U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Bivsi junirski reprezentativac i talentovani golman Strahinja Manojlovic napustio Zvijezdu 09 i potpisao za Macvu iz Sabca.
Dobar potez sto se mene tice. Volio bi da Dejan Popara i Sreten Milosevic takodjer napuste klub i odu ako nistu u PL. Steta da provode jos jednu sezonu u drugoj ligi a radi se o dobrim igracima sa potencijalom.
Dobar potez sto se mene tice. Volio bi da Dejan Popara i Sreten Milosevic takodjer napuste klub i odu ako nistu u PL. Steta da provode jos jednu sezonu u drugoj ligi a radi se o dobrim igracima sa potencijalom.
@igrajlopte 🐦
- ASD
- Kontakt:
Meni lično Milošević i nije nešto.
Popara je još junior, 2003. godište. Sumnjam da će gdje ići.
Popara je još junior, 2003. godište. Sumnjam da će gdje ići.
Vise se brinem za Aleksandra Kahvica nego za njega realno. Ali fair point, nazalost.
Covjece kad pogledas samo par nadolazeci igraca koji su se opredjelili za Srbiju (doduse dosta rano) a koji bi danas komotno bili A-reprezentativci nase zemlje:
Dejan Joveljic, 1999, napadac, Eintracht Frankfurt
Svetozar Markovic, 2000, stoper, Olympiacos
Zeljo Gavric, 2000, krilo, Crvena zvezda
Nemanja Jovic, 2002, krilo, Partizan
Covjece kad pogledas samo par nadolazeci igraca koji su se opredjelili za Srbiju (doduse dosta rano) a koji bi danas komotno bili A-reprezentativci nase zemlje:
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 05 jul 2021, 20:51, ukupno mijenjano 2 puta.
@igrajlopte 🐦
Ja na tog Kahvića i ne računam, ako šta bude bude. Realno najviše što će nam Srbija ostavit su igrači tipa Milan Savić.
Čak su nam i Kovača htjeli uzet, al zajebo papire.
Nego ova ekipa iz Austrije, ima li šta za Kvakićev transfer? Hoće li ga ko?
On meni djeluje dobro, a i kažu da je ponajbolji igrač cvajte.
- ASD
- Kontakt:
Mi tolike igrače uzimamo i eto, trebamo se brinuti hoće li nama neko uzeti igrača.
Mada lično, ne brinem se.
Kahvić je još nesiguran kao talenat. Karijeru gradi po tome što je fizički daleko iznad svih ostalih.
Onaj mali Sandžo u Partizanu je puno veći talenat. Iako fizički inferioran u odnosu na seniore, snalazi se i na seniorskom nivou jer je inteligentan i naučen igrač.
Mada lično, ne brinem se.
Kahvić je još nesiguran kao talenat. Karijeru gradi po tome što je fizički daleko iznad svih ostalih.
Onaj mali Sandžo u Partizanu je puno veći talenat. Iako fizički inferioran u odnosu na seniore, snalazi se i na seniorskom nivou jer je inteligentan i naučen igrač.
Jović je bio u našoj kadetskoj repci. Nije bio među najvećim talentima prije par godina. Tek je zadnju godinu, godinu i pol eksplodirao. Munjevit napredak je ostvario.ReX je napisao/la: ↑05 jul 2021, 20:36Vise se brinem za Aleksandra Kahvica nego za njega realno. Ali fair point, nazalost.
Pa i ja sam donekle Kahvica vec otpisao, ali eto hajd vidjetcemo.
Za Kovaca je tacno. Zato mi je bilo krivo kad se nakon toga pozvao u nasu U21 jer se znalo da pola godine ako ne i vise prije tog poziva pokusavao svim silama da dobije dozvolu da zaigra za orlove. Imao je mjesta kod njih u mladoj selekciji svakako, kao i Milan Savic sto bi danas imao ako cemo realno.
Ja sam mislio da ce i Kacavenda promjeniti dres nakon sjajnih partija na EP i odlaska preko drine, pogotovo kad je potpisao za Partizan. Ali eto nista ne bi na kraju, a i on je se sam pogubio u medjuvremenu. Medjutim jos je veoma mlad pa ima sanse da nesto bude od njega..
Izuzev njih (pogotovo Kovaca i Savica) kad se sagledaju ovi igraci sto su igrali za nase omladinske selekcije u zadnji nekoliko godina ni jedan nije nigdje dogurao, a par njih se totalno izgubilo nakon 18e,19e godine i igraju po nekakvim drugim, trecim ligama evrope.
Naprimjer:
Sasa Peric, tad CZ, sad Sloga Doboj.
Milan Miric, tad Partizan, sad univerzitet Dayton, FL
Predrag Vladic, tad Partizan, sad Mladost DK
Dobrica Tegeltija, tad Vojvodina, sad Vienna 3 liga
Stefan Santrac, tad CZ, sad Backa Topola
Milan Sikanjic, tad CZ, sad Borac BL
Nemanja Vjestica, tad Partizan, sad bez kluba
Dragan Matkovic, tad Vojvodina, sad Sremska Mitrovica druga liga
Lazar Popovic, tad OFK, sad bez kluba
Stefan Rankic, tad OFK, sad u nekoj regionalnoj ligi u Njemackoj
Igor Markovic, tad Partizan, sad u nekoj regionalnoj ligi u Njemackoj
Marko Cubrilo, tad Partizan, sad Dinamo Vranje treca liga
Branko Bajic, tad Cukaricki, sad Sloga Crnjelovo
