FK Velež (opšte diskusije)

Chinaglia
Kontakt:

Re: FK Velež (opšte diskusije)

Post Postao/la Chinaglia » 27 maj 2015, 21:07

normala druže, samo kažem, nisam htio ništa pisat' kad ste raspravljali o tome do kad vam određeni igrači imaju ugovore, a znao sam da je Škahić potpisao ugovor na 1 godinu, dok su ovdje pisali da je ugovor potpisan na 2 godine

na kraju krajeva, beze se vodi neka rasprava oko igrača, kontam kad se zezamo, peckamo jedni druge, al' kad to preraste u svađu, mislim, nema potrebe za time .. svako neka koristi svoj mozak i neka ne pada pod uticaj drugih, odnosno, neka ne generalizuje .. mislim, kao da nas silu stvaramo neki animozitet koji nikad nije postojao

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 maj 2015, 11:14

zizu1991 je napisao/la:Biće šta će bit'. Znam da je nedavno bio intervju sa njim, te da je u njemu pomenuo svoju budućnost. Vezano za Velež, kazao je kako neće ništa radit' bez znanja kluba, i da mu je prioritet, ako bude odlazio, odlazak u inostranstvo, ali sve u dogovoru s klubom.

Sad, koliko je to "mazanje očiju", i koliko u tome ima istine, ne pojmim. Ako ode kod vas, onda je dogovorio sa svima, samo ne sa onima koji bi trebali da predstavljaju ono u intervjuu "s klubom".
Vec je u inostranstvu. :wave:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 28 maj 2015, 11:24

Yebote ova seljadija ko da je otkupila ugovor a ne uzela slobodnog igraca kojem je istekao ugovor. Koje su to brnjoze ja ovo svojim ocima nisam vidio. Grob te yebo koji čobani :urnebes: :urnebes:
From father to son

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 maj 2015, 11:32

Probisvjet je napisao/la:Vec je u inostranstvu. :wave:
Možda pokušavaš nešto da kažeš prijatelju? Neku intelektualnu doskočicu? Pošto je otišao, nek' mu je sa srećom. Da imalo razmišljaš k'o što ne razmišljaš ne bi se nadovezao na moj post na takav način koji je bez ikakvih loših riječi prema vama, ili vašem klubu uopšte.

@Chinaglia, ex @JTS je dobio slobodni prijepis intervjua sa ovim pokušajem od čovjeka, i ništa izmišljeno nije. Taj intervju je samo dokaz kakve karakterne osobine ima vaša pridošlica, sa kim smo mi imali posla, a sa kim ćete vi tek da imate. Vjerujem da se osjećate posebnim kada se uspjeli dobiti igrača takvih kvaliteta koji će vam kad-tad skočiti "na nos".

Vašem klubu, i rega navijačima želim sve najbolje..i nije demagogija, iskrena, sportska želja. Da se izvadite iz g*vana u kojim jeste i da krenete naprijed. Mislim da bi svi trebali da uzajamno djelimo takvo mišljenje. Jer samo takva razmišljanja daju neku nadu u korak naprijed našeg nogometa..između ostalog.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 28 maj 2015, 11:41

Zizu ne koristi neke komplikovanije rijeci kad mu objasnjavas. On te sada nista nije skonto haha
From father to son

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 28 maj 2015, 12:32

zizu1991 je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Vec je u inostranstvu. :wave:
Možda pokušavaš nešto da kažeš prijatelju? Neku intelektualnu doskočicu? Pošto je otišao, nek' mu je sa srećom. Da imalo razmišljaš k'o što ne razmišljaš ne bi se nadovezao na moj post na takav način koji je bez ikakvih loših riječi prema vama, ili vašem klubu uopšte.

@Chinaglia, ex @JTS je dobio slobodni prijepis intervjua sa ovim pokušajem od čovjeka, i ništa izmišljeno nije. Taj intervju je samo dokaz kakve karakterne osobine ima vaša pridošlica, sa kim smo mi imali posla, a sa kim ćete vi tek da imate. Vjerujem da se osjećate posebnim kada se uspjeli dobiti igrača takvih kvaliteta koji će vam kad-tad skočiti "na nos".

