Pogba je napisao/la:Italia je napisao/la:Isto ko sto si govorio za ameriku i pripreme, i ja govorim za zasicenost. Zasto je Costa igrac sa najvise toga napravljenim ? Zasto Berna udje i trci, dribla, podvaljuje lopte, dok Dybala koji isto tako udje nije nista uradio osim slobodnjaka i centarsuta ?? Zato jer zele. Ova ekipa krca u moru bezvolje, kao i igraca kojima je vijek trajanja prosao (Khedira, Matuidi, Barza, Buffon, Licth....). Treba tu neki "Pereyra", koji ce doci i prodrmati malo duh u ekipi. Nece bit najbolji, najljepsi, najtalentovaniji, ali imat ce srce i htijenje, za razliku od ostalih.
Evo za Costu ću ti reći, on se ne da indoktrinirati i staviti u kalup, on prkosi Italijanizaciji jer pored tehničke superionosti ima glavu iznad svakog u ekipi, bit će da su godine u Njemačkoj uticale na njegovu psihu, a znamo kako Nijemci razmišljaju.
Berna je gladan igre jer je zapostavljan radi "asimiliranja" u "sistem".
Dobro, nije kriv Max. Je li kriv onaj ko je vršio selekciju igrača?
Hoće li sutra opet biti kriv igrač, Max ili Marotta kada nam prvotimac na desnoj strani bude onaj panj Darmian ili lijevo Lucas fucking Digne?
Logično je da kada ne dovedeš zamjene Pogbi i Vidalu da ćeš trpiti godinama. Ja ne mogu zamjeriti Matuidiu jer on ne može bolje, trkač, inteligentan, ali tehnički on nije za fudbala. Sami daje maksimum sa tijelom kakvo ima. Logično je da nije Marotta ispratio sa pojačanjima, nismo slijepi, ali ne pije vam vode priča da Max ne može bolje sa ovim, on ima krivice ogromne u tome što već nemamo scudetto u džepu.
Da li Berna u maju (3 utakmice do kraja sezone) ima veci motiv od Dybale koji se ovim partijama bori za mjesto u Rusiji ?? Ako nema veci, nema sanse da ima manji motiv Dybala. Nema sanse. Tj. "nema motiv" je pogresan termin, pravi termin bi bio "bi trebao imati motivisanost".
Da, mozes kriviti upravu ako zelis, ali ja bih radije krivio profesionalce koji zgrcu milione i ne ponasaju se kao pravi profesionalci. Da se ne lazemo i ti i ja, ovdje nista "profesionalno" i "egzaktno" nece biti dok na golu stoji golman koji je posljednju intervenciju (intervencija -> pojam za odbranjeni sut koji ne ide drito u golmana; primjer Handanovic danas) imao u 2017. godini, a na klupi ti najbolji golman lige iz proslih sezona. Kakav profesionalizam i kakav fudbal. Mora se istrpiti Gigijeva zadnja sezona, a bogami imaju i drugi svoje korijenje u ovoj "firmi". Isto ko i na poslu, ne dobija povlastice onaj najbolji, vec onaj koji sebi najbolje namjesti. I da, krivim i njih. Prodat ce najboljeg stopera na svijetu za pisljivih 30 miliona, a dovodit ce izumrle polovnjake od 30 godina koji su visak u drugim klubovima. Prodat ce najboljeg stopera, a nadomjestiti ga igracem koji je odbacen iz neke ekipe.
Ali opet, ako si placen, trci picka li ti materina.
Ja samo cekam ljeto i da fizicki vise ne vidim ove uhljupe kako se grle, ljube, nabacuju, dodiruju tudje igrace. Icardi zamalo da zabije za 3:1, njega Gigi nesto dodirkuje, tapse ga po guzici. Pa mamu vam ****, ugledajte se malo na Marija Mandzukica. Najnetalentovanijeg, a opet najboljeg igraca. Radi **** stava koji ima. Napusite mi se svi k***, ja sam najbolji. To su igraci i to je stav. A ne ove nase pickice ****. Sagnu glavu i "****".
Edit: naravno da nije Max bezgrijesan. Ono apsolutno da nije takav. Recimo danas smo igrali 10:10 punih 60 minuta, jer iz nekog razloga nije htio da izbaci VIDNO osakacenog Mandzukica. Ono nema teorije da nije to njegova krivica. Ali da je on kriv za sve ovo i za sve ostalo ? Gluho i daleko bilo. On iz ovog izvlaci maksimum koji je realno neshvatljiv.
Ne bih imao nista protiv toga da dodje Pep za trenera i da se 2-3 ljeta zaredom skrha u klub po 200-250 miliona (+ PLATE IGRACIMA LAGANO IZNAD 10 MIL GODISNJE). Ako ce takav Pep doci, bujrum.
- Sta Costa radi, radi i Cuadrado. Radio je i ranije. Asistencija + gol u ovoj tekmi. Uvijek je i radio. I svaka im cast obojici na tome.