Evil Genius II je napisao/la:pozdrav joe

mozes li mi napisati onako iz prve ruke kakav je igrac ovaj deandre yedlin tj njegove mane i vrline jer izgleda da je i konacno gotova ta transfer saga. roma ce ga platiti 5 miliona €, a deandre bi trebao zavrsiti sezonu u soundersima prije nego ga posalju na posudbu u neki prvoligaski talijanski tim. cini mi se to kao dosta ulaganja (i vremena i novca) za relativno nepoznatog 21godisnjaka koga znam samo iz par utakmica sa svjetskog prvenstva. dakle, da li je spreman u skorijoj buducnosti zamijeniti maicona kao desni bek starter top ekipe serie A? i da li je momak stvarno toliki potencijal ili samo jos jedan hype kao ovaj ispod?
DeAndre Yedlin on Being Named to MLS All-Star Game
I meni je bio nepoznanica do marta 2013 kada sam ga gledao prvi put uzivo u
CCL protiv meksickih Tigresa i kada je zabio golcinu i preokrenuo ishod tekme. Inace je pohadjao srednju skolu 200m od mog radnog mjesta ali ga nisam zapamtio.
Nece biti novi F.Adu - garant!!!!
Mati mu je Latvijka ali ga je rodila dok je jos bila ucenica tako da su ga odgojili djed i nana kao i dajdza a oca nikad nije ni upoznao. Unatoc svemu momak je izrastao odlicno i dosta je samouvjeren i stalozen - "down to earth". Postoji mogucnost da dobije latvijski pasos kako bi se racunao kao EU igrac.
Njegova najbolja vrlina na terenu je brzina dok ostalo jos uci. Igra na poziciji d.beka ali oslanjati se na njegovu defanzivu je nezahvalno iako pokazuje i tu napredak. Klinsman ga je koristio vise ofanzivno i svima otvorio oci i ja mislim da bi on najbolji bio kao d.krilo. Uglavnom momak je od nepoznanice za godinu dana dogurao do svjetskog prvenstva i prevazisao sva ocekivanja i nas koji ga pratimo regularno. Pred njim je buducnost i moze jos dosta da napreduje jer su americki igraci u globalu "late bloomer". Treba mu samo dobar trener, neko kao Klinsman, koji ce iskoristiti njegov talenat vise u ofanzivi jer mislim da bi kao defanzivac bio samo prosjek. Vise njegovih snimaka i informacija mozes naci na
Sounders fan blogu
p.s. prije 4 dana
mati i treba 
Rebecca Yedlin, DeAndre Yedlin i Mackenzie Schoener