Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Tarik14
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la Tarik14 » 10 feb 2010, 04:19

harishp je napisao/la:Dobro @tarik ne pristaj na muku.Svi mi znamo istinu,samo sto se drugacije deklamiramo.
Vala i ne pokazujem svi zajedno da znamo istinu. :roll:

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 10 feb 2010, 04:20

Tarik14 je napisao/la:Nama smeta istina a istina je da je trenutno Vedo prosjecan igrac i nista vise. Razlika izmedu njega i Muslimovica je ogromna. Ibisevic je bio katastrofalan protiv Portugal i uvijek kada je trebao igrati najbolje on je bio medu najgorim igracima na terenu.
tarik haj reci iskreno jesili gledo ijednu utakmicu kad je igro muslimovic,znas li uopste gdje igra ili donosis zakljucke preko teleteksta? momka ne ide i sta sad jbg stalo i to je to ako wolf nastavi ovako igrat stat ce i dzeku hoceli i on tada bit prosjecan?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 10 feb 2010, 05:03

nick je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Nama smeta istina a istina je da je trenutno Vedo prosjecan igrac i nista vise. Razlika izmedu njega i Muslimovica je ogromna. Ibisevic je bio katastrofalan protiv Portugal i uvijek kada je trebao igrati najbolje on je bio medu najgorim igracima na terenu.
tarik haj reci iskreno jesili gledo ijednu utakmicu kad je igro muslimovic,znas li uopste gdje igra ili donosis zakljucke preko teleteksta? momka ne ide i sta sad jbg stalo i to je to ako wolf nastavi ovako igrat stat ce i dzeku hoceli i on tada bit prosjecan?
Ma pusti tarika, on je poznat ovdje po svojim postovima gdje se voli raspravljati bez argumenata , samo lupa.Njemu Muslimovic bolji i to samo kaze a pojma nema o Muslimovicu.Koliko on prati muslimovica najbolje govori cinjenica kad je na moje pitanje odgovorio da je Muslimovic za PAOK dao 15 golova :D :D :D :D :D :D :D :D , to je dokaz koliko je to neozbiljan lik, krene nesto raspravljati i kad pitas konkretno on samo lupa a i ne provjerava i svojim lupanjem se dokaze da pojma nema a kad mu cinjenicama odgovoris da je muslimovic dao za paok manje golovaq nego sto je vedo za hoffenheim samo u jednoj polusezoni a i u ovoj je vedo dao 6 a muslimovic 3 i on ce opet reci da je muslimovic samo sto ce ovaj put preci na tekmi u repci.Tako je to kad izgubis na jednoj strani argumentovano onda prelazis na drugu tek tako zanemarujuci onu temu koju si poceo.To ti je tarik , kad pocne pricati kako je muslimovic bolji u repci da je dao tri puta vise golova nego vedo a ja mu kazsem pa nnormalno tgarice da je vise dao jer je vise i igrao od vede, pogledaj zlatanove minute a pogledaj vedadove a uzmi u obzir i to da se niko od njih pa ni zlatan nije nadavao golova pored dzeke jer dzeko je glavni na njega se igra njemu se lopte filaju.I kad tarik nema odgovora onda se samo usuti ili ode na neku trecu temu , znaci dzaba njega nije sramota sto ga argumentima potuces do nogu on opet ko mali braco pocne nesto trece sto veze sa vezom nema.Zato vise niko ozbiljan neferma ni 5 % sta tarik prica.Njemu je eto uglavnom muslimovic bolji a po cemu, zasto , kako jel gledao i sta je gledao boga ti pitaj.
A upravu je tarik u jednom, izmedju vede u muslimovica zaista jeste ogromna razlika al u korist vedada itekako jer ipak vedo se dosada nadavao golova u svojoj karijer ako ne i vise od zlatana a mladji je od njega a i u repci ce ga prestici dok dostigne muslimovicevu starosnu dob.A nije toliko ni skloon povredama kao muslimovic , muslimovic malo malo nesto povrjedjen, nedaj se boze da ima vedinu povredu taj se vise ne bi ni vratio na teren.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 feb 2010, 05:46

