16.11.2014 Izrael - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Izrael - BiH

Pobjeda
113
44%
Neriješeno
58
23%
Poraz
84
33%

Ukupno glasova: 255

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: 16.11.2014 Izrael - BiH

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 nov 2014, 18:31

calcio je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Nisam ni skužio jutros na prvu da spisak broji 21 igrača. Pa Pape majstore :tokralju:
Da, i? Problem?
:lol:

Djeca ti se smiju jadan ne bio :lol:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 nov 2014, 18:36

Papastathopoulos je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Nisam ni skužio jutros na prvu da spisak broji 21 igrača. Pa Pape majstore :tokralju:
Da, i? Problem?

A sto se smijes djete? Znas li obrazloziti?
Nekad smo znali sa 13 igraca ici na gostovanja (i pobjediti) ali naravno, vi ste premladi da bi se sjecali takvih stvari.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 03 nov 2014, 18:37, ukupno mijenjano 1 put.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 03 nov 2014, 18:37

Hebote život da nije žalosno bilo bi smješno.Šta ako se Džeki oklizne u kupatilu,ili mi ispade kolonska voda na nogu kao Kanizaresu čini mi se?Safate proklet da si i ti i onaj ko te drži u reprezentaciji.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 03 nov 2014, 18:38

calcio je napisao/la:
HariTz je napisao/la: Nekad' stvarno kontriraš samo da bi kontrir'o.
Pa jel vidiš da imamo 1-og centarfora, 11 veznjaka, 6 odbrambenih i 3 golmana? Misliš da je to uredu?
Ne, nego vi kritikujete samo da bi kritikovali pa cesto iz velike zelje pocnete lupetati. U cemu je problem sto je pozvao 21 igraca na jednu utakmicu? Pa ni to sto imamo samo jednog klasicnog napadaca nije neki problem. Necu nabrajati druge ekipe koje imaju slicne sastave ekipa, a neki od njih su bas velike ekipe koje osvajaju titule.... Ali svak poziva igrace prema tome gdje je najjaci, ako smo mi najjaci na sredini normaln da ce najvise biti veznjaka. Da imamo vise klasnih napadaca, pozvali bi vise klasnih napadaca.
Šta ako se Džeko povrijedi? Hoćemo igrati sa lažnom 9-om? Ne možeš druže nas porediti sa jednom Njemačkom ali nikako. Halo, Muller=Višća?
Nemamo više napadača klase kao Džeko, ali kakve to veze ima? Čekamo sljedećeg Ibrahimovića da ga se pozove?
Ako već neki igrači se "guraju" u reprezentaciji ne bi li se prodali, tako može pozvati nekog napadača koji će unijeti neke promjene, koji će imati drugačiji stil igre, drugačije prednosti i slično. Možda baš zbog igara i dokazivanja u repki taj igrač postigne transfer, i onda win-win situacija. Ali ne, Pape je to tako uradio, to vam je tapija. Yebote led, nemamo toliki izbor igrača, moramo pružati šanse onima koji igraju u ozbiljnijim ligama i to je tako.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 03 nov 2014, 18:39

calcio je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:
Problem su dva potpuno slobodna mjesta, od kojih je jedno npr. mogao popuniti bilo koji prosječan napadač, čisto iz predostrožnosti :roll:
Nema slobodnih mjesta, nigdje ne pise da mora pozvati toliko i toliko igraca. Svaki trener pozove koliko misli da mu je potrebno, a cesto se u obzir uzme i finansijska strana. Ne vuca se previse igraca osim ako bas nije potrebno. Za jednu utakmicu je 21 igrac i vise nego dovoljan.
HariTz je napisao/la:
Nekad' stvarno kontriraš samo da bi kontrir'o.
Pa jel vidiš da imamo 1-og centarfora, 11 veznjaka, 6 odbrambenih i 3 golmana? Misliš da je to uredu?
Ne, nego vi kritikujete samo da bi kritikovali pa cesto iz velike zelje pocnete lupetati. U cemu je problem sto je pozvao 21 igraca na jednu utakmicu? Pa ni to sto imamo samo jednog klasicnog napadaca nije neki problem. Necu nabrajati druge ekipe koje imaju slicne sastave ekipa, a neki od njih su bas velike ekipe koje osvajaju titule.... Ali svak poziva igrace prema tome gdje je najjaci, ako smo mi najjaci na sredini normaln da ce najvise biti veznjaka. Da imamo vise klasnih napadaca, pozvali bi vise klasnih napadaca.
Znači potreban nam je čovjek bez kluba, i njega nije problem povesti, a problem je povesti još jednog prosječnog standardnog napadača koji nam može zatrebati? I daj molim te, samo sad i ti još uporedi nas sa Njemačkom, čuj velike ekipe koje osvajaju titule imaju slične sastave kao mi pa se zbog toga možemo porediti s njima. Halo, ekipa koja osvaja titule i mi u istu rečenicu :shock: pa porediti kvalitet njihovih i naših igrača na istim pozicijama je apsolutno apsurdno! :facepalm:

