpuno utanačili plan priprema, pa ne bih sada o tome, ali finansijska situacija nam nalaže rad u Visokom i imamo dovoljno vremena, tako da ćemo se tempirati da do početka budemo maksimalno spremni. Imamo sada tu neke iskusnije igrače, koji će se vjerujem dobro uklopiti i zajedno sa ovim mlađim, ostvariti cilj, rekao je Fikret Hurem

Na kraju se predstavio i Kenan Duraković, jedno od zimskih pojačanja Bosne:

- Imam 22 godine, igram na pozicijama srednjeg i lijevog vanjskog, ponikao sam u Kaknju, a igrao sam još i u sarajevskoj Bosni, te u Kataru. Drago mi je da sam sada u Visokom i učinit ću sve da pomognem ovoj mladoj ekipi da izbori opstanak, rekao je Kenan Duraković.

Tako je proteklo prvo okupljanje rukometaša Bosne, nakon čega je uslijedio i prvi trening. Kao i obično posljednjih godina, situacija je teška, sudbina neizvjesna, ali se nadamo najboljem i vjerujemo novom predsjedniku, novom stručnom štabu, pojačanjima i mladom timu Bosne, da mogu izboriti opstanak, što je i jedini cilj za drugi dio sezone.

Visoko.co.ba

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.