To ukopaj jednog da bi drugog vostio. :roll:
Stvar ukusa ko je bolji.A ni velika razlika u godinama nije.
Jedno je sigurno sa ovakvom formom mi ni na Balkansko prvenstvo nebi otisli a kamoli na Evropsko. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 10 feb 2010, 13:24

Vedad Ibišević, napadač Hoffenheima i BiH reprezentacije je:
5.) Vrhunski napadač u klasičnoj manjoj golgeterskoj krizi koja se desi svakom napadaču, u kojoj je trenutno i najbolji napadač na svijetu Ibrahimović
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 feb 2010, 13:40

Citam sada vasa misljenja, pa sebi mislim da se nisam zeznuo sto se tice sudije. Pa Bremenci su padali ko p**** poslije svakog moguceg kontakta, toliko su mi omrzili juce, a ovaj sudija im odmah pisti. Marin kao balerina, pri svakom dodiru pada, trebao ga je Eduardo juce pravo opaliti. Lik smijesan. Inace teren je bio dobar, za hockey na ledu.

Calcio dobra analiza, meni Vedad juce uopste nije bio los, naprotiv cesto je stvarno cekao kao "zapeta puska" ali Brazilijanci radije posmatraju sami sebe pri driblanju. Nazalost i on jos pravi pojedine greske, nekad suvise ceka i umjesto da opali on pokusava jos nesto vise, odskacu mu lopte. Salihovic se polako ali sigurno vraca u formu.

Anketa mi je nekako nepotrebna, zasto bas na Vedinoj temi, a ne na drugima? Njegova najveca "greska" je bila, sto je bio predobar tu polusezonu. Da je zabio manje golova danas bi govorili kako je dobar igrac ali ga ne ide, ovako je los igrac sa mnogo srece. Stalno isto mora se citati kako je sezone prije bio los do prosijecan, a niko ne kaze kako ga je pri kraju jako krenulu u Aachenu i kako je trener Aachena poludio i pobjesnio kada je saznao da su prodali Ibisevica na Hoffenheim.

Isto ovo stalno poredjenje Muslimovica i Ibisevica je nepotrebno. Muslimovic mi je isto drag, covjek zna u reprezentaciji dobro zaigrati, kao Joker je super, ali je stalno povrijedjen i razlike izmedju njemacke i grcke lige nemoram nikome objasnjavati. Ionako mislim da ce Susic promjeniti nasu formaciju u reprezentaciji i prilagoditi igru nasim igracima i njihovim sposobnostima, nesto od cega ce i Vedad profitirati. Pjanic pored Misimovica (i Salihovica, Medunjanina, Stilica i Ibricica) ce naprijed slati opasne lopte do nasih napadaca, nesto sto se upravo u Hoffenheimu ne desava.

Da ce Vedo u reprezentaciji kod Susica tek tako sjediti na klupi ne vjerujem, jer je upravo Susic gledao njegovu utakmicu uzivo i unaprotiv losijoj formi njega i Hoffenheima rekao da se radi o izvanrednom igracu. Ali dobro mozda se Susic ne razumije toliko u te stvari.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 10 feb 2010, 14:34

Principatus, oprosti mi, ali moram reagovati.

Ti recimo imaš osjećaj da Vedo i dalje igra dobro, ja nažalost ne. Ne kažem ja da sam ja u pravu ali jebga, ne mogu ja govoriti šta ti osjećaš niti bilo ko drugi, ja govorim šta ja osjećam.

Anketu na Vedinoj temi sam zatražio ja, iz jednog jednostavnog razloga: Ovdje se još od Vedadovog povratka raspravlja o tome kakav je on zapravo igrač i napadač i ocjene se kreću od toga da je on prosječan, ili čak loš napadač, pa sve do toga da je on extra klasa, rame uz rame sa Džekom, Drogbom i ostalom kremom svjetskih napadača.

