Postao/la Dokoljenko » 01 jun 2019, 23:46
Za sve koji citaju, posebno za bivse i "njihove fanove". Pazljivo citajte vi sto mislite da ste "jedini pravi navijaci", mozda naucite sta je objektivnost i ljubav bez interesa.
Trenutna uprava kluba je bivsu upravu javno i privatno pozivala vise puta, pokusavali zamoliti kao ljude da pomognu, ne njima nego Želji. Klub je samo odlukom bivse strukture ostao bez cijele administracije, nekih ljudi koji su obucavani za Zeljine operativce, sa manjkom dokumentacije ne znam iskreno kojim pravom, sa obavezama koje je trebalo platiti i fakturama koje su stizale iz dana u dan kao plod rada bivse uprave. Nekako se sve to saniralo, obezbijedile se plate koje su se dugovale, platili doprinosi koji su se dugovali, zatvorili krediti koji su se trebali i mogli zatvoriti, obezbijedile pripreme i solidan rad kluba. Ne funkcionise klub od have vec od love, dobro znaju i svjesni su bivsi šta se sve trebalo platiti i u kakvom smo stanju bili. Nesto od novca je i doslo u klub, kao na primjer pola Anelovog transfera, nesto se tek treba dobiti od saveza sa kojim je potpisan i ugovor za krov na istoku. Od samog pocetka, umjesto ruke koja ce pomoci, trenutni su dobili brutalno pljuvanje i uvrede, citali smo ih svakodnevno. Neke opravdano a neke sigurno ne, posebno dio kada je klubu trebala podrska, a klub dobio"ne treba ni ici na utakmice". Da, klub a ne uprava, jer je uprava prolazna a klubu je skoro sto godina. O "kupili ili kupio" ne treba ni pisati, sramno i zalosno. Do kraja posteno, iza bivsih je ostala i tribina, i svi radovi na stadionu, teren ali i obaveze koje tek trebalo platiti, te transparentnost koja je pukla kao balon od sapunice. Kako god, Željo ima vise infrastrukturno nego prije njih i bili smo do odlaska dosta uređeniji administrativno, cinjenice koju niko ne moze niti treba osporavati. U jednom dijelu mandata smo bili najjaci brend, kako bi uostalom ako pitate navijace i trebalo biti.
Dalje, sjetite se, Misimovica po njegovim rijecima doveo Amar, otvorio mu knjige, zamolio da pomogne. Gredic i bivsa uprava zajedno sa Amarom, tri godine radila na rjesavanju stanja, vracali se dugovi, stedilo se, potpisan reprogram. Nesto se ustedilo i napravila ekipa vecinom od nase djece, bruto manje od miliona za sezonu. Djeca koja su bila druga iza onakvog Sarajeva, Delaca iz yebenog Čelzija, Benke ciji je go Stutgartu odveo tada mocnu Rijeku u grupe, Cimirota sada reprezentativca, a posebno Punca i ofirnog stimanja skoro svako kolo sa Tanovim "investicijama". Prosli Ferenca, muski se pobili sa Standardom. Promovisan kvalitetan broj nase djece, koliko toliko uredjen klub, ustedjen jedan fin iznos, saniran veliki broj dugova. Nije niko pobjegao nego im se pomoglo jer tako treba i nikako drugacije, ljudski ih se primilo u klub i data im je podrska kakvu niko prije njih nije imao. Odgovorno tvrdim da je bivsima onaj koga odavno kao opsjednuti vrijedjaju i omalovazavaju, pomagao u vise navrata i jako dugo bio dostupan kada god i za sta god su ga trebali. Čak malo prije cuvenog pressa na kojem je rečeno "moze ali sada radimo posteno", zasto tog i tog igraca, syebace cijeli tim, ne treba vam. I, sta bi? Opet cinjenice.
