ne tako davno..izasli smo i u CKM-u

Moderator/ica: vlakanje
e izvini, kakve se slike nalaze na ovim linkovima?radebl je napisao/la:http://img100.imageshack.us/i/scan0003en3.jpg /http://img409.imageshack.us/i/scan0005ap8.jpg/
ne tako davno..izasli smo i u CKM-upronadjoh negdje na netu-pa eto...
Drugi link radi,a prvi isto radi,samo spoji ovu kosu crticu na kraju sa jpg!" je napisao/la:e izvini, kakve se slike nalaze na ovim linkovima?radebl je napisao/la:http://img100.imageshack.us/i/scan0003en3.jpg /http://img409.imageshack.us/i/scan0005ap8.jpg/
ne tako davno..izasli smo i u CKM-upronadjoh negdje na netu-pa eto...
baš me zanimaali neće nešto da mi otvori
Schlager je napisao/la: Borac je i dalje jedan od glavnih favorita prvenstva, ali to nece moci biti dugo ukoliko se igracki kvalitetno ne pojacamo, izuzetno fizicki pripremimo i ukoliko u klubu ne bude stabilna situacija kad su u pitanju medjusobni odnosi.
Ovo je zakljucak na osnovu mnogih postova koji su konstantno upereni protiv trenera Stojnica, a simptomaticno je da su napadi krenuli orkestrirano i tacno u odredjenom periodu!?
Iz iskustva znam da je to simptom koji pokazuje da se pokrenula odredjena struja, opoziciona, koja ima neke svoje zelje a koje vjerovatno nisu bas u opstem interesu Borca (ma koliko se zaklinjalo u bas to), jer da jesu – ne bi se strasti raspirivale, preko navijaca (mislim da se radi o manipulaciji s mladim ljudima), bas u periodu nekoliko zadnjih kola kad se rjesavalo pitanje jesenje titule....
& то " ? то.tatamata je napisao/la:
Sve u svemu ja sam vise nego zadovoljan ovim sto je Borac napravio,igramo lijep,kvalitetan,napadacki fudbal,igramo posteno,drugi klubovi nas respektuju,visesampioni smo...Samo da nam Evropa dodje na Gradski,i nista nam vise ne treba!
Schlager je napisao/la:Evo jedan zavrsni osvrt na ovu polusezonu,nadam se da ce ga bar neko iz Uprave procitati i mozda prihvatiti neku sugestiju,posto sam cuo da se i u rukovodstvu kluba ,i u strucnom stabu,i medju igracima u "Dionisu"(svojim usima cuo) komentarisu diskusije sa ovog foruma,jer htio neko to priznati ili ne,ovaj forum je za divno cudo, postao mjesto gdje se daleko najvise pise,raspravlja i komentarise o Borcu.....
Iskrene cestitke momcima za titulu jesenjeg vicesampiona. Zasluzeno. Sveukupno, igrali smo najkvalitetniji fudbal u jesenjem dijelu PL BiH, a nekoliko slabijih utakmica ne može pokvariti taj utisak.
Ukoliko zadrzimo sve igrace, one koji stvarno treba da ostanu u Borcu (nekima se treba iskreno zahvaliti – npr. Zarić, Stupar, Stanceski, Mazalica,Starcevic...), i obavezno dovedemo prava pojacanja – po mom skromnom mišljenju pojacanja trebaju na golmanskoj,na bocnim pozicijama i pravi golgeter-spic.
Takodje, i centralni vezni, kreator, bi dobro dosao s obzirom da Ljubojevic ne može više kontinuirano iznijeti taj teret, i pored svih svojih fudbalskih umijeca i zelje.
Stojnic, ma sta ko (pa i ja) mislio o njemu ima rezultate, ali bi i on morao poraditi na nekim dodatnim, rezervnim, taktickim varijantama – pogotovo kad je u pitanju igra u gostima i zavisno protiv koga se igra.
Bez obzira na prepoznatljivost Borceve igre, treba priznati da Borac još nije taj kalibar da može igrati protiv svake ekipe, bilo gdje, uvijek pa istu taktiku - svoju igru! Pogotovo što Borceva taktika umnogome zavisi i od vremenskih uslova, tj.stanja terena – Borac tesko igra na losem, raskvasenom, terenu zbog profila igraca i nacina igre. Zato se taktika, ponekad, mora prilagoditi protivniku, terenu...
