Zimski sportovi u BiH

Moderator/ica: rio_Ferdy88

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Zimski sportovi u BiH

Post Postao/la QUARTERBACK » 11 feb 2025, 10:50

ma ovdje lindsey vonn kasni 2.5 sekunde, ide elvedina na 4 sekunde glat..

jos 3 pa ona

ubjedljivo zadnja :salut:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 feb 2025, 11:02

Katastrofa
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 feb 2025, 11:09

QUARTERBACK je napisao/la:
11 feb 2025, 10:50
ma ovdje lindsey vonn kasni 2.5 sekunde, ide elvedina na 4 sekunde glat..

jos 3 pa ona

ubjedljivo zadnja :salut:
Bas me cudi :think:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 11 feb 2025, 11:11

Pitanje je dana kada će u jednoj trci zaostati pola sata...

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 11 feb 2025, 11:13

Meni je fascinantno kako uspije napraviti zaostatak od sekundu, a trka doslovno tek krenula. Haman da je medijska paznja pojela, jer ne bila daleko bolja dok se jedva znalo za nju.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 feb 2025, 11:17

Ovo je sad već na nivou amatera. Užasno kako skija, nije ni blizu da bude konkurentna.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 11 feb 2025, 12:05

Gdje su ti ostali nasi sportisti u slalomu, veleslalomu i ostalim zimskim sportovima? Budimo zahvalni sto nam ipak pristojno predstavlja drzavu (kad si medju top30 u svijetu to skakako jes slucaj) i nije ona kriva sto je jedina nasa sportistkinja u zimskom sportu pa se moramo jedino njoj nadati. Ja bih eto bio i zadovoljan da imamo u slalomu 2-3 ucesnika pa vozili oni konstantno ispod 30. mjesta a kamoli da pricam o nekim top15 plasmanima.

I sto se tice danasnjeg takmicenja, drago mi je eto da smo i mi natjecatelji pa imali na kraju zaostatak i od 10 sekundi.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 11 feb 2025, 12:44

Ima li sta od ove Esme Alic osim sto je lijepa :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 11 feb 2025, 13:02

L-Train je napisao/la:
11 feb 2025, 12:44
Ima li sta od ove Esme Alic osim sto je lijepa :yawn:
Nista.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 11 feb 2025, 13:20

Pa ova francuskinja pala i opet 7 sekundi prednosti u cilju...

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 11 feb 2025, 13:26

Daleko je Muzaferija od amaterizma kad se pogleda voznja Esme Alic.

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 11 feb 2025, 14:02

Ma daleko je Elvedina od amaterizma svakako. Esma krajnje ziheraski samo da udje u cilj, ma da nije ovo daleko od njenog maksimuma.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 11 feb 2025, 14:21

po mom misljenju nasim sportistima je potreban sportski psiholog koji bi ih usmjerio kako treba i pripremio za takmicenja.. znaci kad se trenira treba da se pomjeraju granice i da pred sebe stavljas uvijek novi cilj, bolji rezultat, bolji prolaz, stotinka pa dvije i tako dalje.. al to mora doci iz glave samog sportiste, znaci onaj neki rizik koji si spreman preuzeti mora da te vodi do tog nekog licnog limita koji si sposoban ostvariti na stazi..
tu trener ne moze puno jer je malo trenera koji su ustvari i dobri psiholozi.. takvi rade sa samom elitom u sportovima..

pa yebena andora je bolje plasirana od nas ne moze za to biti nikakvog izgovora to je blamaza realno

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 11 feb 2025, 16:01

E čuj u slalomu 10 sekundi zaostajes
Pa ibt o ovome trubim stalno. Bruka i sramota

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 11 feb 2025, 16:23

Ne treba njima psiholog ...trebaju njhima muda..baš su prave pichke....izađi bona ,baci se na glavu,odradi to hrabro a ne da i ne kreneš treseš se kao prut...hebote pa Zimbabve bolji...

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 11 feb 2025, 16:46

Svaki prosjecan skijas na Bjelasnici bi brze odskijao. Elvedina i Avdićka se ne smiju ni spustiti niz Bjelasnicu vec treniraju na Jahorini. Ovo su rezultati na nivou drzava u kojima nikada ne pada snijeg.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 11 feb 2025, 18:00

Puno toga je ovdje uzrokom ovih rezultata. Prvo, treba shvatiti da Elvedina prije svega, jer se u nju polažu najveće nade, i nije bila neki mega talenat. U drugim sportovima postoje oni koji na nekom kadetskom ili juniorskom nivou postižu puno jače rezultate i kasnije ih nema nigdje. Ovo se potpuno zanemaruje kod Elvedine i ide se s pričom "mora biti najbolja na svijetu", a jednostavno nije materijal. Recimo, Džumhur je u tenisu bio puno ozbiljniji na tom nivou (ok, tu ima i do toga da nije imao visinu kasnije, ali nije sve u tome). Haman u svakom sportu se može naći neko jači. Čak i u skijanju postoji puno više jačih talenata.

