Dodži mama dadne kokarearmando je napisao/la: ↑11 maj 2023, 21:08Gledaj skupine komedijaša![]()
![]()
Hajde sad do Otoke i vidite imal kod Erme kakvih dobrih cedeova za plejku i da nisu skuplji od 3 marke![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Stone hands👊
leorey in shambles
Gledam šta pišu ljudi, meni samo notifikacija sa Jedilera došla.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
Upisujte čkole di nema fizičkog rada, bem ti srp i čekić.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Luxemburg majka
Jel ukinuta zadruga na Televiziji ili koji je qrac s njom?
Vidim pisu ne emituje se vise
Vidim pisu ne emituje se vise
Nije ukinuta, samo se ne emituje na pinku dok se bura ne stiša. Ide na yt regularno.
Najjače željko im dao knjige unutra da fol čitaju i obrazuju se i šalju pozitivnu poruku u javnost
- Marsal
- Kontakt:
Fizički rad je precjenjen.
Svaka čast tim ljudima ali to je uništavanje vlastitog života.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- numanumaye22
- Kontakt:
- tuzlak1987
- Kontakt:
Al nosis firmu na ledjima bukvalno. Ovo sto ja u privatnika radim, u drzavnoj firmi su razgodili na pet radnih mjesta. Pricam o sistem administraciji. Ja naucim svasta ali postane to smor tokom godina, sad bukvalno ne zelim vise da naucim i hocu da se odmorim ko covjek. To u BH Telecomu mogu radnici, da odu 20 dana na odmor i da ih niko ne nazove.
A i nije oko plata to sve bajno kao sto se prica. Jedno su programeri, drugo ostatak IT-a. A i to ko je senior, bubaju se neke cifre, a u stvarnosti vise ima ovih juniora sto su suplji ko sir. Na jednog onog sto ima 3 4 5 hiljada ima 10 onih sto im je plata 1000. I od kojih nikad nista nece biti jer nemaju ing.mozak.
Bio sam na tim konferencijama, sada se direktori zale da ima programera kao mrava, a svi bi da postanu milioneri. A u stvarnosti 1 od 10 zaradi u zivotu neke vece pare, ostali ostanu vjecni prosjek. Kod mene u firmi npr. Ima 5 programera. Postoje pravnici i ekonomisti koji imaju 3 puta vece plate od njih i 10 puta lakse mogu napredovati.
Niko od programera nije otisao jer ne mogu naci bolje.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 12 maj 2023, 23:05, ukupno mijenjano 1 put.
- ASD
- Kontakt:
Pa treba imati i sreće. Na remote jobs bude 200 prijava na 1 poziciju.tuzlak1987 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 22:58Al nosis firmu na ledjima bukvalno. Ovo sto ja u privatnika radim, u drzavnoj firmi su razgodili na pet radnih mjesta. Pricam o sistem administraciji. Ja naucim svasta ali postane to smor tokom godina, sad bukvalno ne zelim vise da naucim i hocu da se odmorim ko covjek. To u BH Telecomu mogu radnici, da odu 20 dana na odmor i da ih niko ne nazove.
A i nije oko plata to sve bajno kao sto se prica. Jedno su programeri, drugo ostatak IT-a. A i to ko je senior, bubaju se neke cifre, a u stvarnosti vise ima ovih juniora sto su suplji ko sir. Na jednog onog sto ima 3 4 5 hiljada ima 10 onih sto im je plata 1000. I od kojih nikad nista nece biti jer nemaju ing.mozak.
Bio sam na tim konferencijama, sada se direktori zale da ima programera kao mrava, a svi bi da postanu milioneri. A u stvarnosti 1 od 10 zaradi u zivotu neke vece pare, ostali ostanu vjecni prosjek. Kod mene u firmi npr. Ima 5 programera. Postoje pravnici i ekonomisti koji imaju 3 puta vece plate od njih i 10 puta lakse mogu napredovati.
