Eurobasket 2017
Moderatori/ce: insider,ribery,rio_Ferdy88
Re: Eurobasket 2017
Po mom mišljenju Bojan je bolji skorer i ima nešto širi napadački arsenal, što ne znači da ga Bogdan neće prešišati sad u NBA ligi.
Doduše nisu ista pozicija, al' eto neke stvari se mogu reći.
PS: Bogdan mi je gotivniji lik, ako je to uopšte neko mjerilo.
Doduše nisu ista pozicija, al' eto neke stvari se mogu reći.
PS: Bogdan mi je gotivniji lik, ako je to uopšte neko mjerilo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Da li je istina da je više navijača dočekalo zlatne kadete Bosne i Hercegovine iz Litvanije, nego zlatne Slovence iz Turske?
"Znate kako je u Bosni i Hercegovini? Kao što kaže Svetislav Pešić: 'Ja od vas tražim samo jedno, a to su dvije stvari: rad, red i disciplina.' To je jedna država s dva entiteta i tri naroda. E sad ti tu složi. A kako ćeš? U Crnoj Gori je jedinstvena politika i mnogo je lakše. Postoji budžet koji je od države i iznosi 600 hiljada eura, a ostalih milion i 200 hiljada se namiri od sponzora i tu se pokriju svi troškovi, a sve selekcije igraju po svijetu. Nisu to veliki novci. Recimo italijanski, turski i francuski savezi imaju po 30 miliona eura i po više od 100 zaposlenih ljudi. U Crnoj Gori radi devet ljudi u Savezu, a opet se nižu odlični rezultati. To je bistrina i radinost našeg svijeta", govori Tanjević.
Boša reče u intervju ono što je nas par danas pisalo ovdje
Boša reče u intervju ono što je nas par danas pisalo ovdje
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Halid Bešlić pjeva košarkašima Slovenije u jednom restoranu na dočeku u Ljubljani.

Opustili se Slovenciarelinho je napisao/la:Halid Bešlić pjeva košarkašima Slovenije u jednom restoranu na dočeku u Ljubljani.![]()
Ima kod Luke na IG kako Halid pjeva Miljacku, a i Luka isto.Raonffa je napisao/la:Opustili se Slovenciarelinho je napisao/la:Halid Bešlić pjeva košarkašima Slovenije u jednom restoranu na dočeku u Ljubljani.![]()
A moraju tuđe zvati kad svoje nemaju, doduše ima veliki Magnificoarelinho je napisao/la:Ima kod Luke na IG kako Halid pjeva Miljacku, a i Luka isto.Raonffa je napisao/la:Opustili se Slovenciarelinho je napisao/la:Halid Bešlić pjeva košarkašima Slovenije u jednom restoranu na dočeku u Ljubljani.![]()
![]()
Luka pjeva Miljacku kao pravi Bosanac. A malo dalje u Bg se Bogdanovicu uzvikuje MVP. To je jos jedna laz. Pa zar nisu vidjeli da je Dragic MVP. Decko koji porijeklo vuce iz Zvornika, Republika Bosna i Hercegovina.
- legenda reala
- Kontakt:
Ja za Srbiju navijam samo kad igra protiv HrvatskeKawhi je napisao/la:Misketa je Salihamidžić nekako nagovorio, a igrao je za mladu repku tadašnje SRJ. Po Misketu će moje dijete dobiti ime, ako budem imao.Lillard je napisao/la:Uvijek ista priča, a malo ko ima muda reći kako stvari stoje. Bošnjaci mrze što Srbi i Hrvati navijaju za Srbiju i Hrvatsku, a ne BiH. Jbg, da sam na drugoj strani vjerojatno bi slično razmišljao, ali šta da radim? Hrvat sam jbg, tako sam odgojen, želim BiH sve najbolje, ali Hrvatska mi je broj jedan što se emocija u sportu tiče. Što se tiče drugih segmenata društva, primarno mi je ono di živim, tj država u kojoj živim. Znam da je to teško shvatit, ali tako je, barem meni.
Dalje, nema veze koliko BiH god želi da igrači tu rođeni igraju za BiH, oni neće ukoliko imaju šansu igrati za Hrvatsku/Srbiju. To je brutalna istina. I sve one priče o nesposobnosti struke u BiH su djelomično istinite. I da je ona na pristojnoj razini, stanje bi bilo isto, nemojte se zavaravat. Ne idu oni igrat za ove 2 reprezentacije radi boljih uvjeta (makar su tamo daleko bolji), već radi emocija, koliko god to bilo teško shvatit. Jedan je Misimović, mada mislim da i tada nije imao mjesta u Srbiji, nisam baš siguran.
