Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Zabac
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Zabac » 03 avg 2011, 02:55

Bilal je napisao/la:
Zabac je napisao/la:A kako je moguce da dominantnom RBR koji je za 20 sekundi tukao protivnike onda neko pridje ?
Pricas kume nebuloze , ne vozi Vettel traktor nego najbolji bolid trenutno u F1 !
Kraj price
Hajde navedi takvu situaciju.
u Prvih 5-6 utrka Vettel starta 1, Webber 2gi.
Vettel odmakne na startu i u prvih 20 krugova stvori razliku sa kojom izadje iz boksa na drugo mjesto s' tim da mu konkurentri nisu ni bili u boxu.
Jel treba detaljno prepricavanje ?
P covjek je na kvalifikacija znao od Mclarena i Ferarrija biti brzi iznad pola sekunde, kako on tako i Webber !
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 03 avg 2011, 02:58

:) procitaj malo šta se dešavalo
uoči onog mijenjanja pravila pa šta je red bull izmjenio itd itd

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 03 avg 2011, 03:01

Plivadon je napisao/la::) procitaj malo šta se dešavalo
uoči onog mijenjanja pravila pa šta je red bull izmjenio itd itd
on je mene pitao da navedem primjer.
Ja sam mu nasao primjer!
O pravilima drugom prilikom ;)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 avg 2011, 03:01

Pravila su vraćena na staro kao na početku sezone :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 avg 2011, 03:05

Zabac je napisao/la:
Bilal je napisao/la:
Zabac je napisao/la:A kako je moguce da dominantnom RBR koji je za 20 sekundi tukao protivnike onda neko pridje ?
Pricas kume nebuloze , ne vozi Vettel traktor nego najbolji bolid trenutno u F1 !
Kraj price
Hajde navedi takvu situaciju.
u Prvih 5-6 utrka Vettel starta 1, Webber 2gi.
Vettel odmakne na startu i u prvih 20 krugova stvori razliku sa kojom izadje iz boksa na drugo mjesto s' tim da mu konkurentri nisu ni bili u boxu.
Jel treba detaljno prepricavanje ?
P covjek je na kvalifikacija znao od Mclarena i Ferarrija biti brzi iznad pola sekunde, kako on tako i Webber !
Pa dobro ko mu je to prisao u tih prvih 5-6 utrka? Ti si rekao da mu neko pridje kada bjezi po 20 sekundi. Jedino mu je Hamilton prisao kada je Vettel bio na pogresnoj strategiji i kad je imao slabe gume. Da ne pricam da mu jos nije radio KERS.
Sto se trenutne situacije tice, Mclaren je bolji, to je svima jasno. Evo ti jos jednog dokaza o razlici u max brzini. Na zadnjoj utrci je Hamilton u zadnjem sektoru (koji se uglavnom sastoji od pravaca) bio brzi od Vettela za 0.3 sekunde.
Sjeti se jos situacije kada je Webber presao Hamiltona i onda su izasli na ciljnu ravninu, gdje ga je Hamilton preletio koda ga nema.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 avg 2011, 03:07

Bianconeri1988 je napisao/la:Pravila su vraćena na staro kao na početku sezone :D
Ne nego na pravila koja su vazila za utrku u Valenciji. Znaci zabranjene su razlicite mape motora na kvalifikacijama i utrci.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 avg 2011, 03:08

Hamilton nije prestigao Webbera na ciljnoj ravnini u Mađarskoj, već par krivina prije ciljne ravnine, kad su istovremeno prestizali vozača za čitav krug...

Jedino ako si mislio na neku drugu utrku...
Ž '21!

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 03 avg 2011, 03:10

[[/quote]
Pa dobro ko mu je to prisao u tih prvih 5-6 utrka? Ti si rekao da mu neko pridje kada bjezi po 20 sekundi. Jedino mu je Hamilton prisao kada je Vettel bio na pogresnoj strategiji i kad je imao slabe gume. Da ne pricam da mu jos nije radio KERS.
Sto se trenutne situacije tice, Mclaren je bolji, to je svima jasno. Evo ti jos jednog dokaza o razlici u max brzini. Na zadnjoj utrci je Hamilton u zadnjem sektoru (koji se uglavnom sastoji od pravaca) bio brzi od Vettela za 0.3 sekunde.
Sjeti se jos situacije kada je Webber presao Hamiltona i onda su izasli na ciljnu ravninu, gdje ga je Hamilton preletio koda ga nema.[/quote]

