Tuzlanski Chat

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la Probisvjet » 23 okt 2020, 13:14

Slobodas je napisao/la:
23 okt 2020, 13:05
Gifron je napisao/la:
22 okt 2020, 12:28
Slobodas je napisao/la:
22 okt 2020, 12:09
Da li ima ko da zivi u zgradi i da placa vodu po clanu i koliko vam dolazi za jednog clana ?

Jbt kod nas u zgradi dolazi po 20 KM po clanu ljudi sa 4 clana 80KM vode mjesecno placaju da li je to realna cifra ?

Prije je oko 10-12 KM dolazilo dok je bio stari sat za vodu kako su promjenili stavili novi digitalni katastrofa
Ili imate nekoga ko trosi vodu kao lud ili imate neki kvar. Zovite VIK i prijavite.
Ma prijavljivalo smo nista ljudi izadju vide kazu sve uredu , 2x napravili komisiju isle komsije obilazile po stanovima da se vidi imal kome da sta curi al nigdje nista msm ono sve je normalno. Znal ko koliko je para da se stavi vodomjer (licni vodomjer) i kakve su procedure jel se to mora preko vodovoda odraditi tj da oni stave ? Svakako sad moram raditi kupatilo pa cu morati sve to prej ebati te cijevi
Moras svoje brojilo izvesti u stubiste ili van. AKo kazu da ne moze posebno brojilo kazem ti ja gdje su to uradili ljudi koji rade u opcini. Za njih vazi da mogu. :salut:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 23 okt 2020, 14:14

puno je brate 20 km po clanu, skontaj po jedinicnoj cijeni koliko je to kubika, nema sanse da toliko potrosite.
moj savjet ako ces radit, odi do njih i raspitaj se za uvjete, raspitaj se i za majstore, jer vecina stanova ima 2 voda(sto u prevodu znaci ili 2 vodomjera, ili ti ukida jednu cijev). ti mozes naci svog majstora ali moras ispostovat njihove uvjete.
tacno je sto probisvjet kaze moras izvest to vani u stubiste i moras uraditi projekat. ako mislis odvajat se.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 23 okt 2020, 14:40

Sariel1987 je napisao/la:
23 okt 2020, 14:14
puno je brate 20 km po clanu, skontaj po jedinicnoj cijeni koliko je to kubika, nema sanse da toliko potrosite.
moj savjet ako ces radit, odi do njih i raspitaj se za uvjete, raspitaj se i za majstore, jer vecina stanova ima 2 voda(sto u prevodu znaci ili 2 vodomjera, ili ti ukida jednu cijev). ti mozes naci svog majstora ali moras ispostovat njihove uvjete.
tacno je sto probisvjet kaze moras izvest to vani u stubiste i moras uraditi projekat. ako mislis odvajat se.
Pa jest puno al nemas se kome zaliti , predjednik kucnog savijeta uveo sebi sat boli ka qurac jos par stanova je ugradilo te satove (al velika je zgrada 12 spratova) , valjda se moras spojiti samo na jednu vertikalu (posto sad idu dvije jedna wc jedna kuhinja) i onda tu jednu veritaklu spojiti po kuci i izvesti taj izlaz napolje gdje ce biti sat al garant je i to hiljadu dvije KM :puke:

Eto ne bi bilo lose ni to subvencionirati jer bi se pospjesila usteda vode ovako svako trosi ko sivonja
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 24 okt 2020, 16:34

Upravo to. Zato sam ti i napisao prvo se raspitaj ako mislis raditi pusti sta ti majstori kazu, njima je samo uzet lovu. Imas i opciju 2 voda da ostavis ali onda 2 vodomjera moras ugradit i oba izvest iz stana. Ja sam u ovom jednom stanu radio to sa jednim vodom i pokajao se tj imam lose iskustvo sa pritiskom onda.To se isplati samo ko radi generalno remont stana rovit komplet za 2 voda. Eto nadam se da nisam pretjero sa pricom, neko moje iskustvo :urnebes: :thumbup:

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 30 okt 2020, 08:58

Ovdje je i meni bila slicna situacija jednom lik mi se kreno ubacivati u traku pri velikoj brzini sva sreca pa sam uspio zakociti da se on ubaci prije mene :puke:

Inace evo 2 mjeseca rade ovu ulicu a vec druga sedmica kako vode nema ujutru na Ircu
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 30 okt 2020, 13:08

strasno, kako kaze u klipu nocna trka :crazy:
mogao je neko od pjesaka ni kriv ni duzan platit glavom, tu na tom dijelu trotoara. :crazy:

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 30 okt 2020, 13:15

23 okt 2020, 14:14
Ja sam se odvojio, 2 sata morao ubacit jedan u kupatilo, drugi u kuhinju. Manje od 200KM me ispalo ne mogu se sjetit tacno.

