FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Johny
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Johny » 19 apr 2012, 01:39

Nije mi jasno kako pojedinci imaju inspiraciju i volju pisati ovakve gluposti.Zvati Alexisa, Cesca etc.. flopovima mogu samo obicni laici.
Ljudi su i treba ih razumjeti.Nevjerovatni su to igraci.Ocito ne pratite kakav posao rade za Barcelonu oba ova igraca.
Nedostatak pravog napadaca je osjetan ali ova Barcelona je u stanju od vrhunskih timova napraviti "amaterski" tim.
Kakva hemija i osjecaj vlada medju ovim pojedincima pa to je za ne povjerovati.
Licno mislim da je Barcelona odigrala odlicnu utakmici.Takticki savrseno , medjutim jednostavno se nije dalo.To je fudbal i ne treba zaliti.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 19 apr 2012, 01:40

Manuel je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Ma ja se ponosim sto sam volio Barcu i kada je bila losija i sada kada je po mnogima najbolja ekipa. Isti slucaj je sa Cavsima u NBA, navijao za njih prije, navijam i sada kada su dno dna, kada su mnogi prestali za njih da navijaju kada je James otisao. Isti slucaj je i sa Sarajevom, navijao sam za Sarajevo i kada su bili prvi i kada im nije islo.
E to ja postujem brate navijam i za Barsu od 2000-te,nisam gotovo ni jednu tekmu propsutio do sad i onda mi dodje lik koji prati njih dvije godine i pocne soliti pamet a navija za njih zato sto su najaci,veze nema sta prica,takvih je bilo i veceras ali nisam mogao da se svadjam sa njima,vec kad si spomenuo NBA isti je slusaj navijam za Filu od akd je igrao Iverson i navijat cu uvijek za njih a sad mnogi navijaju za Miami zbog Le Brona a prije nisu ni znali da postoji ta ekipa,nema mi nista mrze nego to,navijaj za jednu ekipu nemoj svake godine gledati koja je najaca i na osnovu toga odredjivati koga ces simpatisati
Ma radi takvih nisam ni zalazio puno ovdje, jer ne gotivim takve likove, ali eto jbg. sad su nasi haha.
Evo sad nam bas igraju Phila i Cavsi :lol: 28:22 za vas, kraj prve cetvrtine :D .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 19 apr 2012, 01:42

SiggiSmallz je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Da je Guardiola Mourinho, rekao bi kako nas je sudija ostetio jer nije sviran penal nad Iniestom, ili da je Pedro bezveze dobio zuti jer nije pipnuo covjeka. Da je Iniesta Ronaldo, rekao bi nekom saigracu kako je bio povucen i da je bio penal, a onda neki nas igrac bi to rekao novinarima. Sreca da nisu kao oni, sreca! Visca el Barca!
Meni se cini da zelis reci da je to sve tacno ili ipak ne ? :D
Ma jok, sudjenje je bilo dobro, nego pokusavam reci da "oni tamo" od misa prave slona, te ako ima bilo kakva iole sumnjiva situacija, onda su spremni reci da su osteceni, naravno predvodjeni Mourinhom koji place po presicama.

Mes Que Un Club!

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 19 apr 2012, 01:42

Johny je napisao/la:Nije mi jasno kako pojedinci imaju inspiraciju i volju pisati ovakve gluposti.Zvati Alexisa, Cesca etc.. flopovima mogu samo obicni laici.
Ljudi su i treba ih razumjeti.Nevjerovatni su to igraci.Ocito ne pratite kakav posao rade za Barcelonu oba ova igraca.
Nedostatak pravog napadaca je osjetan ali ova Barcelona je u stanju od vrhunskih timova napraviti "amaterski" tim.
Kakva hemija i osjecaj vlada medju ovim pojedincima pa to je za ne povjerovati.
Licno mislim da je Barcelona odigrala odlicnu utakmici.Takticki savrseno , medjutim jednostavno se nije dalo.To je fudbal i ne treba zaliti.
Mislim da zapravo se najviše osjeti odsustvo Ville, igraca za velike utakmice. Fali nam taj rutiner u završnici koji ce rasteretiti Messia.
Ali eto, vec smo i navikli bez njega. Koja šteta što se povrijedi :(