Zadnji sektor se sastoji od 6 zavoja i ulaska u ciljnu ravninu koja je dugacka od posljednjeg zavoja do linije kruga nekih 150-200 metara.
PA ovaj Mclaren je prosto prebr.Samo ne kontam kako je Vettel pukom srecom bio prvi na kvalifikacijama.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 03 avg 2011, 03:13

I na kvalifikacijama je Mclaren uzimao dosta u odnosu na RBR u 3. sektoru druga stvar je što su oni bili brži u 1. i 2. sektoru ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 03 avg 2011, 03:18

LBJ MVP je napisao/la:I na kvalifikacijama je Mclaren uzimao dosta u odnosu na RBR u 3. sektoru druga stvar je što su oni bili brži u 1. i 2. sektoru ;)
Mclaren sila !
DO neki dan RBR ih za po kruga ostavljao a odjednom oni poceli silovat.

Vettel je najbolji vozac svih vremena.Ako bude prvi na startu i odmakne, pobjedit ce.Ako ne bude prvi izgubit ce se ¨!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 avg 2011, 03:39

Zabac je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:I na kvalifikacijama je Mclaren uzimao dosta u odnosu na RBR u 3. sektoru druga stvar je što su oni bili brži u 1. i 2. sektoru ;)
Mclaren sila !

Vettel je najbolji vozac svih vremena.Ako bude prvi na startu i odmakne, pobjedit ce.Ako ne bude prvi izgubit ce se ¨!
Sta ti je tu tesko skontat. Bolidi se razvijaju i tokom sezone ako nisi znao. A Boga mi i nova pravila su im isla na ruku.

Bold: Opet ponavljam. Nije ovo Vettelu prva sezona. Dobro Vettel pobjedjuje sa prvog mjesta i vi ocekujete da pobijedi i kad bude losije plasiran. Pa sto ti drugi vozaci, koji su navodno bolji od njega, nisu pobjedivali Vettela sa tih losijih pozicija? Osim u par navrata, kada su im se tako poklopile stvari da budu brzi od Vettela. Ako nisi znao uvijek se uglavnom pobjedivalo sa pol pozicije ;)
Bianconeri1988 je napisao/la:Hamilton nije prestigao Webbera na ciljnoj ravnini u Mađarskoj, već par krivina prije ciljne ravnine, kad su istovremeno prestizali vozača za čitav krug...

Da, mislio sam na pretproslu utrku.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 03 avg 2011, 03:42

Do kad se vi mislite ubjeđivati oko toga ko je najbolji vozač?
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 03 avg 2011, 09:48

Bilal je napisao/la:
Zabac je napisao/la:
Mclaren sila !

Sta ti je tu tesko skontat. Bolidi se razvijaju i tokom sezone ako nisi znao. A Boga mi i nova pravila su im isla na ruku.

Bold: Opet ponavljam. Nije ovo Vettelu prva sezona. Dobro Vettel pobjedjuje sa prvog mjesta i vi ocekujete da pobijedi i kad bude losije plasiran. Pa sto ti drugi vozaci, koji su navodno bolji od njega, nisu pobjedivali Vettela sa tih losijih pozicija? Osim u par navrata, kada su im se tako poklopile stvari da budu brzi od Vettela. Ako nisi znao uvijek se uglavnom pobjedivalo sa pol pozicije ;)
Bianconeri1988 je napisao/la:Hamilton nije prestigao Webbera na ciljnoj ravnini u Mađarskoj, već par krivina prije ciljne ravnine, kad su istovremeno prestizali vozača za čitav krug...

Da, mislio sam na pretproslu utrku.
nisu pobjeđivali jer je u skoro svim utrkama webber startao sa drugog mjesta i zadržavo kolonu dok vettel ne odmakne. za kasnije je već neko rekao citiram: odmakne toliko da izađe iz boksa kao drugi dok ovi vožači još nisu ni bili u boksu.
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 03 avg 2011, 10:27

A glupe diskusije covjece... Lici mi nekako na kao da diskutujete o tome ko kojeg vozaca vise voli, ali ni jedan nece da popusti i prihvati da suprotna strana voli vise onog drugog "onog kojeg ja ne volim".

