FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

tech
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la tech » 19 apr 2012, 18:37

baresi#6 je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:

pa sta ce im sidras, kad takav tip igraca samo smeta u njihovom fantasticnom sistemu igre ? ;)

cuj Huntelaar ,pa tom liku je Schalke vrh karijere.
pa to je moj odgovor bio na igru barce sinoć. puno šansi a nema golova zato što barca nema klasičnog špica. tako je zadnje vrijeme a ne samo jučer. fali villa naravno one je brz ima nos za gol i dobar je tehničar i savršeno paše barcinom napadu. a to da je huntelaar loš i što ga vi potcjenjujete samo pokaziva kako površno pratite fudbal. čovjek igrao u najjačim klubovima ajax, real, milan i evo sad schalke. uskoro će postati najbolji strijelac holandije svih vremena uz konkurencija kao van basten, kluivert i nistelrooy. j.ebo te sistem kad napraviš 24 šanse i ne možeš gola dati.
Pa Barcina igra to jest njen stil igre i jeste bez klasicnog špica/sidraša/ 9-tke (kako ko voli više nazvati).
Jbt jedan Ibrahimović koji je doktor fudbala za Huntelara nije baš najbolje funkcionisao u sistemu Barce.
Messi kao neki taj lažni špic i dva napadaca sa krila - su napadacki trokut i stil Barcelone otkako je Guardiola preuzeo. Cak ni Villa ne igra u Barci ono što je igrao u Valenciji ili što igra u rerezentaciji Španije.
Ne može sidraš igrati u ovoj trenutnoj Barci, barem dok je Pep na klupi.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 19 apr 2012, 18:43

baresi#6 je napisao/la:nisi džaba pročitao sam i naravno da hunt ne bi odgovarao barci jer je prespor igrač. ali mislim da niste baš realni kada kažete da očekujete laganu pobjedu. jednostavno sve ekipe koje su ostale su super jake i kada imaju svoj dan mogu dobiti bilo koga. podcjenjivanje odgovara chelsea-u itekako. plavci imaju najjaču odbranu od 4 ekipe. zadnje 3 utakmice u ligi prvaka barca je dala samo 1 gol iz igre i to onaj više sretni gol inieste. složit ćete se premalo s obzirom na koliko se očekuje od njih. a imam i dojam da su ih 'skontali' kako ih zatvoriti. meni će lično biti puno interesantniji duel sa realom prekosutra.

samo da te ispravim,ne navijam za barcu neg za real ;)
realno ne potcjenjujem chelsea, al mislim da ih sreca nece sluzit u utorak 8-)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 apr 2012, 18:46

Dok vi pričate o Huntelaaru i ostalim sidrašima, Sanchez će možda propustiti utakmicu sa Realom zbog povrede butnog mišića.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 19 apr 2012, 18:47

Lopta zna cesto biti ku.rva. Da je Alexis zabio umjesto one precke ili da je Pedro zabio umjesto stative - sad bi svi mi drugu pricu pisali ovdje. Nebi nikome na pamet palo da proziva te igrace, da pominje Huntelara ili neke druge napadace. Da je Valdes odbranio taj jedan jedini šut, kao što je Čeh skinuo 4-5 šuteva sa druge strane - sasvim druga prica bi bila. Previše toga "da je". Da su babi muda.......

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 apr 2012, 18:48

Nisam mogao neprimjetiti da Pique neigra, zašto ?! Jel' povrijeđen il očito Guardiola misli da Mascherano bolje može odradit posao od njega ?! Lično, Pique mi je jedan od boljih defanzivaca na svijetu a onaj kloc nije mu ni do koljena. :?
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 19 apr 2012, 18:54

