FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 16 sep 2018, 12:24

AlfredNobel je napisao/la:Zavuk'o ga Benkara Hajduku..
Da nisi šta fulio? On igra za Varaždin u drugoj hrvatskoj ligi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 16 sep 2018, 12:26

Nije mi jasno odakle potreba, da se iskrivljuju činjenice, a onda se na plasiranu poluistinu uhvate đavolji advokati i krenu sa nebulozama.
Po nekima je od jučerašnje dobre igre i pobjede, bitnije šta je neko napisao da je trener rekao. Nebitna je istina, bitno je trolati.
U situaciji smo, da se nakon 9 kola ravnopravno borimo za titulu, čak se moze reci da smo i favoriti.
No to nije dovoljno, bitno je tjerati, pljuvati...
Meni lično je svejedno ko igra, bitno je da se dobro igra(sto je sada situacija), te da osvajamo trofeje(abd bice ih ove godine).
Zadnja izmjena: Esport, dana/u 16 sep 2018, 12:30, ukupno mijenjano 1 put.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 16 sep 2018, 12:27

hilmo je napisao/la:Od početka utakmice smo krenuli ofanzivno kako bi što prije dali gol. Međutim gosti su igrali bunker a mi u ekipi nemamo, ne samo mi nego niko u PL, igrača koji će uzeti loptu i predriblati cijelu odbranu i poentirati. Pokušavalo se i kroz sredinu, i preko krila, i dubinskim loptama međutim nije išlo. I onda penal, fulili pa šta, svakome se desi, nakon toga nismo klonuli nego smo opet napadali, prečku pogodili. Svih 90 minuta smo bilo bolji i onaj ko je želio to da vidi vidio je, ali onaj koji u svemu traži veliku manu džaba je objašnjavati. Kao i onima na tribini koji već u 20 minuti kamaraju redom. Od početka sam bio ubjeđen da ćemo pobijediti, vidjelo se to. Naša borba i želja a njihova nezainteresovanost. Samo je bilo pitanje vremena kada će njihova koncentracija pasti i kada ćemo poentirati, bio je penal ali ih je golman izvukao, kasnije su Hebibovića zaboravili.

Vidim mnogi kritikuju kapitena, u redu i ja mislim da bi morao malo bolje, i činjenica je da previše "carini" loptu kada je dobije čime uspori naš napad. Međutim pogledajte koliko se on kreće, koliko puta se sinoć desilo da se vratio do Dupovca i Mujakića po loptu i ako smo imali dva zadnja vezna. Pa na jednom krilu, pa na drugom, koliko je samo Pidri pomagao u odbrani u prvom poluvremenu. Sagledajmo njegovu kompletnu igru pa onda nešto recimo. Ako već neko smatra da se treba klupirati, onda ne mora u Mostaru igrati. Ali u Krupi ne vidim nekog ko bi ga mogao zamjeniti.

Ostali su odigrali fino, nema im se šta zamjeriti.
Sve ispricano, bravo Hilmaga. Idemo dalje, korak po korak. Sto se tice Veleza, izveo bih rezervne igrace pa sta naprave.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 sep 2018, 12:28

fks74 je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Od početka utakmice smo krenuli ofanzivno kako bi što prije dali gol. Međutim gosti su igrali bunker a mi u ekipi nemamo, ne samo mi nego niko u PL, igrača koji će uzeti loptu i predriblati cijelu odbranu i poentirati. Pokušavalo se i kroz sredinu, i preko krila, i dubinskim loptama međutim nije išlo. I onda penal, fulili pa šta, svakome se desi, nakon toga nismo klonuli nego smo opet napadali, prečku pogodili. Svih 90 minuta smo bilo bolji i onaj ko je želio to da vidi vidio je, ali onaj koji u svemu traži veliku manu džaba je objašnjavati. Kao i onima na tribini koji već u 20 minuti kamaraju redom. Od početka sam bio ubjeđen da ćemo pobijediti, vidjelo se to. Naša borba i želja a njihova nezainteresovanost. Samo je bilo pitanje vremena kada će njihova koncentracija pasti i kada ćemo poentirati, bio je penal ali ih je golman izvukao, kasnije su Hebibovića zaboravili.

