FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
40
22%
2. Borbu za Evropu
83
47%
3. Sredinu tabele
30
17%
4. Borbu za opstanak
25
14%

Ukupno glasova: 178

SudoHusika
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SudoHusika » 18 avg 2021, 12:54

Čudna situacija i oko kapitena. Niti jedna opcija od 3 ponuđene mu nisu odgovarale uz opasku da se više ne osjeća 200% spremnim da može pomoći ekipi.
Željezničar za život cijeli!

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 18 avg 2021, 12:57

SudoHusika je napisao/la:
18 avg 2021, 12:54
Čudna situacija i oko kapitena. Niti jedna opcija od 3 ponuđene mu nisu odgovarale uz opasku da se više ne osjeća 200% spremnim da može pomoći ekipi.
Ja imam osjećaj da je on kad je Amar otišao i on odlucio da vise nece ostati, jer je i došao dok je Amar bio u klubu.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 avg 2021, 12:58

Ali su mu izaslu u susret maksimalno iskreno. U bilo kojem drugom klubu ne bi mu ovoliko dali prostora, vremana, opcija. Znaci po Nazifu on sad da kaze da hoce nazad prihvatili bi ga bez pola rijeci. Dobro sam ja rekao da je njemu prostor ostavljen jer niko i nije uzeo broj 14 cekajuci njegovu konacnu odluku. Drago mi je sto i Nazif lijepo prica o njemu, a i on nije ruzno nista rekao javno. Neka ovako u miru, na prijateljski nacin i nadju tu opciju koja je ok.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 18 avg 2021, 13:01

MrkiMedo je napisao/la:
18 avg 2021, 12:02
sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
18 avg 2021, 11:45
Kad je rep pauza?
Poslije sedmog kola, igramo 28./29.08 sa Slobodom i onda dvije sedmice pauze
Hvala drug. :D
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 18 avg 2021, 13:01

LjoZee je napisao/la:
18 avg 2021, 12:58
Ali su mu izaslu u susret maksimalno iskreno. U bilo kojem drugom klubu ne bi mu ovoliko dali prostora, vremana, opcija. Znaci po Nazifu on sad da kaze da hoce nazad prihvatili bi ga bez pola rijeci. Dobro sam ja rekao da je njemu prostor ostavljen jer niko i nije uzeo broj 14 cekajuci njegovu konacnu odluku. Drago mi je sto i Nazif lijepo prica o njemu, a i on nije ruzno nista rekao javno. Neka ovako u miru, na prijateljski nacin i nadju tu opciju koja je ok.
Ispoštovali su ga najviše koliko su mogli u datom trenutku, nema govora. Šta god da bude, neka bude na ljudski način a ne da nam momci sa strane pokazuju kako se klub voli i poštuje.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 18 avg 2021, 13:01

Bome fino ovo sve zvuci sto prica predsjednik, i za te investitore i za opcenito klub i reprogram dugova, igrace, svako svoj posao radi, trener jedno uprava drugo...valjda je sve istina i valjda ce ostati tako..necemol' i mi vise na zelenu granu.
Sto se tice Stilica, nece lik jednostavno, nema ni zelje i motiva. On bi da bude kapiten i glavni igrac, al da trckara, a posto zna da su navijaci i drugi tip trenera tu, to nece moci tako. A druga opcija mu je ocito ponizenje, da ulazi 15ak minuta ko tuce i aco...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 avg 2021, 13:07

Azzuri je napisao/la:
18 avg 2021, 13:01
Sto se tice Stilica, nece lik jednostavno, nema ni zelje i motiva. On bi da bude kapiten i glavni igrac, al da trckara, a posto zna da su navijaci i drugi tip trenera tu, to nece moci tako. A druga opcija mu je ocito ponizenje, da ulazi 15ak minuta ko tuce i aco...
Ma on je imao uzasnu polusezonu gdje je imao dva penala neiskoristena i to jedan za ulazak u polufinale kupa, drugi na derbiju. Ocigledno takve neke situacije su ga povukle na tu stranu da ne moze biti onaj stari. Ja opet mislim da bi on da je igra trenutno uz ovaj hajc na Grbavici od strane publike uz Mekica, Boju u formi i slicno opet bio onaj stari. Dobro rekose ovi mozda uz nekog sportskog dobrog psihologa ta barijera bi se mogla preci jer je ovo ocigledno vise sa psiholoske strane.