E sada, glavni razlog moje reakcije. OK, Zlaja Muslimović igra u Grčkoj a Vedad u Njemačkoj pa po toj logici bi u reprezentaciji uvijek trebao da bude Vedad ispred Zlaje, s čime se ja apsolutno ne slažem. Vedad još uvijek treba da se dokaže u reprezentaciji i još uvijek nije odigrao niti jednu utakmicu na vrhunskom nivou (govorim o utakmicama sa rezultatskim značajem) dok se Zlaja ipak nadavao golova. Na stranu moj osjećaj da je Zlaja puno bolji napadač od Vedada, govorimo isključivo o učinku.

Vedada je, po meni, u onoj polusezoni krasio vrhunski osjećaj za prostor a kad se to još uparilo sa dobrom igrom ekipe i faktorom iznenađenja kod protivnika, nastao je onaj rezultat od 18 golova u 17 utakmica. E sad, treba imati na umu da si ovi golovi postignuti kada je Hoff bio nepoznanica, što danas nije slučaj. Danas svi znaju za igru Hoff te se na odgovarajući način i pripreme, što uključuje i neutralizaciju napada, odnosno, Vedada Ibiševića.

Pokušavam biti objektivan koliko god je to moguće. Za sve one koji konstatiraju da Vedad igra dobro ali da je problem u ekipi, postavljam pitanje šta je bilo sa prvim dijelom sezone, kada je ekipa igrala dobro ali Vedada, osim na utakmici sa Hertom, nije bilo gotovo nigdje, što pokazuje i njegov učinak.

I konačno, da više ne davim, da jedno razjasnimo. Ja ovdje govorim o posljedici, ne o uzroku. Naime, vrlo često se poteže teza da je Vedad imao tešku povredu i sve to, što je apsolutno tačno, ali mi govorimo o tome da li Vedad igra dobro ili ne. Ja ne ulazim u uzroke, niti će našoj reprezentaciji ta činjenica biti od ikakve pomoći u narednom kvalifikacijskom ciklusu.

Pozdrav.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 10 feb 2010, 15:42

NoName je napisao/la:Principatus, oprosti mi, ali moram reagovati.

Ti recimo imaš osjećaj da Vedo i dalje igra dobro, ja nažalost ne. Ne kažem ja da sam ja u pravu ali jebga, ne mogu ja govoriti šta ti osjećaš niti bilo ko drugi, ja govorim šta ja osjećam.

Anketu na Vedinoj temi sam zatražio ja, iz jednog jednostavnog razloga: Ovdje se još od Vedadovog povratka raspravlja o tome kakav je on zapravo igrač i napadač i ocjene se kreću od toga da je on prosječan, ili čak loš napadač, pa sve do toga da je on extra klasa, rame uz rame sa Džekom, Drogbom i ostalom kremom svjetskih napadača.

E sada, glavni razlog moje reakcije. OK, Zlaja Muslimović igra u Grčkoj a Vedad u Njemačkoj pa po toj logici bi u reprezentaciji uvijek trebao da bude Vedad ispred Zlaje, s čime se ja apsolutno ne slažem. Vedad još uvijek treba da se dokaže u reprezentaciji i još uvijek nije odigrao niti jednu utakmicu na vrhunskom nivou (govorim o utakmicama sa rezultatskim značajem) dok se Zlaja ipak nadavao golova. Na stranu moj osjećaj da je Zlaja puno bolji napadač od Vedada, govorimo isključivo o učinku.

Vedada je, po meni, u onoj polusezoni krasio vrhunski osjećaj za prostor a kad se to još uparilo sa dobrom igrom ekipe i faktorom iznenađenja kod protivnika, nastao je onaj rezultat od 18 golova u 17 utakmica. E sad, treba imati na umu da si ovi golovi postignuti kada je Hoff bio nepoznanica, što danas nije slučaj. Danas svi znaju za igru Hoff te se na odgovarajući način i pripreme, što uključuje i neutralizaciju napada, odnosno, Vedada Ibiševića.

