NBA Awards sezona 2015/2016
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: NBA Awards sezona 2014/2015
Cim se prije shvati da je kosarka ekipni sport i da jedan igrac grupu levata vrlo vrlo rijetko moze odvest dalje od 1. runde PO (pogotovo jedan playmaker u Paulovom slucaju, znaci covjek koji ne moze dominirat u oba smjera kao neki vrhunski visoki ili bocni igrac jer jednstavno nema fizikalije za to) onda ce rasprava biti puno jednsotavnija. Paulova najbolja sezona u karijeri je za klasu, znaci za klasu, bolja od najbolje Nashove. Paulove losije sezone (neukuljucujuci rookie sezonu) su u rangu Nashovih najboljih. Nash je bolji suter za 3 i lucidniji dodavac (ali ne i ucinkovitiji) od Paula dok CP3 ima bolju kontrolu lopte, sigurniji je s loptom, bolji suter s poludistance, lakse si stvar prostor za sut, bolje zavrsava na obrucu i za jedno 3 klase je bolji u odbrani. Navedite mi evo samo jednog playmakera koji je vodio tim konstantno u finala lige i finala konferencije, a da u timu nije imao bar jedog buduceg HoF igraca ili ako nista vrhunski poslozen tim na svim pozicijama sa jasnom hijerarhijom. Paul je karijeru u NO proveo u ekipi u kojoj mu je David West bio najbolji suigrac (dobar igrac al ne klasa za ozbiljnog kontendera) i Pedja Stojakovic u kasnoj fazi karijere. U ovim Clippersima jednostavno ima preocite mane u timu (nikakva rotacija pod kosem, 3. i 4. visoki im Davis i Hawes i rupetina u odbrani na bokovima, a to na ovakvom zapadu ne moze proci). Paulov je grijeh izgleda sto nije 20 cm visi pa da moze krpat bukvalno citav perimetar i sve zivo zatvorit.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
ma u vecini slucajeva su glupa poredjenja, ko da je kosarka 1 na 1 sport pa na osnovu cistih podataka mozes odredit boljeg/losijeg, al et izgleda ne zavisi ko je sa tobom u ekipi nego pokupis 4 forumasa i ako valjas uzet ces titulu
i nije ovo samo za cp3 prica, nego za dosta jos kosarkasa al uvijek je taj jedan te isti obrazac rijetko ko to lijepo uporedi i pogleda siru sliku

i nije ovo samo za cp3 prica, nego za dosta jos kosarkasa al uvijek je taj jedan te isti obrazac rijetko ko to lijepo uporedi i pogleda siru sliku

Nakon ovog sam prestao citata cuj skupina levata Griffin star ,Jordan top 5 C lige,Crawford jedan od najboljih 6. igraca,JJ jedan od najboljih sutera lige te Barnes dobar 3D igracEpidaurus je napisao/la:Cim se prije shvati da je kosarka ekipni sport i da jedan igrac grupu levata vrlo vrlo rijetko moze odvest dalje od 1. runde PO (pogotovo jedan playmaker u Paulovom slucaju, znaci covjek koji ne moze dominirat u oba smjera kao neki vrhunski visoki ili bocni igrac jer jednstavno nema fizikalije za to) onda ce rasprava biti puno jednsotavnija. Paulova najbolja sezona u karijeri je za klasu, znaci za klasu, bolja od najbolje Nashove. Paulove losije sezone (neukuljucujuci rookie sezonu) su u rangu Nashovih najboljih. Nash je bolji suter za 3 i lucidniji dodavac (ali ne i ucinkovitiji) od Paula dok CP3 ima bolju kontrolu lopte, sigurniji je s loptom, bolji suter s poludistance, lakse si stvar prostor za sut, bolje zavrsava na obrucu i za jedno 3 klase je bolji u odbrani. Navedite mi evo samo jednog playmakera koji je vodio tim konstantno u finala lige i finala konferencije, a da u timu nije imao bar jedog buduceg HoF igraca ili ako nista vrhunski poslozen tim na svim pozicijama sa jasnom hijerarhijom. Paul je karijeru u NO proveo u ekipi u kojoj mu je David West bio najbolji suigrac (dobar igrac al ne klasa za ozbiljnog kontendera) i Pedja Stojakovic u kasnoj fazi karijere. U ovim Clippersima jednostavno ima preocite mane u timu (nikakva rotacija pod kosem, 3. i 4. visoki im Davis i Hawes i rupetina u odbrani na bokovima, a to na ovakvom zapadu ne moze proci). Paulov je grijeh izgleda sto nije 20 cm visi pa da moze krpat bukvalno citav perimetar i sve zivo zatvorit.
- SaltCityAttack
- Kontakt:

Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 30 apr 2015, 00:57, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ja sam došao do dijela u kojem bi Paul trebao biti bolji šuter sa poludistance od Nasha 

Crawford ovu seriju sigurno nije jedan od najboljih 6. igraca lige. Clippersi nemaju nikakvu klupu, starteri preforsirani i istroseni. Paul igra odlicno, smijesno je u njemu traziti nekog krivca.andro234 je napisao/la:
Nakon ovog sam prestao citata cuj skupina levata Griffin star ,Jordan top 5 C lige,Crawford jedan od najboljih 6. igraca,JJ jedan od najboljih sutera lige te Barnes dobar 3D igrac
Ne mislim da je ovaj tim LAC skupina levata nego da opcenito fransizni igraci najdalje skupinu levata mogu do prve runde PO odvest, bar u vecini slucajeva.
Donnie CP3 ima sa poludistance procente jednog Dirka koji je sinonim za poludistancu. Nadam se da ne mislis da je Nash bolji s poludistance od Dirka
Donnie CP3 ima sa poludistance procente jednog Dirka koji je sinonim za poludistancu. Nadam se da ne mislis da je Nash bolji s poludistance od Dirka
- Donnie Darko
- Kontakt:
Dobar pokušaj pretvaranja rasprave u Nash vs Nowitzki
Ali ako ćeš već o brojkama, Nash ima bolje kroz karijeru od Nowitzkog. Ima bolje procente bukvalno sa svakog mjesta od Dirka, od metra od koša pa do centra. Bukvalno.
Chris Paul naravno ima lošije od obojice. Iskren da budem, ovo je prvi put da vidim da neko uopšte stavlja Paula u raspravu sa ovom dvojicom kada je šut sa poludistance u pitanju. Nisam mislio da je to uopšte realna opcija za diskusiju.
Dirk

Nash

Paul

Dakle, bolji je od njih jedino do 3 metra od koša, ali kad se sve sabere i oduzme sasvim je očigledno ko je ovdje uljez.

Ali ako ćeš već o brojkama, Nash ima bolje kroz karijeru od Nowitzkog. Ima bolje procente bukvalno sa svakog mjesta od Dirka, od metra od koša pa do centra. Bukvalno.
Chris Paul naravno ima lošije od obojice. Iskren da budem, ovo je prvi put da vidim da neko uopšte stavlja Paula u raspravu sa ovom dvojicom kada je šut sa poludistance u pitanju. Nisam mislio da je to uopšte realna opcija za diskusiju.
Dirk

Nash

Paul

Dakle, bolji je od njih jedino do 3 metra od koša, ali kad se sve sabere i oduzme sasvim je očigledno ko je ovdje uljez.
A kad dodas potrosnju sa svake pozicije onda situacija malo drugacija bude. Paul i Nash su u rangu sto se tice suta s poludustance, pogotovo ovaj sadasnji Paul kojem je osnova igre pick n roll pa ili pronalazenje rollera/cutter/otvorebog sutera ili sut s poludistance. Lik je klasa u tome. Eto nek je i losiji s poludistance od Nasha, opet je bolji u ostalom u cemu sam nabrojao. O odbrani i sigurnosti lopte je smijesno i pricat.
CP3 je jedino bolji floper od Nasha.
- IlCapitano
- Kontakt:
- SteveHeighway
- Kontakt:
Kad se MVP bira?
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !
Steven Gerrard !
s tobom se nece sloziti oni koji biraju MVP,a nash je tu nagradu dva puta dobioEpidaurus je napisao/la:Cim se prije shvati da je kosarka ekipni sport i da jedan igrac grupu levata vrlo vrlo rijetko moze odvest dalje od 1. runde PO (pogotovo jedan playmaker u Paulovom slucaju, znaci covjek koji ne moze dominirat u oba smjera kao neki vrhunski visoki ili bocni igrac jer jednstavno nema fizikalije za to) onda ce rasprava biti puno jednsotavnija. Paulova najbolja sezona u karijeri je za klasu, znaci za klasu, bolja od najbolje Nashove. Paulove losije sezone (neukuljucujuci rookie sezonu) su u rangu Nashovih najboljih. Nash je bolji suter za 3 i lucidniji dodavac (ali ne i ucinkovitiji) od Paula dok CP3 ima bolju kontrolu lopte, sigurniji je s loptom, bolji suter s poludistance, lakse si stvar prostor za sut, bolje zavrsava na obrucu i za jedno 3 klase je bolji u odbrani. Navedite mi evo samo jednog playmakera koji je vodio tim konstantno u finala lige i finala konferencije, a da u timu nije imao bar jedog buduceg HoF igraca ili ako nista vrhunski poslozen tim na svim pozicijama sa jasnom hijerarhijom. Paul je karijeru u NO proveo u ekipi u kojoj mu je David West bio najbolji suigrac (dobar igrac al ne klasa za ozbiljnog kontendera) i Pedja Stojakovic u kasnoj fazi karijere. U ovim Clippersima jednostavno ima preocite mane u timu (nikakva rotacija pod kosem, 3. i 4. visoki im Davis i Hawes i rupetina u odbrani na bokovima, a to na ovakvom zapadu ne moze proci). Paulov je grijeh izgleda sto nije 20 cm visi pa da moze krpat bukvalno citav perimetar i sve zivo zatvorit.
opet prica kako Paul igra vazda sa klocevima
nikad on kriv, uvijek ekipa