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 03 nov 2014, 18:41

emil02in je napisao/la:Hebote život da nije žalosno bilo bi smješno.Šta ako se Džeki oklizne u kupatilu,ili mi ispade kolonska voda na nogu kao Kanizaresu čini mi se?Safate proklet da si i ti i onaj ko te drži u reprezentaciji.
Pa neznam sta je problem, imamo mi dosta igraca koji mogu igrati napadaca.

Visca, Hajrovic, Medunjanin, Zakaric, Sven... cak i Vrsko.

:rol: :puke:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Prle89
Kontakt:

Post Postao/la Prle89 » 03 nov 2014, 18:46

sajo10 je napisao/la:
emil02in je napisao/la:Hebote život da nije žalosno bilo bi smješno.Šta ako se Džeki oklizne u kupatilu,ili mi ispade kolonska voda na nogu kao Kanizaresu čini mi se?Safate proklet da si i ti i onaj ko te drži u reprezentaciji.
Pa neznam sta je problem, imamo mi dosta igraca koji mogu igrati napadaca.

Visca, Hajrovic, Medunjanin, Zakaric, Sven... cak i Vrsko.

:rol: :puke:
Vršajević je u zadnjoj utakmici pogodio ako ne griješim. :D

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 nov 2014, 18:50

calcio je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:
calcio je napisao/la: Da, i? Problem?

A sto se smijes djete? Znas li obrazloziti?
Nekad smo znali sa 13 igraca ici na gostovanja (i pobjediti) ali naravno, vi ste premladi da bi se sjecali takvih stvari.
Ovo su bili samo smajliji, ne smijem se ja, mene su ucili da se ne rugam drugima..

Ako je tebi ok sto je ostavio dva neiskoristena mjesta, a pozvao samo jednog napadaca, to je sve sto sam htio znati, hvala na ugodnom caskanju :wave:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 nov 2014, 18:52

HariTz je napisao/la:
Šta ako se Džeko povrijedi? Hoćemo igrati sa lažnom 9-om? Ne možeš druže nas porediti sa jednom Njemačkom ali nikako. Halo, Muller=Višća?
Nemamo više napadača klase kao Džeko, ali kakve to veze ima? Čekamo sljedećeg Ibrahimovića da ga se pozove?
Ako već neki igrači se "guraju" u reprezentaciji ne bi li se prodali, tako može pozvati nekog napadača koji će unijeti neke promjene, koji će imati drugačiji stil igre, drugačije prednosti i slično. Možda baš zbog igara i dokazivanja u repki taj igrač postigne transfer, i onda win-win situacija. Ali ne, Pape je to tako uradio, to vam je tapija. Yebote led, nemamo toliki izbor igrača, moramo pružati šanse onima koji igraju u ozbiljnijim ligama i to je tako.
Smijesan pogled na fudbal imas. To sto je Muller bolji igrac znaci da je Visca beskoristan? Pogledaj neke od njegovih golova iz Turske, u stilu najboljih golgetera. U cemu je problem ako bi igrali sa laznom devetkom? Ako nema drugih rjesenja, zasto ne? Nisu samo klasicni napadaci ti koji odlucuju utakmice i daju golove. Fudbal se moze igrati na vise nacina. Sta ako se povrijedi Dzeko? Pa tesko da bi i tada dobio sansu taj "prosjecni napadac" koga prizivate. Taj bi eventualno mogao dobiti par minuta pred kraj i ako mislis da ce ga to prodati, iako u svom klubu ne daje golove i ne igra bas tako dobro onda ne znam.... Zamjerate Susicu sto poziva igrace koji (po vama) ne zasluzuju poziv, a sa druge strane trazite od njega da pozove neke druge igrace koji ne zasluzuju poziv samo da bi popunili brojku...