Pokušavam biti objektivan koliko god je to moguće. Za sve one koji konstatiraju da Vedad igra dobro ali da je problem u ekipi, postavljam pitanje šta je bilo sa prvim dijelom sezone, kada je ekipa igrala dobro ali Vedada, osim na utakmici sa Hertom, nije bilo gotovo nigdje, što pokazuje i njegov učinak.

I konačno, da više ne davim, da jedno razjasnimo. Ja ovdje govorim o posljedici, ne o uzroku. Naime, vrlo često se poteže teza da je Vedad imao tešku povredu i sve to, što je apsolutno tačno, ali mi govorimo o tome da li Vedad igra dobro ili ne. Ja ne ulazim u uzroke, niti će našoj reprezentaciji ta činjenica biti od ikakve pomoći u narednom kvalifikacijskom ciklusu.

Pozdrav.

To sto vedo po tvom osjecaju i tvom misljenju ne igra dobro , je na svu srecu samo tvoje misljenje a koliko si upravu ili nisi upravo pokazuju izjave vedinog trenra rangicka i sportskog direktora koji kazu da su zadovoljni njegovim igrama , da igra dobro i da uopste nemaju brige u vezi njega da ce golovi doci.A ti i dalje mozes da sjedis u svojoj sobici i da kritikujes vedu koliko god zelis sa ostalim svojim istomisljenicima.Ipak se tio bolje razumijes i zans kako vedo igra cak i od Rangnicka samog.
Mene samo cudi zar bosanac bosancu moze biti toliko mrzak pa da ga svabo vise cjeni i hvali od njegovog bosanca, zaista zalosno.Ako si ti toliko dobar strucnjak i cak bolje nego sam Rangnick mozes ocjeniti vedinu igru kako tgo da ti nisi trener neke ekipe u bundesligi jer vidim da ti smtras sebe pametnijim i boljim od jednog profesionalnog bundesligaskog trenera.Bolje ti od njega samog vidis da VEDO NE IGRA DOBRO, cudi me kako to Rangnick tako ne vidi, ha sta ti mislis?
Zadnja izmjena: sahbaz2509, dana/u 10 feb 2010, 15:47, ukupno mijenjano 1 put.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 10 feb 2010, 15:47

sahbaz,

Ne znam stvarno, ali debelo griješiš. Ti kao da ne čitaš postove. NoName je fino naglasio da je to NJEGOVO MIŠLJENJE i tumačiš da ga mrzi?! Mislim, nema ti tu istine a ni logike.

Ja se slažem sa NoName-ovim mišljenjem kao i sa svima onima koji kažu da Vedo trenutno ne igra dobro i da nije za prve postave naše reprezentacije. I sad ja mrzim Vedu? Ne, obožavam ga i jako mi je drag, ali surova realnost je takva kakva je. Bundesliga je vrhunska liga i dobro medijski popraćena, pa je teško nešto slagati ili izmisliti.

Nije u formi trenutno i to je to. Čekamo da proradi. Please wait...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 10 feb 2010, 15:52

MinistaR je napisao/la:sahbaz,

Ne znam stvarno, ali debelo griješiš. Ti kao da ne čitaš postove. NoName je fino naglasio da je to NJEGOVO MIŠLJENJE i tumačiš da ga mrzi?! Mislim, nema ti tu istine a ni logike.

Ja se slažem sa NoName-ovim mišljenjem kao i sa svima onima koji kažu da Vedo trenutno ne igra dobro i da nije za prve postave naše reprezentacije. I sad ja mrzim Vedu? Ne, obožavam ga i jako mi je drag, ali surova realnost je takva kakva je. Bundesliga je vrhunska liga i dobro medijski popraćena, pa je teško nešto slagati ili izmisliti.

Nije u formi trenutno i to je to. Čekamo da proradi. Please wait...
Pa i ti nisi procitao moj post jer ja sam napisao srecom pa to je samo njegovo misljenje tako kao i to tvoje.Srecom kazem vasa misljenja al vi nista ne mozete da promjeniti u vezi tog vaseg misljenja iako eventualno bi.A ne mozete jer niti ste treneri hoffeneheima a niti reprezentacije.Mislim mozete vi svoje misljenje uvazavati ali nije mi jasno da mozes smatrati ti sam svoje misljenje ispravnijim od onog sto vedin trener licno kaze, covjek koji ga trenira, covjek koji je svak dan sa njim.
Pa valjda taj covjek bolje zna od tebe i od mene i od no name.Iako taj covje je zadovoljan vedinom formom i kaze da vedo dobro igra (sto mozes da procitas u postu iznad ako ne razumijes njemacki imas i prevod) onda je valjda sve jasno.Ili sta vas boli briga sta Rangnick govori i njihov sportski direktor ipak mozda oni nisu mjerodavniji od tebe i no namea.

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 10 feb 2010, 15:57

Ocito bi vi sada i samog Rangnicka uvjeravali kako je vedo los, kako ne igra dobro kako je u losoj formi a ljudi sami kazu ako ne igra dobro mi cemo ga kritizirati ali on igra dobro i daje sve za svojku momcad a i golovi ce nekad opet krenuti i s time je sve receno.Svako moze imati svoje misljenje al to sto vi govorite je sasvim nerealno jer ako je trener njegov zadovoljan s njim ako je susica zadovoljan s njim stvarno sta vam onda to govori,da vi znate bolje od njih sviju?

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 10 feb 2010, 15:59

Doduše, Rangnick će kazati sljedeće: "Vedo ne igra dobro, nisam zadovoljan njegovom formom, on nije klasa za Hoffenheim"???

Neće, sasvim je logično da će u medije plasirati pozitivne komentare, kako bi na taj način motivirao Vedada i njegove saigrače. Ne želim se puno upuštati u raspravu oko ovog slučaja, mislim imam i prečeg posla, ali evo da zaključim.

Vedo je igrao dobro u Hoffenheimu prošle sezone (prvi dio sezone, kada je zabio 18 golova), a u dresu reprezentacije nije mogao. Zabijao je Bayernu ali ne i Estoniji (naprimjer). Eh, sada ne zabija ni u dresu Hoffenheima, šta bi onda očekivali u dresu reprezentacije?

No, srećom postoje tzv. prijateljske ili pripremne utakmice. Pape će vidjeti ko mu je bolji izbor u napadu. Poenta, ako igrač igra dobro, zabija te na bilo koji način podpomaže momčadi da dolazi do rezultata, onda taj isti igrač ima svoje mjesto u prvih jedanaest. S druge strane, ako se igrač ne pokaže, ili bude bolji izbor od njega, onda on grije klupu. Shvataš li? Vedo ako bude zabijao uz Džeku u dresu BiH onda će igrati, ako bude baljezgao kao sinoć protiv Werdera, onda će svoje mjesto pustiti Muslimoviću ili nekom trećem napadaču.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 feb 2010, 15:59

Nemas se sta izvinjavat za svoje misljenje.
Ti recimo imaš osjećaj da Vedo i dalje igra dobro, ja nažalost ne.
Ne nisam misljenja da Vedad igra upravo na svom potencijalnom nivou, to sam vec napisao u proslem postu. Odskacu mu lopte, komplicira i nekad mi djeluje nervozan. Ipak sam misljenja da se jedno vrijeme bio vratio u veoma jaku formu (odmah poslije one utakmice protiv Herthe, do tada je bio los u prvom djelu sezone), gdje je isto zabijao majstorske golove i gdje je odbrambene igrace slao da pasu travu. Ali onda je poslije toga zajedno sa svojom ekipom potonuo, prvo u jednoj aroganciji, demotivaciji i manjkom borbenosti.