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 19 apr 2012, 01:43

adriano_leite je napisao/la:
Manuel je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Ma ja se ponosim sto sam volio Barcu i kada je bila losija i sada kada je po mnogima najbolja ekipa. Isti slucaj je sa Cavsima u NBA, navijao za njih prije, navijam i sada kada su dno dna, kada su mnogi prestali za njih da navijaju kada je James otisao. Isti slucaj je i sa Sarajevom, navijao sam za Sarajevo i kada su bili prvi i kada im nije islo.
E to ja postujem brate navijam i za Barsu od 2000-te,nisam gotovo ni jednu tekmu propsutio do sad i onda mi dodje lik koji prati njih dvije godine i pocne soliti pamet a navija za njih zato sto su najaci,veze nema sta prica,takvih je bilo i veceras ali nisam mogao da se svadjam sa njima,vec kad si spomenuo NBA isti je slusaj navijam za Filu od akd je igrao Iverson i navijat cu uvijek za njih a sad mnogi navijaju za Miami zbog Le Brona a prije nisu ni znali da postoji ta ekipa,nema mi nista mrze nego to,navijaj za jednu ekipu nemoj svake godine gledati koja je najaca i na osnovu toga odredjivati koga ces simpatisati
Ma radi takvih nisam ni zalazio puno ovdje, jer ne gotivim takve likove, ali eto jbg. sad su nasi haha.
Evo sad nam bas igraju Phila i Cavsi :lol: 28:22 za vas, kraj prve cetvrtine :D .

hehehe haj odo brate gledati tekmu zaboravio sam skroz pozz
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 19 apr 2012, 01:50

Koga nema bez njega se mora.Villa fali vise nego sto vecina misli.
Sav teret i sva snaga Barcelone se svodi na Messija i njegovu efikasnost.
Veliki je teret na plecima tog mladica.Krilni igraci su manje ukluceni u igru a "potez" se ceka od Messija.
Da li je u mogucnosti citavu sezonu cupati Barcelonu , davati golove apsolutno uvjek kada zatreba vidjet cemo.
Bez Messijeve 100% sanse smo vidjeli da to ne funkcionise ni izbliza dobro.Lose zavrsnice i nesretne okolnosti su uticale na ovakav ishod meca.Alexis je pravi igrac za barcelonu ko to ne vidi neka i ne gleda Barcelonu.On naravno nema prostora i ne smije solirati u Barceloni kao sto bi u drugim timovima gdje bi nejgov individualni kvalitet dosao do izrazaja.Fantastican je to igrac.Pored sjajnih sposobnosti , nevjerovatno se zalaze i razumije igru.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 19 apr 2012, 01:55

Johny je napisao/la:Samo nesreca je sprijecila Barcelonu.Na prvu se vidi da je ovaj Chelsea za 3 klase slabiji od Barcelone.Ovakve utakmice se moraju desavati, desavalo se Barci kao i protiv Getafea identicna situacija ove godine.Chelsea veceras nista nije bio bolji od tog Getafea.Fudbal zbog toga i jeste zanimljiv.

Barcelona je igrala izvrsno , medjutim kada imas ovakav dan a protivnik ima dan sa Hadza onda ti bude sve jasno.
Messi je bio fenomenalan veceras , one redaljke i prodori a potom one dvije genijalne lopte Fabregasu i jedna Puyolu , medjutim kad se ne da usranom do potoka neda se :D
Uzmi ubi pa se pištolj, care.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 19 apr 2012, 01:59

Ma ne može se zamjerati nikome za veceras. Jednostavno, lopta nije htjela u gol, tako se zalomila utakmica i protiv toga nema lijeka. Jedino mala zamjerka Fabregasu koji je trebao šutirati umjesto lobovati Čeha (situacija kad je Cole dotrcao i izbio loptu sa gol linije). Da je tad zabio ko zna kako se bi utakmica razvila i gdje bi otišla do kraja i sa kojim rezultatom. Ali to je fudbal.
Alexis je ,po meni, pojacanje - pun pogodak. Ovo mu je tek prva sezona i on se još uvijek se uklapa u sistem Barce, a vec je dosta toga naucio i pokazuje da razumije igru. To je jako bitna stvar za napadace Barce. Imao je i tu nesrecu da je bio dosta vremena povrijeđen, ali sigurno da se radi o klasa igracu - jer da nije, ne bi ni bio doveden u Barcu.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 19 apr 2012, 01:59

Centre forward je napisao/la:
Johny je napisao/la:Samo nesreca je sprijecila Barcelonu.Na prvu se vidi da je ovaj Chelsea za 3 klase slabiji od Barcelone.Ovakve utakmice se moraju desavati, desavalo se Barci kao i protiv Getafea identicna situacija ove godine.Chelsea veceras nista nije bio bolji od tog Getafea.Fudbal zbog toga i jeste zanimljiv.