Vašem klubu, i rega navijačima želim sve najbolje..i nije demagogija, iskrena, sportska želja. Da se izvadite iz g*vana u kojim jeste i da krenete naprijed. Mislim da bi svi trebali da uzajamno djelimo takvo mišljenje. Jer samo takva razmišljanja daju neku nadu u korak naprijed našeg nogometa..između ostalog.
Nije igrač kriv. Kriva je uprava koja je dovela anonimusa iz druge lige i potpisala sa njim ugovor na jednu godinu. U toj godini pola utakmica je bio rezerva, uredno mu se plaćalo i trošila sredstva na njega a kad je nekoliko utakmica odigrao solidno pokupio se i otišao naravno jer on ide tamo gdje ocjeni da mu je bolje. Ionako ga za Velež ništa ne veže jer mu je sigurno Sloboda draža.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 28 maj 2015, 12:37

Istekao mu ugovor i ode momak igrat za male pare ali da je blize kuci. Zelim mu srecu jer nas je zaduzio onim golom Ferencvarosu iz Međugorja. Ostalo prosjek
From father to son

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 maj 2015, 12:41

Cuj,Sloboda mu draza..sve i jednom igracu ove smijesne lige najdraze su pare pa onda ambicije i velicina kluba...sto Okic ode kod pita...draze mu Sarajevo ili..
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 28 maj 2015, 12:46

staragarda je napisao/la:Cuj,Sloboda mu draza..sve i jednom igracu ove smijesne lige najdraze su pare pa onda ambicije i velicina kluba...sto Okic ode kod pita...draze mu Sarajevo ili..
Ako cemo gledat ova dva parametra onda bi ostao u Veležu
From father to son

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 28 maj 2015, 14:17

Cernica je napisao/la:Istekao mu ugovor i ode momak igrat za male pare ali da je blize kuci. Zelim mu srecu jer nas je zaduzio onim golom Ferencvarosu iz Međugorja. Ostalo prosjek
2500 mjesecno nisu male pare ;) plus pare na ruke (kako to ide u nasoj ligi)!
Sloboda Tuzla

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 maj 2015, 14:31

Zapamtite bez jake i stabilne omladinske škole nema ni VELEŽA. Igrač sa strane dođe, odradi ugovor sa finim parama i ode.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 28 maj 2015, 14:54

a inace je ta omladinska skola haman pa jaka, ima deset godina, nikad ni kadeti ni juniori nisu bili iznad desetog mjesta, ovi sto su vodili i vode Velez, od rata na ovamo su ga unistili, sam cin odlaska Veleza u Vrapcice, jasno je odredio putanju ovog kluba, kao i njegove ambicije, dok oni tamo na silu rade i uzimaju, grade zgrade u dvoristima postojecih, Velež u godinama poslije rata nije zauzeo parcelu u sjevernom i odredio se za buducnost, sa parama koje su se ulagale i pomoci iz vana i unutra, sad bi imali sdadioncic u gradu, gdje bi uvijek bilo plus 1000 ljudi, racunajuci penzionere i djecu, koji tamo ni pod razno ne mogu doci.. o djeci i omladini je suvisno govorit, nekada je turnir na kantarevcu popunjavao nas omladinski kadar, dolazili su momci od svakud i ostajali bi ako bi valjali, sad mozes dovuc nekoga iz stoca ili dubrava i to je to, dok oni uzimaju sve od zapada i dalje i to dodje to.. nikad to vise nece biti skola kao nekad sto je bila, sve ostalo je zabluda i utopija..

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 maj 2015, 15:23

E jest mi i Škahić neki igrač pa se digla ovolika priča oko njega :roll:
Odigrao nekoliko solidnih utakmica u ovoj polusezoni, dao gol Zrinjskom i to je što smo vidjeli od njega. I da ne zaboravim da je strašno sklon kiksevima. Ne znam ko se od raje sjeća prvo kolo ove sezone kad smo dobili Drinu 1-0 poklonio čist zicer njihovom napadaču koji na sreću nije zabio, pa onda u Širokom kad smo izgubili isto poklonio loptu njihovom napadaču. Momak nije loš ali je dosta sklon kiksevima i u zadnjih nekoliko godina smo gubili dosta boljih igrača od Škahića pa smo im nalazili zamjene.