Primjera radi, pogledajmo Olimpijske igre mladih 2016., kada je Elvedina imala 17 godina. Recimo, tad je Nadine Fest pokidala. U Super G, Elvedina je završila iza takmičarke iz Kenije recimo, a da ne nabrajam ostalo. Nijedna od tih djevojaka koje su bile tu i nisu bile prvi vrhu nije ni prismrdila FIS svjetskom kupu. S te strane, svaka čast Elvedini pa je došla na ovaj nivo uopšte. Kao i za sve drugo (atletika, plivanje, tenis, sve), mi moramo biti svjesni da trebaš proizvesti nekoliko Muzaferija, pa će onda jedna možda i polučiti rezultate. Nije moguće očekivati ogromne stvari kad izbaciš jednog iole ozbiljnog takmičara u nekom sportu u 30 godina. Primjera radi, Hrvatsku je na ovom istom takmičenju koje spomenuh predstavljala Lana Zbašnik, bila tu negdje ko Muzaferija, a gdje je sad? U muškoj konkurenciji, Samuel Kolega se vrtio oko medalja i evo opet ima rezultate manje-više ko i Muzaferija. Dakle, Muzaferija nije bila pretjeran talenat i pretjerano je očekivati više.

Druga stvar je trening, oprema, ekipa ljudi koja radi s Elvedinom. Ne kažem da je sve to loše, ali može biti uzrokom. Svima su poznati primjeri gdje skijaš(ica) promijeni skije, proizvođača, i onda odjendom rasturi. Za trenera ili koncept treninga i taktiku da ne pričam. Sutra neki od ovih detalja mogu poboljšati Elvedinino vrijeme.

Ali, sve u svemu, mislim da se narod previše ponadao. Otprilike, kao da se od Džumhura očekivalo da uzima Grand Slamove. Ili kao da se od Nidala Čelika očekuje da jednog dana bude nosilac igre Real Madrida. Nerealno je.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 11 feb 2025, 19:16

Druže...od 100 forumaša ama baš niko nije napisao da od Elvedine uopšte očekuje neka mega giga rezultate,većina ih daje podršku...ali da očekuju da se bori oko 15 mjesta svakako se očekuje...da nema po 4,5 sekundi zaostatka ,da ne bude iza skijašica Kenije i tako te egzotike.Spominješ Džumhura...ista stvar..kakvi bolan grend slemovi..ali da bude u 50-60-70 na ATP listi ,to se očekuje ..dok on uzeo malo love i počeo ganjati hrvatske i srpske starlete i kurave i ode tenis do vraga ..zato i nije odmakeo daleko .drži se čelendžera...

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 11 feb 2025, 19:50

Ma stvar je u tome da Elvedina prema talentu nije trebala nikad ni doći do toga da vozi trke svjetskog kupa. Ocekivanje da bude top 15 je pretjerano. Ako se nekad i desi, onda joj treba napraviti bistu za trud i rad.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 11 feb 2025, 20:27

ona je sama nabila ta ocekivanja kod ljudi svojim izjavama, sto mi je u jednu ruku i okej pokazuje zelju i motivaciju za uspjehom.. ako si sposoban biti oko 2 do 2.5 sekunde iza najboljih onda u redu ljudi su bolji od tebe bolje skijaju i to je to nemam problem s tim.. kad su rezultati konstantno iznad 3 sekunde zaostatka i idu evo kao danas do 4.5 sta to implicira? da ona ne radi nesto kako treba nebitno koliko su ostale bolje od nje..

i tu stoji onda ta tvoja prica pa ona nije nikad ni kvalitet bila za nesto vise i ovo je dobro.. ne znam za mene nije dobro jer mislim da moze bolje al eto ako je ovo njen maximum ne treba dalje ulagati u nju uopste ako ce andora yebena ispred nje zavesavat, idemo dalje ulozit u nekog novog.. ja samo ne zelim da se pomirim s tim da je ovo njen maximum jbg

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije BiH u ostalim sportovima”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.