Glupa priča, svako prvenstvo ista. Jedni se hvale previše, drugi pronalaze razloge da navijaju kontra. Šta će vam poseban razlog? Ja evo prvi mogu iskreno reć da nikad nisam niti ću navijat za Srbiju. I ne trebam se pravit fin i pronazalit razlog, novinara i sličnih, da je igrala Švedska sinoć, navijao bi za Švedsku. Stanje je takvo i bolje da ga prihvatite. I ja ne vidim šta je u tome toliko loše. Samo budite iskreni.![]()
Dobar ti je ovaj post i sve osim ovog zadnjeg iz njega se slažem s tobom. Ja nemam problema s time da navijam za Srbiju i Hrvatsku kad imaju simpatične ekipe. Čak i kad ima ovih iz BiH što igraju. Za Srbiju sam navijao u rukometu dok sam još pratio velika takmičenja, a za Hrvatsku redovno u fudbalu i košarci. Ne navijam jer su komšije ili iz sličnih glupih razloga nego su mi Bojan (iako ne volim to što ne igra za nas), Dario, Luka, Mateo i drugi dragi. Rukometnu repku Hrvatske nikad nisam volio (ko što ne volim košarkašku Srbije) i tada su mi znali govoriti da sam fašista jer ne navijam za Hrvatsku.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Luka
Zna mu i mala Miljacku 
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
Kawhi je napisao/la:Misketa je Salihamidžić nekako nagovorio, a igrao je za mladu repku tadašnje SRJ. Po Misketu će moje dijete dobiti ime, ako budem imao.Lillard je napisao/la:Uvijek ista priča, a malo ko ima muda reći kako stvari stoje. Bošnjaci mrze što Srbi i Hrvati navijaju za Srbiju i Hrvatsku, a ne BiH. Jbg, da sam na drugoj strani vjerojatno bi slično razmišljao, ali šta da radim? Hrvat sam jbg, tako sam odgojen, želim BiH sve najbolje, ali Hrvatska mi je broj jedan što se emocija u sportu tiče. Što se tiče drugih segmenata društva, primarno mi je ono di živim, tj država u kojoj živim. Znam da je to teško shvatit, ali tako je, barem meni.
Dalje, nema veze koliko BiH god želi da igrači tu rođeni igraju za BiH, oni neće ukoliko imaju šansu igrati za Hrvatsku/Srbiju. To je brutalna istina. I sve one priče o nesposobnosti struke u BiH su djelomično istinite. I da je ona na pristojnoj razini, stanje bi bilo isto, nemojte se zavaravat. Ne idu oni igrat za ove 2 reprezentacije radi boljih uvjeta (makar su tamo daleko bolji), već radi emocija, koliko god to bilo teško shvatit. Jedan je Misimović, mada mislim da i tada nije imao mjesta u Srbiji, nisam baš siguran.
Glupa priča, svako prvenstvo ista. Jedni se hvale previše, drugi pronalaze razloge da navijaju kontra. Šta će vam poseban razlog? Ja evo prvi mogu iskreno reć da nikad nisam niti ću navijat za Srbiju. I ne trebam se pravit fin i pronazalit razlog, novinara i sličnih, da je igrala Švedska sinoć, navijao bi za Švedsku. Stanje je takvo i bolje da ga prihvatite. I ja ne vidim šta je u tome toliko loše. Samo budite iskreni.![]()
Dobar ti je ovaj post i sve osim ovog zadnjeg iz njega se slažem s tobom. Ja nemam problema s time da navijam za Srbiju i Hrvatsku kad imaju simpatične ekipe. Čak i kad ima ovih iz BiH što igraju. Za Srbiju sam navijao u rukometu dok sam još pratio velika takmičenja, a za Hrvatsku redovno u fudbalu i košarci. Ne navijam jer su komšije ili iz sličnih glupih razloga nego su mi Bojan (iako ne volim to što ne igra za nas), Dario, Luka, Mateo i drugi dragi. Rukometnu repku Hrvatske nikad nisam volio (ko što ne volim košarkašku Srbije) i tada su mi znali govoriti da sam fašista jer ne navijam za Hrvatsku.
@lillard
nije tacno..Markovic,Firic,Primorac,Papac Sasa i mnogi drugi.Naravno da ima i onih koji igraju jer nemaju mjesta u Hrvatskoj,Srbiji ali sve dok se bore meni je svejedno..
Sale,Sale nemoj lagati samog sebe..
nešto kontam, Slovenci zimus bronza u rukometu, sada zlato u košarci
to možeš zahvaliti samo situaciji u državi, da je bogdo Bosna uređena kao Hrvatska, pa ti ne bi smio pisnut da navijaš za Hrvtasku, a kamoli mahat zasatavama HrvtaskeLillard je napisao/la:Raoffna
Ja kod BiH recimo za rukometnu reprezentaciju baš navijam. Ovima ostalima želim sve najbolje, bilo mi je drago kad god ostvare uspjehe, ali nije to ista emocija. Ma ne mogu to objasnit, jbg, takvi smo i gotovo.
zna se kako su završili ljudi koji u Hrvatskoj nisu htjeli mahat zastavama Hrvtaske već susjedne zemlje
Da, na svetskom u rukometu i ovaj vikend i bronza na ekipnom u stolnom tenisu! Da nismo dva puta dobili Ruse, prvake u odbojci, realno bi mogla biti i tu opet koja medalja!FoSte95 je napisao/la:nešto kontam, Slovenci zimus bronza u rukometu, sada zlato u košarci
za divno čudo nema rasprave o najboljem evropljaninu svih vremena
Sta je slagao?lumani je napisao/la:
Sale,Sale nemoj lagati samog sebe..
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.