Vidim mnogi kritikuju kapitena, u redu i ja mislim da bi morao malo bolje, i činjenica je da previše "carini" loptu kada je dobije čime uspori naš napad. Međutim pogledajte koliko se on kreće, koliko puta se sinoć desilo da se vratio do Dupovca i Mujakića po loptu i ako smo imali dva zadnja vezna. Pa na jednom krilu, pa na drugom, koliko je samo Pidri pomagao u odbrani u prvom poluvremenu. Sagledajmo njegovu kompletnu igru pa onda nešto recimo. Ako već neko smatra da se treba klupirati, onda ne mora u Mostaru igrati. Ali u Krupi ne vidim nekog ko bi ga mogao zamjeniti.

Ostali su odigrali fino, nema im se šta zamjeriti.
Sve ispricano, bravo Hilmaga. Idemo dalje, korak po korak. Sto se tice Veleza, izveo bih rezervne igrace pa sta naprave.
Nikad u životu. Velež je jako dobra ekipa a mi moramo gurati u kupu do kraja. Jedino ''validno'' takmičenje pored lige.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 16 sep 2018, 12:34

MortemHz je napisao/la:
Hajduku 2 :mrgreen:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 sep 2018, 13:43

Samo bi još i da pohvalim Harisa Handžića, igra vrlo malo a skoro uvijek da gol. :opaopa:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 16 sep 2018, 13:46

Mislim da ce i Resic konacno dobit priliku. A Halila čuvamo za lige, volio bih da je obrnuto ali sta je tu je..
ZZ

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 16 sep 2018, 13:53

Svaka pobjeda je vrlo važna, pogotovo ako dolazi nakon kiksa, a u Zenici je bio. Preveliko velicanje igre nakon što se pobjedi ekipa kao što je ova od sinoć, samo je znak da mi nismo oni pravi i da se i ovakvih protivnika plašimo. Nažalost. Dok god vecina nas bude imala mišljenje da se griješi sa pozicijama Hebiba, igranjem kapitena ili recimo Dupovca prije Šofranca ili malom minutažom za Hareta i Resica...bit ce razloga za zabrinutost.
Bez obzira na sve, mislim da imamo najbolju ekipu za titulu i da cemo je uzeti. :rol:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 16 sep 2018, 14:34

MortemHz je napisao/la:
Moja greška, nisam registrovao odmah šta sam pročitao. Tek sad skontao da je Varaždin u drugoj ligi. :mrgreen:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 16 sep 2018, 14:38

AlfredNobel je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Moja greška, nisam registrovao odmah šta sam pročitao. Tek sad skontao da je Varaždin u drugoj ligi. :mrgreen:
I Hajduk 2 je u drugoj ligi.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 16 sep 2018, 14:49

Nije isto zabiti prvoj i drugoj ekipi Hajduka.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 16 sep 2018, 14:59

AlfredNobel je napisao/la:Nije isto zabiti prvoj i drugoj ekipi Hajduka.
Trenutno jest :mrgreen:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 16 sep 2018, 15:00

BordoSarajevo je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Nije isto zabiti prvoj i drugoj ekipi Hajduka.
Trenutno jest :mrgreen:
Dobro si, tu su negdje. :lol:

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 16 sep 2018, 15:08

Obzirom kako je krenula liga, tabela je dobra.
Moglo je i moralo je bolje, mislim da smo minimalno trebali imati 4 boda više, minimalno.
Protiv GOŠK-a mogli riješiti utakmicu na vrijeme i syebemo sami sebe, protiv Čelika smo igrali dobro, stvarali prilike ali kur.va neće u go, u te dvije utakmice baš nismo imali sreće, baš nikako. Protiv Radnika smo igrali sa drugom postavom, prvo poluvrijeme katastrofalno dok smo u drugom stvorili dosta prilika ali su i oni imali, mislim da smo tu zaslužili bod ali nesretno primamo go u 90oj minuti i poraz, protiv kona smo imali priliku da ih dotučemo i da dođemo do 1:3, imali smo dvije odlične prilike za to ali nismo iskoristili i onda su nas kaznili.

Za dosta bodova možemo žaliti ali ovo je daleko bolje nego prošle sezone, ove smo konkurentni dok prošle sezone nismo bili.
Atmosfera je bolja, iskreno, nije na nivou ali nisu nam sad utakmice na nož i na onaj veliki pritisak kao lani.
Atmosfera između igrača odlična, druže se između i nekako je porodična atmosfera što je veliki plus.