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 18 avg 2021, 13:41

Poz, izvinjavam se na upadu
Neki govore da je Stilic dosao kod nas u Slobodu i da trenira, neki kazu da tek treba doci na nekakvu posudbu..
Zna li neko nesto vise?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 avg 2021, 13:48

admirrx je napisao/la:
18 avg 2021, 13:41
Neki govore da je Stilic dosao kod nas u Slobodu i da trenira, neki kazu da tek treba doci na nekakvu posudbu..
Zna li neko nesto vise?
Furaju vas. Ne moze on u nasoj ligi nigdje vise biti registrovan cak i da ga posaljemo na posudbu jer je 13.8. zadnji rok bio da se registruju igraci sa ugovorom.
Bersaga je napisao/la:
18 avg 2021, 12:30
Neke crtice iz Podcasta
-"Kad si dolazio,zvoni telefon, kažeš ti ne mogu ja odlučiti zovite Tomu za igrača, nećemo pričati o imenima" (vjerovatno da će biti novih igrača)

- Početkom septembra konstituirajuća skupština
- Minimalan je broj onih koji su se ponovo prijavili (organizacija kluba)

- "Ima jako puno dugova, ima dugova koji su prema državi reprogramirani i te dugove mi sada redovno servisiramo jer je jako važno, dugovanja prema bivšim igračima i trenerima, najveći dio je reprogramiran, tri ugovora su promakla tehničkom greškom" (trenerski ugovori ne mogu blokirati klub kaže pravna strana)
- Sastao se već sa njima trojicom (Memić,Šerbo,Erić) (dugovanja)

- "Za ovaj period ima,vrlo zanimljivih, stiglo je petnaestak iskazanih interesa... ali se mogu izdvojiti 2 ili 3 iskazana interesa koji bi u narednom periodu mogli voditi ka dugotrajnom rješenju"
- "Stiglo je naravno iz istočnjačkih zemalja, znači sa istoka je stiglo, ne onog skroz dalekog, sa srednjeg istoka je stiglo" (spominje ovaj momak Malezijce)
- "Imamo vrlo zanimljiv,možda u ovom trenutku kapitalan interes koji dolazi iz zapadne Evrope, još jedan se u sudijskoj nadoknadi pojavio koji dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država"
- "Ono što je najvažnije, on osigurava čitav dio ulaska kapitala,osiguranje kapitala i eventualnog izlaska tog investitora ( pitaju ga je li isti model kao kod Sarajeva na što odgovara da nije isti)
- Da bi neko zaista mogao ozbiljno razmišljati do one upravljačke strukture od nekih 2/3 da može preuzeti, vi imate kroz mehanizme skupštine upravnog odbora kojima neke stvari možete zaustaviti,blokirati i ostalo (pitanje bilo za postotak od 49%) (investitori i poslovni model)

- Održani razgovori sa svima koji su posudili novac klubu, pitanje je bilo šta se dobije ako blokiraju klub, u konačnici svi gube. Postoji kritična masa ona koja ne bi dozvolila da se rješava na taj način. (pozajmice)

- Ministar sporta i gradonačelnica su naši veliki navijači

- Imamo taj BlockSport znači odličnu platformu koja integriše usere, koja nam je čak osnova za jednog od ključnih sponzora, ali moram znati upravljati. (dio vezan za Cerića)

- Ima ugovor sa FK Željezničar i postoji dogovor između njega i FK Željezničar
- Hoće li ostati u klubu? Kako smo se sad dogovorili, neće. (Amar Osim)

- Sam Nazif se sastao s njim i obavio 4,5 puta razgovor, ponuđene su mu 3 opcije iz kluba, ni sa jednom nije bio saglasan.Tražeći sebe prestao je dolaziti na treninge. Rekao da više ne može davati 200, 300% od sebe i da želi pauzu. Iz kluba su mu ponudili produženje ugovora na još jednu godinu uz istu platu i rekli su mu da ne traže od njega 200,300% nego da ima ulogu kao Bekrić i Kosorić, da pruže podršku mlađim igračima, motivator i to. (Semir Štilić)

- Trebao početi u prvih 11 protiv Posušja. Ne prati ga tijelo, on je neko ko voli ovaj klub, puno je više učinio nego što mnogi mogu zamisliti. Produžio ugovor na još jednu godinu, ono što je nuđenu Štiliću (Ermin Zec)

- Dotakao se 4R udruženja i LED panela što je već poznato (nije prihvaćen prijedlog od saveza).