0:36
[youtube][/youtube]

2:10
[youtube][/youtube]

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 28 maj 2015, 15:57

sssloboda je napisao/la:http://****/husic-krenuo-u-akciju-skahic-novo-pojacanje-fk-sloboda-stize-li-na-tusanj-prvi-strijelac-spanske-segunde
Fino, samo da vas tip ne loži. Obično ove bombastične najave završe krahom.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 maj 2015, 16:17

za Rubena Castra sigurno jeste ložiona i šuplja, al' nama i treba ložiona, euforija

doći će neki drugi kvalitetni igrači, samo lakapo :salut:

a predsjednik nas nikad nije ložio bez razloga, sve što je rekao, ostvario je, a za Rubena Castra on ništa nije rekao :shhh:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 maj 2015, 17:16

dime je napisao/la:Nije igrač kriv. Kriva je uprava koja je dovela anonimusa iz druge lige i potpisala sa njim ugovor na jednu godinu. U toj godini pola utakmica je bio rezerva, uredno mu se plaćalo i trošila sredstva na njega a kad je nekoliko utakmica odigrao solidno pokupio se i otišao naravno jer on ide tamo gdje ocjeni da mu je bolje. Ionako ga za Velež ništa ne veže jer mu je sigurno Sloboda draža.
Onda ni Uprava nije kriva, ako ćemo lopticu s jedne na drugu stranu. Daješ mu sve normala uslove za rad, a on te izradi. To što je on bio anonimus za naše uslove, ne znači da ga niko nije primjetio, a da mi nismo bili najbrži. Dovoljno o njegovom odnosu prema bilo kakvom klubu i karakteru istog govori situacija prije prvog potpisa, kada je otišao nazad u Srebrenik, gdje li, a već bio sve dogovorio.

Ja ga nakon toga ne bih vrać'o da je Beckenbauer lično. Treba da se zna nekakav red, disciplina i pravila. Ali jock, ti ga vrati, pa ga nagradi, pa te on još jednom na*uzi jer je vidio da može. I neka je, treba kad su hajvani. Samo je najveći problem toga što oni predstavljaju klub, a on se piša po istom. E to mi ne može u glavu. Gadnog li vremena.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 28 maj 2015, 17:20

zizu1991 je napisao/la:
dime je napisao/la:Nije igrač kriv. Kriva je uprava koja je dovela anonimusa iz druge lige i potpisala sa njim ugovor na jednu godinu. U toj godini pola utakmica je bio rezerva, uredno mu se plaćalo i trošila sredstva na njega a kad je nekoliko utakmica odigrao solidno pokupio se i otišao naravno jer on ide tamo gdje ocjeni da mu je bolje. Ionako ga za Velež ništa ne veže jer mu je sigurno Sloboda draža.
Onda ni Uprava nije kriva, ako ćemo lopticu s jedne na drugu stranu. Daješ mu sve normala uslove za rad, a on te izradi. To što je on bio anonimus za naše uslove, ne znači da ga niko nije primjetio, a da mi nismo bili najbrži. Dovoljno o njegovom odnosu prema bilo kakvom klubu i karakteru istog govori situacija prije prvog potpisa, kada je otišao nazad u Srebrenik, gdje li, a već bio sve dogovorio.

Ja ga nakon toga ne bih vrać'o da je Beckenbauer lično. Treba da se zna nekakav red, disciplina i pravila. Ali jock, ti ga vrati, pa ga nagradi, pa te on još jednom na*uzi jer je vidio da može. I neka je, treba kad su hajvani.
Pa opet je uprava kriva drug, baš zbog toga reda, discipline i pravila. Ja cu ti reci da je uprava kriva za sve u Veležu. Da se zna da nam je uprava poštena i da radi posao onako kako treba, ni one premije od Sarajeva ne bi išle bez znanja uprave, nego bi se svi nagradili. Ali to je možda tako , kad svugdje vrata guzicom zatvoriš, pa onda ih pokušavaš nekako otvarati rukom, ali šteka bježi brato ko luda :lol:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 maj 2015, 17:23

Ne branim ih ja, yebi im mater. Samo nešto naglabam na principu zahvalnosti i karaktera. Vrati te se, omoguće ti se rega uslovi, a ti opet pišaš po svima nama. Generalno je to sve ista bagra. Vidimo šta se dešava, šta ima, šta nema, sve minuse i pluseve, više-manje. Sve je jasno kao dan. Nije to bila tema današnje emisije. :P