Dugo sam pratio, ali se nisam mjesao...

U jednom sigurno grijese i Red Bull i Ferrari i McLaren...sto daju silne pare za tamo neke lijeve ko-fol-strucnjake, kada bi ovde na forumu nasli ih sigurno koji bi za pola ili cetvrtinu para radili taj posao i radili ga puno bolje.

Naravno i ja nekad imam svoje "ekspertno misljenje" ali sam bar svjestan toga da sam ja samo jedna osoba koja dogadjanja prati preko TVa i Interneta i na osnovu toga kroj svoje misljenje. Ovde pojedini pisu kao da svaki dan sa Newey-om i ostalima kahve ispijaju, tako da nedaju ni naviti na to da je "suprotna strana" mozebiti u pravu ili isto u pravu i da suprotna strana neka desavanja vidi na drugi nacin i po tome ima drugovacije misljenje.

Vodite vec danima diskusiju o tome koji pilot je bolji. Zaboravite. Na to pitanje je tesko dati odgovor i odma vam kazem da ce se prije nasi politicari sloziti oko neke pametne teme nego da ce te vi ovde naci kompromis, jer jedan 100%tni tacni odgovor ne postoji. Piloti bi morali voziti pod istim uvjetima, sa istim bolidima, pod istim vremenskim okolnostima, na istoj stazi...ali cak ni tad nebi mogli dati tacan odgovor, jer nekom bas ta staza bolje ili slabije lezi a na svim ostalim stazama i tako dalje.

Porediti Hamiltona (ilo bilo kojeg danasnjeg) i Sennu i reci koji je bolji? Nemoguce, jer nisu nikad vozili skupa. Ipak nije pogresno postaviti neke poredke i napisati "pa ponasa se kao Senna", "ima stil voznje kao Senna", "glumi Sennu", "prica kao Senna" ili sta ja znam sta. Isto nije pogresno da danasnji piloti, pogotovo ovi mladji teze nekim velikim imenima i vide ih kao idole i zele biti poput njih.

Imamo rezultate, na osnovu koji mozemo reci ko je trenutno najuspijesniji. Pomocu tih rezultata moze se i izracunati napr. prosjecni broj bodova po trci, ali ni to ne znaci puno, jer se broj bodova za pobjedu mjenjao, prije 10, sada 25. Mozemo izracunati prosjecni broj pobjeda po ukupnom broju utrka po pilotu, ali nam to ne govori pod kojim uslovima su pobjede izborene, sa "boljim" ili "losijim" bolidom, sa ili bez safety cara, kroz kvar protivnika i tako dalje.

Skidam kapu onome od vas koji u detalju moze reci tacno, argumentovano i crno na bijelo dokazano, koji pilot je u kojem trenutku na stazi imaju koju tehnicku prednost. Znamo: McLarenov DRS nije najbolji, u Red Bulla KERS nekad hoce nekad nece, preko team-radija koriste zavarujuce i skrivene poruke, Ferrariju nepase temperatura, ima dosta faktora za koje mi mislimo da ih poznamo ali zapravo u tom trenutku se desilo nesto drugo. A mi na osnovu toga odma zakljucimo kako je XX bolji od XY. "Jes ga sprasio". OK to, ima svak pravo na misljenje, imam ga i ja, ali bas toliko da drugom nedamo to isto pravo...ili da o tome danima raspravljamo...?

Sigurno mozemo reci koji piloti su medju boljima i tu se cini mi se svi manje vise slazu, ali bas toliko u detalju koliko vi to zelite, ne vjerujem da se to moze. Mozemo o trenutnoj formi, o agresivnosti, o ponasanju...

Dobro neko napisa na jednom drugom forumu, sad ce malo duza pauza, pa ce biti dosta "glupi diskusija".
To finish first, first you have to finish.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 avg 2011, 10:42

@sead_f1, slazem se. Al kad mi covjek kaze kako je svojim nebulozama dokazao kako je Alonso najbolji, pa poslije njega Button. Mislim, pa o cemu ovaj prica? :roll: Jos mi kaze kako nisam objektivan. Lik navija za Alonsa, mrzi Schumachera. A ja uopste ne navijam za Vettela, ne mrzim Hamiltona. Priznajem da mrzim Alonsa kao osobu, ali sam ga prije par stranica stavio u rang sa Vettelom.