Branit se ne znamo, napadat znamo, protiv Veleža odmah krenut po go, protiv Krupe isto. Igrat svaku na pobjedu, bez kalkulisanja i mislim da možemo daleko. Da smo doveli desnog beka i naprimjer ofanzivnog veznog kojeg su tražili, mislim da bi sada imali minimalno 5 bodova više od drugog, ubjeđen sam u to, ali hajde, završit ovu polusezonu najbolje što je moguće, dopunit ekipu preko zime sa 2-3 igrača i onda napast titulu. :thumbup: :thumbup:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 16 sep 2018, 15:12

Esport je napisao/la:Nije mi jasno odakle potreba, da se iskrivljuju činjenice, a onda se na plasiranu poluistinu uhvate đavolji advokati i krenu sa nebulozama.
Po nekima je od jučerašnje dobre igre i pobjede, bitnije šta je neko napisao da je trener rekao. Nebitna je istina, bitno je trolati.
U situaciji smo, da se nakon 9 kola ravnopravno borimo za titulu, čak se moze reci da smo i favoriti.
No to nije dovoljno, bitno je tjerati, pljuvati...
Meni lično je svejedno ko igra, bitno je da se dobro igra(sto je sada situacija), te da osvajamo trofeje(abd bice ih ove godine).
Ja vjerujem da nikome nisu bitna imena, ali mislim da nam je svima bitno da igraju najbolji u tom trenutku i na svojim prirodnim pozicijama.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 16 sep 2018, 15:18

siroliver69 je napisao/la:Svaka pobjeda je vrlo važna, pogotovo ako dolazi nakon kiksa, a u Zenici je bio. Preveliko velicanje igre nakon što se pobjedi ekipa kao što je ova od sinoć, samo je znak da mi nismo oni pravi i da se i ovakvih protivnika plašimo. Nažalost. Dok god vecina nas bude imala mišljenje da se griješi sa pozicijama Hebiba, igranjem kapitena ili recimo Dupovca prije Šofranca ili malom minutažom za Hareta i Resica...bit ce razloga za zabrinutost.
Bez obzira na sve, mislim da imamo najbolju ekipu za titulu i da cemo je uzeti. :rol:
Isto mislimo.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 16 sep 2018, 15:18

Brezveze sad pisemo, da smo izgubili vazne bodove protiv Radnika, Goska...izgubili su jih i Zrinjski, kone, Siroki, svi gubimo negdje, mi samo moramo to svesti na minimum da najmanje gubimo od njih sviju i eto titule :lol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 16 sep 2018, 17:10

Sarajevo će biti na vrhuncu onda kad budemo imali 23-25 pobjeda po sezoni. Tad ćemo ostvariti dominaciju u ligi.
Svaka titula ispod osvojenih 70 bodova je na guzove što se kaže.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 16 sep 2018, 18:12

Evo kako je igrao Pidro:
1 .min Ispao,lose postavljen
9. min Nasao se na vrhu sesnesterca(kao ahmetovic)znaci puno se krece
14.min Odlicno odbranio kontru na Hebibovicevom mjestu uy desnu aut liniju
17. min probio ga Nuhic
20.min odlican pas Rahmanovicu
20.min dobra odbrana
24.min dobra reakcija u odbrani
27.min sjajan centarsut,poslije dobrog duplog pasa
31.min dobra odbrambrena reakcija
31.min dobro dodavanje Stanojevicu
41.min dobro dodavanje Rahmanovicu za udarac ispod precke(Fejzic brani)
44.min odlican prijem teske lopte,aut za nas
45.min slab prijem lopte
45+1 min. lijepa predaja lopte
49.min fin prijem i predaja lopte
52.min fin prijem i predaja lopte
56.min sumnjiv ofsajd,zakasnio izaci
59.min solidan centarsut
60.min mogao cvrsce reagovati
60.min fin prijem i predaja Stanojevicu
65.min neuspjesan prodor
66.min zamalo zakasnio,lijepo utrcao
70.min fina predaja u nastavku dobar centarsut i korner za nas
71.min fin centarsut desnom,opet korner za nas
74.min fina odbrambrena reakcija Crnkic
78.min dobra odbranbrena reakcija i dobar dribling
80.min Iznudio zuti karton
82.min pravi faul,cvrsto na Crnkic
84.min dobra odbrana nad Efendicem
86.min dobra odbram. reakcija
90+1min.Dobro presjekao kontru
90+2min Fino zagradio Crnkica
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 16 sep 2018, 18:15

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Ammko99, Ferroviere1987, mnon46, NazorUso i 15 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []