Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Igra.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Šta je ovaj svirao sad? 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ne mogu oni stolicu sačuvati u odbrani, ljudi im šutaju 63% iz igre i 72% za tri 
a što se Jusufa tiče, prebrzo je ovo za njega, bukvalno ga targetuju u odbrani svaki napad. Jedino ako Biyombo uđe onda on može.

a što se Jusufa tiče, prebrzo je ovo za njega, bukvalno ga targetuju u odbrani svaki napad. Jedino ako Biyombo uđe onda on može.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Najgora odbrana čitava sezone, bruka brate mili šta im rade bez SGA.
Horor. Užas nad užasima.
Grehota gledati.
Grehota gledati.
Bolji
mitchell robinson takođe bolji ofanzivno bez obzira što nikad nije imao više od 10 ppg?
Ti igrači makar su svjesni svojih ograničenja i ne pokušavaju sta ovaj naš panj pokušava i bruka se
Možda bolja formulacija: "najveća štetočina u ofanzivi od svih startnih centara u NBA"
u svakom slučaju je bolji od njih
Ne znam kako i zasto ali nijedan (ili skoro nijedan) nas sportista nema samopouzdanje. Covjek ne sutira kad je sam pod kosem, vec izbacuje loptu ili se nesto namjesta dok ne dodje u tezu situaciju, ili izvuce faul. Mada ima i toga da je postao spor i da se vise nije u stanju odmotat iz pnr kao nekad u Portlandu.
Za njega je euroliga stvorena... Ne moze vise podnijeti ovoliko jurcanja i igranja svako drugi dan. Mozda ce ga neko nakon ovog ugovora htjeti potpisat da bude backup centar, ali njegov ego to svakako ne bi dozvolio, mislim da bi radije da bude baja u nekom Fenerbahceu... Inace jedino oko ove stvari ima ego (da je starter) u svemu ostalom ima mentalitet snishodljivog vodonose, kojem je savrseno u redu da ima ulogu Biyomba ili Zaze.
Za njega je euroliga stvorena... Ne moze vise podnijeti ovoliko jurcanja i igranja svako drugi dan. Mozda ce ga neko nakon ovog ugovora htjeti potpisat da bude backup centar, ali njegov ego to svakako ne bi dozvolio, mislim da bi radije da bude baja u nekom Fenerbahceu... Inace jedino oko ove stvari ima ego (da je starter) u svemu ostalom ima mentalitet snishodljivog vodonose, kojem je savrseno u redu da ima ulogu Biyomba ili Zaze.
+1RoninX je napisao/la: ↑30 mar 2024, 15:53Ne znam kako i zasto ali nijedan (ili skoro nijedan) nas sportista nema samopouzdanje. Covjek ne sutira kad je sam pod kosem, vec izbacuje loptu ili se nesto namjesta dok ne dodje u tezu situaciju, ili izvuce faul. Mada ima i toga da je postao spor i da se vise nije u stanju odmotat iz pnr kao nekad u Portlandu.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
- baboedindzeko09
- Kontakt:
On će imati mjesto na NBA rosteru dok god može hodati, a tu će vjerovatno i završiti karijeru.
-
- Kontakt:
Ajde nadamo se svi da je ovo privremeno jer od ovoga sigurno ne moze gore.
Veceras strasno bitna utakmica protiv Pelicansa.
Inače mu leži Valančiunas, ali sad više ko zna..
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno ni sam sebi ne lezi. 

Nemoj biti tako siguran, kad vise ne mozes hodat, zavrsis van lige kao Demarcus Cousins. Inace svake godine neprimjetno nestane par desetina igraca . A meni je posebno drago kad se to desi ublehama bez suta poput Mudiaya (koliko je samo denver forsirao ovu panjcugu) Elfrieda Paytona, M.Carter-Williamsa, i td.i td.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 mar 2024, 16:46On će imati mjesto na NBA rosteru dok god može hodati, a tu će vjerovatno i završiti karijeru.
Juka svakako nece pristati da bude backup centar nigdje...a to ga slijeduje vrlo brzo, kako fizicki kopnio, a ofanzivno svakako nema nijedan potez...i ono malo sto je znao je usput zaboravio ili postao nesiguran pa i ne pokusava.
Ma dobro čitajući ovakav post dobiješ dojam da Jusuf ne bi mogao igrati ni za Partizan.
Ima Juka svojih kvaliteta, ali čini se da je njemu ipak glava najveći problem, lik odlično postavlja "screenove", fizički je dominantan pa tijelom uvijek može otvoriti prostor svojim suigračima, jako solidan asistent (to je recimo popravio u zadnje vrijeme), odbrana nije vrhunska, ali nije loša, kad hoće odigra jako dobro.
Njegov stvarno problem je to rješavanje zicera ispod koša, toliko je to loše da često zaboli i to nije rijetko. Sam ispod koša, on spusti glavu dolje i čisto onako baci loptu bez ikakvog rezona ili ono njegovo samo da je izbaci iz ruku, kao da namjerno promašuje. Onolika gromada, najteži igrač lige, ne može leđima očistiti sebi put do lakih poena. Gdje je nestao onaj njegov roling? Gdje su zakucavanja? Prije bih se nervirao kada ne dobije priliku za šut, ali sada je potpuno jasno zašto i neće imati priliku za iste, trenutno je igrač manje u napadu.
Ali kako je krenulo nećemo ga ni ove godine gledati u playoffu, tako da manje nervoze.
Ima Juka svojih kvaliteta, ali čini se da je njemu ipak glava najveći problem, lik odlično postavlja "screenove", fizički je dominantan pa tijelom uvijek može otvoriti prostor svojim suigračima, jako solidan asistent (to je recimo popravio u zadnje vrijeme), odbrana nije vrhunska, ali nije loša, kad hoće odigra jako dobro.
Njegov stvarno problem je to rješavanje zicera ispod koša, toliko je to loše da često zaboli i to nije rijetko. Sam ispod koša, on spusti glavu dolje i čisto onako baci loptu bez ikakvog rezona ili ono njegovo samo da je izbaci iz ruku, kao da namjerno promašuje. Onolika gromada, najteži igrač lige, ne može leđima očistiti sebi put do lakih poena. Gdje je nestao onaj njegov roling? Gdje su zakucavanja? Prije bih se nervirao kada ne dobije priliku za šut, ali sada je potpuno jasno zašto i neće imati priliku za iste, trenutno je igrač manje u napadu.
Ali kako je krenulo nećemo ga ni ove godine gledati u playoffu, tako da manje nervoze.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