PS. Znam da navijas za Hamiltona, ali ipak od tebe sigurno necu cuti da pricas (pises) nebuloze kao ovi gore. Pozz...
diego_TM je napisao/la: nisu pobjeđivali jer je u skoro svim utrkama webber startao sa drugog mjesta i zadržavo kolonu dok vettel ne odmakne. za kasnije je već neko rekao citiram: odmakne toliko da izađe iz boksa kao drugi dok ovi vožači još nisu ni bili u boksu.
Ti stvarno u ovo vjerujes?

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 03 avg 2011, 11:07

Bilal je napisao/la:@sead_f1, slazem se. Al kad mi covjek kaze kako je svojim nebulozama dokazao kako je Alonso najbolji, pa poslije njega Button. Mislim, pa o cemu ovaj prica? :roll: Jos mi kaze kako nisam objektivan. Lik navija za Alonsa, mrzi Schumachera. A ja uopste ne navijam za Vettela, ne mrzim Hamiltona. Priznajem da mrzim Alonsa kao osobu, ali sam ga prije par stranica stavio u rang sa Vettelom.
Sve to stoji...ali ponavljam. Ja ni od jednog nisam vidio dovoljan dokaz da bi prihvatio da je Pilot A bolji od Pilota B ili da je Pilot C najbolji.

Takve poredbe mozemo voditi donekle o pojedinim borbama i utrkama, ma da ni to nije uvjek lahko i na kraju zavrsi na misljenjima. Imamo cesto i situacije gdje se "stvarni" eksperti ne slazu, bas kada je napr. u pitanju Hamiltonova agresivnost. Bilo je ekspertni misljenja od "genijalac" do "potencijalna ubica". Sta je sad?

Simpatije su druga stvar. Tu bas nikako ne mozemo raspravljati. Svako ima svoje i svakome je njegovo najispravnije. Nemogu ja nekog voliti ili mrziti za jednu drugu osobu.
diego_TM je napisao/la: nisu pobjeđivali jer je u skoro svim utrkama webber startao sa drugog mjesta i zadržavo kolonu dok vettel ne odmakne. za kasnije je već neko rekao citiram: odmakne toliko da izađe iz boksa kao drugi dok ovi vožači još nisu ni bili u boksu.
Cinjenica je da i Alonso i Vettel nemaju teamske kolege, koji su im unutar teama protivnici, dok je situacija kod McLarena drugovacija. Hamilton pored Vettela, Webber, Alonse i Masse za protivnika ima i Buttona. To je zeznuto, jer Vettela rastura na stazama gdje Red Bull dominira, Alonso rastura na stazama gdje Ferrari ima prednost, kada McLaren ima prednost, Hamiltonu ostaje opet jedan protivnik sa istim oruzijem.
Svi se sjecamo "Felipe, Fernando is faster than you. Can you confirm that you have understood" i to dok je teamska stela bila oficijelno zabranjena. Slicnu situaciju smo sa Vettelom i Webberom imali sad u Silverstonu.

To ne smanjuje kvalitete Vettela i Alonse, ali im sigurno donosi podovnu prednost. Nekome to smeta, nekome je legitimni nacin teamskog sporta i teamskog rada. Za pojedine je to nacin borbe, za druge varanje navijaca. I tu se misljenja djele. Nije nemoguce i absurdno da se "drugi pilot" koristi u bas "u korist" prvog. Sjeti mo se Piqueta i Alonse u Renaultu... Alonso kroz taj izazvani safety car nije postao ni bolji ni losiji, ali je tako dosao do pobjede.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 avg 2011, 11:32

sead_f1 je napisao/la:
Bilal je napisao/la:@sead_f1, slazem se. Al kad mi covjek kaze kako je svojim nebulozama dokazao kako je Alonso najbolji, pa poslije njega Button. Mislim, pa o cemu ovaj prica? :roll: Jos mi kaze kako nisam objektivan. Lik navija za Alonsa, mrzi Schumachera. A ja uopste ne navijam za Vettela, ne mrzim Hamiltona. Priznajem da mrzim Alonsa kao osobu, ali sam ga prije par stranica stavio u rang sa Vettelom.
Sve to stoji...ali ponavljam. Ja ni od jednog nisam vidio dovoljan dokaz da bi prihvatio da je Pilot A bolji od Pilota B ili da je Pilot C najbolji.