Lopte naprijed su se mogle odbrojati na jednoj ruci u zadnjim utakmicama.
E sad, treba imati na umu da si ovi golovi postignuti kada je Hoff bio nepoznanica, što danas nije slučaj.
Taj argumenat mnogo ljudi navodi. Ne razumjem ga, mi govorimo o 1. Bundesligi, jednoj ligi na visokom nivou isto tako sto se tice strucnih stabova ekipa koje ucestvuju u tom prvenstvu. Kada mi neko prica da njima treba skoro jedna godina da se naviknu na igranje Hoffenheima, to mi djeluje nestvarno.

Mislim da je manji problem u tome sto su ovi prepoznali kako je Hoffenheim igrao u toj (polu-)sezoni, nego veci problem u tome sto Hoffenheim sada uopste ne igra vise kao u toj sezoni.
OK, Zlaja Muslimović igra u Grčkoj a Vedad u Njemačkoj pa po toj logici bi u reprezentaciji uvijek trebao da bude Vedad ispred Zlaje, s čime se ja apsolutno ne slažem.
I ovdje isto slicno:
Jedan, ali manji, je problem u tome sto Zlatan igra u Grckoj, nego veci sto vecinom vremena ne igra ni u Grckoj. Sto se tice golgeterskih kvaliteta po mom misljenju je Vedad bolji, ali to je samo moj ukus.

Nije ni meni do toga stalo da gusim ili opravdavam ista, samo moje misljenje je drugacije od onih koji tvrde da je Ibisevic imao samo bljesak itd. Isti takav "bljesak" je imao i u reprezentaciji prije povrede. Pogledao sam ponovo onu utakmicu protiv Slovenije, djelomicno ludo samopouzdanje kada sam ide a okolo njega 4-5 Slovenaca a on vadi jedanaesterac. Isto pogledaj utakmicu protiv Spanije gdje se prosetao nekoliko puta kroz njihovu odbranu. On ipak mora mnogo poraditi na svojoj sadasnjoj psihi. Iz mog pogleda njegov uspjeh do sada nije glupost ili sreca, nego indikator njegovih potencijalnih sposobnosti. Kao sto sam vec jedanput rekao, na njemu lezi da ih iskoristi ili ne. Jedni to znaju drugi ne, i tu lezi razlika izmedju igraca velike klase i ostalih.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 10 feb 2010, 16:08

MinistaR je napisao/la:Doduše, Rangnick će kazati sljedeće: "Vedo ne igra dobro, nisam zadovoljan njegovom formom, on nije klasa za Hoffenheim"???

Neće, sasvim je logično da će u medije plasirati pozitivne komentare, kako bi na taj način motivirao Vedada i njegove saigrače. Ne želim se puno upuštati u raspravu oko ovog slučaja, mislim imam i prečeg posla, ali evo da zaključim.

Vedo je igrao dobro u Hoffenheimu prošle sezone (prvi dio sezone, kada je zabio 18 golova), a u dresu reprezentacije nije mogao. Zabijao je Bayernu ali ne i Estoniji (naprimjer). Eh, sada ne zabija ni u dresu Hoffenheima, šta bi onda očekivali u dresu reprezentacije?

