FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

BavaracZenica
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la BavaracZenica » 04 jan 2013, 12:56

Ovo je odlicna vijest, pogotovo ak je dzaba dosao mislim ak ce dzaba doc hehe :):) Nula euros :):)
Dobar stoper, mlad i veoma prespektivan :)
FC Bayern !!!!!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 04 jan 2013, 13:47

Kirchhoff dolazi na ljeto kao zamjena za Van Buytena.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 04 jan 2013, 15:39

Zasto je odlicna vijest? Ajde da cujem,molim vas to objasnjenje...doci ce na ljeto,ajmo reci dzaba,ali valja mu dati platu i sve ostalo... Pored Boatenga,Badstubera i Dantea, kao i Martineza kao moguceg back-up,ne vidim nacina na koji ce on moci zaigrati kod nas...

Ovo je za mene jos jedan flopp medju transferima i podsjeca me na transfer Schlaudraff-a i on je ovako nekako na zimu potpisao za ljeto i nije se naigrao kod nas... Taj mali ce vjerovatno za godinu dana,dakle u zimskom prelaznom roku 2014. biti posudjen u neku ekipu... nema potrebe da mii ovdje sad razmisljamo za narednih 7-8 godina...

Jos jedna stvar,radi koje ovo za mene nije dobra vijest jeste sto ovo 99% znaci da mi dizemo ruke od Höwedes-a, a on bi sigurno unio jos dodatnog pritiska na ove stopere da daju 110´% od sebe...

Nezz vi kako hocete,ali za mene je ovo FLOPP od transfera!!!
Stern des Südens

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 04 jan 2013, 15:50

Dobro druze moj , svako ima svoje misljenje, tvoja pretpostavka se itekako moze ostvariti, da on bude onaj transfer kao Schaludarf ili mozda Jose Sosa kad je dosao kod nas ni on nest se nije pokazao...

Boateng, Dante, Badstuber, Kirchof :) meni se to dopada, a da ce dobit sanse hoce...
Itekako bi vise volio da je sad dosao jedan Howedes ali sta je tu je :) sto se tice odbrane mislim da je i Jan odlican i da ce se dobro snaci, da cemo ga forsirat i da ce doc do izrazaja.
A ostalo je da se vidi kak ce to sve izgleda :)
FC Bayern !!!!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 jan 2013, 15:53

proFCB je napisao/la:Nezz vi kako hocete,ali za mene je ovo FLOPP od transfera!!!
:shock: :shock:

Frajko je kapiten svapske U-21 repke i dolazi za 0 maraka. Odbio je zutalje i rudare.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 04 jan 2013, 16:04

Hare_BvB je napisao/la:Frajko je kapiten svapske U-21 repke i dolazi za 0 maraka.
sve je to na mjestu, al triba razumit i ovog razocaranog bavarca @profcb.
ak cemo iskreno, i ja sam razocaran. jbg, ocekivali smo hovedesa koji je veltklase, a dobili potencijal od kojeg mor bit bidne, a more bit ne bidne igrac.
Hare_BvB je napisao/la:Odbio je zutalje i rudare.
logicno da ce odbit male klubove. ono, vjeruje u sebe tj. pun je samopouzdanja i ko takav hoce da igra i nadmece se sa najboljima.

sto se tice onog prethodnog posta, loma ces pricekati na odgovor 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 04 jan 2013, 16:10

@Hare_BvB

Znam da je odbio neke ekipe i da se odlucio za Bayern. Ali opet ti kazem, ne vidim nacina kako ce on moci zaigrati,znaci potpisao je sa Bayernom ugovor do 2016. to su znaci naredne tri sezone. Njemu kada ugovor bude isticao, isticat ce i Danteu, najvjerovatnije ce Dante dobiti ugovor na mozda godinu-dvije ili ce napustiti klub kao slobodan igrac - (u sta skoro pa da nikako ne vjerujem)... znaci mi cemo placati igraca 3sezone u kojima ce imati minimalnu minutazu,a kada mu istekne ugovor,isteci ce i najboljem stoperu bundeslige!