Takve poredbe mozemo voditi donekle o pojedinim borbama i utrkama, ma da ni to nije uvjek lahko i na kraju zavrsi na misljenjima. Imamo cesto i situacije gdje se "stvarni" eksperti ne slazu, bas kada je napr. u pitanju Hamiltonova agresivnost. Bilo je ekspertni misljenja od "genijalac" do "potencijalna ubica". Sta je sad?

Simpatije su druga stvar. Tu bas nikako ne mozemo raspravljati. Svako ima svoje i svakome je njegovo najispravnije. Nemogu ja nekog voliti ili mrziti za jednu drugu osobu.
Ja nisam ni tvrdio da je Vettel vozacina a da su ovi prosjecni. Smatram da su svi oni otprilike isti. Al, po meni Hamilton pravi previse gresaka i izgleda da u tom segmentu nimalo ne napreduje.
Ali moram reagovati kad neki ovdje pricaju kako su Hamilton i Alonso klasa iznad Vettela. Nidje veze.
Nisam ni ja vidio dokaz da je Alonso najbolji ili Hamilton, ali nisam nikoga ni pokusao ubijediti u suprotno. A za one koji pricaju da Vettel ne zna prestizati, smatram da uopste ne prate F1. ;)

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 03 avg 2011, 12:24

Bilal je napisao/la:Ja nisam ni tvrdio da je Vettel vozacina a da su ovi prosjecni.
Ali si napisao da je Vettel (citat) "mladji i bolji vozac - vrlo jednostavno". Po mom misljenju to nije tako jednostavno. Upravo to pokusavam objasniti. Ali nisam se ja obratio samo tebi. Tvoja izjava je medju blazima... ;)
Bilal je napisao/la:Al, po meni Hamilton pravi previse gresaka i izgleda da u tom segmentu nimalo ne napreduje.
Odkud znas da ne napreduje? Jesil ti imao priliku voziti ovog McLarena i proslog McLarene? Treba u to uzeti i okolnosti. Odkud znas da Vettel u njegovoj situaciji nebi pravio iste ili gore greske? To je ono "mozemo samo o aktuelnoj formi, i to u paketu sa bolidom". Naravno da Hamilton pravi vise gresaka u borbama, jer imao je u zadnje vrijeme vise borbi od Vettela, jer je Vettel pretezno startao sa pole positiona, pogotovo dok je bilo mjenjannja mappinga izmedju trke i kvalifikacije. S druge strane stoji i da Hamilton ima vise uspijesnih borbi od Vettela. Golman koji sve utakmice zavrsava bez primljenih golova nemora biti najbolji. Mozda ima najbolju odbranu ispred sebe. Mozda je onaj golman sto je propustio pet golova vise, 134 puta vise odbranio.

Hamilton i svi ostali (osim Vettela i Webbera i donekle Masse) su u pozicijama lovaca i nalaze se pod pritiskom da moraju pokupiti sto vise bodova, dok Vettelu odgovara i poneka peta pozicija zato on moze sada voziti i u guzvi "smireno". Dali bi to radio da mu je potreban svaki bod? Neznam.

Mozda ces reci da Hamilton pravi vise gresaka i od drugi lovaca koji su isto pod pritiskom (Alonse i Buttona). Mozda kod Hamiltona ta osobina "nemogu i nelezim izgubiti pod nikakvu cijenu" i jes najjace izrazena, ali se trenutno na tabeli nalazi ispred Alonse i ispred Buttona, znaci ipak se drzi u borbi i ako je mogao imati koji bod vise prednosti.
Bilal je napisao/la:Ali moram reagovati kad neki ovdje pricaju kako su Hamilton i Alonso klasa iznad Vettela. Nidje veze.
Na "nidje veze" reagujes sa "nidje veze" ukoliko se suprostavis sa "Vettel je bolji". Ista "glupost" drugo pakovanje".
Bilal je napisao/la:A za one koji pricaju da Vettel ne zna prestizati, smatram da uopste ne prate F1. ;)
Trenutno djeluje tako. Ako ce mo uzeti bukvalno, on to stvarno nezna, jer to trenutno nevidimo od njega ni kada se nalazi na petoj poziciji.