Marko Kojic, tad CZ, sad Brodarac treca liga
Jel se nije moglo (i nije bilo srece) ubosti ni sa jednim, ili su pozivi isli babinim odnosno tatinim sinovima je sad druga prica. Ali cinjenica je da 90-95% igraca od 2016 i uspjeha kadetske repke pa do danas koji su igrali po omladinskim ekipama iz Srbije na kraju se pokazao kao sam otpad. I spadnes na to da od nekih 20-25 igraca (ima tu jos kandidata izuzev ove liste), danas imas u vrhu glave 3-4 igraca koji bi MOZDA mogli biti A-reprezentativci u buducnosti. A ubjedljivo najvece sanse za to ima igrac koji se ne tako davno i htio odreci tog dresa. Sta reci, koju poruku poslati.
Iako je situacija sa igracima sa zapadne strane granice nesto bolja, i tu je slika dosta losa nazalost.
Za Kovaca je tacno. Zato mi je bilo krivo kad se nakon toga pozvao u nasu U21 jer se znalo da pola godine ako ne i vise prije tog poziva pokusavao svim silama da dobije dozvolu da zaigra za orlove. Imao je mjesta kod njih u mladoj selekciji svakako, kao i Milan Savic sto bi danas imao ako cemo realno.
Ja sam mislio da ce i Kacavenda promjeniti dres nakon sjajnih partija na EP i odlaska preko drine, pogotovo kad je potpisao za Partizan. Ali eto nista ne bi na kraju, a i on je se sam pogubio u medjuvremenu. Medjutim jos je veoma mlad pa ima sanse da nesto bude od njega..
Izuzev njih (pogotovo Kovaca i Savica) kad se sagledaju ovi igraci sto su igrali za nase omladinske selekcije u zadnji nekoliko godina ni jedan nije nigdje dogurao, a par njih se totalno izgubilo nakon 18e,19e godine i igraju po nekakvim drugim, trecim ligama evrope.
Naprimjer:
Sasa Peric, tad CZ, sad Sloga Doboj.
Milan Miric, tad Partizan, sad univerzitet Dayton, FL
Predrag Vladic, tad Partizan, sad Mladost DK
Dobrica Tegeltija, tad Vojvodina, sad Vienna 3 liga
Stefan Santrac, tad CZ, sad Backa Topola
Milan Sikanjic, tad CZ, sad Borac BL
Nemanja Vjestica, tad Partizan, sad bez kluba
Dragan Matkovic, tad Vojvodina, sad Sremska Mitrovica druga liga
Lazar Popovic, tad OFK, sad bez kluba
Stefan Rankic, tad OFK, sad u nekoj regionalnoj ligi u Njemackoj
Igor Markovic, tad Partizan, sad u nekoj regionalnoj ligi u Njemackoj
Marko Cubrilo, tad Partizan, sad Dinamo Vranje treca liga
Branko Bajic, tad Cukaricki, sad Sloga Crnjelovo
Marko Kojic, tad CZ, sad Brodarac treca liga
Jel se nije moglo (i nije bilo srece) ubosti ni sa jednim, ili su pozivi isli babinim odnosno tatinim sinovima je sad druga prica. Ali cinjenica je da 90-95% igraca od 2016 i uspjeha kadetske repke pa do danas koji su igrali po omladinskim ekipama iz Srbije na kraju se pokazao kao sam otpad. I spadnes na to da od nekih 20-25 igraca (ima tu jos kandidata izuzev ove liste), danas imas u vrhu glave 3-4 igraca koji bi MOZDA mogli biti A-reprezentativci u buducnosti. A ubjedljivo najvece sanse za to ima igrac koji se ne tako davno i htio odreci tog dresa. Sta reci, koju poruku poslati.
Iako je situacija sa igracima sa zapadne strane granice nesto bolja, i tu je slika dosta losa nazalost.
@igrajlopte 🐦
- ASD
- Kontakt:
Pa većina igrača koji su igrali za mlađe selekcije karijera propadne. Nebitno odakle su.
Pogotovo ove baš mlađe kao kadeti i pioniri.
Pogotovo ove baš mlađe kao kadeti i pioniri.
Prelistavam iz dosade neke liste spiskova raznih generacija od prije par godina, i naidjem na neke dijasporske bisere sto su igrali za nas i nekada (neki doduse sa pravom) obecavali. Cak i spominjali se u kontekstu novog Begovica, Pjanica, Misimovica.. 
Valentino Jovic, Leipzig, sada u cetvrtoj ligi Austrije
Sandy Husic, Dortmund, okacio kopacke o klin
Mirza Mustafic, M'gladbach, sada u Fola Esch
Jasko Keranovic, WBA, sada u drugoj ligi Australije
Emir Bijelic, Metz, sada u Niederkorn
Denis Kahrimanovic, Ried, sada u trecoj ligi Austrije
Dino Kurbegovic, Mainz, sada u trecoj ligi Njemacke
Miralem Ramic, Hertha Berlin, sada bez kluba
Adin Mujanovic, Stuttgart, sada u trecoj ligi Austrije
Ivan Sarcevic, Wolfsburg, sada u drugoj ligi Austrije
Farid Bacevac, Koln, sada u petoj ligi Njemacke
Denil Badzak, Bayern, sada bez kluba
Nikola Gavric, Bayern, sada u cetvrtoj ligi Njemacke
Benjamin Hadzic, Bayern, sada u Klagenfurtu
Nikola Kosanic, HSV, sada u cetvrtoj ligi Njemacke
Elvin Kovac, Freiburg, sada bez kluba
Good times, fun times
Ne da mi se googlat neka od imena igraca koji nisu imali srecu zaigrati pod nasom zastavom. Ali i tu ima teskog materijala!

