Cudi me da tako zbunjeno i dosta hypeovano razmisljate.Procitaj pazljivo moj scenarij....dscile je napisao/la:Napraviti paket sa IT4 i jos nekim igracima/pikovima za All stara na drugoj poziciji (bek/centar). Ja bih barem prije to uradio nego se zakljucao sa Thomasovom maksimalom do njegove 33. godine. Bez obzira sto je odigrao vrhunsku sezonu, njegova defanziva ce uvijek biti problem u PO i to je cinjenica.NEZALAGANJE je napisao/la:A sta je plan,dati ITa koji je centar ekipe koja je dosla u ECF i opet poceti sve ispocetka sa novim PGom??
Ma koliko on bio talentovan(mislim na draft) ,minimum mu trebaju 3 god da dodje do svoje igre.Do tada ce i ostatak rostera uci u godine,pa opet i to treba izgraditi.
Mnogi olako trace godine i rwzbacuju se njima.
Pokupiti Fultza, pojacati ekipu sa npr. Haywardom, dovesti All stara u trejdu.. i imati konkurentnu ekipu i istovremeno mlado jezgro u vidu Fultza, Browna, Roziera, Zizica, pa i onog Yabuselea ako ga potpisu ove godine.
Mozda ovo i nije najbolji scenario, ali je jedan od onih koje prizeljkujem.
Das Thomasu zasluzeni ugovor.Nista te nece kostati jer na njega imas Bird prava i bez obzira na njegov ugovor,mocices dovesti jos jednog max.igraca.;)To ce garantovati relevantnost ekipe kao i daljnji razvoj hemije i sa Horfordom i ostalim bitnim clanovima ekipe.Dok se to desava,sve vise i vise prilike za razvoj dajes Brownu i Fultzu,koje ces tako lakse moci procijeniti,neces ih morati previse opterecavati(kako sto SA nije ni Leonarda i kao sto Stevens nije Browna u 1.godini),te ce oni ujedno sticati i PO iskustvo koje nista ne moze siimulirati,a koje ubrzava razvoj igraca.Dok se sve to desava,ekipa vjerovatno ima 3 All stara(Horforda,Thomas + FA) te 2 potencijala u Fultzu i Brownu.Znaci jako respektabilna ekipa i po meni vec spremna za napad na titulu.Vazno je ovdje napomenuti da se ne poredi ekipa direktno sa GSW.Oni su izuzetak i ako nisi na njihovom nivou ne znaci da nisi relevantan.Niko nije na njihovom nivou trenutno,zato i treba biti strpljiv,ali ako se desi neka povreda,eto sanse.Dok se sve to desava,Thomasu tece ugovor kao i ostalim igracima ekipe koja je gradjena oko njega i Horforda.U to su vec Fultz i Brown spremni,PO testirani i fransiza moze odluciti sta ce sa Thomasom i Horfordom dok Fultz,Brown pa i taj neki FA ulaze u prime.Takvu situaciju SA ima s Aldridgem slijedece ljeto.Omogucio je jednim dijelom da ekipa bude u borbi za titulu,a onda ce se odluciti da li ce i dalje biti dio tima(za mnje novca) loji ce se graditi oko Leonarda.Znaci,to su ti koraci u gradnji sampionskog tima i tu nema preskakanja Tajna je u kontinuitetu.
Ako pustis ITa(da se razumijemo ekvivalent njegove vrijednosti neces dobiti nazad u trejdu) opteretices Fultza,ugroziti Horforda,skoro sigurno izgubiti kontinuitet,a ne znas na sta ce sve to izaci!?