Nikada u istoriji u dvije godine nije leglo para kao u prve dvije godine bivse uprave. Pisao sam ranije, pola i vise od toga nije njihova zaluga vec zasluga akumuliranog rada ljudi prije njih. U pm, je li tako tesko reci, pa ljudi nama je palo u krilo više od pet miliona maraka, bez Džeke, a nismo ih mi zaradili. Ko vam je dao pravo da konstantno pljujete sve koji su radili u klubu, sve koji nisu klimali glavom, sve koji su se usudili da vas kritikuju? Je li gospodo to Željo i naša filozofija, jedinstvo, ljubav, porodica koju ste toliko puta spomenuli? Jeste li svjesni stete koju ste nacinili, od velike kolicine novca koji se bukvalno bacao na sve strane, do ponizenja na terenu, pet poraza u nizu, pravljenje mega tima cetiri godine a ostavljena skupina gubitnika, placenika i amatera, cast izuzetcima. Stalna bamiranja u medijima, rascjepi medju navijacima, stagnacija Op, ofiraza na izborima za organe u savezu? Jeste li svjesni koja je sansa propustena zbog bahatosti, samovolje i da ste zakuhali sa skoro cijelom ligom? Jeste li svjesni da je Vranjes bio dvanaest milja a Dado je po ucinku ili u prevodu manje od dvije, Curjuic vise od osam a Mustafa manje od tri, Jazvic osam a E. Zec sest, Pavic sest i trenutno najskuplji igrac tima a Stanic duplo manje, sve neto? Razlika nikakva, a na terenu zacrtani cilj ostvaren! Sudije nas cijelu sezonu ponizavaju kao da smo kantonalna liga a ne najveci klub u drzavi, samo sto nam je po vasim pricama u jesenjem dijelu "neko" stimao sudije, a na proljece tisina i cinicni osmijeh. Takođe cinjenice.
Na skupstinu, ocekujem da se pojavite, tamo recite sta vas muci, dokazite kriminal o kojem pricate i odgovorite na pitanja koja ce se vama postaviti. Ovo sto radite trenutno nije posteno i protivi se svakoj logici da se neko moze nazvati navijacem, a bukvalno sere po klubu. Ako se kako kazete voli Željo, bujrum pa dijalogom rijesite stvari. Imate plan i ideje bolje od trenutnih, mislite da mozete uraditi vise za klub, smatrate da imate dokaze za sve sto ste rekli, na skupstinu pa u kost. Niti je Zeljo od trenutnih a niti vas. Tako kako sada radite necete sigurno, bar ne nista dobro. Ako mozete pomozite Želji, ako ne bar prestanite da ga gazite.
Za kraj, posto ja nisam niciji vec navijac, ali znam dosta toga jer sam uz Želju decenijama, da ne pomislite da branim nekoga osim Želje porucuje sljedece. Prvo, prodaju Zeljine imovine zaboravite, bez obzira ko je u upravi. Drugo, Ko je kriv za licencu i sto smo pustili da se savez izivljava na nama zbog navodne administrativne greske, tuziti ga za nanesenu stetu i odstraniti iz kluba. Ako treba svi da idu, neka idu, na stranu vidljiva igranka u kojoj je Zeljo platio ceh, za mene licno je ovo najveca blamaza od rata do danas. Najiskrenije velika sramota. Krivim sve redom, prvo trenutne, pa bivse a i nas navijace koji smo vecinom umjesto kontra saveza i dusmana sav bijes istresali na klubu. Ok, svima nam je pun qurac sranja ali prvo vanjski neprijatelji pa tek onda nase interne stvari, ima valjda neki red. Ako mogu bivsi dokazati da se kralo, ne rekla kazala vec jasne neoborive dokazi, prvo skupstina pa sud. Ne kao do sada, lopovi a hvale se zvali smo sve da se pomognu i da se vrate, jer ste onda nekom logikom i vi lopovi i saucesnici, kada vam trebaju trazite pomoc a kada ne trebaju pljujete. Nije to lijepo. Sada da vidim vas i vase kritike, samokritike, jeste li obrazli ili ima samo jedna istina, ona Vasa, i jeste li za, Mi smo Zeljini Zeljo je je nas, ili, Samo Mi smo Zeljini i Zeljo je samo nas.
Sada molim, zbog Zelje, fino se vratite na pocetak i procitajte jos jednom, pazljivo i bez predrasuda.
Zadnja izmjena:
Dokoljenko, dana/u 02 jun 2019, 02:22, ukupno mijenjano 12 puta.
Mi smo Željini, Željo je naš!
"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"