JTS je napisao/la:prije svega ne vidim problem da se spominje Kur'an, Biblija, Tora, itd .. ako će se lijepo diskutovati, šta fali? nije nadmetanje čije je bolje, ispravnije, nego činjenice i naučna otrkrića koja su zapisana u istim, kako je rekao sam @ŠB_Fidelis
Zato sto nece, eto sta fali.
To nisu sve cinjenice i znanstvena otkrica nego je temeljeno na predaji i
vjeri, isto kao sto ti vjerujes u Boga bez da imas dokaz ili da ti treba dokaz o njemu, zato se i zove
vjera, u suprotnom bi bila znanstvena cinjenica.
I ne nadovezuj se na ovo jer ce ti onda biti jasno zasto izaziva raspravu bez potrebe oko necega sto je stvar osobne prirode pojedinca i suvisno u potpunosti za ovakvu temu i jer ces ti sam prvi zapoceti recenicu s ''Ali...'' i poceti mantrati religijsku doktrinu, a to me na ovoj temi ne zanima.
pogriješio sam kad sam napisao 'najsavršenija', jer će to eto možda zasmetati nekome, eto, izbacimo to, nebitno .. al' opet sad postavljam pitanje, zašto da ne spomenem Kur'an u kome su prije 1400 godina napisane stvari koje su naučnici otkrili i potvrdili prije 200-300 godina??? ne znam da l' ima istih stvari u Bibliji, Tori, itd
Ne smeta mi sekunde, zaboli me da i jest i da nije, kao sto rekoh to su privatne, osobne stvari svakog pojedinca i nije na nekome ovdje da iznosi svoja vjerovanja, ubijedjen da ne moze drugacije biti i tako nastupajuci, nametajuci svoje misljenje drugima, i onda govori ''sta fali''.
To spada u domenu dogme, doktrine, a takvo sto nije podlozno preispitivanju i raspravi po defaultu stoga ces samo izazvati neadekvatnu raspravu bez potrebe, pogotovo evo jer pises svasta, zaista, a i po vlastitom priznanju ne poznajes ''ostalu materiju'' toga sto pricas, stoga, kao sto rekoh, lijepo cu zamoliti da ne pisete o stvarima koje se ticu religije jer takve stvari spadaju pod doktrinu, a ne raznorazne znanosti, i evo u redu sto ces ti normalno o tome diskutirati ili ja, ja ti to vjerujem i kazem nije apsolutno nista osobno, drag si mi forumas, ali pojavit ce se 15 zadrtih likova koji ce prisvajati sebi iskljucivo pravo na ''religijsku istinu'' u svom krutom, nepromjenjivom gledistu i sj.ebat ce temu svojim pogledima i omalozavanju drugih. To nije tema o kojoj se moze ovako raspravljati ako sugovornici nisu u stanju odmaknuti se od ''ja sam u pravu zato sto smatram da je moja vjera ispravna'' iskljucivosti stajalista.
Valjda ti je sad jasnije.
...Život za Široki...