GunnerS je napisao/la:Nisam mogao neprimjetiti da Pique neigra, zašto ?! Jel' povrijeđen il očito Guardiola misli da Mascherano bolje može odradit posao od njega ?! Lično, Pique mi je jedan od boljih defanzivaca na svijetu a onaj kloc nije mu ni do koljena. :?
Ne znam koliko si pratio Barcu ove sezone, ali Mascherano je daleko najbolji na poziciji stopera ove sezone. Pique dosta slab ove sezone, i izgleda da nije u dobrim odnosima sa Guardiolom, koliko god to katalonski mediji i navijaci Barce pokusali gurnuti pod tepih ili negirati.
Don't hate what you don't understand.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 19 apr 2012, 18:57

GunnerS je napisao/la:Nisam mogao neprimjetiti da Pique neigra, zašto ?! Jel' povrijeđen il očito Guardiola misli da Mascherano bolje može odradit posao od njega ?! Lično, Pique mi je jedan od boljih defanzivaca na svijetu a onaj kloc nije mu ni do koljena. :?
Pique bi trebao sam sa sobom rascistiti neke stvari u glavi. Da je klasan igrac - to je jasno svima, ali da nešto nije u redu sa njim - to je još jasnije :?
Mislim, lijepo je derati Šakiru, sve je to fino lijepo i sve to razumijemo....ali izgleda da je momak zaboravio da je clan Barce svijetskog, evropskog i španskog prvaka.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 apr 2012, 19:00

Što se tiče Mascherana, niko meni ne može objasniti odkud tog prgavca u Barci al et... On će za mene ostati naprgaviji igrač i tačka, čak i u Barci je to nekoliko puta pokazao al...
a Pique, e jbg.očigledno Guardiola ne zna pričati sa igračima i objasnit im neke stvari. Šteta je njega držati na klupi, šteta.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 19 apr 2012, 19:00

xaviesta je napisao/la:
Ne znam koliko si pratio Barcu ove sezone, ali Mascherano je daleko najbolji na poziciji stopera ove sezone. Pique dosta slab ove sezone, i izgleda da nije u dobrim odnosima sa Guardiolom, koliko god to katalonski mediji i navijaci Barce pokusali gurnuti pod tepih ili negirati.
Ma kakav Mascherano i nas najbolji stoper, ne moze on meda jarane pored Puyola. Pa Puyol nam je najbolji igrac bio i sinoc, jos mogao biti pravi heroj da zabi onaj gol. Masch jos pure mora jesti da dostigne nivo Puyola. Najbolja cetvorka nazad bi bila Puyol lijevo, Pique lijevi stoper, desni stoper Mash i desno Alves. To se transformise u trojicu nazad i tako treba igrati protiv Chealsea u utorak. Adriano nema sta traziti na lijevom beku, jer nema nikakve fajde od njega. Prelos defanzivno, a u ofanzivi nista posebno. Puyol, Pique i Masch su sasvim dovoljni da budu 3 covjeka nazad, a od njih trojice je Puyol ubjedljivo najbolji. Covjek u tim godinama jede i mozemo samo strahovati sta cemo kada nam on ode :( .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 19 apr 2012, 19:03

GunnerS je napisao/la:Što se tiče Mascherana, niko meni ne može objasniti odkud tog prgavca u Barci al et... On će za mene ostati naprgaviji igrač i tačka, čak i u Barci je to nekoliko puta pokazao al...
a Pique, e jbg.očigledno Guardiola ne zna pričati sa igračima i objasnit im neke stvari. Šteta je njega držati na klupi, šteta.
A šta mu ima objašnjavati jarane :?: jel član Barce - jest, jeli profesionalac - jeste, jel postao neko i nešto u dresu Barce- jeste, jeli mu ta Barca dala sve - jeste, preko nje je postao i reprezentativac, jeli ga Pep izvukao iz anonimnosti, forsirao svjesno i od njega napravio svjetskog stopera - jest...pa šta više treba Pep da uradi :?: jel mu šta fali u Barci?' jel mu duguju kakve pare??' nece mu valjda pisati molbe da se uozbilji i da igra 100%, dokle je došlo :oops:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 apr 2012, 19:06