Ma daj ba,pa ovo je po meni strasno da ne moze biti strasnije,nezz koji ku.rac ikoga dovode? Kao prvo sada kada nam je mozda i potreban stoper oni ga ne dovode,nego ga dovode tek za slijedecu sezonu,kada cemo ako Bog da imati sve stopere na raspolaganju,i u toj situaciji mali Kirhof nece imati mjesta!!!
Stern des Südens

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 04 jan 2013, 17:28

proFCB je napisao/la:@Hare_BvB

Znam da je odbio neke ekipe i da se odlucio za Bayern. Ali opet ti kazem, ne vidim nacina kako ce on moci zaigrati,znaci potpisao je sa Bayernom ugovor do 2016. to su znaci naredne tri sezone. Njemu kada ugovor bude isticao, isticat ce i Danteu, najvjerovatnije ce Dante dobiti ugovor na mozda godinu-dvije ili ce napustiti klub kao slobodan igrac - (u sta skoro pa da nikako ne vjerujem)... znaci mi cemo placati igraca 3sezone u kojima ce imati minimalnu minutazu,a kada mu istekne ugovor,isteci ce i najboljem stoperu bundeslige!

Ma daj ba,pa ovo je po meni strasno da ne moze biti strasnije,nezz koji ku.rac ikoga dovode? Kao prvo sada kada nam je mozda i potreban stoper oni ga ne dovode,nego ga dovode tek za slijedecu sezonu,kada cemo ako Bog da imati sve stopere na raspolaganju,i u toj situaciji mali Kirhof nece imati mjesta!!!
Ipak mislim da ce Bajern dati nesto love Mainzu da Kirchof dodje vec sad na zimu jer je itekako potreban stoper, a i on bi imao odredjeno vrijeme da se nametne trenru.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 04 jan 2013, 18:06

Cestitam na odlicnom transferu svaka cast ... Ovaj igrac je bio vise za BvB ali ocigledno da mi nismo toliko bili zainteresovani i da smo imali neke druge planove u svakom slucaju ja ga ne mogu prezalit i bas mi je krivo sto ide u Bayern jbg ...

Edit:

Sammer je vase najvece pojacanje i glavni igrac kreator i bog otac jeb.avat ce nas narednih godina dokle god tog covjeka imate na kormilu bit ce jeb.eno bilo sta uradit ovo je 99% njegov transfer i to je samo pocetak sta je ovaj covjek za samo pola god uradio s ove ekipe i kako je pojacana ekipa a evo nastavlja se i sta sve tu ima sto ni ne znamo jao jao Sammeru majku ti jeb.em izdajice jedna ...
BvB Echte Liebe !!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 jan 2013, 18:11

vendeta87 je napisao/la: Ipak mislim da ce Bajern dati nesto love Mainzu da Kirchof dodje vec sad na zimu jer je itekako potreban stoper, a i on bi imao odredjeno vrijeme da se nametne trenru.
Vrlo moguće, ali samo ako dođe do nekih povreda dok traje prelazni rok. Zasad je sve u redu, osim što Gomez danas nije trenirao jer je izvrnuo nogu.
Dobar potez u svakom slučaju. A kako će "otkinuti" to niko ne zna u ovom trenutku.
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 jan 2013, 18:16

Tako se to radi.
Upravi sve cestitke.

Eh sad se malo baciti i probati momka uzeti vec za nekoliko dana, dovest ga i malo po malo brusiti iako bih ja volio da ostane u Mainzu do kraja sezone. Sto vise utakmica odigra bolje za njega.