- Za 1921 ekipu je rekao da je nemoguće bilo šta učiniti trenutno. (pokušati riješiti na marketinškom nivou).
Promakao ti je dio o Zdravku Mamicu. Izgleda da je i kod nas "upetljao prste" u klub. :D

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 18 avg 2021, 13:52

LjoZee je napisao/la:
18 avg 2021, 13:48
admirrx je napisao/la:
Zna li neko nesto vise?
Furaju vas. Ne moze on u nasoj ligi nigdje vise biti registrovan cak i da ga posaljemo na posudbu jer je 13.8. zadnji rok bio da se registruju igraci sa ugovorom.
Bersaga je napisao/la:
Neke crtice iz Podcasta
-"Kad si dolazio,zvoni telefon, kažeš ti ne mogu ja odlučiti zovite Tomu za igrača, nećemo pričati o imenima" (vjerovatno da će biti novih igrača)

- "Ima jako puno dugova, ima dugova koji su prema državi reprogramirani i te dugove mi sada redovno servisiramo jer je jako važno, dugovanja prema bivšim igračima i trenerima, najveći dio je reprogramiran, tri ugovora su promakla tehničkom greškom" (trenerski ugovori ne mogu blokirati klub kaže pravna strana)

- "Za ovaj period ima,vrlo zanimljivih, stiglo je petnaestak iskazanih interesa... ali se mogu izdvojiti 2 ili 3 iskazana interesa koji bi u narednom periodu mogli voditi ka dugotrajnom rješenju"
- "Stiglo je naravno iz istočnjačkih zemalja, znači sa istoka je stiglo, ne onog skroz dalekog, sa srednjeg istoka je stiglo" (spominje ovaj momak Malezijce)
- "Imamo vrlo zanimljiv,možda u ovom trenutku kapitalan interes koji dolazi iz zapadne Evrope, još jedan se u sudijskoj nadoknadi pojavio koji dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država"
- "Ono što je najvažnije, on osigurava čitav dio ulaska kapitala,osiguranje kapitala i eventualnog izlaska tog investitora ( pitaju ga je li isti model kao kod Sarajeva na što odgovara da nije isti)
- Da bi neko zaista mogao ozbiljno razmišljati do one upravljačke strukture od nekih 2/3 da može preuzeti, vi imate kroz mehanizme skupštine upravnog odbora kojima neke stvari možete zaustaviti,blokirati i ostalo (pitanje bilo za postotak od 49%) (investitori i poslovni model)

- Održani razgovori sa svima koji su posudili novac klubu, pitanje je bilo šta se dobije ako blokiraju klub, u konačnici svi gube. Postoji kritična masa ona koja ne bi dozvolila da se rješava na taj način. (pozajmice)

- Imamo taj BlockSport znači odličnu platformu koja integriše usere, koja nam je čak osnova za jednog od ključnih sponzora, ali moram znati upravljati. (dio vezan za Cerića)

- Sam Nazif se sastao s njim i obavio 4,5 puta razgovor, ponuđene su mu 3 opcije iz kluba, ni sa jednom nije bio saglasan.Tražeći sebe prestao je dolaziti na treninge. Rekao da više ne može davati 200, 300% od sebe i da želi pauzu. Iz kluba su mu ponudili produženje ugovora na još jednu godinu uz istu platu i rekli su mu da ne traže od njega 200,300% nego da ima ulogu kao Bekrić i Kosorić, da pruže podršku mlađim igračima, motivator i to. (Semir Štilić)

- Trebao početi u prvih 11 protiv Posušja. Ne prati ga tijelo, on je neko ko voli ovaj klub, puno je više učinio nego što mnogi mogu zamisliti. Produžio ugovor na još jednu godinu, ono što je nuđenu Štiliću (Ermin Zec)

- Dotakao se 4R udruženja i LED panela što je već poznato (nije prihvaćen prijedlog od saveza).