Ne mora se nista izvoditi napolje, samo ovaj iz Vodovoda dodje i ja mu procitam stanje na oba sata i ne ulazi on.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 30 okt 2020, 13:51

hm..
po njihovim pravilima sa njihove stranice

Uslovi pod kojima se vrši ugradnja internog (individualnog ) vodomjera u zgradama sa centralnim vodomjerom?

Na Općinskom Vijeću Tuzla dana 29.03.2011. godine data je Saglasnost na odluku Nadzornog Odbora J.K.P »Vodovod i Kanalizacija» doo Tuzla o izmjenama i dopunama Opštih uslova za snabdijevanje vodom i uslugama odvođenja otpadnih voda u kojoj su precizirani uslovi pod kojima korisnik komunalne usluge može na lični zahtjev ugraditi interni vodomjer. Korisnik komunalne usluge može ugraditi interni vodomjer uz saglasnost Odbora etažnih vlasnika (član 50. stav 3.). Interni vodomjer za stan se može postaviti u haustoru, hodniku, podrumu zgrade-ulaza ili u neki drugi dostupan prostor koji nije sastavni dio stana (član 51. stav 2.). Takođe, korisnik komunalne usluge je obavezan ugraditi radijski vodomjer koji mora biti kompatibilan sa opremom Davaoca komunalne usluge (član 51. stav 2.) kao i posjedovati Projekat ugradnje opreme daljinskog očitanja, odnosno, internog vodomjera urađen od strane ovlaštenog projektanta uz Saglasnost J.K.P. »Vodovod i Kanalizacija» doo Tuzla (član 52. stav 2.). Prije podnošenja Zahtjeva za ugradnju internog vodomjera,potrebno je prethodno izmiriti dospjele neizmirene obaveze za utrošenu pitku vodu i izvršene usluge odvođenja otpadnih voda prema Davaocu usluga, zadnju godinu dana (član 52. stav 2.). Zainteresovani korisnik naših usluga koji želi ugradnju internog – pojedinačnog vodomjera u obavezi je obratiti se JKP „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla, Sektor za tehničku pripremu i nadzor kako bi se izvršio uvid, navedeni poslovi izveli ispravno i stekli uslovi za saglasnost JKP „Vodovod i kanalizacija“ doo Tuzla.
ne kazem da nisi ugradio, nego da ovako stoji kod njih zvanicno. a da bi ovo uradio, moras uraditi projekat izvedene instalacije. sto u slucaju mnogih pogotovu na dva voda znaci busenje kroz stan.. e sad ko ima stanove, negdje sam to i vidio da su na "vanjskim zidovima" i wc i kuhinja taj busi samo jedan zid :urnebes:

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 30 okt 2020, 17:58

30 okt 2020, 13:51
hm..
po njihovim pravilima sa njihove stranice

Uslovi pod kojima se vrši ugradnja internog (individualnog ) vodomjera u zgradama sa centralnim vodomjerom?

Na Općinskom Vijeću Tuzla dana 29.03.2011. godine data je Saglasnost na odluku Nadzornog Odbora J.K.P »Vodovod i Kanalizacija» doo Tuzla o izmjenama i dopunama Opštih uslova za snabdijevanje vodom i uslugama odvođenja otpadnih voda u kojoj su precizirani uslovi pod kojima korisnik komunalne usluge može na lični zahtjev ugraditi interni vodomjer. Korisnik komunalne usluge može ugraditi interni vodomjer uz saglasnost Odbora etažnih vlasnika (član 50. stav 3.). Interni vodomjer za stan se može postaviti u haustoru, hodniku, podrumu zgrade-ulaza ili u neki drugi dostupan prostor koji nije sastavni dio stana (član 51. stav 2.). Takođe, korisnik komunalne usluge je obavezan ugraditi radijski vodomjer koji mora biti kompatibilan sa opremom Davaoca komunalne usluge (član 51. stav 2.) kao i posjedovati Projekat ugradnje opreme daljinskog očitanja, odnosno, internog vodomjera urađen od strane ovlaštenog projektanta uz Saglasnost J.K.P. »Vodovod i Kanalizacija» doo Tuzla (član 52. stav 2.). Prije podnošenja Zahtjeva za ugradnju internog vodomjera,potrebno je prethodno izmiriti dospjele neizmirene obaveze za utrošenu pitku vodu i izvršene usluge odvođenja otpadnih voda prema Davaocu usluga, zadnju godinu dana (član 52. stav 2.). Zainteresovani korisnik naših usluga koji želi ugradnju internog – pojedinačnog vodomjera u obavezi je obratiti se JKP „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla, Sektor za tehničku pripremu i nadzor kako bi se izvršio uvid, navedeni poslovi izveli ispravno i stekli uslovi za saglasnost JKP „Vodovod i kanalizacija“ doo Tuzla.
ne kazem da nisi ugradio, nego da ovako stoji kod njih zvanicno. a da bi ovo uradio, moras uraditi projekat izvedene instalacije. sto u slucaju mnogih pogotovu na dva voda znaci busenje kroz stan.. e sad ko ima stanove, negdje sam to i vidio da su na "vanjskim zidovima" i wc i kuhinja taj busi samo jedan zid :urnebes:
Ma kakvo to, zaustavi nekog radnika svi oni znaju ugraditi kod mene u wcu u plocicama mi keramicar oblozio, napravio most, a u kuhinji ispod cesme, ovi dodju samo popisu i ne ulaze da provjere mogu i slagat stanje.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 nov 2020, 22:42