No, srećom postoje tzv. prijateljske ili pripremne utakmice. Pape će vidjeti ko mu je bolji izbor u napadu. Poenta, ako igrač igra dobro, zabija te na bilo koji način podpomaže momčadi da dolazi do rezultata, onda taj isti igrač ima svoje mjesto u prvih jedanaest. S druge strane, ako se igrač ne pokaže, ili bude bolji izbor od njega, onda on grije klupu. Shvataš li? Vedo ako bude zabijao uz Džeku u dresu BiH onda će igrati, ako bude baljezgao kao sinoć protiv Werdera, onda će svoje mjesto pustiti Muslimoviću ili nekom trećem napadaču.
Ma ne zelim ni ja vise raspravljati u vezi vede sa vama jer niti cete vi moje misljenje promjeniti sta god da napisete , ja sam svoje misljenje davno o vedi stvorio ne sad otkako je u bundesligi a vi ga stvarate od utakmice do utakmice od sezone do sezone i ne zelim niti mogu takodje ja vse da promjenim.
Nego samo jos jedno da te upitasm, jesi li ti to juce gledao cjelu utakmicu izmedju werdera i hoffenheima?

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 10 feb 2010, 16:13

sahbaz2509 je napisao/la:
Ma ne zelim ni ja vise raspravljati u vezi vede sa vama jer niti cete vi moje misljenje promjeniti sta god da napisete , ja sam svoje misljenje davno o vedi stvorio ne sad otkako je u bundesligi a vi ga stvarate od utakmice do utakmice od sezone do sezone i ne zelim niti mogu takodje ja vse da promjenim.
Nego samo jos jedno da te upitasm, jesi li ti to juce gledao cjelu utakmicu izmedju werdera i hoffenheima?
Jesam kolega, gledao sam svih 90 minuta. Čak sam gledao i izjave igrača na kraju utakmice, na njemačkom ARD-u. Vedo se borio kao lav, ali nedostaju golovi, kao i uvijek. Salihović pruža identične partije, uvijek solidan. Učestovao je i kod izjednačujućeg gola, kad je dodao Eichneru a ovaj centrirao Togoeu.

Nego, i ja Vedada znam još dok je u Francuskoj igrao, pa u Ahlenu, ali priznao ili ne, on je postao "neko i nešto" u Hoffenheimu kada je u 17 utakmica postigao 18 golova. Povreda je uradila svoje.

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 10 feb 2010, 16:26

MinistaR je napisao/la:
sahbaz2509 je napisao/la:
Jesam kolega, gledao sam svih 90 minuta. Čak sam gledao i izjave igrača na kraju utakmice, na njemačkom ARD-u. Vedo se borio kao lav, ali nedostaju golovi, kao i uvijek. Salihović pruža identične partije, uvijek solidan. Učestovao je i kod izjednačujućeg gola, kad je dodao Eichneru a ovaj centrirao Togoeu.

Nego, i ja Vedada znam još dok je u Francuskoj igrao, pa u Ahlenu, ali priznao ili ne, on je postao "neko i nešto" u Hoffenheimu kada je u 17 utakmica postigao 18 golova. Povreda je uradila svoje.
Ok ako si gl;edao utakmicu ali vidio sam na prethodnoj stranici jedan post ( nesjecam se ko ga je postavio) koji kaze da je vedo juce doboro igrao, ja nisam gledao pa neznam al vidim da se eto i utakmice gledaju iz razlicitih uglova, nekome je igrao dobro, nekom solidno a po nekom trecem lose.
Kako god , Vedo je postao neklo i nesto ovdje u americi u St Louisu na koledzu gdje je nastupao, postao je neko i nesto jer je oborio i postavio neke rekorde koje niko dotad nije nikad imao , cak ni od americkih bivsi i sadasnjih reprezentativaca koji svi prolaze te selekcije od koledza.Jedan od tih rekorda je bio da je zabio u jednoj utakmici 5 golova cak cini mi se da je svih 5 golova dao u jednom poluvremenu ( to je samo jedan od rekorda a b ilo ih je jos mnogo da ih nenabrajam).Dakle ovdje je postao "neko i nesto" pa je vecinom zbog njjega dosao u Ameriku tadasnji trener mlade repke Zukanovic preko kojeg je i otisao u mladu reprezentaciju a odmah zatim i u PSG.Znaci zakljucak u PSG nije dosao na lijepe oci, nego svojim izvandrednim golgeterskim sposobnoistima za koje se proculo iako je zivio i igrao daleko od ociju nase i evropske javnosti ovdje u USA.Znaci , ako je po tebi postao neko i nedsto u Hoffenheimu kako je onda moguce da je 3-4 godine prije Hoffenheima nastuapo za veliki klub kakav je PSG , valjda u PSG ne dolaze bilo kakvi igraci nego bas oni koji su vec postali neko i nesto.