Pa jel' Guardiola trener Barcelone = jeste. Jer on treba da se brine da ti igrači budu fokusirani na igru čitavu sezonu i na treninge = treba. On je kriv ako je dopustio da Pique odluta sa treninga i utakmica, niko drugi. Trebao ga je kazniti puno prije a ne sad, izgleda da je kasno ( bar po vašoj priči ). Ako su posvađani onda tu jedan mora ići, kao i sa Ibrahimovićem. Nažalost, radi gluposti Pique ne igra a tu Barca gubi, nije Pique sigurno.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 19 apr 2012, 19:07

GunnerS je napisao/la:Što se tiče Mascherana, niko meni ne može objasniti odkud tog prgavca u Barci al et... On će za mene ostati naprgaviji igrač i tačka, čak i u Barci je to nekoliko puta pokazao al...
Vidis, moze zvucati malo nevjerovatno, ali Masche do one utakmice sinoc nije napravio faula u tri uzastopne utakmice.
Pep je pokusao na mnoge nacine sa Piqueom izgladiti stvari, ali on je jednostavno takav. Kada je tek dosao u Barcu, Laporta je unajmio neke likove da ga prate. Isto je urađeno i sa Decom i Ronaldinhom, sta je bilo sa njima ne moram ti govoriti.

adriano_leite je napisao/la: Ma kakav Mascherano i nas najbolji stoper, ne moze on meda jarane pored Puyola. Pa Puyol nam je najbolji igrac bio i sinoc, jos mogao biti pravi heroj da zabi onaj gol. Masch jos pure mora jesti da dostigne nivo Puyola. Najbolja cetvorka nazad bi bila Puyol lijevo, Pique lijevi stoper, desni stoper Mash i desno Alves. To se transformise u trojicu nazad i tako treba igrati protiv Chealsea u utorak. Adriano nema sta traziti na lijevom beku, jer nema nikakve fajde od njega. Prelos defanzivno, a u ofanzivi nista posebno. Puyol, Pique i Masch su sasvim dovoljni da budu 3 covjeka nazad, a od njih trojice je Puyol ubjedljivo najbolji. Covjek u tim godinama jede i mozemo samo strahovati sta cemo kada nam on ode :( .

Ove nas je sezone izvadio vise puta nego Puyol ;)
Don't hate what you don't understand.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 19 apr 2012, 19:10

Masche je armirani beton od igraca ;) kad idete u bitku, u rat - onda prvo Mascherana pozovete, pa tek onda ostale. Taj igrac daje 101% za ekipu, nije bitno jel stoper ili DM - on ce svoje obaviti. Tu negdje je i Busquets sa svojim zalaganjem.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 19 apr 2012, 19:13

tech je napisao/la:Masche je armirani beton od igraca ;) kad idete u bitku, u rat - onda prvo Mascherana pozovete, pa tek onda ostale. Taj igrac daje 101% za ekipu, nije bitno jel stoper ili DM - on ce svoje obaviti. Tu negdje je i Busquets sa svojim zalaganjem.
A gdje je Puyol? Kako vi podcjenjujete prisustvo Puyola da je to strasno.

Mes Que Un Club!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 apr 2012, 19:14

xaviesta je napisao/la: Vidis, moze zvucati malo nevjerovatno, ali Masche do one utakmice sinoc nije napravio faula u tri uzastopne utakmice.
Pep je pokusao na mnoge nacine sa Piqueom izgladiti stvari, ali on je jednostavno takav. Kada je tek dosao u Barcu, Laporta je unajmio neke likove da ga prate. Isto je urađeno i sa Decom i Ronaldinhom, sta je bilo sa njima ne moram ti govoriti.
Moguće al opet on je prgav igrač i uvjek će to biti ;) Nažalost izgleda da su dani Pique-a odborajni u Barci, nažalost po Barcu ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 apr 2012, 19:15

Pa kad bi se biralo između Piquea i Guardiole, siguran sam da bi 90% ljudi glasali za ovog drugo. Onih 10% bi glasalo za Piquea čisto zbog Shakirinih plesova na proslavama titula Barcelone (kojih ne bi bilo odlaskom Guardiole). :mrgreen:

Mislim da se pretjeruje oko toga. Može se samo nagađati, ali činjenica je da Pique najbolje partije pruža protiv Reala, a s obzirom da se i prije utakmice znalo kako će Chelsea igrati, onda je bilo dovoljno i sa Mascheranom.