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 29 maj 2015, 01:59

mislim da problem nije u Skahicu nego u Mrletu i Tani.Doveo si anonimusa iz federalne lige u PL i svako potpisivanje ugovora ispod 2-3 godine je ravan katastrofi za klub.Ustupis mu mjesto u timu,istreniras ga,naucis kako da igra,das mu priliku u jakim utakmicama i nakon svega on digne sidro jer ga je neko primjetio,jos kad je vidio da mu istice ugovor brze-bolje mu ponudi neku lovu i ode on.To se tako ne radi ko sto Mrle i Tana rade i oni su najodgovorniji i za rezultate i za igracki kadar.Sjetimo se samo nekih u zadnjih 4-5 godina koji su navodno :roll: Mrleta izradili i otisli u drugi klub,pa eto da se sjetim prvo Vadavica kad je sve bio dogovorio pa preko noci otiso u Olimpic,pa Brkovic kad je Mrleta izradio :crazy: i otiso u Zelju,pa Zolj kad je preso u Olimpic,pa trener Odovic kad je bio po Mrletu sve dogovorio i produzio ugovor da bi odjednom digao sidro i otiso u GOSK,pa Demic (ne znam gdje je ono tada iso,znam da je Mrle govoio da ga je navodno izradio),pa golman Bandovic noc prije pocetka prvog kola PL opet izradio Mrleta...Ima ih jos sigurno(ne mogu se svega sjetiti),a najsvjeziji je primjer Skahic(da se opet radi male nije moro vratiti nazad kuci,i ova opcija moze biti i te kako realna :lol: )

Sta hocu reci.Ni u jednom klubu sportskog direktora ne varaju vise nego ko kod nas,a to dalje kaze da Mrle i Tana nisu kadri za taj poso(mozda jesu za svoj dzep)i trebaju novi ljudi na ovim pozicijama,i to pod hitno.

Evo kako odprilike tece dogovor nekog igraca (iz slabije lige,tipa Skahic) a koji su primjetili nasi skauti :problem: (ovakav dojam ja imam u glavi nakon svih ovih izrada od strane igraca)

Mrle:Ibrahime bi li ti igro za nas iducu sezonu,culi smo da nisi los igrac,nismo te jos gledali ali cim se prica dobro o tebi ima tu nesto.
Skaha:Sto ne bi ,ako cu stalno igrati,ali mi prvo reci sta mi nudite.
Mrle:Imat ces stan i hranu i milju i po zagarantovanu od nas plus ce mo ti nesto uletiti za prelazak kod nas (i onda saputavim glasom,ali to moras podjeliti sa mnom :puke: ).
Skaha:Dobro, ali sta cu bola sa "malom" ona ce poluditi ako odem tako daleko od nje. kuknjava
Mrle:Bola Ibrahime povedi i nju,dat ce mo ti malo bolji smjestaj.
Skaha:Ma ona nece,ne moze, ide jos u skolu,a nije za udaje jos
Mrle:Ko je onda yebe,imat ces i ovamo toga koliko god hoces,razmisli pa javi jer ima jos kandidata
Skaha:Ok ,sredit cu ja to,a na koliko godina se potpisuje ugovor.
Mrle:Pa na koliko god hoces,nije ni bitno,ako sam nadjes klub mozes ici na kraju sezone,a meni ces uletiti za kafe, ali ako ti pak mi nadjemo klub eee onda ide cetvtina za mene od potpisa.
Skaha:A Velez,treba li njima ista uplacivati.
Mrle: Ma jok pusti to,kakav Velez,ja cu to sa Tanom srediti
Skaha:A sta ce reci navijaci Veleza na ovo.
Mrle:Koji navijaci???,ma pusti navijace,ja cu im reci da si me prevario i da si nenadano otiso,a ti svoj poso,ne beri brigu.
Skaha:Ok, dobro zvuci,dosta mi je vise ove Federalne Lige,hocu da probam PL i to u jednom renomiranom klubu,dolazim sutra da sve utanacimo :thumbup: .Najgore mi je sada ko ce "maloj" reci da idem na jug,mogu misliti avazile ce se raskriviti kuknjava .
Mrle:Odoh onda najaviti na sluzbenoj stranici da smo potpisali ugovor na 1+1 (citaj dvogodisnji ugovor :crazy: )sa mladim i perspektivnim stoperom koji ce biti buducnost Veleza jer su mu tek 21 godine.

:crazy: :puke:

P.S.Jos jednom da napomenem da je ovo samo ono kako ja zamisljam tok razgovora,(nakon svih tih prevara koje je Mrle dozivio od raznih igraca)nema veze sa istinom(mada sam mozda i blizu)

VFC THE RELIGION
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Bing [Bot], bvsic, jurisicduska, Lynx i 15 gostiju.