Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
15
31%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 49

Neutral
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Neutral » 06 feb 2010, 20:38

Možda nije Njemačka liga na visoko nivou na kakvom je bila prije, ali i sada je to jaka liga. Po koeficijentima uspjeha u Europi, mi smo treći iza Engleza i Španjolaca, ispred Talijana i Francuza. Mislim da je to za svaku pohvala, i uskoro opet dobijamo ako Bog da četri mjesta u Ligi prvaka.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 06 feb 2010, 20:41

Neutral je napisao/la:Možda nije Njemačka liga na visoko nivou na kakvom je bila prije, ali i sada je to jaka liga. Po koeficijentima uspjeha u Europi, mi smo treći iza Engleza i Španjolaca, ispred Talijana i Francuza. Mislim da je to za svaku pohvala, i uskoro opet dobijamo ako Bog da četri mjesta u Ligi prvaka.
daj link uefin gdje si našao taj podatak?
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 feb 2010, 20:44

tony-mortale je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:heheh, ma bayern je uvijek jak, al liga i nije nešto, onako realno 1 vrhunski, 3-4 dobra, još toliko solidnih, a ostali klubovi nikakvi
I to kad se sve sabere daje jednu ujednacenu ligu, gdje se ne zna ko ce biti prvak do posljednjih/eg kola, gdje se ne zna da li ce ispasti tim koji je tek usao u Bundesku ili tim koji ima status prvoligasa dugi niz godina ili ipak tim koji ima najmanji budzet u datom momentu, eh to je ta kvaliteta.
hehe zna se tu ko će biti prvak u narednih 10 godina barem 8 puta, a za ovo ostalo stoji al biti interesantna liga ne znači biti kvalitetna
Zasto? Pa valjda je interesantnost utakmica najveci pokazatelj kvaliteta. Svi su ravnopravni. Naravno nije u rangu sa Engleskom, ali nije ni daleko od Engleske. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 feb 2010, 20:45

Neko ga je izbacio neki dan, a lijeno meni sada tražiti. Sigurno i sam znaš da pronađeš te stvari, pa sretno ti pri surfanju.

Da samo kažem da je Stuttgart pobijedio na gostovanju kod Nurnberga sa 2:1. Drugi gol za Stuttgart je postigao Hilbert. Ovo im je druga uzastopna pobjeda, i vrlo je moguće da sljedi jedna dobra serija.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 06 feb 2010, 20:46

Neutral je napisao/la:Možda nije Njemačka liga na visoko nivou na kakvom je bila prije, ali i sada je to jaka liga. Po koeficijentima uspjeha u Europi, mi smo treći iza Engleza i Španjolaca, ispred Talijana i Francuza. Mislim da je to za svaku pohvala, i uskoro opet dobijamo ako Bog da četri mjesta u Ligi prvaka.
daj link uefin gdje si našao taj podatak?
Nije jos ispred talijanske,al mogli bi biti nakon ove sezone. Ako Bayern,HSV I Herta budu imali vise uspjeha u evropi nego talijani,mogli bi je prestici.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 feb 2010, 20:48

Pa nije još ispred Talijanske, to nisam rekao, ja govorim u posljednih nekoliko godina smo po koeficijentu ispred Talijana i ako se tako nastavi prestićemo ih. Možda sam i pogrešno napisao, ali srećom da se Euroliga skoro računa kao i Liga prvaka, a tamo ima dosta Njemačkih klubova u igri.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 06 feb 2010, 20:50

[quote="Neutral"]Neko ga je izbacio neki dan, a lijeno meni sada tražiti. Sigurno i sam znaš da pronađeš te stvari, pa sretno ti pri surfanju.

baš zato što znam te to i pitam, jer lažne podatke daješ, al nema veze, znači ipak nema tog podatka nigdje, možda će biti bundesliga i najjača u evropi al sad još nije, četvrta je

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 feb 2010, 20:53

slika

Evo podaci. ;) ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 06 feb 2010, 20:55

e to je to omere, ma znam ovako iz glave da je nekoliko hiljada razlika i kontam nemoguće je sad treća njemačka

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 feb 2010, 20:58

Neutral je napisao/la:Neko ga je izbacio neki dan, a lijeno meni sada tražiti. Sigurno i sam znaš da pronađeš te stvari, pa sretno ti pri surfanju.

baš zato što znam te to i pitam, jer lažne podatke daješ, al nema veze, znači ipak nema tog podatka nigdje, možda će biti bundesliga i najjača u evropi al sad još nije, četvrta je

Ja dajem lažne podatke, kako te nije stid to reći.

Eno on ti je sa transfermarkta dao podatak.

Čitaš li ti opće šta ja pišem :roll:

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 06 feb 2010, 21:00

boldano?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 feb 2010, 21:00

I jesi li post poslje toga pročitao šta sam napisao.