Barcelona je igrala izvrsno , medjutim kada imas ovakav dan a protivnik ima dan sa Hadza onda ti bude sve jasno.
Messi je bio fenomenalan veceras , one redaljke i prodori a potom one dvije genijalne lopte Fabregasu i jedna Puyolu , medjutim kad se ne da usranom do potoka neda se :D
Kad nabavim javicu ti pa da mi das instrukcije.
Ako ti je nesto "zasmetalo" u postu , argumentiras ga a ne pises gluposti .

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 19 apr 2012, 02:16

Centre forward je napisao/la:

I ja se slazem sa "Centre forward". Chelsea je veceras nadigrao Barcu u svim segmentima. Bilo je 5-6 situacija kada je Barca imala 100% sansu,ali odbrambeni igraci Chelsea su predvidjeli neefikasnost Fabregasa,Alexisa i Busquetsa.
Nije cilj zaustaviti stvaranje prilika,vec dekoncentrisati protivnike da zabiju.
Mnogo je hrabrije izaci na domacem terenu i braniti se,te zabiti iz kontre,nego kukavicki napadati ko Barca na gostujucem terenu.
Stvarno jadno izdanje Barce,kad bi sve ekipe igrale onako ofanzivno,padalo bi puno vise golova i kome bi to bilo interesantno?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 apr 2012, 02:32

slika

:mrgreen:

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 19 apr 2012, 04:00

koji samo nedostatak sreće...prečka sančeza kod loba,pa u drugom dijelu zicer,pa fabregasove 3 prilike,iniesta,puyol glavom,udarac adrijana,pa stativa pedra,zatim promašaj busketsa nakon te stative...sve skupa 26 udaraca na gol..
real sinoć nije pokazao ni trećinu od onog šta je barsa večeras,pa opet imaju bolji rezultat za revanš...mada će i jednim i drugima biti teško jer za 2 dana igraju međusobno,a u uzvratu će imati različite bojazni...real bi se trebao bojati kontre bajerna i činjenice da su efikasni da lako mogu dati gol ili dva,a barsa ne toliko kontre čelzije i neke napadačke igre, koliko činjenice da možda ni na no campu neće probiti odbranu čelzija.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 19 apr 2012, 04:23

tech je napisao/la:Iniesta: ''Nismo iskoristili šanse koje smo imali, Chelsea se odlično branio. Sljedeće sedmice ćemo imati priliku na našem stadionu.''

Guardiola: "Ovo je manje-više bila utakmica kakvu smo očekivali. Stvorili smo više šansi nego što smo mislili da ćemo stvoriti, ali nismo na kraju postigli pogodak."

Guardiola: "Razlika u posjedu lopte? Nogomet ne podrazumijeva biti bolji u posjedu lopte, inače bi vjerovatno slavili u svakom meču. Golovi se broje."
Da je Guardiola Mourinho, rekao bi kako nas je sudija ostetio jer nije sviran penal nad Iniestom, ili da je Pedro bezveze dobio zuti jer nije pipnuo covjeka. Da je Iniesta Ronaldo, rekao bi nekom saigracu kako je bio povucen i da je bio penal, a onda neki nas igrac bi to rekao novinarima. Sreca da nisu kao oni, sreca! Visca el Barca!
kmeeeeee penal nad iniestom kmeeeeee

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 19 apr 2012, 08:36

SPY je napisao/la:
tech je napisao/la:Iniesta: ''Nismo iskoristili šanse koje smo imali, Chelsea se odlično branio. Sljedeće sedmice ćemo imati priliku na našem stadionu.''

Guardiola: "Ovo je manje-više bila utakmica kakvu smo očekivali. Stvorili smo više šansi nego što smo mislili da ćemo stvoriti, ali nismo na kraju postigli pogodak."