Eh sad. Mnogi programeri ne napreduju. Jednostavno, nađeš poziciju i ne ideš dalje. Kao uostalom u svakoj struci.
Ja što ih znam lično par za koje mogu garantovati da su jaki. Za njih je nebo granica.
Jel znaš onu curu iz Mostara što drži youtube lekcije iz C++.
Ono je primjer uspješne osobe iz BiH.
Postoji svijet van tvoje firme.tuzlak1987 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 22:58A i to ko je senior, bubaju se neke cifre, a u stvarnosti vise ima ovih juniora sto su suplji ko sir. Na jednog onog sto ima 3 4 5 hiljada ima 10 onih sto im je plata 1000. I od kojih nikad nista nece biti jer nemaju ing.mozak.
Ne znam doslovno nijednog developera koji radi u IT firmi da ima platu od 1000. Taj prosjek koji ti spominješ često zaglavi između 1500-1800, i to većinom bude QA, što je na kraju dana dobra plata ako nemaš škole, znanja, niti želje da učiš dalje
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Očigledno da radi u jako lošoj firmi jer sve ove firme što znam nije ni blizu tako. A i ovo oko plate, oko 1000 KM imaju sa početnici i to prvih par mjeseci i onda ide na 1800 skoro svima.Blejzer10 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 23:33Postoji svijet van tvoje firme.tuzlak1987 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 22:58A i to ko je senior, bubaju se neke cifre, a u stvarnosti vise ima ovih juniora sto su suplji ko sir. Na jednog onog sto ima 3 4 5 hiljada ima 10 onih sto im je plata 1000. I od kojih nikad nista nece biti jer nemaju ing.mozak.
Ne znam doslovno nijednog developera koji radi u IT firmi da ima platu od 1000. Taj prosjek koji ti spominješ često zaglavi između 1500-1800, i to većinom bude QA, što je na kraju dana dobra plata ako nemaš škole, znanja, niti želje da učiš dalje
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Poenta je da firme traze seniore, a ne mogu naci. Dosta im je juniora kojih ima kao mrava, a seniori im idu vani.Blejzer10 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 23:33Postoji svijet van tvoje firme.tuzlak1987 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 22:58A i to ko je senior, bubaju se neke cifre, a u stvarnosti vise ima ovih juniora sto su suplji ko sir. Na jednog onog sto ima 3 4 5 hiljada ima 10 onih sto im je plata 1000. I od kojih nikad nista nece biti jer nemaju ing.mozak.
Malo ima kvalitetne radne snage koja je spremna da se zadrzi X godina u firmi i buba se da samo trebas doci u IT i imati ces neku ekstra platu. Ima ljudi u drugim strukama koji imaju i bolje plate od IT ali se ne prica.
Da tako pare padaju sa neba i da su svi uvjereni u svoje znanje ne bi se zabetonirali tu gdje jesu.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nije to tako, prati HR i manageri vrlo dobro kakva je situacija kod drugih. Svako na kraju svakog isprati da ne bi gubio radnike.Unofficialpage je napisao/la: ↑12 maj 2023, 23:43
Očigledno da radi u jako lošoj firmi jer sve ove firme što znam nije ni blizu tako. A i ovo oko plate, oko 1000 KM imaju sa početnici i to prvih par mjeseci i onda ide na 1800 skoro svima.
Ali nije to kao sto se prica da padaju pare sa neba.
SKANDAL ALBANKE NA EVROVIZIJI: "Kosovo i Albanija su kao brat i sestra, i imamo majku koja je Velika Albanija"
Srbi i novinarstvo
Srbi i novinarstvo
- VensanKasel
- Kontakt:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Izgleda lijepo na slikama al to je 75 godiste. Tek kad vidis uzivo i prodjes kroz te zgrade onda mozes skontati zasto je tako.
Drvo, sve skripi, pogotovo ti hodinici vani, neki cudan miris(smrad).