- Za 1921 ekipu je rekao da je nemoguće bilo šta učiniti trenutno. (pokušati riješiti na marketinškom nivou).
Promakao ti je dio o Zdravku Mamicu. Izgleda da je i kod nas "upetljao prste" u klub. :D

Jeste to istina za Mamica nema sta..tu je, komuniciralo se s njim, navodno je i sastanak ozbiljan bio nasih ljudi i njega...e sad kako sta i koliko utjecajno to niko ne zna.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 18 avg 2021, 14:21

LjoZee je napisao/la:
18 avg 2021, 13:48
admirrx je napisao/la:
Zna li neko nesto vise?
Bersaga je napisao/la:
Neke crtice iz Podcasta

Vidio sam ali nisam htio pisati zbog porezne inspekcije i organa gonjenja jer Mamić nema dobre odnose s njima pa da nas šta ne povežu :urnebes:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 18 avg 2021, 14:31

Bit će Nazif novi Zdravko Mamić :cool:
mosa lošmi stićko tit-ula!

TigerWoods
Kontakt:

Post Postao/la TigerWoods » 18 avg 2021, 14:35

Ma Nazif će biti bivši kao i svaki do sad koji nas je radovao i lagao

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 avg 2021, 14:40

Bersaga je napisao/la:
18 avg 2021, 14:21
Vidio sam ali nisam htio pisati zbog porezne inspekcije i organa gonjenja jer Mamić nema dobre odnose s njima pa da nas šta ne povežu :urnebes:
Jedino nas Nazif moze uvaliti. Ne zna ocigledno slagati pa i ovim "prikrivanjem" kaze sve. :rol:

braco je napisao/la:
05 avg 2021, 22:28
.
Spomenuo je i forume znaci prati. Prebaci ti karotetku na ovu glavnu da bolje uprati i prenese Ivkovicu. :mrgreen:

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 18 avg 2021, 15:03

Nazif me bas pozitivno iznenadio. Kad je izabran za predsjednika mislio sam da je ublehas jer je bio i u Cericevoj upravi(najlosijoj upravi u povijesti kluba)

Mnogo odlicnih stvari je uradio u jednom teskom periodu za klub. Otkocio je mnoge procese koje je glupi retard iz Londona zaustavio(tu mislim na sponzore), napravio je jednu finu atmosferu zajedno sa nekim drugim ljudima, pricao je i skupljao Zeljovce itd..

"Za ovaj period ima,vrlo zanimljivih, stiglo je petnaestak iskazanih interesa... ali se mogu izdvojiti 2 ili 3 iskazana interesa koji bi u narednom periodu mogli voditi ka dugotrajnom rješenju"

Nadam se da cemo imati i pameti i srece da izaberemo onog pravog investitora koji ce biti aktivan i direktno ukljucen u sva desavanja a ne da bude u svakom smislu pasivan poput ovih sto su bili u nasem komsiluku(Tan, Nam)i da pusti da mu neka domaca "sabrina" zgadi zivot..

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 avg 2021, 15:28

Odvadite polako ljudi,svaki unazad je pricao ovako pa vidi gdje smo sad.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 avg 2021, 15:34

FK Željezničar i Agencija SoftCon postigli su dogovor i potpisali ugovor o saradnji za tekuću sezonu.
https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... eri/46203/

Prema opisu ovi bi trebali biti ti sto rekao da su ih angazovali da osposobe BlockSport koji bi nam donosio novac.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 18 avg 2021, 15:44

Molim vas, nemojte lijepiti piratske isječke naših materijala na forum. Nema smisla, zaista. :(

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 18 avg 2021, 15:48

delinjo je napisao/la:
18 avg 2021, 15:28
Ma normalno. Ali je potrebno pohvaliti što je čovjek odgovorio na sva goruća pitanja koja zanimaju sve navijače i simpatizere kluba.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 avg 2021, 15:53

18 avg 2021, 15:48
delinjo je napisao/la:
18 avg 2021, 15:28
Ma normalno. Ali je potrebno pohvaliti što je čovjek odgovorio na sva goruća pitanja koja zanimaju sve navijače i simpatizere kluba.
Pa fino zvuci istina je ,i ja sam se iznenadio i to pozitivno ali ono uvijek odvadim jer svaki unazad je slicno pricao a vidi gdje smo,nek on uradi konkretno i eto pokrene ove investitore i ispast ce heroj i legenda,ja cu prvi namjestiti se da me posere i nagaza nogama :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Dofu, Mamba21, MrAmarOsim, NeSamSafetee, Orvel, Pablo11, riki46, WeekendOffender i 90 gostiju.