"Postao/la Neutral dana 06 feb 2010, 20:48
Pa nije još ispred Talijanske, to nisam rekao, ja govorim u posljednih nekoliko godina smo po koeficijentu ispred Talijana i ako se tako nastavi prestićemo ih. Možda sam i pogrešno napisao, ali srećom da se Euroliga skoro računa kao i Liga prvaka, a tamo ima dosta Njemačkih klubova u igri."

Sljedeću put sve pročitaj, hvala.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 feb 2010, 21:02

tony-mortale je napisao/la:e to je to omere, ma znam ovako iz glave da je nekoliko hiljada razlika i kontam nemoguće je sad treća njemačka
Nisu Nijemci jos treci, ali bi uskoro mogli biti. S obzirom da se ove godine Italijanima brise 5 hiljada poena, (svake godine se radi korekcija), mogli bi upasti u probleme. Znaci ako Njemacki klubovi vise dobiju poena do kraja sezone, sto bi moglo lako da se desi, Italijani gube jedno mjesto. ;)

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 06 feb 2010, 21:03

to je sad tačno al ja sam rekao da ovo nije i u čemu je problem ti se popravio i mirna bosna, a ni u prošloj sezoni niste treći jer je ukrajina imala puno više bodova od njemačke, a da ima dobre šanse da njemačka za 2 godina daje 4 u LP to je tačno

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 06 feb 2010, 21:05

tony-mortale je napisao/la:e to je to omere, ma znam ovako iz glave da je nekoliko hiljada razlika i kontam nemoguće je sad treća njemačka
Nisu Nijemci jos treci, ali bi uskoro mogli biti. S obzirom da se ove godine Italijanima brise 5 hiljada poena, (svake godine se radi korekcija), mogli bi upasti u probleme. Znaci ako Njemacki klubovi vise dobiju poena do kraja sezone, sto bi moglo lako da se desi, Italijani gube jedno mjesto. ;)
naravno zadnjih 5 sezona se uzima, znači svake godine se ona šesta briše, a vidi se tamo što si stavio da je ova sezona jako važna

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 feb 2010, 21:05

Ovdje sam od 10 sati, sada je 21, meki bi rekli no lifer :mrgreen:

@tony-mortale

Omer ti je sve objasnio. Umor je učinio svoje, pa nisam objasio kako treba. Uostalom, Nijemci imaju šansu da ove godine pređu na to treće mjesto, jer Talijani nisu u nekom velikom naletu, još ako Bayern izbaci Fiorentinu iz Lige prvaka, taman protivnik iz lige koja je naš glavni konkurent.

Izvini ako sam te uvrijedio na neki način , jer mi to nije namjera bila.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 06 feb 2010, 21:07

Neutral je napisao/la:Ovdje sam od 10 sati, sada je 21, meki bi rekli no lifer :mrgreen:

@tony-mortale

Omer ti je sve objasnio. Umor je učinio svoje, pa nisam objasio kako treba. Uostalom, Nijemci imaju šansu da ove godine pređu na to treće mjesto, jer Talijani nisu u nekom velikom naletu, još ako Bayern izbaci Fiorentinu iz Lige prvaka, taman protivnik iz lige koja je naš glavni konkurent.

Izvini ako sam te uvrijedio na neki način , jer mi to nije namjera bila.
ma znam sad sam to rekao, al ja kontam ti našao neki najnoviji podatak gdje su već njemci 3. a nekako mi nevjerovatno jer sam to nekad prije par mjeseci gledo i bilo ovako kao omerbavarac što je stavio, nije bila nikakva svađa samo mi baš čudno bilo

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 feb 2010, 21:09

naravno zadnjih 5 sezona se uzima, znači svake godine se ona šesta briše, a vidi se tamo što si stavio da je ova sezona jako važna
E upravo to sam objasnio u ovom postu prije. Ova sezona je od izuzetnog znacaja.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 feb 2010, 21:10

Da , razumijem te šta si mislio. Heh, nisam to dobro napisao. Pogriješio sam pri odabiru riječi s kojim sam pokušao objasniti te koeficijente. :D

Kako god, Bundesliga se sigurno diže iz sezone u sezonu. Nadam se da će tako i nastaviti.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 feb 2010, 23:54

Zdena04 je napisao/la:Česitam navijačima Bayerna-a na novoj osvojenoj titulu. Ovo kolo je pokazalo da se Bayern ponovo igrački vraća, a kad Bayern zaigra drugi gube bodove i ne koriste svoje šanse. Još jednom, čestitam.
Hvala Zdena :) , mada mislim da si malo "poranio" sa cestitkama.
Sezona je jos duga, tebe su vjerovatno danasnji rezultati "navukli" na to da mislis da je sve gotovo. ;)
Bayern volim, ali isto tako bi sve dao da Bundesliga do samog kraja ostane neizvjesna.
Usput, danasnji gol Bordona nije priznat. Schalke polako napusta sreca, a i sudije su ih pocele zakidati.
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.