Good times, fun times

Ne da mi se googlat neka od imena igraca koji nisu imali srecu zaigrati pod nasom zastavom. Ali i tu ima teskog materijala!

@igrajlopte 🐦
Razočarao je i Jakupović iskreno, potencijal je bio ogroman ali ne znam sad hoće li ikad dalje od slovenske lige 

- ASD
- Kontakt:
Nisu problem ti što igraju sad u 2. ligi Austrije i 4. Njemačke. Možda su nekad bili strašni talenti, samo prestali napredovati.ReX je napisao/la: ↑05 jul 2021, 22:23Prelistavam iz dosade neke liste spiskova raznih generacija od prije par godina, i naidjem na neke dijasporske bisere sto su igrali za nas i nekada (neki doduse sa pravom) obecavali. Cak i spominjali se u kontekstu novog Begovica, Pjanica, Misimovica..
Good times, fun times![]()
Ne da mi se googlat neka od imena igraca koji nisu imali srecu zaigrati pod nasom zastavom. Ali i tu ima teskog materijala!![]()
Problem su oni što završe u 9. ligi ili završe karijeru bez seniorskog meča. To su ogromni failovi.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Jakupovic je mtel nivo.
Steta, zadnji pristojan dijasporas je Tankovic, koji nas je odhebao.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 05 jul 2021, 22:36, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
I to je neki nivo. Bolje od trece/cetvrte Njemacke he he. Iliiii?

@igrajlopte 🐦
I to dva putaDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑05 jul 2021, 22:34Jakupovic je mtel nivo.
Steta, zadnji pristojan dijasporas je Tankovic, koji nas je odhebao.