Dobar bio imaginarni konkurs na UKC-u.
Ova SDA stvarno nema stida.

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 06 nov 2020, 22:49

Sdaaaa ljudskaa pravaa svaaa :zviz:
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 nov 2020, 07:43

Vahid sam sebe ukopa pred izbore. 😂
Koji levat, e zato mi govorimo da nemas kvalitetnog protukandidata pjesniku.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 07 nov 2020, 10:43

A sta je bilo nisam upratio?
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 nov 2020, 11:54

Skojevska je napisao/la:
07 nov 2020, 10:43
Pojedinci primljeni bez konkursa na UKC.
Između ostalih, Vahidov sin je upao.
Osim njega, jedna visokorangirana doktorica je kćerku ubacila, zauzvrat je prešla u SDA.

Meni fakat nije jasno kako smiju ići na izbore u kantonu sa krilaticom "idemo u promjene", a u svim mogućim su vlastima. I oni (SDA) i poslušnici im.

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 07 nov 2020, 12:15

ASD je napisao/la:
07 nov 2020, 11:54
Skojevska je napisao/la:
Osim njega, jedna visokorangirana doktorica je kćerku ubacila, zauzvrat je prešla u SDA.

Meni fakat nije jasno kako smiju ići na izbore u kantonu sa krilaticom "idemo u promjene", a u svim mogućim su vlastima. I oni (SDA) i poslušnici im.
Ma brate nije vrijedno, Vahid mozda i jeste pametan covjek, ali ne zna dvije recenice sastaviti, ja takvog gradonacelnika vala ne bi.
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 nov 2020, 12:55

Skojevska je napisao/la:
07 nov 2020, 12:15
ASD je napisao/la:
07 nov 2020, 11:54
Skojevska je napisao/la:

Ma brate nije vrijedno, Vahid mozda i jeste pametan covjek, ali ne zna dvije recenice sastaviti, ja takvog gradonacelnika vala ne bi.
Da iskren budem, draže mi je vidjeti lika koji se prstom potpisuje u politici nego doktora, kojoj god stranki pripadao i kakve god orijentacije bio.
Nema većeg šljama u društvu, garantujem.

Pametni su, školovani su, imaju dobre poslove. Šta im treba da ulaze u politiku.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 07 nov 2020, 13:18

ASD je napisao/la:
07 nov 2020, 12:55

Pametni su, školovani su, imaju dobre poslove. Šta im treba da ulaze u politiku.
Ma, da, ostaviti politiku nepismenim, najbolje je tako. :thumbup:
:facepalm:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 nov 2020, 13:23

Šta imaš od toga što je Genjac pismen i školovan.
Kad je u politici samo da se izvuče sa radnog mjesta, a da mu oboje bude plaćeno.

Zaposliš se na UKC, radiš u školi/univerzitetu, član si raznih komisija, otvoriš privatnu ordinaciju.
Uđeš u politiku da se makneš na funkciju i usput ni tu nisi jer imaš političke obaveze.
Najgora sorta ljudi. Nepismeni su bolji od tog.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 08 nov 2020, 16:51

Najgore je kad dobar doktor odluci da se bavi politikom.
Gubis dobrog prakticara, dobijes buzdovana sa nepoznavanjem elementarnih propisa.
tz tz tz tz tz tz

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 08 nov 2020, 17:09

ASD je napisao/la:
07 nov 2020, 13:23
Šta imaš od toga što je Genjac pismen i školovan.
Kad je u politici samo da se izvuče sa radnog mjesta, a da mu oboje bude plaćeno.

Zaposliš se na UKC, radiš u školi/univerzitetu, član si raznih komisija, otvoriš privatnu ordinaciju.
Uđeš u politiku da se makneš na funkciju i usput ni tu nisi jer imaš političke obaveze.
Najgora sorta ljudi. Nepismeni su bolji od tog.
Nekad je to bila gospodska djelatnost, danas su ih 90% teske "seljacine" bez osnovne kulture.
I uz sve to sto si napisao, dobijaju kovertu i pare u dzep, ali smo zbog toga svi krivi.
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.