nikad on kriv, uvijek ekipa

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Sto bi mnogi velikani nase voljene igre rekli kad se poteze bilo kakva rasprava glede poredjenja igraca..."Credentials,credentials".Kraj price.
- IlCapitano
- Kontakt:
Meni je najzanimljivije u čitavoj toj priči oko Paula da se prije svakog playoffa Clippersi stavljaju u top 5, top3 favorita za titulu. Čim se ispostavi da će ispasti odjednom Paul nema dobru ekipu, klocevi igraju sa njim, ne može on sve sam itd... 

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
-
cinjenica je da su zapravo pravi klocevi ovdje forumasi
sto se tice poredjenja igraca to je nesto sto je poprilicno tesko raditi i doci do nekog kompromisa jer svaka rasprava je subjektivna tj svaki pojedinac na odredjenog igraca gleda na svoj nacin i u njemu vidi nesto sto bi pasalo toj nekoj njegovoj fiktivnoj top 'ubaci koji god hoces broj ovdje' ekipi. mislim, svi ovdje na kosarku gledamo kroz prizmu nekih svojih shvatanja i sasvim je logicno da ti pogledi nisu isti. tako da na kraju svega jedina objektivna stvar jesu gore pomenuti credentials.

Ma samo pogledajte sta Blake radi u ovom playoffu. Igra na razini Jamesa dok nije imao dobrog saigraca u Cavsima.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
dakle, nash je fizicki inferiorniji i od paula, a pokupio je dvije MVP nagrade i odveo je svoju ekipu sa levatima vecim nego sto ih ima paul sada 4 puta u finale konferencije. kako to?Epidaurus je napisao/la:Cim se prije shvati da je kosarka ekipni sport i da jedan igrac grupu levata vrlo vrlo rijetko moze odvest dalje od 1. runde PO (pogotovo jedan playmaker u Paulovom slucaju, znaci covjek koji ne moze dominirat u oba smjera kao neki vrhunski visoki ili bocni igrac jer jednstavno nema fizikalije za to)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- tuzlak1987
- Kontakt:
Meni to stvarno nije jasno zasto ih neko stavlja u tu poziciju, pa ipak igraju protiv Spursa koji su trenutni prvaci bez da su izgubili igrace od prosle godineIlCapitano je napisao/la:Meni je najzanimljivije u čitavoj toj priči oko Paula da se prije svakog playoffa Clippersi stavljaju u top 5, top3 favorita za titulu. Čim se ispostavi da će ispasti odjednom Paul nema dobru ekipu, klocevi igraju sa njim, ne može on sve sam itd...

Uz to zna se kakav stil igre u PO pretezno pobjeduje, dobra odbrana, a Spursi je i ove godine imaju generalno bolju nego Clippersi s tim da Clippersi jesu sto se tice regularne sezone mislim top3 napadacka ekipa. Spursi znaju ubosti tricu, mislim da su i tu ispred Clippersa, a dosta je ta trica bitna u playoffu
Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 1 gost.