Guardiola: "Razlika u posjedu lopte? Nogomet ne podrazumijeva biti bolji u posjedu lopte, inače bi vjerovatno slavili u svakom meču. Golovi se broje."
Da je Guardiola Mourinho, rekao bi kako nas je sudija ostetio jer nije sviran penal nad Iniestom, ili da je Pedro bezveze dobio zuti jer nije pipnuo covjeka. Da je Iniesta Ronaldo, rekao bi nekom saigracu kako je bio povucen i da je bio penal, a onda neki nas igrac bi to rekao novinarima. Sreca da nisu kao oni, sreca! Visca el Barca!
kmeeeeee penal nad iniestom kmeeeeee
Ma jok kakav penal, ne placem ja zbog penala i sudija. Samo kazem da bi iz vaseg tabora trazili penal na onu situaciju i plalakli nakon meca, sto se da vidjeti iz posta iza, ali ti nisi dovoljno inteligentan i sposoban da razumijes neke stvari, pa ti je oprosteno. Ponestat ce mi slika covjecje ribice da vam je postavljam ovdje, ali ona ima veci nivo inteligencije od pojedinih. Ali evo jedna k'o za tebe.
slika
I ona se ibreti i pita sta li je to u tvojoj glavi...

Mes Que Un Club!

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 19 apr 2012, 08:41

PatrickBateman je napisao/la: Nije cilj zaustaviti stvaranje prilika,vec dekoncentrisati protivnike da zabiju.
Brate, nisi ovdje daleko od istine...

Zapravo je cilj igre prebaciti loptu preko linije izmedju 2 direka...i ko uspije ostvariti vise ciljeva(goals) bio je bolji...e sad svako moze izabrati nacin na koji ce doci do toga...hoce li ici grlom u jagode ili ce na neki mudriji nacin sve zavisno od situacije i mnogih varirajucih faktora, snage protivnika forme umora , igraca na raspolaganju i slicno...

ja cesto poigram fudbala i znas kad fulam zicere? kad me protivnik izmori, kad se prepadnem protivnika, kad sam preumoran, kad me protivnik impresionira , dekoncentrise i slicno...

ne kaze se dzaba da je 80% uspjeha u svakoj oblasti psihologija a 20% skil
Jedan od razloga zašto me Barcelona fascinira je da gotovo nikad ne napucavaju loptu...Valdes bi radije primio go normalno dodavajući nego što bi je nekontrolisano ispucao. I to obavljaju tako znalački i smireno - zaista superioran dokaz nadmoći!

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 19 apr 2012, 08:59

Što god mi mislili 90 % sam uvjerena Barca-Real finale tako će to bit španjolci jednostavno takav osjećaj imam .Super igra jučer čvrsti Englezi,brzi,lijepo ih je bilo vidjet malo kiša je problem stvarala sklisko, ali sve u svemu Barca će to lukavo nadoknadit i mislim da ćemo gledat španjolske finale ;)Iako ih ne volim ali mislim da su ipak veća kvalitet,uvijek je sreća na njihovoj strani ;) !

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 19 apr 2012, 09:45

Šteta za prečke i stative. Defanziva Chelskija je odradila svoje, malo sreće između prstiju te malo skliskiji teren koji nije pasao pojedinim igračima Barce.
Taktički odlično urađeno od strane Di Mattea, mada mislim da u revanšu se neće poklopiti ista sreća, što moj stari kaže Uzvišeni Bog te pogleda jednom neće uvijek.
Clasico će biti pravo vatren i žestok, obe ekipe izgubile, obe traže satisfakciju a gdje ćeš veću od toga da pobijediš najvećeg rivala ili mu bar otežaš život.

Uz onakvu igru mislim da se ne trebate plaho sekirati oko prolaza, bitno je Chelski otključati prvi i onda će to ići.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 19 apr 2012, 09:48

KapioFootball je napisao/la:Valdes: Eh sto volim ovaj rezim, Drogba zabija, a ja lezim...
phaha
Provala sa fejsa :D
Pa jeste...To je provala ako si star 12 godina...
Mi nikada odustati necemo...

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 19 apr 2012, 09:50

Hajde vise da docekam i @Romariooo-jev komentar :mrgreen:
Chelsea F.C.

KapioFootball
Kontakt:

Post Postao/la KapioFootball » 19 apr 2012, 09:52

10.Skoro je napisao/la:
KapioFootball je napisao/la:Valdes: Eh sto volim ovaj rezim, Drogba zabija, a ja lezim...
phaha
Provala sa fejsa :D
Pa jeste...To je provala ako si star 12 godina...
Eto meni je provala a imam 20 :)
Zadnja izmjena: KapioFootball, dana/u 22 apr 2012, 10:51, ukupno mijenjano 2 puta.
HALA MADRID!!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.