Vjerujem da ce nakon prelaznog roka situacija u svim klubovima biti jasnija i tad ce se moci praviti realnije prognoze, koliko je uopste dobro baviti se prognozama.
Cinjenica je da je fizicka priprema igraca veoma bitan (gotovo pa i presudan) faktor u ovoj bh.ligi, koja je ove sezone pokazala osjetan kvalitativni napredak, pokazuje da ce ekipe koje posvete vise, i strucniju paznju, fizickoj pripremi igraca imati i prednost na terenu.
Danas i prosjecna ekipa s dobrom fizickom pripremom – snagom – moze nadigrati (trcanjem-presingom) i jače protivnike. Fizicka spremnost smanjuje i rizik povreda.
Problem vecine klubova je tanka klupa, a Borac tu ima odredjenu prednost nad konkurentima (osim možda Sirokog).
Najbolji pokazatelj toga je fundus igraca s kojim je igrao Borac u odnosu na ostale ekipe.
Sarajevo je napravilo cudo s vrlo malim fondom pravih igraca, s vrlo kratkom i tankom klupom, ali su svjesni da to nece proci na proljeće i sad su u punom pogonu - trazenju pojacanja.
Sarajevo ce najvjerovatnije biti glavni favorit u nastavku prvenstva, pogotovo ako se ostvare najave u vezi pojacanja koja se namjeravaju dovesti (carsijske price o Bilbiji i Stojanu su, cini mi se, samo puste zelje, a i neki drugi faktori ce biti u igri ). Zeljezničar ce svoju sansu cekati iz prikrajka iako nema poseban igracki kvalitet ali ima dobrog strucnjaka (ustvari, tatu mentora). Siroki ima jaku ekipu, dobru klupu i kako izgleda – najstabilniju finansijsku situaciju.
Velez i Zrinjski ce biti problem mnogima, ali tesko da ce moci biti medju prve tri ekipe: Borac, Sarajevo, Siroki....
Rezime:
Borac je i dalje jedan od glavnih favorita prvenstva, ali to nece moci biti dugo ukoliko se igracki kvalitetno ne pojacamo, izuzetno fizicki pripremimo i ukoliko u klubu ne bude stabilna situacija kad su u pitanju medjusobni odnosi.
Ovo je zakljucak na osnovu mnogih postova koji su konstantno upereni protiv trenera Stojnica, a simptomaticno je da su napadi krenuli orkestrirano i tacno u odredjenom periodu!?
Iz iskustva znam da je to simptom koji pokazuje da se pokrenula odredjena struja, opoziciona, koja ima neke svoje zelje a koje vjerovatno nisu bas u opstem interesu Borca (ma koliko se zaklinjalo u bas to), jer da jesu – ne bi se strasti raspirivale, preko navijaca (mislim da se radi o manipulaciji s mladim ljudima), bas u periodu nekoliko zadnjih kola kad se rjesavalo pitanje jesenje titule....
Takodje, ne treba se plasiti da nema vremena da se eventualna pojacanja uigraju (a sto mnogi vole naglasavati), jer ako se radi o kvalitetnim igracima – takvima nikad nije problem da se brzo adaptiraju i uklope u igru Borca.
Igraci koji bi Borcu dobro dosli (naravno ne svi, to je nemoguce, ali neke od njih bi vrijedilo pokusati dovesti), ovo je kao prijedlog za razmisljanje o onom sto sam znam o tim igracima, mada za neke nisam siguran
Dugorocnije - mladji:
Ognjen Todorovic (Slavija, vezni prednji), Jovica Vico (Leotar, spic), Nebojsa Pejić (BSK-BG, vezni srednji), Boris Savic (Hajduk-BG), Bogdan Stevic (Partizan-BG/ bd, pozajmljen?), Stefan Udovicic(Cukarički-BG),Muhamed Subasic (Olimpik,lijevi bocni..) kao i onaj mladi dvojac iz Veleza Adin Dzafic i Amer Osmanagic....
Iskusniji:
Darko Maletic (Koblenz),Vladan Grujic (Moss),Asmir Avdukic(Rudar), Nenad Zecevic (Leotar), Vedran Jese (Olimpik) inace rodjeni banjalucanin,pa mozda cak i Vladimir Karalic ali kao alternativa kad jurimo rezultat...