Ne pamtim ga po dobrom u onoj utakmici protiv nase mlade repke kada je ispao nekoliko puta, ali sa godinama dolazi iskustvo, rutina, snaga i sta sve ne.
Sve u svemu, pozdravljam ovaj transfer.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 04 jan 2013, 21:38

TRANSFER O D L I Č A N
Vjerujem u ovog mladog igrača. On može dosta napraviti u Bayernu , još kada bi ga uspjeli dovesti odmah,jer nam skripi na toj poziciji stopera. :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Klare

Post Postao/la Klare » 04 jan 2013, 21:48

geronimo je napisao/la:Zasad je sve u redu, osim što Gomez danas nije trenirao jer je izvrnuo nogu.
:D
Svašta ćeš čuti, more bit jest :? , ali more bit da si i pogriješio :? , da si pogrešno shvatio :?: , ili si pokušao čitati između redova? :?: :?
Ne znam? :?

Kirhof :|
Ovdje ne znam iskreno šta da kažem,
onako kvalitet za Bayern definitivno nije,
za četvrtog stopera je okej, samo što sam mišljenja da nam taj četvrti i nije toliko potreban.

A eto najviše će on ispaštati, jer sumnjam, štaviše čvrstog sam ubijeđenja da neće igrati, te moguće biti prolaznik.

A eto sve da je i Hevedes u planovima, kuda s njim :?: ,
4 stopera svjetske klase je valjda i previše za Bundesligaša, čak je to možda previše i za NBA. :mrgreen:

Tako da je najbolji ishod da Beno nastavi sa Šalkeom,
a mogu vam reći iako ga cijenim, smatram jednim od najboljih u svijetu na njegovoj poziciji,
ipak i nisam za taj transfer,
tako da je najbolje za obje strane ova priča koju sam upravo ispričao. :geek:

Nego znate li da je Betis ostvario kontakt u vezi Pize-lize.
more bit 50% sada,
ali je to 90% na ljeto, valjda. :?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 jan 2013, 22:24

Klare je napisao/la: Svašta ćeš čuti
Ma nije to ništa, šta se bogmiš? :mrgreen:
Klare je napisao/la: ali more bit da si i pogriješio
Gomi nije ništa :D
Klare je napisao/la: Ne znam
Pa to mi kaži. :D
Poželio da se s drugom kvotaš, a? :? Nemre više, evo ti Harisona i Slatkog pa raspali. :)
Dakle, ne više :!:
slika
:D
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jan 2013, 22:32

Kirchhoff je talenat, veliki potencijal i s njim možemo samo dobit a nikako izgubit. Momak ima možda više petlje nego što su neki fudbaleri imali koji nisu uspjeli u Bayernu. Od Dantea su neki malo očekivali (ja sam očekivao dosta a on je i to nadmašio), a tako isto od Kirchhoffa neki malo očekuju, a možda budu na kraju jako iznenađeni.

Kao moguće pojačanje iskreno mi nije pao na pamet, nije bilo neki naznaka da ćemo sad za tu poziciju već nešto dovodit, ali uprava je u njega bila ubjeđena i požurila je da ga konkurencija ne otme. Dosta će zavisit od toga ko će biti naredne sezone trener Bayerna, ako to neko bude ko između ostalog zna forsirat ovako mlade, potencijalne igrače, onda su i Kirchhoffove šanse veće. Veće su mu već i razloga što je i Sammer tu, jer on ga je htio, on ga je doveo faktički ko sportski diretkor i on će se pobrinut da momak dobije dovoljan poticaj kako bi u našem klubu uspio. Za mlade igrače je Samonja uvijek imao njuh, pa zato bi to moglo tako biti i ovaj put.
Moje lično mišljenje je da su mu šanse da napravi boom u ekipi 50:50, da će biti sjajna dopuna, to je sigurno, ali pred Kirchhoffom je vrijeme svakako, tako da bi u budućnosti nam trebao donijeti radosti svojim igrama.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jan 2013, 03:00

Transfer Krichoffa je samo slanje poruke od strane Bayerna ostalima da su oni i dalje gazde u Njemackom fudbalu...
Realno isti ne posjeduje kvalitet za Bayern i vise bih volio da su doveli Höwedesa s obzirom na Ligu prvaka.