Zasto?

Zato sto su njemu sada bitni bodovi, pa i oni sa pete pozicije. Neka se Hamilton i Alonso zbodu u borbi za prvo, drugo ili trece mjesto, jos bolje za Vettela. On trenutno ima luksuz da ne mora napadati. Zato ima manje uspjesnih borbi ali i manje "ludjacki" gresaka. Ukoliko se desi cudo i Ferrari ili McLaren ga bodovima ugroze do kraja sezone, ili bar iduce sezone, vidjet ce mo iznova kako se on ponasa kada stvarno ima pritisak. Do tada ostaje (nazalost) da momak vozi pametno i proracunato, ali i da je on jedini sto sebi to trenutno moze dozvoliti. To ne znaci da je "smireniji" od drugih, nego da je u boljoj poziciji. Ukoliko uspije na kraju sezone, nema diskusije o tome ko je bolji. Tada se broji ko ima najvise bodova.

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 03 avg 2011, 12:26

Bianconeri1988 je napisao/la:Pravila su vraćena na staro kao na početku sezone :D
Evo ti citaj ;)
http://www.f1racing.com.hr/formula-1/fi ... povlastice" onclick="window.open(this.href);return false;

Svjetska automobilistička federacija u petak navečer objavila je novu promjenu dijelova tehničkog pravilnika koji se odnose na blown difuzore, što bi trebalo barem djelomično ublažiti deficit performansi s kojim će se momčadi, a posebno Red Bull Racing, suočiti od ovog vikenda.

eto ti pa mi sad nešto počni pričat ;)

Horner optužuje FIA-u jer je Mercedesu neopravdano i nepravedno dala povlasticu

FIA-ina odluka nikako se nije svidjela McLarenovom šefu, Martinu Whitmarshu koji se tijekom press konferencije u Silverstoneu sukobio s Red Bull Racingovim šefom, Christianom Hornerom. I jedan i drugi optužuju FIA-u i svaki smatra da je gore prošao od drugoga.

"Određene momčadi dobile su dozvolu za paljenje cilindara za vrijeme kočenja motora od čega će imati i sekundarne prednosti," upozorio je Horner. "Ali, njima je to dozvoljeno."

"Mi nismo potpuno zadovoljni solucijom, to je sasvim sigurno. Siguran sam da Martin nije zadovoljan svojom solucijom i u paddocku je puno teorija zavjere o razlozima zbog kojih Red Bull ima performanse, a McLaren ili neki drugi bolid ih nema. Na kraju krajeva, to su sve okolnosti situacije. Ali, fundamentalne stvari su da proizvođači motora moraju biti tretirani jednako i nepristrano."

http://www.autosport.hr/iz-svijeta/form ... ori-ostaju" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.autosport.hr/iz-svijeta/form ... -prijevara" onclick="window.open(this.href);return false; evo ti nađi ovo :

"Više ne gledam utrke, ne mogu se prisiliti na to. Dosadno je, nezanimljivo, to više nisu utrke. Na polovici počnem zijevati i onda se samo živciram - ne treba mi to. Koji je smisao utrka ako se vozač u sporijem bolidu, ali s iskustvom i znanjem nije u mogućnosti braniti na stazi? Pogledajte Michaela Schumachera u Kanadi, on je trebao završiti na podiju, radio je odličan posao u obrani pozicije, ali sve je uzalud jer tu je magični DRS gumb", kaže Villeneuve.

Prema Villeneuveu, vozači danas uopće nemaju volje braniti se na stazi jer unaprijed znaju da je obrana nemoguća pred DRS-om.

"Pretjecanja pod DRS-om zapravo su prijevara; ne razumijem zašto je taj uređaj na bolidu. Vozači se više ne trude braniti poziciju jer znaju da je to nemoguća misija", dodaje.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 avg 2011, 12:38

Hajd da ne bude kako si bezveze googlao, cijenim tvoj trud :mrgreen:

Pa znam ovo :D

Prvo su promjenili pravila pa vratila na staro...za ove difuzore... :lol:

Osim za one mape, a na bolidimi je ostalo sve isto... :D

Uostalom ovo je staro skoro mjeseca dana i komentatori su o tome pričali na utrkama...
Ž '21!

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.