Naravno da ogromna većina mladih igrača bude razčarenje. Dinamo, Zvezda, Partizan, Hajduk... svake sezone dovode desetine najvećih regionalnih talenata, obezbijede im vrhunske uslove za razvoj i njih možda 5% dobije šansu u seniorima. U Njemačkoj, Austriji itd situacija je slična.
E sad od tih stotina mladih "talenata", nađe se i par Bošnja i onda se mi razočaramo kad propadnu. Samo pogledaj kolko talenata potroše svake sezone Srbi, Hrvati, Austrijanci...mi vjerovatno u procentu imamo velik broj realizovanih dijasporskih talenata.
Ne treba ni spominjat kolko talenata propadne u domaćoj ligi, 100%. To je najveći i suptinski problem.
E sad od tih stotina mladih "talenata", nađe se i par Bošnja i onda se mi razočaramo kad propadnu. Samo pogledaj kolko talenata potroše svake sezone Srbi, Hrvati, Austrijanci...mi vjerovatno u procentu imamo velik broj realizovanih dijasporskih talenata.
Ne treba ni spominjat kolko talenata propadne u domaćoj ligi, 100%. To je najveći i suptinski problem.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 05 jul 2021, 22:42, ukupno mijenjano 1 put.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Jel on ono iz Srebrenice?Vucevich je napisao/la: ↑05 jul 2021, 22:40I to dva putaDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑05 jul 2021, 22:34Jakupovic je mtel nivo.
Steta, zadnji pristojan dijasporas je Tankovic, koji nas je odhebao.https://www.nfsbih.ba/vijesti/nogomet-m ... misljenje/
⚜️~⚜️~⚜️
- ASD
- Kontakt:
Da. Od svih igrača koji su se povezivali s nama. Ispao najveće smeće ubjedljivo.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑05 jul 2021, 22:41Jel on ono iz Srebrenice?Vucevich je napisao/la: ↑05 jul 2021, 22:40I to dva putaDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑05 jul 2021, 22:34
Jakupovic je mtel nivo.
Steta, zadnji pristojan dijasporas je Tankovic, koji nas je odhebao.https://www.nfsbih.ba/vijesti/nogomet-m ... misljenje/
Yebo ga je Zlatanov poziv postenski sto jest jest hahah. Ispao je bas shupcina par ekselans. Na kraju opet napravi solidan iskorak u karijeri i eto ga u AEKu ali sa repkom je davno zavrsio.ASD je napisao/la: ↑05 jul 2021, 22:43Da. Od svih igrača koji su se povezivali s nama. Ispao najveće smeće ubjedljivo.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑05 jul 2021, 22:41Jel on ono iz Srebrenice?Vucevich je napisao/la: ↑05 jul 2021, 22:40
I to dva putahttps://www.nfsbih.ba/vijesti/nogomet-m ... misljenje/
Ponekad pomislim doduse kako bi situacija bila da je Zlatan i dalje clan repke i sta bi bilo sa Anelom i Denisom. Sigurno bi ga svedski savez opet aktivirao, zato se nadam da ce Gigovic sto prije donjeti (ispravnu) odluku.

@igrajlopte 🐦
- ASD
- Kontakt:
Ne vjerujem ja u te priče.ReX je napisao/la: ↑05 jul 2021, 22:47Yebo ga je Zlatanov poziv postenski sto jest jest hahah. Ispao je bas shupcina par ekselans. Na kraju opet napravi solidan iskorak u karijeri i eto ga u AEKu ali sa repkom je davno zavrsio.
Ponekad pomislim doduse kako bi situacija bila da je Zlatan i dalje clan repke i sta bi bilo sa Anelom i Denisom. Sigurno bi ga svedski savez opet aktivirao, zato se nadam da ce Gigovic sto prije donjeti (ispravnu) odluku.![]()
On se s nama povezivao više puta. Još u omladinskim nas izradio i onda 2 puta u seniorima.
Jednostavno, preko leđa repke se probijao u Švedskoj. Može se reći da je lobistički dobar posao radio.
S obzirom da je iz Srebrenice. Svi znamo kakva nepismenost u tim krajevima vlada. Pretpostavljam da je to sve menadžer odradio.
- ASD
- Kontakt:
Milojević realno veze nema.
Trenutno korisnika/ca: 231983, General505 i 33 gosta.