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 03 nov 2014, 18:56

Koliko god mi pričali kako Safet nevalja (nije ni da valja) ono što se ne može poreći jest da ima sreću, ko da gledam da će se neki važan igrač Izraelu povrijediti i da ćemo ih dole uzeti i onda će Safet reći kako je ovo očekivano da smo u početku malo kočili i da sada idemo na sve pobjede.. Kako god želim našim momcima sreću, u ovom trenutku mogao je Safet pozvati i bolje igrače, ali i sa gorim smo pobjeđivali i jače a Safeta izgleda niko ne može izbaciti iz fotelje :D

P.S. Sigurna dojava, Avdija u Izraelu zabija hat trick uz dvije asistencije Hadžića i jednu Sven Goran Sušića
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 03 nov 2014, 19:02

calcio je napisao/la:
HariTz je napisao/la:
Smijesan pogled na fudbal imas. To sto je Muller bolji igrac znaci da je Visca beskoristan? Pogledaj neke od njegovih golova iz Turske, u stilu najboljih golgetera. U cemu je problem ako bi igrali sa laznom devetkom? Ako nema drugih rjesenja, zasto ne? Nisu samo klasicni napadaci ti koji odlucuju utakmice i daju golove. Fudbal se moze igrati na vise nacina. Sta ako se povrijedi Dzeko? Pa tesko da bi i tada dobio sansu taj "prosjecni napadac" koga prizivate. Taj bi eventualno mogao dobiti par minuta pred kraj i ako mislis da ce ga to prodati, iako u svom klubu ne daje golove i ne igra bas tako dobro onda ne znam.... Zamjerate Susicu sto poziva igrace koji (po vama) ne zasluzuju poziv, a sa druge strane trazite od njega da pozove neke druge igrace koji ne zasluzuju poziv samo da bi popunili brojku...
Smiješan? dobro, hvala ti, u pravu si. De mi boldiraj gdje sam napisao da je Višća beskoristan, zamolio bih te. Višća je tu zasluženo i nema dileme. Uporedio sam ga jer Višča ne može ponuditi ono što bi mogao ponuditi klasični napadač. Jeste, davao je golove, ali nije to to.
Možda bi dobio par minuta, možda 20-tak, znam samo da bi je trebao dobiti.
Nije meni smjernica ono što Pape misli, nego mi je smjernica gdje ko igra u kojem klubu, njegove partije i golovi.
Rado bih imao jednog Mullera ili Gotzea u ekipi. Sigurno onda nam ne bi bio potreban još jedan klasični napadač, jer ovi bi to mogli igrati bez ikakvih problema.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 nov 2014, 19:02

Jos jedna historijska utakmica pred nama ! Na zalost samo nam pobjeda igra ako zelimo da se kvalifikujemo !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 nov 2014, 19:08

Remi iz ove utakmice je ravan porazu.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 03 nov 2014, 19:08

calcio je napisao/la:Zamjerate Susicu sto poziva igrace koji (po vama) ne zasluzuju poziv, a sa druge strane trazite od njega da pozove neke druge igrace koji ne zasluzuju poziv samo da bi popunili brojku...
Nije isto pozivati igrača dvadeset puta, davati mu da igra, i nakon dvadesetog puta se uvjeriti da on i dalje nije kvalitet za reprezentaciju, i pozvati možda istog takvog igrača jednom, predostrožnosti radi, a ne da se popuni broj. ;)

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 03 nov 2014, 19:09

Goalgetter je napisao/la:Remi iz ove utakmice je ravan porazu.
Nisi mi jasan. Imamo još 18 bodova u igri. :mrgreen:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 nov 2014, 19:15

HariTz je napisao/la:
Because fuck logic. :rol:

Bodova ostaje i ostaje u igri, samo sto nam skupljanje bodova nesto ne ide. :hmmmmm:

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 03 nov 2014, 19:15

u kakvoj su formi ovaj mali Mahmutović,Đurić? ljudi moji sada bez zezanja nije valjda da se oslanjamo na sreću da se Džeko ne povrijedi,ima li još neka alternativa? od ovih pozvanih niko ga ne može zamijeniti(Hajrovića je trener jednom u pripremnoj utak.stavio na to mjesto :nene: ) za Višću isto nisam siguran...

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 03 nov 2014, 19:18

Goalgetter je napisao/la:
HariTz je napisao/la:
Because fuck logic. :rol:

Bodova ostaje i ostaje u igri, samo sto nam skupljanje bodova nesto ne ide. :hmmmmm:
Ne znam, remi nam ne ostavlja neke šanse, to su onda sve kalkulacije. Haman ona logika, bod po bod, 101 bod :mrgreen:

Prle89
Kontakt:

Post Postao/la Prle89 » 03 nov 2014, 19:19

calcio je napisao/la:
HariTz je napisao/la:
Pogrešno niko ne zamjera Sušiću za pozivanje igrača, već za nepozivanje. Sad je Višća igračina a recimo Hadžić iz Španije je beskoristan. Treba na kraju biti objektivan porediti Mullera i Višću je više nego smiješno.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 nov 2014, 19:43

Radi cega je Vranjes dobio poziv? logika nula
Avdija i nekako razumijem, treba dobiti opet sansu da se spetlja. :kafa:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.