Nego, kada se govori o najboljim stoperima, Puyol je za Piquea Beckenbauer. 8-) Sad, druga je stvar što ne postaje mlađi, ali nadoknađuje to odličnim postavljanjem i nevjerovatnom borbenošću i srčanošću. Mascherano? Mene je ugodno iznenadio u ove 2 godine. Čovjek nije ni sjena onog Mascherana iz Liverpoola gdje je išao u kost i nerijetko zarađivao crvene kartone (no, to je opet više zbog Barceloninog stila igre, tako da...).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 19 apr 2012, 19:15

adriano_leite je napisao/la:
tech je napisao/la:Masche je armirani beton od igraca ;) kad idete u bitku, u rat - onda prvo Mascherana pozovete, pa tek onda ostale. Taj igrac daje 101% za ekipu, nije bitno jel stoper ili DM - on ce svoje obaviti. Tu negdje je i Busquets sa svojim zalaganjem.
A za Puyola je sasvim suvišno komentarisati ;) kapiten i ikona Barce koji ce i sad u 34 godini ici glavom na kopacku, dalje ne treba pricati...njega i ne treba pominjati kao primjer zalaganja, kad on to dokazuje vec 15 godina konstantno ;)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 apr 2012, 19:17

Monolog je napisao/la:Mascherano? Mene je ugodno iznenadio u ove 2 godine. Čovjek nije ni sjena onog Mascherana iz Liverpoola gdje je išao u kost i nerijetko zarađivao crvene kartone (no, to je opet više zbog Barceloninog stila igre, tako da...).
E o tom Mascheranu ja pričam. Gledao sam ga i uvjek mi je se gadio svojim potezima. Očigledno je Guardiola pozitivno utjecao na njega i to je smanjio na neki normalniji nivo.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 19 apr 2012, 19:20

tech je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
A za Puyola je sasvim suvišno komentarisati ;) kapiten i ikona Barce koji ce i sad u 34 godini ici glavom na kopacku, dalje ne treba pricati...njega i ne treba pominjati kao primjer zalaganja, kad on to dokazuje vec 15 godina konstantno ;)
Poenta je upravo to, Puyol je vrh, Puyol je otac, Puyol je amidza i dajdza iz Njemacke 96. godine, ali sada svi nesto odusevljeni Mascheranom, a prisustvo Puyola kao da se zaboravlja. Mi smo ljudi na*ebali kada nama ode Puyol. 4 Mascherana ne mogu nadoknaditi Puyola :cry: .

Ovo za Piquea, ja mislim da je on proslu tekmu se povrijedio, pa da je i ranije napustio utakmicu, pa ga je mozda Guardiola odmarao za El Classico. Nagadjanja novinara ne mora nista da ima sa pravim odnosom Piquea i Guardiole, jer ne vjerujem u te price da su posvadjani.

Mes Que Un Club!

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 19 apr 2012, 19:28

@adriano_leite...ma o Puyolu uopšte ne treba rasparvljati ;) nema se šta o njemu dodati... on jedinica mjere kako treba ginuti za svoj klub, a Bogami i za reprezentaciju :mrgreen: Nije on tek tako bezveze i na lijepe oci kapiten Barce ;)
Mascherana i Busquetsa navodimo kao svježe primjere. Ti momci stvarno daju sve od sebe. Cak i Barca mora imati takva dva igraca u timu, da bi ove ostale zvijezde mogle komotnije igrati prema naprijed, pokazivati svoj talenat i kupiti slavu. Jer znaju da imaju ovu dvojicu koji im uvijek cuvaju leđa. Malo je to napravedno ali jbg to su takvi profili igraca. I Keitu treba pomenuti isto.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.