Za Puzigacu ne znam,igracki bi nam sigurno dobro dosao jer je ocito da Zaric vise ne moze,ali postoji i nesto sto se zove lojalnost klubu,gradu,a on je to pogazio za 100 euro vise mjesecno (tako je mislio,a u stvari je dobio dosta manje nego da je ostao kod nas)...
A nista ne kosta vrsiti pritisak i na CZ i O.Vranjesa,iako koliko znam on zeli u beogradski Rad...
Iako vjerujem da znate Borcev raspored, ipak neka se nadje:
Kod kuce – docekujemo:
LAKTASE, CELIK, ZVIJEZDU, SLAVIJU, RUDARA, TRAVNIK, MODRICU I OLIMPIK.
U goste idemo:
LEOTARU, SIROKOM, ZRINJSKOM, ZELJEZNICARU, SLOBODI, VELEZU i SARAJEVU.
Proljece:
16. BORAC – LAKTASI =
17. LEOTAR– BORAC =
18. BORAC – CELIK =
19. SIROKI - BORAC =
20. BORAC - ZVIJEZDA =
21. ZRINJSKI - BORAC =
22. BORAC - SLAVIJA =
23. ZELJEZNIČAR - BORAC =
24. BORAC - RUDAR =
25. BORAC - TRAVNIK =
26. SLOBODA - BORAC =
27. BORAC - MODRICA =
28. VELEZ- BORAC =
29. BORAC - OLIMPIK =
30. SARAJEVO - BORAC =
Pozdrav i glavu gore!
Ja sam vec napisao jednom,da mi je san da zadnje kolo na Kosevu odlucuje prvaka!Pun stadion,na jednom kraju Horde,na drugom Lesinari...UF!junuz23 je napisao/la:**** ja bih vam pozelio da uvijek budete drugi a Sarajevo prvo. Nije bolan isto doci u Banja luku u goste i u neku od nasih vukojebina, e zato ste mi dragi. Dao bog vise ovakvih utakmica na proljece pa ko bude najbolji neka slavi na kraju. Nama svima je cast sto nam je Borac konkurent za titulu a ne tamo neka modrica ili sta ja znam
ZAboravio sam da pomenem navijače Lešinare.jovanbl je napisao/la:Ovih sam dana dosta pisao , rekao mnogo toga sta mislim, kritikovao , ali evo da i ja napravim neki konacni generalni osvrt samo na borac u ovoj polusezoni.
Borac je odigrao jednu izvrsnu polusezonu i ostvario jedan izvrstan rezultat, koji na pocetku sezone niko nije mogao ni sanjati.
Zamislimo da se moze vratiti vrijeme, i da nam neko na pocetku ove jesenje polusezone ponudi da budemo drugi sa bodom zaostatka za prvim i u polufinalu kupa ?
Mislim da bi svi to objerucke, sa velikim osmjehom na licima prihvatili. Ma sta prihvatili nego jedva docekali.
Zato mislim, da premda svaki kriticki odnos podrzavam jer uvijek moze bolje (narocito ako cemo da pravimo pravi evropski klub) , nema prostora za skepticizam, kriticizam i narocito ne za defetizam.
Ja zelim da se iskreno zahvalim, putem ovog foruma, svim našim igračima i treneru na svemu što su uradili u ovoj za nas jako uspješnoj polusezoni, i time nam omogućili da ponovo budemo ponosni na naš klub i na naš grad.
Mislim da svi oni zaslužuju jedno veliko prznanje od svih nas, bez obzira na sve greške koje su pratile uspjehe, jer ne griješi samo onaj koji ne radi ništa.
Lijepo je bilo biti navijač borca u ovoj polusezoni, lijepo je bilo biti na stadionu , čitati članke iz novina i često ¨čitati i slušati hvalospjeve našem borcu i od onih koji za njega ne navijaju, lijepo je bilo osjećati se ponovo navijačem velikog kluba, što mi svi svakako zaslužujemo.
Sve su nam to omogućili ovi momci i njihov trener.
Zato svima njima
KAPA DOLE MAJSTORI!
ja sam ponosan na Vas!
neka te... svog ti posla...bistrikboy je napisao/la:@radeBL
Pa nije valjda da ti moram drzati cas geografije/zemljopisa?
Zna Rade gdje živi, zašto bi ti njemu držao čas geografije? Nema potrebe za ovim stvarno.radebl je napisao/la:neka te... svog ti posla...bistrikboy je napisao/la:@radeBL
Pa nije valjda da ti moram drzati cas geografije/zemljopisa?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.