Da se razumjemo Krichoff je odlican igrac za klubove tzv. B kategorije, a nije nikako igrac koji ce biti dobitak za Bayern. Mozda grijesim, ali bih rekao da je ovo tipican transfer UH, sada u reziji Bayerna da se oslabi konkurencija.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 05 jan 2013, 11:24

Pizza bi mogao preći u Betis.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 05 jan 2013, 12:35

Voljeli ga ili ne, sviđao vam se ili ne njegov rad, novi sportski direktor Bayerna Matthias Sammer odlično obavlja svoj posao...

Potvrda toga su; Dante (Gladbach), Javi Martinez (Bilbao), Mandžukić (Wolfsburg), Shaqiri (Basel).

Pored svega toga, na pomolu je još jedan spektakularan dokaz njegovog rada, a to je Jan Kirchhoff (22), igrač za kojeg su već odavno interes pokazali klubovi kao što su; Schalke, Gladbach, Leverkusen, Inter Mailand i AC Mailand, ali on je za sve njih već gotova stvar!

"Sretni smo što se tako mlad i talentovan igrač opredjelio za naš klub; Bayern München", izjavio je Karl-Heinz Rummenigge...

Medijski direktor kluba Markus Hörwick je i sam potvrdio ovu vijest; "Gotova je stvar. Bayern je potpisao mladog igrača Mainza 05 Jana Kirchhoffa i on će već od ljeta nositi dres minhenskog Bayerna."

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 jan 2013, 12:43

amerosm je napisao/la:Transfer Krichoffa je samo slanje poruke od strane Bayerna ostalima da su oni i dalje gazde u Njemackom fudbalu...
Realno isti ne posjeduje kvalitet za Bayern i vise bih volio da su doveli Höwedesa s obzirom na Ligu prvaka.

Da se razumjemo Krichoff je odlican igrac za klubove tzv. B kategorije, a nije nikako igrac koji ce biti dobitak za Bayern. Mozda grijesim, ali bih rekao da je ovo tipican transfer UH, sada u reziji Bayerna da se oslabi konkurencija.
Höwedes je jedan od omiljenih mojih igrača, on je fantastičan stoper, odličan vođa a možda čak i najjači njemački stoper (samo eto Low to malo drugačije vidi, nikad mu pravu priliku nije dao) i svakako da bi ga volio vidjet u Bayernu. Međutim, mi sad imamo situaciju gdje imamo trojicu sjajnih stopera Badstubera, Dantea, Boatenga i teško bi se tu ugurao neko drugi da stalno igra, a Höwedes npr bi želio stalno igrat. Iako ako se neko može za tu poziciju izborit onda bi on to mogao. Badstubera sam oduvijek cijenio i kada su ga drugi kritikovali, od Dantea sam očekivao dosta nastupa i da eventualno uleti u ekipu umjsto Boatenga. On je premašio sva očekivanja, pogotovo očekivanja onih koji nisu u njega puno nade polagali. Znači situacija je sad specifična i zato Kirchhoff se onda pokazuje kao jedno solidno rješenje, jer ne košta, a uz to je mlad, potencijalan i perspektivan.

Ovo tvoje da UH želi oslabit konkurenciju, naravno da može piti vode, i to je donekle igralo ulogu. Ali vrlo je moguće da je ovo transfer u pravom stilu Matthiasa Sammera i da je namirisao igrača koji ima petlju da bude ozbiljna konkurencija drugim stoperima i da odigra značajniju ulogu nego što mnogi od njega to očekuju.
Ja ponavljam, to sam i jučer rekao, u ovaj transfer nisam 100 % siguran, zbog nekih faktora, a i zbog toga što Kirchhoff ima mana u igri koje treba otklonit, sklon je on pacerima, čak ni na Koševu nije bio najsigurniji, ali momak ima potencijal i ima šanse i da uspije. Pogotovo sada kada je filozofija Bayerna po pitanju mladih igrača dosta drugačija i gdje se takvima daje šansa, to će biti sve izraženije kako dalje svoju filozofiju bude proturao Sammer.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 05 jan 2013, 13:19

sto mislite o ovom rjesenju:mi njima posaljemo Cana na posudbu a oni nama Kirchoffa odma sad na zimu ?

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.