vedo & sejo
Kontakt:

Post Postao/la vedo & sejo » 10 feb 2010, 16:39

Ja mislim sta god da napise Principatus je tacno, sve sto napise ima svoja objasnjenja i sve to, vidi se da se razumije a ne kao vi(pojedinci) dajete neka glupa misljenje bez obrazlozenje
U potpunosti se slazem sa tobom Principatus :D :D :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 feb 2010, 16:40

Vedinih 18 ga je spasilo da ne bude sad negdje u Koblenzu ili Greuter Furthu.
Tip je u tada drugoligasu Hoffenhaimu izgubio odmah nakoncetiri meca pocetnu poziciju.I dobijao minute na kapaljke.Imali su u planu da ga utope i pripremnom periodu negdje jer nisu racunali ozbiljno na njega.Ulozili milion za drugoligasa je dobra para a ovaj tada u 31 tekmi bio zabio 5 golova i tu u drugoj ligi.
Medzjutim ovaj zabio bas na tim pripremnim Galatasarayu i jos par njih,Desila se povreda Ba i jos jednog.Dobio pocetnu poziciju i desilo se jesen 08.
Poslije otrprilike znamo sta i kako.
Ja samo kazem i sa ovakvom kljakavom igrom onda ce ,,nadavati ,,najvise golova u svojoj ekipi.Kompletni Hoffa je jaka ko zemlja.samo sto nisu vec odavno,mislim kompletni.
Sto se tice repke da ti momcima po poluvrijeme u prijateljskim.I onda odvaditi i dodati i vidjeti sta slijedi.Ima Jako puno klasnih igraca koji u repci nikad nece naci samog sebe,takav i je Vedo.Ma koliko on zelio jos i nespretniji na kraju bude.Mada nije mu 40 pa da zavrsava karijeru a niti je teski bolesnik pa da ne moze.
Pokazao je da moze i da zna,medjutim raja,trener,navijaci hoce jos ili makar slicno.Inace klub,repka odose u onu stvar.Povreda kod 99% igraca dodje.Nekom duza pauza nekom kraca.
Neko slomio ovo neko slomio ono.I ljudi se opet vracaju.Onaj Olic kojeg bi ja samo mogao upregnuti umjesto volova.Gdje god se nadze zabija,teza povreda nije ni iz kreveta ustao ovaj vec na terenu zabija.
A tehnika usporedjujuci sa Vedom ili drugim dupla nula.Znaci ako moze ovaj zaprezni moze i vedo.Zasad nakon onih 18 to nikako da okrene.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 10 feb 2010, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 10 feb 2010, 16:41

Vedo je Bog! Vedo je najbolji napadač na svijetu, Ronaldo je propao, ali Vedo neće nikada. Džeko će u reprezentaciji gledati kako Vedo zabija, divit će mu se, jer Vedo je Vedo.

Jesam li sad upravu? Eto, pametniji vazda popušta. ;)

vedo & sejo
Kontakt:

Post Postao/la vedo & sejo » 10 feb 2010, 16:53

MinistaR je napisao/la:Vedo je Bog! Vedo je najbolji napadač na svijetu, Ronaldo je propao, ali Vedo neće nikada. Džeko će u reprezentaciji gledati kako Vedo zabija, divit će mu se, jer Vedo je Vedo.

Jesam li sad upravu? Eto, pametniji vazda popušta. ;)
MA POJMA TI NEMAS, NIKO OD TEBE NIJE TRAZIO DA TO GOVORIS

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505 i 21 gost.